Přihlášení přívěsu ze zahraničí a schválení na 100km/h

Technické podpůrné prostředky pro jachting (auta. přívěsy, šífy).

Moderátoři: Pepa, david, vilma

Milos
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 6
Kontaktovat uživatele:

Ministerstvo dopravy SR nečakane vydalo logické vyhlásenie

Příspěvekod Milos » pon lis 15, 2010 6:54 pm

Hovez píše:Já mám vozík postavený na max. hmotnost 2,5t ale tehdy jsem si ho nechal napsat jen na 1,8t (kvůli větší kompatibilitě s auty, kdybych ho chtěl někdy třeba prodat).

AKO JE TO NA SLOVENSKU?
S týmto problémom som bol pred pár rokmi konfrontovaný hned pri prvej jazde ( z dopravného inšpektorátu) s lodným prívesom pre MacGregora26M, práve čerstvo prihláseným. Zastavil ma policajt a po predložení papierov vyrukoval s pokutou podoprenou policajnou "logikou" že ohrozujem bezpečnosť a preťažujem auto ktoré má povolené ťahať 1800 kg, lebo ťahám príves typovaný na max 2500kg. Skutočnosť, že ťahám prázdny príves, v podstate iba hlinníkový rám, ktorý som mu celý rozčúlený demonštratívne sám nadvihol, ten orgán bohorovne ignoroval aj s celou mojou logickou argumentáciou.
Odolal aj argumentu, že potom musí dať aj pokutu za možné prekročenie maximálnej rýchlosti, vodičovi každého auta s konštukčnou rýchlosťou prevyšujúcou 130km/h.
Rozvíjajúci sa incident vyriešil policajtov kolega, ktorý to zobral výnimočne ako "technickú jazdu bez nákladu" za účelom prihlásenia na DI.
Ubezpečil ma však, že ak by na vozíku bolo hocičo, VELMI vážne následky ma neminú ... až 800€ a 3 roky čistiareň na vodičák.

Otrasený brutálnou policajnou antilogikou som si okamžite zaobstaral ťažký JEEP Cherokee ... čo však vôbec neľutujem. 8)

Teraz sa však z Ministerstva dopravy SR vytasili s nečakane logickým názorom k tomuto pseudoproblému: :shock: :good:
http://natankuj.sme.sk/c/5591286/podla- ... ivesy.html
Jednoducho, pripojiť k vozidlu možno iba taký príves, ktorého okamžitá hmotnosť je nižšia alebo rovná ako max povolená hmotnosť brzdeného /nebrzdeného prívesu v OEV vozidla.
Tu je možné si stiahnúť predmetné vyjadrenie ministerstva dopravy SR a prípadne uschovať v aute pre prípad stretu s orgánom aplikujúcim policajnú antiverziu elementárnej logiky:
Obrázek
http://img593.imageshack.us/img593/4674/02big.jpg
Snád sa na ministerstvách začínajú zaoberať aj službou občanom ... len tak dalej ! :)

Zpět na