Skandinávie - cesta tam/zpět

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Skandinávie - cesta tam/zpět

Příspěvekod pavlii » čtv črc 17, 2014 8:03 am

Ahoj, není to sice úplně "za jachtingem", ale "pro jachtu" :-) připravuji si itinerář, abych byl - pro případ, že celá akce vyjde - připraven. Všechno má krycí název "přeprava 3,5t plachetnice z Dánska (Švédska) po vlastní ose". 8)
Pokud by se tu našel někdo, kdo má zkušenost s cestou do Dánska nebo Švédska (ideálně autem a ještě ideálněji nějakým větším autem - řekněme >6m), dost by mi pomohly praktické rady. Zatím všechno zobu z netu a sepisuji si detaily, na které je třeba se zeptat (např. u trajektu Rostock <> Gedser, který je součástí ideální trasy, jsem našel třeba fajn pětidenní zpáteční lístek, ale ani třeba v příplatcích už nevidím, jak by to bylo pro automobil s přívěsem atd.). Ale neprozkoumal jsem ještě všechny stránky, které mají co do činění s nabídkou možností daného trajektu, takže možná na to někde narazím....

Tohle je asi jediná neznámá v celém projektu; mýtné apod. se bude platit - pokud se nepletu - nějak lokálně, takže tam asi netřeba nějaké přípravy předem.

Díky za každé praktické tipy!

Pavel
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

Re: Skandinávie - cesta tam/zpět

Příspěvekod Jardasu » čtv črc 17, 2014 7:52 pm

pavlii píše:Ahoj, není to sice úplně "za jachtingem", ale "pro jachtu" :-) připravuji si itinerář, abych byl - pro případ, že celá akce vyjde - připraven. Všechno má krycí název "přeprava 3,5t plachetnice z Dánska (Švédska) po vlastní ose". 8)
Pokud by se tu našel někdo, kdo má zkušenost s cestou do Dánska nebo Švédska (ideálně autem a ještě ideálněji nějakým větším autem - řekněme >6m), dost by mi pomohly praktické rady. Zatím všechno zobu z netu a sepisuji si detaily, na které je třeba se zeptat (např. u trajektu Rostock <> Gedser, který je součástí ideální trasy, jsem našel třeba fajn pětidenní zpáteční lístek, ale ani třeba v příplatcích už nevidím, jak by to bylo pro automobil s přívěsem atd.). Ale neprozkoumal jsem ještě všechny stránky, které mají co do činění s nabídkou možností daného trajektu, takže možná na to někde narazím....

Tohle je asi jediná neznámá v celém projektu; mýtné apod. se bude platit - pokud se nepletu - nějak lokálně, takže tam asi netřeba nějaké přípravy předem.

Díky za každé praktické tipy!

Pavel

Ahoj Pavle,
mohu posloužit relativně čerstvými zkušenostmi z trajektu Sassnitz - Trelleborg. Ceny najdeš na stránkách Stena Line. Rozlišují tam délku a výšku přívěsu, maximum u přívěsu je 8 m délky a tuším 4m výšky, hmotnost je nezajímá. Osobně si myslím, že to nikdo neměří, na palubě pro mikrobusy a přívěsy na malými vozidly byla výška přinejmenším dobrých 6m. Cena je závislá na tom, jak je trajekt obsazen. Já jsem lístky kupoval cca 1/2 roku dopředu a za jednu cestu pro osobní auto, max. asi 6 lidí a vlek do 6m délky, 2,5m výšky jsem platil asi cca 95 Euro. Žádné mýtné jsem ve Švédsku, ani Německu neplatil.

Lístky jsem kupoval přes internet u jedné pražské cestovky, která se na trajekty specializuje.
pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavlii » čtv črc 17, 2014 8:22 pm

Super díky, velká pomoc! Akorát se tedy budu muset zaměřit (a případně přeptat) na tu délku, protože v mém případě by se jednalo o pomalu 10m délky přívěsu. Mýtné jsem zmínil proto, že ho na mě vybafl Google při plánování té trasy; to bych si případně ověřil až nějak těsně před případnou akcí.

Díky díky!!

P.
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Jardasu » čtv črc 17, 2014 8:43 pm

pavlii píše:Super díky, velká pomoc! Akorát se tedy budu muset zaměřit (a případně přeptat) na tu délku, protože v mém případě by se jednalo o pomalu 10m délky přívěsu. Mýtné jsem zmínil proto, že ho na mě vybafl Google při plánování té trasy; to bych si případně ověřil až nějak těsně před případnou akcí.

Díky díky!!

P.

Pokud bys chtěl jméno té cestovky, tak přes SZ, byli naprosto v pohodě a cena byla bez příplatku vůči stránkám Stena Line. Protože mám LPG, ověřoval jsem si u nich, zda to není problém a navíc dodatečně, pro jistotu, dojednával úpravu výšky přívěsu z 2 m na 2,5m - bez navýšení ceny.
pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavlii » čtv črc 17, 2014 11:51 pm

Díky za nabídku - pokud se bude akce udávat "po ose", tak se s dovolením ozvu. Fáze vyjednávání s prodejcem ještě nějaký ten den zabere 8)

Díky, P.
Zbiry
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 11

Příspěvekod Zbiry » pát črc 18, 2014 11:04 am

Žil jsem několik let v Dánsku. Doprava na podvalníku není v zásadě problém. V Dánsku vůbec! Pokud bys to vezl odněkud ze severu (např Aalborg, Frederikshavn nebo tak, tak tam jsou v každé maríně solidně vybaveny (jeřáby), jen je někdy trochu jalovej přístup. ale řešitelné! No a pak se jede 500 km do Hamburku rovně po dálnici. Poplatky snad pouze při nadměrce. Německo totéž! a jsi doma... Jen je to prostě dlouhá cesta. V případě nějakých spešl dotazů se ptej. Mám tam ještě nějaké známé tak se mohu zeptat. A zrovna příští týden tam na pár dnů jedu.
pavlii
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pavlii » pát črc 18, 2014 12:13 pm

No paráda - díky kluci! Jinak aktuálně mi potvrdili, že existující podvalník není možné použít pro přepravu jinak, než jako ve formě statické kozy pod lodí. Takže vlastní osa tím padá a stejně to bude za mě muset vyřešit spedice.

Ale tím samozřejmě neodpadá řešení všech dalších skandinávských detailů :-) akorát se smrskly na ty věci "až na místě" a trasa tím pádem nebude můj problém.

Nadměrka by to tak jako tak neměla být.

P.
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Jardasu » pát črc 18, 2014 12:24 pm

pavlii píše:
Nadměrka by to tak jako tak neměla být.

P.

Ta loď má méně, než 2,55 m šířky?
pavlii