LODĚ & KARAVANY 2007+2008 + 2009
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
No nic kluci. Když jsem se ptal na tu "plachetničku", tak jsem samozřejmě nemyslel ty uváděné exponáty. Jsou sice hezké, ale v Brně se choulí mezi skutečnými loděmi.
Já byl v Praze pouze jednou na jaro 2003 a to mě opravdu stačilo. Ale poslední dva roky začaly sílit hlasy, že se to od karavanů už trochu dostává k jachtám. Už jsem si říkal, že se tam budu muset zase podívat.
No a teď tohle...
Já byl v Praze pouze jednou na jaro 2003 a to mě opravdu stačilo. Ale poslední dva roky začaly sílit hlasy, že se to od karavanů už trochu dostává k jachtám. Už jsem si říkal, že se tam budu muset zase podívat.
No a teď tohle...

- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
V kine idú premietať film a producent toho filmu musí zaplatiť majitelovi kina, aby mohol ten film luďom ukázať a ludia musia majitelovi kina zaplatiť za to, že si ten film pozrú. Dobrá blbosť nie? A o tom sú výstavy. Genialne a to pritom nemusí mať majitel výstavy vo vlastníctve ani budovu. Ak by nebol nenažraný, tak v čase zníženého dopytu /krízy/ dajú vystavovatelom priestor zadarmo a to by bola potom pekná výstava, aj by ludia tých 5 euro radi zaplatili.
Ty Deni, a jaký že to promítají film?
Jsou nenažraní!!! A okamžitý zisk jim je bližší než přemýšlení do budoucna. Také jsem byl loni stavět stánek a za pár metrů čtverečních výstavní plochy chtějí nekřesťanské prachy. Neuvědomují si, že jakmile výstava ztratí kredit, přestanou tam lidé chodit, následně přestanou mít zájem další vystavovatelé a lidé budou chodit ještě méně a ........
A je jasné že v tuto neveselou dobu, každý prodejce 3x kačku obrátí, než ji vydá. No, co my. Můžeme akorát mudrovat. Snad aspoň to Brno zůstane na výši. Loni tam bylo lodí si myslím dost. Uvidíme.

Jsou nenažraní!!! A okamžitý zisk jim je bližší než přemýšlení do budoucna. Také jsem byl loni stavět stánek a za pár metrů čtverečních výstavní plochy chtějí nekřesťanské prachy. Neuvědomují si, že jakmile výstava ztratí kredit, přestanou tam lidé chodit, následně přestanou mít zájem další vystavovatelé a lidé budou chodit ještě méně a ........
A je jasné že v tuto neveselou dobu, každý prodejce 3x kačku obrátí, než ji vydá. No, co my. Můžeme akorát mudrovat. Snad aspoň to Brno zůstane na výši. Loni tam bylo lodí si myslím dost. Uvidíme.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Bída s nouzí je proti tomu výpravný velkofilm
Čekal jsem, že se to bude slabé, ale že to bude tak strašné... Ohledně exponátů už bylo vče řečeno, navíc jsem si všiml už jenom oplachtěného maxiprkna a stánku Avar yachtu mimo halu 3. Abych jen nehaněl: u stánku Čany potká člověk kamarády a neuvěřitelně krásnou dceru Rudy Krautschneidera, SPS ventiluje informaci, že k VMP už je zase potřeba výpis z trestního rejstříku a polští obchodníci u svého stánku prodávají docela hezkou kravatu s lodičkama za přijatelnou cenu.
V hale se sportovním oblečením má stánem Triop; psal jsem tady někde o nich v souvislosti s jachtařskými sandály. Mám tu firmu rád, protože s nimi mám jen nejlepší zkušenosti, takže jim bez zábran udělám trochu reklamy: jednak tam jachtařské sandály vystavují, druhak tam mají nový vzorek - něco mezi sandálem a pantoflem, navíc se světlou podrážkou, stejnou jako na jachtařských sandálech. Všiml jsem si ale, že výstelka je kožená a asi by špatně snášela vodu, takže - a to je důvod, proč to píšu - se mnou jejich zástupce na místě zkombinoval z jedněch sandálů typ podrážky, z druhých výstelku, z třetích pásky přes nohu a prohlásil že takováhle kusová zakázka není problém a je za stejnou cenu jako konfekční sandál. A to rozhodně nejsou firma zařízená na kusovou individuální výrobu. (A taky mi nic neplatí, ani ty sandály nedostanu zadarmo, ať o nich napíšu, co chci :-)
Ve stejné hale, co je Triop, zaujali třetinu plochy Vietnamci se zbytkem Asie. Nikoliv hadráři - seriózní zástupci fabrik, kteří vystavují kontraktační portfólia výrobků pro obchodníky. Je tam hezký kontrast: na jedné straně haly vietnamský výrobce s velkoobchodními cenami v řádu desetin eura, na druhé straně haly český maloobchodní prodejce téhož zboží s trojmístnými cenami v korunách. Pravda, to zboží je v plastikové krabičce :-)
Ovšem kdo jde výhradně na veletrh lodí, měl by pořadatele žalovat za klamavou reklamu a žádat vrácení vstupného. Ani vele-, ani -trh, s bídou maloměstský koloniál :-(
V hale se sportovním oblečením má stánem Triop; psal jsem tady někde o nich v souvislosti s jachtařskými sandály. Mám tu firmu rád, protože s nimi mám jen nejlepší zkušenosti, takže jim bez zábran udělám trochu reklamy: jednak tam jachtařské sandály vystavují, druhak tam mají nový vzorek - něco mezi sandálem a pantoflem, navíc se světlou podrážkou, stejnou jako na jachtařských sandálech. Všiml jsem si ale, že výstelka je kožená a asi by špatně snášela vodu, takže - a to je důvod, proč to píšu - se mnou jejich zástupce na místě zkombinoval z jedněch sandálů typ podrážky, z druhých výstelku, z třetích pásky přes nohu a prohlásil že takováhle kusová zakázka není problém a je za stejnou cenu jako konfekční sandál. A to rozhodně nejsou firma zařízená na kusovou individuální výrobu. (A taky mi nic neplatí, ani ty sandály nedostanu zadarmo, ať o nich napíšu, co chci :-)
Ve stejné hale, co je Triop, zaujali třetinu plochy Vietnamci se zbytkem Asie. Nikoliv hadráři - seriózní zástupci fabrik, kteří vystavují kontraktační portfólia výrobků pro obchodníky. Je tam hezký kontrast: na jedné straně haly vietnamský výrobce s velkoobchodními cenami v řádu desetin eura, na druhé straně haly český maloobchodní prodejce téhož zboží s trojmístnými cenami v korunách. Pravda, to zboží je v plastikové krabičce :-)
Ovšem kdo jde výhradně na veletrh lodí, měl by pořadatele žalovat za klamavou reklamu a žádat vrácení vstupného. Ani vele-, ani -trh, s bídou maloměstský koloniál :-(
- zdendaSzER
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
ušetříš za metro, případně parkovné a za vstup:
http://www.sportprague.cz/terinvest-spo ... joyaux.swf
- maty
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
zdendaSzER píše:ušetříš za metro, případně parkovné a za vstup:
To je jako všechno?

Není toho moc

Párkrát jsem byl na podobné výstavě v Mnichově a tam byly haly asi dvakrát větší a má pocit,že jich tam bylo asi 12!
To bylo jiné kafe

NO FLAME ale byl bych rad kdyby se zdrzeli komentaru lidi, kteri tam ani nebyli, to je fakt OT
jinac vystava opravdu stala za h...o, resp. ono to nebylo tak spatne, ale nebylo to 'Lode a karavany' spise 'Fitness a karavany' nebo neco jineho ...
1, hala - dobra, ale jen fitness ...
2, hala - prvni co mne napadlo byly hory - samy snowboard atd.
3, 1/2 haly - karavany - to splnilo nazev vystavy z 1/2
druha polovina mela byt lode, ale fakt tam nic nebylo, nekolik malych motoraku, nekolik letadel (asi 3-4), 2 vrtulniky ... ale to uz je neco jineho ...
z hlediska plachetnic tam byly 'oplachteny neco jako kanoe' - to uz byva standardem na techto vystavach a jeden cadet (nevim kde kdo prisel k tomu, ze byl litomericky (nemuzu rozporovat)), ale byly u toho holky z neratovic
- ada a johanka ... a pozdeji tam mela byt bobina na interview
po minulem roce (kdy to uz vypadlo super), to spadlo uplne na nulu a kdybych mel platit, tak bych chtel vratiti vstupne ...
uz se tesim na 'lode na vode' ... uvidime co ty na to ...
jinac vystava opravdu stala za h...o, resp. ono to nebylo tak spatne, ale nebylo to 'Lode a karavany' spise 'Fitness a karavany' nebo neco jineho ...
1, hala - dobra, ale jen fitness ...
2, hala - prvni co mne napadlo byly hory - samy snowboard atd.
3, 1/2 haly - karavany - to splnilo nazev vystavy z 1/2
druha polovina mela byt lode, ale fakt tam nic nebylo, nekolik malych motoraku, nekolik letadel (asi 3-4), 2 vrtulniky ... ale to uz je neco jineho ...
z hlediska plachetnic tam byly 'oplachteny neco jako kanoe' - to uz byva standardem na techto vystavach a jeden cadet (nevim kde kdo prisel k tomu, ze byl litomericky (nemuzu rozporovat)), ale byly u toho holky z neratovic

po minulem roce (kdy to uz vypadlo super), to spadlo uplne na nulu a kdybych mel platit, tak bych chtel vratiti vstupne ...
uz se tesim na 'lode na vode' ... uvidime co ty na to ...

- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
designer píše:zažil jste v Letňanech někdo nějaký veletrh, který by stál za cestu a vstupné?
Ano.
Loni to vypadalo že se to konečně rozjede.
Bohužel, není tomu tak.

Držme palce dubnové výstavě LODĚ NA VODĚ.
Snad to pojmou vekoryseji a stane se to opravdu výstavou, kde budou také nějaké lodě.

alffa
Naposledy upravil(a) alffa dne ned úno 22, 2009 5:51 am, celkem upraveno 1 x.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 175
- Kontaktovat uživatele:
Pro dokreslení foto: http://jachting.info/modules.php?name=c ... &album=211
Vyfotil jsem všechny plachty na výstavě, vlastně všechny čluny a lodě co tam byly, od 10 cm až po 10m...
Vyfotil jsem všechny plachty na výstavě, vlastně všechny čluny a lodě co tam byly, od 10 cm až po 10m...
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Krize s tím opravdu nemá nic společného.
O té akorát píšou novináři a vytvářejí tak informační smog. Ten termín je naprosto výstižný a moc se mi líbí
Za to, jak vypadala výstava, může to, že původní majitel výstavu prodal Terinvestu a s Terinvestem se nedohodla APL (Asociace výrobců a prodejců lodí a lodního příslušenství).
Což se nedivím, jenom za elektriku na stánek chtěli 5 tisíc
S pár známejma lidma na stánkách jsem hovořil.
Takže si APL udělala vlastní pražskou výstavu Lodě na vodě v Praze na Vltavě v polovině dubna.
O té akorát píšou novináři a vytvářejí tak informační smog. Ten termín je naprosto výstižný a moc se mi líbí

Za to, jak vypadala výstava, může to, že původní majitel výstavu prodal Terinvestu a s Terinvestem se nedohodla APL (Asociace výrobců a prodejců lodí a lodního příslušenství).
Což se nedivím, jenom za elektriku na stánek chtěli 5 tisíc

Takže si APL udělala vlastní pražskou výstavu Lodě na vodě v Praze na Vltavě v polovině dubna.
Karavanny,fitnes čtyřkolky..............................lodě
Byl jsem tam viděl jsem brečel jsem!
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Strycek_Bidlo píše:Krize s tím opravdu nemá nic společného.
O té akorát píšou novináři a vytvářejí tak informační smog. Ten termín je naprosto výstižný a moc se mi líbí![]()
Což se nedivím, jenom za elektriku na stánek chtěli 5 tisíc![]()
Jo tohle se určitě dá pochopit. Nicméně možná jsi mohl ( nebo nikdo jiný) tohle ostatním nebohým jachtařů říci předem a ušetřit jim čas a peníze .

- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
No ale já jsem se to dozvěděl až na té výstavě, kam jsem měl naštěstí volnou vstupenku.
A sotva jsem se vrátil, už jsem sem psal, jak to tam vypadá a že to za nic nestojí.
A taky jsem nabízel ten volnej lístek, co mě nesebrali, ale nikdo ho v pátek večer nechtěl.
A sotva jsem se vrátil, už jsem sem psal, jak to tam vypadá a že to za nic nestojí.
A taky jsem nabízel ten volnej lístek, co mě nesebrali, ale nikdo ho v pátek večer nechtěl.

Firmy setri, program je chudsi
Tak dnes v MLADE FRONTE Dnes, tj. 26. 2. 09 vysel clanek o ekonimicke krizi, ktera postihla i veletrhy. Je zde zminena vystava Lode a Karavany
cituji:
Postupujici ekonomicka krize se dotyka i veletrhu. Nekteri vystavovatele svou ucast odrikaji a poradatele pak honem shaneji nahradniky. Nedari se jim to hlavne u odbornych vystav ...
...a tohle bylo napsano primo pod jednim obrazkem z veletrhu:
Vystava Lode a Karavany patri v Letnanech k tem aktraktivnim. Kvuli hadkam letos chybela desitka vystavovatelu
cituji:
Postupujici ekonomicka krize se dotyka i veletrhu. Nekteri vystavovatele svou ucast odrikaji a poradatele pak honem shaneji nahradniky. Nedari se jim to hlavne u odbornych vystav ...
...a tohle bylo napsano primo pod jednim obrazkem z veletrhu:
Vystava Lode a Karavany patri v Letnanech k tem aktraktivnim. Kvuli hadkam letos chybela desitka vystavovatelu