Orlík
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- geronimo
- zkušený harcovník
- Reputace: 200
- Kontaktovat uživatele:
Moc hezký pořad a Vladyka je dobrej, má na Slapech Sasanku.
Pár fotek výtahu jsem našel tady : http://www.colins-yacht.cz/index.php?id=10087
Pár fotek výtahu jsem našel tady : http://www.colins-yacht.cz/index.php?id=10087
- TerryV
- nováček na fóru
- Reputace: 0
To tatavod: Popravdě jsme taky do toho výtahu vjížděli s nemalými obavami, protože jsme naší loďku zakoupenou už na vodě na Slapech neměli možnost vidět "zespoda". Ale kýl vydržel a dokonce nám ve výtahu umožnili prozkoumat celý spodek i s kýlem
Tak držím palce!
Jen si dovolím reagovat na to tvé poděkování "Pánové Díky" - v mém případě se bohužel nejedná o "Pána"

Tak držím palce!
Jen si dovolím reagovat na to tvé poděkování "Pánové Díky" - v mém případě se bohužel nejedná o "Pána"

- sedivak
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 6
AHOJ,
V létě se chystáme s lodí asi na 10 dní na Orlík. Potřebujeme nějaký slušnější sjezd do vody a nějaké místo na zaparkování auta s přívěsem. Doporučíte mi někdo, jaký kemp by byl vhodný, aby se autu a přívěsu nic nestalo????
Díval jsem se na netu na Yacht klub Barrandov, ale tam chtějí docela dost peněz za spuštění a i parkování auta. Jaké máte zkušenosti?????
dík Šedivák
V létě se chystáme s lodí asi na 10 dní na Orlík. Potřebujeme nějaký slušnější sjezd do vody a nějaké místo na zaparkování auta s přívěsem. Doporučíte mi někdo, jaký kemp by byl vhodný, aby se autu a přívěsu nic nestalo????
Díval jsem se na netu na Yacht klub Barrandov, ale tam chtějí docela dost peněz za spuštění a i parkování auta. Jaké máte zkušenosti?????
dík Šedivák
- sedivak
- pravidelný návštěvník
Podle fotek vypadá sjezd opravdu luxusně - já mám sice slabší auto na tahání, ale zase o dost menší a lehčí loď ( 4,5 m a 500 kg) než je ten tvůj koráb - to si opravdu nedovedu představit, že by jsi to spouštěl někde na pláži na písku.
Dík moc za fotky asi je tedy rozhodnuto, kam pojedeme.............
Dík moc za fotky asi je tedy rozhodnuto, kam pojedeme.............

- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Na radavě se lodě spouští a vytahují stále, je to všechno o domluvě. Je tam sice jen písčitá pláž, ale tahají tam i velké lodě. Jediný problém, který tam je, že je v zátoce zákaz proplutí, ale pokud vím, tak to zatím nikdo neřeší. Já tam budu Paringu asi také spouštět, jen co zmizí hausbotáři z pláže.
Ale prý tam letos byl problém s kotvením ještě před tím zákazem, prý se tam smí stát jen 24 hodin a nesmí se opustit loď,nevíte někdo jak to s tím je??
Ale prý tam letos byl problém s kotvením ještě před tím zákazem, prý se tam smí stát jen 24 hodin a nesmí se opustit loď,nevíte někdo jak to s tím je??
- samoliter
- účet uživatele zrušen
- Reputace: 0
To: sedivak. Tady ve foru je to v Jachetních revírech , Orlík. Je tam více témat, i kotvení a pod. http://jachting.info/modules.php?name=F ... sc&start=0 . Je tam příspěvek od Lubora, i s fotkama u vody. Příjezd od vesnice Louka. samoliter.
- sedivak
- pravidelný návštěvník
to:samoliter
dík, fotky jsem viděl, ale je tam prý horší příjezd a nedá se tam pořádně otočit.
Já mám vlek 6 metrů dlouhý a jen tak někde se neotočím. Taky bude výhodnější nechat loď s vlekem pod dozorem(jak psal Geronimo), i když se za to platí.... To třeba na Slapy se necháme odvézt-je tam dobrý nájezd hned nad hrází a není to domů tak daleko(St. Boleslav) -známý nás tam hodí a za týden pro nás zase s přívěsem přifrčí....
dík, fotky jsem viděl, ale je tam prý horší příjezd a nedá se tam pořádně otočit.
Já mám vlek 6 metrů dlouhý a jen tak někde se neotočím. Taky bude výhodnější nechat loď s vlekem pod dozorem(jak psal Geronimo), i když se za to platí.... To třeba na Slapy se necháme odvézt-je tam dobrý nájezd hned nad hrází a není to domů tak daleko(St. Boleslav) -známý nás tam hodí a za týden pro nás zase s přívěsem přifrčí....
-
- moderátor
- Reputace: 231
Charlie píše:Ale prý tam letos byl problém s kotvením ještě před tím zákazem, prý se tam smí stát jen 24 hodin a nesmí se opustit loď,nevíte někdo jak to s tím je??
malá plavidla nesmí stát mimo vyhražená kotviště déle než 24 hod, trvale hlídaná. toleruje se, že jedem chudák, co nemůže do hospody , hlídá víc lodí. debilní předpis hodnej bolševika. na druhou stranu, přepíchni kotevní kolík o 1O cm vedle a jeto

taky jsem neslyšel, že by to SPS honila. asi to bylo myšlený jako prevence proti divokýmu stání hajzlbootů
- sedivak
- pravidelný návštěvník
To: geronimo
No já si nevšimnul, že ty nemáš na přívěsu rolny a spouštět tak velou plachetnici bude něco jiného, než ten náš malý motoráček............

Takle mi stačí zajet a už spouštím......

tato fotka je z Baťova kanálu od Spytihněvi, tak to vypadá, že je tenhle nájezd podobný jako ten z Yacht klubu Barrandov na Orlíku co jezdíš ty- že jo ??
No já si nevšimnul, že ty nemáš na přívěsu rolny a spouštět tak velou plachetnici bude něco jiného, než ten náš malý motoráček............

Takle mi stačí zajet a už spouštím......

tato fotka je z Baťova kanálu od Spytihněvi, tak to vypadá, že je tenhle nájezd podobný jako ten z Yacht klubu Barrandov na Orlíku co jezdíš ty- že jo ??
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je opravdu debilita.
Naši mají coby návštěvníci kempu (řádně platí za karavan, atd) motorový člun, nepodléhající registraci a nesmé vlastně na Radavě stát, takže kdykoliv chtějí vyrazit na vodu, musí spouštět a pak zase vytahovat z vody. Takže když budu plachtit sám, tak vlastně z lodi nesmím ani vylézt, tedy pokud nezakotvím někde u mola, kde za to budu muset zaplatit, ať žije birokracie, buď zaplať, (poplatek, nebo pokutu) nebo nesmíš na břeh (ani dopnit zásoby, jídlo, vodu, atd), to se zas zákonodárci vytáhli.
Neví někdo jaké jsou za toto postihy??
Naši mají coby návštěvníci kempu (řádně platí za karavan, atd) motorový člun, nepodléhající registraci a nesmé vlastně na Radavě stát, takže kdykoliv chtějí vyrazit na vodu, musí spouštět a pak zase vytahovat z vody. Takže když budu plachtit sám, tak vlastně z lodi nesmím ani vylézt, tedy pokud nezakotvím někde u mola, kde za to budu muset zaplatit, ať žije birokracie, buď zaplať, (poplatek, nebo pokutu) nebo nesmíš na břeh (ani dopnit zásoby, jídlo, vodu, atd), to se zas zákonodárci vytáhli.
Neví někdo jaké jsou za toto postihy??
- karel
- Macher
- Reputace: 14
Charlie to chce klid , ještě se mě na Orlíku nestalo že by mě někdo masíroval kvůli tomu že jsem opustil řádně zakotvenou loď a šel jsem nakupovat nebo na pivo . To že nesmím stát mimo vyhražené kotviště na jednom místě déle než 24 h jsem vůbec neřešil neb to nepotřebuji , když se dostanu na vodu tak se radostně plavím (minimálně alespoň jednou za den ), nehledě na to že když přemístíš loď po 24 h o půl metru jak psal David tak ti v podstatě nikdo nemůže nic říct .
- Josef
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Letos jsem také využil služeb Yacht Clubu Barrandov. Můžu potvrdit, že správce jachklubu byl velmi ochotný. Bohužel parkoviště hlídané kamerovým systémem bylo plné, tak jsem měl auto i vlek na náplavce nad skluzem do vody, který je alespoň oplocený a uzamčený. Cena za auto s vlekem 100 Kč na den a jednosměrné spuštění na vodu 300Kč. Cesta do vody je opravdu dost prudká. Já jsem vyjížděl za deště a dost to s předním náhonem klouzalo. Největší stoupání je hned v levotočivé zatáčce sotva vlek vyjede z vody.
Na Radavě je sjezd k vodě mnohem pozvolnější, zase tam je písek. Cena za auto plus vlek asi 60 Kč na den. Za spuštění se neplatí nic. Spouštění lodě je dobré naplánovat na ráno nebo večer, kdy se tam nikdo už nekoupe. Je to totiž pláž určená na koupání a je označená značkou. Lodě se tam normálně můžou spouštět a je to jen na ohleduplnosti.
Byl jsem svědkem, jak tam dva zbohatlíci na rychlích kajutových motorových člunech, kteří tam mezi sebou závodili, kdo je rychlejší, vjeli rovnou na pláž, kde se koupali děti a šli na oběd do hospody, co je hned u pláže. Možná, že zrovna kvůli takovejm blbcům tam jednou zakážou spouštět lodě úplně.
Na Radavě je sjezd k vodě mnohem pozvolnější, zase tam je písek. Cena za auto plus vlek asi 60 Kč na den. Za spuštění se neplatí nic. Spouštění lodě je dobré naplánovat na ráno nebo večer, kdy se tam nikdo už nekoupe. Je to totiž pláž určená na koupání a je označená značkou. Lodě se tam normálně můžou spouštět a je to jen na ohleduplnosti.
Byl jsem svědkem, jak tam dva zbohatlíci na rychlích kajutových motorových člunech, kteří tam mezi sebou závodili, kdo je rychlejší, vjeli rovnou na pláž, kde se koupali děti a šli na oběd do hospody, co je hned u pláže. Možná, že zrovna kvůli takovejm blbcům tam jednou zakážou spouštět lodě úplně.
- sedivak
- pravidelný návštěvník
Já se taky bojím, že budu mít na prudším sjezdu problémy-slabé auto.
Nemáš prosím tě kontakt na správce na Radavě, já tam jednou byl a bylo mi na vrátnici řečeno, že tam lze lodě spouštět jen mimo hlavní sezónu
, ale to už je asi 5 let.
Je smutný, že kvůlli několika magorům, kteří se neumějí na vodě chovat by se mělo něco zakazovat.

Je smutný, že kvůlli několika magorům, kteří se neumějí na vodě chovat by se mělo něco zakazovat.

- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Tak jsem se koukl na stránky Radavy, a v ceníku mi něco chybělo.
Tam se nedá přijet s vlastním karavanem ?
www.radava.com.
Tam se nedá přijet s vlastním karavanem ?
www.radava.com.
Naposledy upravil(a) halladin dne pát říj 31, 2008 6:52 pm, celkem upraveno 1 x.
- Josef
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Kontakt na správce na RAdavu nemám, ale ptal jsem se chlapíka, který tam spouštěl uprostřed sezóny, přímo na zmíněné pláži, malinkou laminátovou kajutovku, tak 5m dlouhou, na podmínky spouštění lodí. Řekl mi, že tam jezdí už nekolik let a žádné problémy nemá. Loď spouštel v době oběda, ale řekl mi, že pokud je loď větší je lépe spouštět brzo ráno nebo večer, aby si zbytečně někdo z koupajících a slunících se na pláži nastěžoval.