Geus: Takto to už chápem. Cakal som zázračný trik na otočenie motora, ale ono by to bolo
zložitejšie.
Ozzie: Dakujem za pochvalu. Je to naozaj pekný motor s krásnym, príjemným zvukom.
Technicky ho nepochválim schválne, lebo murphyho zákony neobídeš

Vidno, že vieš o
čom píšeš. Jednoducho povedané Malý Dunaj má svoje limity, ako každá iná voda. Máš
pekný čln. Ten Johnson, to je ten legendárny dvojtakt 737ccm?
Denis: Absolútni súhlas, ale ako už Ozzie spomenul, je to aj otázka peňazí. Mimochodom, čítam
si toto fórum pomaly desať rokov a mám rád tvoje príspevky. Veľa
rozumu si rozdal a dobre sa čítajú príspevky triezvo a racionálne zmýšľajúceho človeka.
Najdôležitejšie je, aby nám naše loďky robili radosť. Posledných 25 rokov som strávil medzi vodným mlynom v Tomašíkove a Oáza kempom v Komoči. Raz som prebádal aj horný úsek po
Jelku na Šárke s 5hp. Na Dunaj sa chystám už 10 rokov a tento rok som sa aj odhodlal. Na troch člnoch. Siklo500 s Yamahou 25, Siklo500 s Mercury 25 a Tiszaboat so Selvou xs. Ja som mal na palube okrem manželky aj ročného syna a práve preto som predom dlho plánoval. V takomto prípade je už dôležité poznať svoju spotrebu, nehovoriac o bezpečnostných opatreniach a o plánoch B a C. Našťastie celá dovolenka prebehla hladšie ako som očakával.
Náš dávny ciel bol otočiť to pod Bazilikou.
Pre mnohých je to len začiatok cesty, ale pre mňa to bola dôležitá méta.
V čárde oproti prístavu nám aj cigáni zahrali
Yamaha a Mercury mali približne rovnakú spotrebu, ale prekvapil ma Naxos xs 15hp, ktorý spotreboval o 20 litrov menej ako my a prekvapivo dobre stíhal s 5,5 metrovým člnom.