Žernoseky
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- AliceKarch
- návštěvník fóra
- Reputace: 4
- stenly38
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Také se dá kotvit na poloostrově vedle pláže je spojený s břehem lávkou,
KOTVENÍ NA POLOOSTROVĚ
1500,- kč za měsíc
nebo krátkodobé kotvení 17,- kč za metr lodi na den
poloostrov je posekaný i na stanování
http://marinalabe.pbdsystems.cz/index.php/en/pistav
KOTVENÍ NA POLOOSTROVĚ
1500,- kč za měsíc
nebo krátkodobé kotvení 17,- kč za metr lodi na den
poloostrov je posekaný i na stanování
http://marinalabe.pbdsystems.cz/index.php/en/pistav
-
- moderátor
- Reputace: 231
Re: Žernoseky
Slezina v Kralupech proběhla 1A, po té jsme se přesunuli k Trumpetkám, tam ještě lépe a já dal Žernoseky. Voda dnes 22 stupňů a v marině Plzeň 12.
Taky jsme tam dnes odpoledne byli, ale na koupání to ještě nebylo. Děti se jednou namočili a pak už maximálně po kolena.
- pepabagi
- návštěvník fóra
- Reputace: 14
Ahoj, má někdo aktuální informace o stavu vody na Žernosekách a možnosti kotvení na prostředním ostrově? Kontakt na koho se obrátit o povolení?
Spouštění lodě a parkování jsem si domluvil v Lovosicích s p. Procházkou (čímžto děkuji Davidovi že nechal v jiném fóru kontakt).
Předem všem dík.
Spouštění lodě a parkování jsem si domluvil v Lovosicích s p. Procházkou (čímžto děkuji Davidovi že nechal v jiném fóru kontakt).

Předem všem dík.
pepabagi píše:Ahoj, má někdo aktuální informace o stavu vody na Žernosekách a možnosti kotvení na prostředním ostrově? Kontakt na koho se obrátit o povolení?
Spouštění lodě a parkování jsem si domluvil v Lovosicích s p. Procházkou (čímžto děkuji Davidovi že nechal v jiném fóru kontakt).![]()
Předem všem dík.
Povolení netřeba. Stačí zajít na ostově za správcem. Najdeš ho snadno, je to ten nudista úplně vlevo při pohledu ze směru od hlavní pláže
- pepabagi
- návštěvník fóra
Dik olinovi za info o spravci. Dotaz na aktulni info o stavu a kvalite vody zustava???
-
- moderátor
- Reputace: 231
Vzduch 34
Voda 26,1
Průhlednost cca 80
- pepabagi
- návštěvník fóra
Supeeeer, davide diky za aktualni info. Lepsi uz to byt nemuze.
V pondeli vyrazim s juniorem.

pepabagi píše:Žernoseky 30.7.-3.8.2018 vzduch 35, voda 28, čistota vody
Tak to jdu hodit lodičku na vodu a do hoďky jsem tam. Jsem se bál, že tam bude špenát a chtěl razit na Oharku....
olin píše:pepabagi píše:Žernoseky 30.7.-3.8.2018 vzduch 35, voda 28, čistota vody
Tak to jdu hodit lodičku na vodu a do hoďky jsem tam. Jsem se bál, že tam bude špenát a chtěl razit na Oharku....
Tak voda trochu kalná, ale koupatelná.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 39
Minuly tyden jsem byl na zernosekach a drzost rybaru nezna mezi. Kotvim vzdy na prvnim ostrove od plaze te zatoce jak se blizim slysim jak krici rybari e jsem blbrj ze tam snad vidim pruty tak co tam pluji. Postal jsem je do kosoctverce pak koukam pruty meli stazene a chytali na tom vybezku kde meli druhe pruty a furt remcali. A to jeste chytali na poloostrove kde meli dalsi pruty a jezdili malym gumackem oni si snad mysli ze jim patri vsechno meli stesti ze jsem tam byl plachetnici byt rychlym clunrm nalozil bych jim ten vercajk a odjel i s nim
- pepabagi
- návštěvník fóra
Re: Žernoseky bezpečnost dlouhodobé kotvení ???
Ahoj kolegové a místní domácí.
Mám na letošní rok možnost dlohodobějšího kotvení na Žernosekách. Jedná se o místo pod hospodou na levo od hlavní pláže, tam kde lehávaj naháči. Kotvení je systémem kotva-(kolík)břeh. Jak je to obecně s bezpečností na jezeře (a obvzlášť v tomto místě)??? Abych tam po týdnu v práci našel loď celou, s motorem, nevykradenou a nepoškozenou. Kotví tam dalších pět lodí, možná jsem jen zbytečně připosranej. Nemám žádnou luxus jachtu, ale zase je to můj mazlík a splněnej sen a na jinou bych už asi neměl a bojím se o ní.
Předem dík za všechny rady, názory a postřehy.
Pepa B.
Mám na letošní rok možnost dlohodobějšího kotvení na Žernosekách. Jedná se o místo pod hospodou na levo od hlavní pláže, tam kde lehávaj naháči. Kotvení je systémem kotva-(kolík)břeh. Jak je to obecně s bezpečností na jezeře (a obvzlášť v tomto místě)??? Abych tam po týdnu v práci našel loď celou, s motorem, nevykradenou a nepoškozenou. Kotví tam dalších pět lodí, možná jsem jen zbytečně připosranej. Nemám žádnou luxus jachtu, ale zase je to můj mazlík a splněnej sen a na jinou bych už asi neměl a bojím se o ní.
Pepa B.
Používám toto:
Placenou marínu s 24hod službou
Pojištění
Čidlo, které hlásí start motoru a opuštění geozony SMS zprávou a e-mailem
Místní dobré sousedy, s kterými si vzájemně komunikujeme
Jelikož to máš v Čechách, ráji zlodějíčků a ještě jsi na veřejné fórum popsal místo, kde budeš kotvit a čas, kdy tam nebudeš, tak ještě přidej i nějakou osobní placenou strážní službu
Placenou marínu s 24hod službou
Pojištění
Čidlo, které hlásí start motoru a opuštění geozony SMS zprávou a e-mailem
Místní dobré sousedy, s kterými si vzájemně komunikujeme
Jelikož to máš v Čechách, ráji zlodějíčků a ještě jsi na veřejné fórum popsal místo, kde budeš kotvit a čas, kdy tam nebudeš, tak ještě přidej i nějakou osobní placenou strážní službu

- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 26
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žernoseky bezpečnost dlouhodobé kotvení ???
pepabagi píše:Ahoj kolegové a místní domácí.
Mám na letošní rok možnost dlohodobějšího kotvení na Žernosekách.
Pepa B.
Ahoj, Já kotvím u mola našeho jachťáku v Církvicích. To je necelou hodinu od Jezera po proudu. Zatím se nám na lodě nikdo nedobýval, ale naproti bydlí rodina, se kterou udržujeme velmi přátelské vztahy. Občas nám na lodě mrknou a zavolají správcoj, když se něco děje. Na jezeře bych měl spíš obavy, při dlouhodobějším stání u břehu, s kolísající hladinou. Asi každý tady zažil noční vysvovozování loďe a přesun na hloubku.
Jirka
- pepabagi
- návštěvník fóra
pro stani119, vážím si každé dobré rady, ale to bych měl zabezpečení asi dražší než celou loď. Samozřejmě pro její bezpečnost udělám co budu moct a na co budu mít.
pro Jirka_TEC_Tce, dík za znovupřipomenutí, už jsem to tam u ostrova zažil.
Obecně sázím na to, že nás tam kotví víc a vlastně tam pořád někdo bude. Já hlídám souseda/y, on/i hlídaj mě.
Šťastnou plavbu a bezpečné kotvení všem.
P.B.
pro Jirka_TEC_Tce, dík za znovupřipomenutí, už jsem to tam u ostrova zažil.
Obecně sázím na to, že nás tam kotví víc a vlastně tam pořád někdo bude. Já hlídám souseda/y, on/i hlídaj mě.
Šťastnou plavbu a bezpečné kotvení všem.
P.B.