Žernoseky
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- tkruska
- aktívní jachtař
- Reputace: 20
Žernoseky
Ahoj,
Nevíte někdo, jak je to s tou novou lodenicí na jezeru žernoseky?
Docela by mě zajímalo, kdy to bude dokončeno, kolik bude stát členství a stání pro plachetnici (6m).
Diky
Nevíte někdo, jak je to s tou novou lodenicí na jezeru žernoseky?
Docela by mě zajímalo, kdy to bude dokončeno, kolik bude stát členství a stání pro plachetnici (6m).
Diky
- frog
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Re: ?ernoseky
Podle mejch informací u? je hotovo a otevřeno. Informace o ceně postoje nemám, ale zde je adresa, kde se dá jistě zjistit víc:
Mezinárodní veřejný přístav Pí??any
ČP 88
PSČ 41101
majitel Ing. Miroslav Cink
mejl bohu?el nevím.
Po?li mi emailovou adresu na 8858@seznam.cz, já ti po?lu fotku jak to tam vypadá.
Mezinárodní veřejný přístav Pí??any
ČP 88
PSČ 41101
majitel Ing. Miroslav Cink
mejl bohu?el nevím.
Po?li mi emailovou adresu na 8858@seznam.cz, já ti po?lu fotku jak to tam vypadá.
-
-
Re: ?ernoseky
tkruska píše:Ahoj,
Nevíte někdo, jak je to s tou novou lodenicí na jezeru ?ernoseky?
Diky
Kotvení přes noc 60Kč/m/den, vícetrupé je?tě x počet trupů. Chcete-li vodu, platíte stání na 1 hod 60Kč
. Jdete-li na oběd do místní restaurace ( dost dobrý bifteky ) neplatíte nic. Členství na rok, mám dojem, je kolem 30000,-
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
K maríně pochopitelně vede silnice, na parkovišti vybírají pouze v případě, že auto zůstává delší dobu, jinak je to normální parkoviště u hospody. Přímo u maríny je sjezd do vody, ovšem dost ostrý, těžko by se tam sjíždělo s manipulákem v ruce, je to na auto.
Je dost velký rozdíl při jednání přímo s majitelem a s personálem: Mirek Cink je jachtař tělem i duší, do čtyřiceti jezdil na republikové úrovni 420, teď, v sedmdesáti, si koupil Ixylonku a začal zase závodit, tedy zatím spíš eskymovat
Samozřejmě, pro většinu obyčejných jachtařů je marína drahá, takže přes spíše přistáváme u místního jachtklubu v zátoce nebo na pláži. Lehká loď se dá hodit na vodu právě v zátoce nebo z pláže.
Kromě jiného jeden ze čtyř ostrovů má pronajatý lovosický jachtklub, takže většina lodí přes noc kotvívá právě u ostrova (je slušné jít pozdravit a zeptat se, zda smím).
Auto s vozíkem se dá nechat kromě parkoviště u maríny také za hospodou ve vesnici, plac je tam velký.
Je dost velký rozdíl při jednání přímo s majitelem a s personálem: Mirek Cink je jachtař tělem i duší, do čtyřiceti jezdil na republikové úrovni 420, teď, v sedmdesáti, si koupil Ixylonku a začal zase závodit, tedy zatím spíš eskymovat

Samozřejmě, pro většinu obyčejných jachtařů je marína drahá, takže přes spíše přistáváme u místního jachtklubu v zátoce nebo na pláži. Lehká loď se dá hodit na vodu právě v zátoce nebo z pláže.
Kromě jiného jeden ze čtyř ostrovů má pronajatý lovosický jachtklub, takže většina lodí přes noc kotvívá právě u ostrova (je slušné jít pozdravit a zeptat se, zda smím).
Auto s vozíkem se dá nechat kromě parkoviště u maríny také za hospodou ve vesnici, plac je tam velký.
- DonEmilio
- pravidelný návštěvník
Žernoseky
Pokud se chceš dostat na vodu bez zbytečného placení, jeď následovně: Zmiňovanou marínu mineš a jedeš až do vesnice Píšťany. Tam uhneš doprava na kemp-koupaliště. Nejprve se ocitneš na škvárovém parkovišti, ze kterého je vlevo vstup do kempu. Rovně bys pokračoval ze svahu dolu k jezeru. Když necháš auto nahoře a půjdeš se podívat, uvidíš po spádnici cestu k ostrovu s rozpadlou lávkou. Vlevo od ostrova je písečné koupaliště. Vpravo podél cesty k lávce je paralelní polní cesta do vody, ukončená špatně uloženými betonovými panely pro lepží sjezd do vody. Dají se použít, nebo se jim vyhnout. Celé to místo je zarostlé náletovými topoly a poměrně neútulné. Ale tu chvíli se to přežije. Dole u vody není moc místa na otáčení auta s vlekem a tak je nutné to celé (asi 70 metrů) scouvat. Celé jsem to mnohokrát absolvoval s originál O-jolou a Š-120 i Fiatem Punto. Jola byla mahagonová a po sezoně docela vážila. Punto si sní i tak poradilo. Výhodou je, že všude je jemný písek. Co se týče kotvení, zatím jsem nikde(krom maríny ) nezažil problém. Jen pokud bys chtěl kotvit u koupaliště, je dobré domluvit se s majitelem (vetšinou je na místě). Je to vodák a pohodář. O tom, že by si lovosický jachťák ostrov pronajímal, nevím, ale je to možné. Při normálním a slušném chování by však skutečně problém být neměl. 

-
- moderátor
- Reputace: 231
Re: Žernoseky
[quote="DonEmilio"]Pokud se chceš dostat na vodu
taKY TO JDE DOBŘE VE VELKÝCH ŽERNOSEKÁCH HNED VEDLE PŘÍVOZU
taKY TO JDE DOBŘE VE VELKÝCH ŽERNOSEKÁCH HNED VEDLE PŘÍVOZU
Vjezd Lovosice
Dva slušné vjezdy jsou v Lovosicích, jeden po proudu, druhý proti proudu. Místa k manipulaci je tam dost. Jsou vydlážděné.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 26
- Kontaktovat uživatele:
- DonEmilio
- pravidelný návštěvník
No, jak je vidět, jak sjel do vody na poslední fotce, tak kdyby na té cestě pod stromy odbočil na opačnou stranu doprava, tak tam je náplavka z betonových panelů. Ale nejde daleko do vody. Akorát mám pocit, že se platí nahoře při vjezdu do areálu u závory. K té náplavce se dá sjet i autem s vlekem.
Pozor jsou tam cesty dvě souběžné asi 5 metrů od sebe. Na tu náplavku vede ta cesta vpravo. To uvidíš namístě.
Tkrusko, o pár příspěvků výše to místo popisuju (5.1.2008).
Pozor jsou tam cesty dvě souběžné asi 5 metrů od sebe. Na tu náplavku vede ta cesta vpravo. To uvidíš namístě.
Tkrusko, o pár příspěvků výše to místo popisuju (5.1.2008).
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 26
- Kontaktovat uživatele: