Kvíz - žárovky

Trochu odlehčené téma pro zábavu a poučení. Kvízové hádanky, soutěže v poznávání míst, plavební teorie a praxe. A pár vtipů pro zasmání...to vše s jachtařskou či vodní tématikou (jiné nejsou žádoucí)

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Kvíz - žárovky

Příspěvekod RadekS » pon lis 05, 2007 6:51 am

Děkuji Pepovi za pomyslnou štafetu. Už chvíli nosím něco v hlavě, tak to sem dám.

Takže pánové a dámy. Jste novými majiteli zánovní jachty se třemi kajutami a salónem. V každé kajutě je jedna žárovka a v salónu je panel s vypínači. Bohužel se ztratilo označení, který vypínač patří ke konkrétní žárovce v konkrétní kajutě. Vaším úkolem je to zjistit. A aby to nebylo tak jednoduché, tak do každé kajuty můžete nahlédnout / vstoupit jen jednou. Všechny tři vypínače jsou v poloze vypnuto. Můžete s nimi zapínat a vypínat libovolně, do kajut také můžete vstupovat v libovolném pořadí, ale v okamžiku kdy vstoupíte / nahlédnete do poslední kajuty, musíte přesně říci, jak to je.

Odpověď nebude ve stylu vypínač 1 - příďová kajuta.... Jde o metodu řešení.
toma
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod toma » pon lis 05, 2007 10:28 am

Zapnu první a druhý vypínač. Chvíli počkám, a pak druhý vypínač vypnu. Podívám se všech tří kajut. První vypínač bude k té kajutě, kde svítí světlo. Druhý bude k té, kde je teplá žárovka a třetí vypínač k té, kde se nesvítí a žárovka je studená.
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod RadekS » úte lis 06, 2007 10:31 am

Dobrá.

Vzhledem k tomu, že se nikdo další neozval a čas plyne, tak mi nezbývá, než prohlásit za vítěze Tomu. Jeho postup je správný.
Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6

Příspěvekod Milos » úte lis 06, 2007 10:57 am

Víťazovi gratulujem. Tento kvíz sa mi páči - vychádza totiž tak trochu z reality - zapojenie spínačov na mnohej chartrovanej lodi býva prapodivné. ;)
toma
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod toma » úte lis 06, 2007 6:54 pm

Děkuji za gratulace a uznání. Všiml jsem si však, že se z dovolené vrátil vítěz z předtýdne MartinB a zadal poznávací úkol dříve, než jsem stačil zareagovat na své vítěztví. Jelikož mi doma praskla voda a mám co uklízet, tímto přenechávám štafetu dodatečně MartinuB.

Zpět na