Lodní motory, marinizace

Firmy, technika, servis, údržba, zkušenosti apod.

Moderátoři: Pepa, david, vilma

PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 3

Příspěvekod PRWOcK » stř zář 12, 2012 8:18 pm

Ahoj šicí....
Bohužel trpím náhlým nedostatkem času ( ;) ) a tak jsem si tohle zajímavý téma zatím nestihl přečíst celý... ...a tak bych se rád zeptal,má li někdo z vás přehled o cenách přestaveb automotorů na lodní. Vím že se dělaj třeba Peugeoťácký motory ale netušim za jakou cenu,taky by mě zajímalo jestli někdo náhodou neví zda se celá záležitost s přestavbou nedá jen prohnat psacím strojem ke spokojenosti SPS.
Mám rozestavěnou loď a mám i "lodní" automotor 1.3i ale s jídlem roste chuť a tudíž bych klidně pochrup ňákej ropák s monstrózním krouťákem.
No, předem díky za info,pěknej večír vinšuju. PRWOcK
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 4

Příspěvekod tataS » stř zář 12, 2012 8:46 pm

Napřed si přečti toto vlákno a potom přestaneš blábolit nesmysly. Asi se zbavíš i toho člunu (pokud budeš mít štěstí na nějakou kavku). Šanci na ten nesmysl v podstatě vůbec nemáš.

[mod="Denis"]Tatasi, keď nevieš poradiť, tak prosím ťa neraď. Zbytočne vyvolávaš napätie[/mod]
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » stř zář 12, 2012 10:20 pm

[mod="Denis"]Slušnejšie sa to nedá? Zmazal som tento príspevok. [/mod]
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » stř zář 12, 2012 10:57 pm

Tak ja taky napisu neco ke smazani:

PRWOcKu, kdybys nebyl ty debil, vsiml by sis ze:
a) TataS si stezuje na nemoznost dokonceni procesu marinizace z duvodu legislativnich prutahu a do tebe se navazi jen minimalne,

b) TataS je nejen sluzebne starsi, ale i aktivnejsi clen fora, takze rozhodne neni floutek,

c) nauc se psat spravne Y/I, vole.

Dobry, jo? V.

Edit: Jo tak sorry, uz neni k cemu prispivat. Denisi, ty jsi rychlik... ;)
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » stř zář 12, 2012 11:16 pm

Věru sem z obsahu nepochopil co tím chtěl básník říci...
Každopádně sem správně pochopil jeho zbytečný rejpání který mi v žádnym případě nepomůže. Co se íček týče,zapoměl sem že píšu slohovou práci,tudíž se hluboce omlouvám za překlepy.
Denisi,slušněji by to určitě šlo ale už sem pochopil že se slušností se toho nikdy moc nevyřešilo.
Holt sem doufal v odpověď od Denise,Davida,nebo někoho jinýho kdo vždy píše k věci, nečekal sem tuhle frašku.
No tak třeba příště,čuss
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » stř zář 12, 2012 11:27 pm

A čo ti mám odpovedať, keď o ničom neviem? Buď si istý, že ak by som mal vedomosť že niekto tieto prestavby robí, tak ti to poviem. Z mojej skúsenosti by som povedal, že výhodnejšie je kúpiť starší zgenerálkovaný lodný motor, najmä ak je to loď jazdiaca v sklze. Dízel do lode je dobrý na výtlačnú ploavbu, alebo ak jazdíš v sklze dlhé štreky. Inak význam nemá. Si myslím.
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » stř zář 12, 2012 11:36 pm

Denisi... To nebyl útok na tebe ;) (nejsem takovej gauner)
Je mi jasný že bys poradil, kdybys věděl. Super je že když nevíš,tak nepíšeš (jako každej normální člověk). Netvrdim že Ty a David víte všechno ale radíte tu nejvíc a má to hlavu a patu.
Jinak stavim 9m kajutovou ocelovku, ta klouzání po vodě nepozná, bude to na dlouhý výtlačný plavby, proto bych radši naftu než benzin. Tak uvidim,teprv budu ukládat tlačný ložisko,takže na motor je ještě čas, když neseženu cenově dostupný řešení pro nafťák,seknu tam svůj benzíňák se kterym počítám od začátku stavby. Zatim, PRWOcK
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv zář 13, 2012 7:44 am

Já jsem nepoužil žádného neslušného výrazu a hlavní přínos mého příspěvku jsem viděl v tom aby si laskavě přečetl v tomto vlákně uvedené prakticky
všechny legislativní úskalí spojené s takovou partizánštinou, jako je něco slepit bez požehnání stavby od SPS a do toho něco nafušovat dle své úvahy
k pohonu a potom si myslet, že všichni v SPS padnou na prdel a zlegalizují mu to (třeba i na černo). Místo toho je tady u některých moderátorů takřka
stálým pravidlem, že takové idealisty (pokud mám použít slušný výraz) ještě podporují, místo toho aby se je snažili usměrnit v jejich šílenostech.
Potom si tady i jinde lidé stěžují, že si každý dělá co chce, na vodě je bordel, nikdo nechce ctít nějaké předpisy a pravidla slušného chování.
Jenom se nikoho jakkoliv v tom nejmenším citově nedotknout. Není to tak dlouho, co se proti tomu již někdo dosti nahlas ozval. A měl pravdu!

P.S. Ještě tady chyběla rada aby si tu slepenou hrůzu přihlásil někde daleko. Třeba na N.Zelandě.

Tady je výsledek takového neurážlivého přístupu s konkretním výsledkem: http://www.novinky.cz/domaci/278598-smr ... vedek.html
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv zář 13, 2012 9:01 am

Mne teda neurazi ze nekdo stavi lod, spis naopak. Ale ze by se tu lidi k sobe meli chovat jako lidi, bez nadavek a urazek (a to prosim nejen primych ale i neprimych), to bych prosim byl celkem rad.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv zář 13, 2012 9:56 am

Já teď marinizuji VW 1,9 D, udělat to 2x by nebyl problém :?
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv zář 13, 2012 10:19 am

A proč ne. Když je to legálně možné a ničemu to neodporuje. Ale již jsem v životě zažil, že taková na černo slepená hrůza v noci začala hořet a s ní shořelo
několik řádně udělaných a udržovaných lodí okolo. To samé se stává i u aut. Většinou za tím bývá nějaké "geniální řešení jak očurat předpisy" a ušetřit.
Ti lidé mívají tuze zkreslené představy o tom co lze bez ohrožení okolí provozovat a většinou ani nejsou dotčeni nějakými aspoň základními znalostmi z oboru.
A ještě se s tím vytahují na různých fórech a bez obtěžování s tím, že by si o tom něco přečetli, vyžadují hlavně informace jak to ošidit.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv zář 13, 2012 11:20 am

Ostatně teď jsem byl ve VW, na marinizaci je možné díly normálně objednat, vyjde to cca 40 000,-Tak si to raději udělám sám,zase takový problém to není, VW je v podstatě Lego, kde si stavíš podle libosti :roll:
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » čtv zář 13, 2012 11:28 am

Ještě jedna a doufám že poslední reakce na TATASE. (budu hodnej,tak mě Denisi nemaž ;) )
Tatasi,mám pocit že seš takovej samozvanej jasnovidec.... Bohužel to jak si mě tady vykreslil (z pouhýho dotazu na motor) je víc než zcestný. Takže jsem nucen ti to ještě jednou vysvětlit abys to pochopil,přestal hudrovat a vymejšlet si a aby půl fóra nemuselo řešit mezilidský vztahy ve vlákně o motorech.
Začnu tím proč jsem si to nepřečet celý,stavím loď a nemám přehršli času,tak jsem si to chtěl zkrátit dotazem na kterej stačilo odpovědět jednou větou. Navíc bych se teda stejně nedozvěděl co sem potřeboval,takže můj dotaz byl vhodný do tohoto tématu. Jediný co tě vlastně rozčílilo bylo to,že sem se přiznal že sem to nedočet.
Co se týče lodi samotný,tak opravdu nečekém že si SPS sedne na prdel,jak píšeš (skoro bych i řek že to byl tvůj někdejší nesplněnej sen).
Čili mám stavbu lidi oficiálně POVOLENOU, dokonce na základě podkladů (výkresy,tech. popis,...) vypracovaných mnou a mou přítekyní,takže ani nic koupenýho,nebo okopírovanýho.
Mám schválenej i svůj vestavěnej motor 1.3i 50kW kterej hodlám použít.
Teď to zásadní! Rád bych měl motor s větším krouťákem,tak sháním možnosti LEGÁLNÍ marinizace automotoru,protože nemám na to abych šel do Vetusu a koupil motor za 300tis. Nevím co je na tom nepochopitelnýho,natož drzího.
Takže doufám že teď už si pochopil že se svojí stavbou postupuju přesně podle zákona a že se tady snažím dozvědět něco naprosto normálního.
Nic nelepím na černo a nic nefušuju,naopak. A už vůbec se s ničím nevychloubám na různejch fórech,působím jen na tomhle fóru a sem rád že seš vyjímka potvrzující pravidlo,že tu jsou fajn lidi.
Co se týče uhořelejch lodí... o svou loď se bát rozhodně nemusíš,jeden přístav by pro nás byl moc malej.
Buď zdráv jak páv a už mě prosím raději ignoruj.
PS: doufám že nejsem tak špatnej protože chci ušetřit tím, že si loď stavím a nejdu si radši koupit novou třeba k Mašínovi :lol:
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » čtv zář 13, 2012 11:54 am

Pro maxik1958:
Ahoj,jakej konkrétně motor VW1.9 předěláváš? Ňákej atmosférák z Golfika?
To bych taky pochrup ale potřebuju to mít napsaný v papírech a pokud vim tak od letoška můžou marinizovat jen speciální firmy a i když sem schopnej (ne jen já) to předělat sám,tak to už SPS neuzná. To je ten problém co tu řešim,kdybych to lepil načerno,jak jsem byl osočenej,tak to neřešim a de tam V8 z Jeepa. 8)
Bohužel stát našel problém tam kde nebyl a je teď s pořádnym motorem kříž (pokud nejsi Onasisu).
Zaplať pandu za můj uznanej benzíňák,kterej budu na vodu taky předělávat sám. Pokud máš návod jak dostat tvůj 1.9.D do mojí stavby tak jsem jedno velký ucho.
PRWOcK
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv zář 13, 2012 12:03 pm

Mám jednoduchý řešení,viz přihlášení lodě v Holandsku :roll:
Martin88
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 18

Příspěvekod Martin88 » čtv zář 13, 2012 12:05 pm

S díly na marine motory VW můžu pomoci, třeba fisema nebo zjištěním cen,evtl. objednáním dílů /to jsem ještě nedělal,ale teoreticky to je možné/
namátkou vybraný díl, chladič chladící kapaliny
pro motor 1,9 dop.cena 77205,-Kč, pro motor 2,5 cena 91286,-Kč, pro 3 litr 57620,-Kč
kolik jich mám objednat? :lol: :lol: :lol:
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv zář 13, 2012 12:07 pm

Ne ze bych chtel tady navadet k nepravostem, ale za jistych podminek se 1.3i da i oturbit. ;-) Kroutak je pak "trochu" jinde.
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » čtv zář 13, 2012 12:16 pm

Počítám že přihlásit loď v jiný zemi si žádá i jiný občanství,nebo alespoň příbuznýho nebo dobrýho známýho v tý jiný zemi... Že??
Jak je na tom asi Německo, nebo Norsko s automotorama...?
Co se turba týče,nevim, mám strach že se to na tenhle motor nevyplatí.
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv zář 13, 2012 12:28 pm

Prosím,Tě přečti si vlákno,na které odkazuji, ano? :roll:
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník

Příspěvekod tataS » čtv zář 13, 2012 12:32 pm

Tak si tam dej VW 1,2 TSI 77kw krouťák 175Nm. a bude to levnější než ten diesel.

Jinak hodně úspěchů se stavbou.
PRWOcK
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod PRWOcK » čtv zář 13, 2012 12:39 pm

Pokusim se to vlákno najít...
O 1.2 TSI se přemýšlet dá (až najdu způsob jak ho zapsat do papírů)
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv zář 13, 2012 12:44 pm

Omlouvám se, není to Holandsko, ale Belgie, i když se to týká Holadska :mad: modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5485&postdays=0&postorder=asc&start=25
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » čtv zář 13, 2012 12:47 pm

Jinak motory kupuju od kámoš z ekolický likvjdace......
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » čtv zář 13, 2012 12:56 pm

PRWOcK píše:Co se turba týče,nevim, mám strach že se to na tenhle motor nevyplatí.

Na tenhle motor je k dispozici 1001 celkem levnych soucasti slouzicich ke zvyseni vykonu. Pomerne snadno sezenes odborniky, kteri ti to za "mrzkych par desitek tisic" dostanou na 1400ccm a nejakych 65kW. Ma to vyhodu - je to bez papirovani. Jinak teda se mi nezda, ze by ta lod potrebovala nejak vyrazne vic nez ten 1.3i, pokud je lod dobre postavena (coz asi je, jinak nema cenu se s ni delat).

Edit: Abys videl ze nekecam TADY je graf od jednoho takovyho 1.3 motoru. Vymenou klikovky to je zvedly na 1400ccm, maximalni kroutak je 130Nm pri 4500ot, ale uz pri 1700ot je to 110Nm. Normalni 1.3 ma myslim kolem 100Nm pri 3000ot.

Vzhledem k tomu, ze u lodi ve vytlaku prudceji stoupa potrebny tocivy moment az za polovickou maximalni rychlosti, tak je "sportovne" odladeny motor pomerne vhodna alternativa, na rozdil od auta, kde mensi tocivy moment v nizkych otackach dost vadi komfortu jizdy.
david
moderátor
Reputace: 231

Příspěvekod david » čtv zář 13, 2012 1:13 pm

zajímavá věc. všichni profi přestavovatelé motorů na lodní provoz výkon i otáčky snižují, českej člověk ale jde průkopnicky opačnou cestou. hahaha :lol: :lol: :lol:

Zpět na