Slapy
Moderátoři: Pepa, david, vilma
-
- Reputace: 0
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Vjezd do ní ( po vodě) je na pravém břehu mezi komorou a mostem. Po silnici od Příbrami za mostem pojedeš doprava .
Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
-
-
-
- fishmaster
- aktívní jachtař
Letos jsem tam zahlédl nějakého cruisera,jak za sebou tahá kruhy.Policie šla po něm.Asi po hodině vidím stejný člun,jak pluje velmi pomalu,kruhy uvázané na bortech.Asi ho chytli a pokuta nebyla zrovna malá.Jinak mě tam poučili o přechodovém režimu plavby.Prý mám příď moc nahoru.Tak jsem to vyřešil přemístěním těžiště dopředu a byl klid. 

-
Já policii potkal skoro pokaždé, když jsem byl v posledníh letech na Slapech. Ale oni asi projedou nahoru a dolů a tak si každý snadno odhadne, kde zrovna jsou. A jakmile policie zmizí za obzorem, tak si každý dělá co chce. Rybáři jsou naštvaný, hausbótáři nadávají, skvělá výchozí situace, aby to někdo začal radikálně řešit ......
Opět tady máme nějaké předpisy, ale protože není páka, který by jejich dodržování zajistila, tak úředníci určitě přijdou s dalším přitvrzením, které zaručeně zajistí nápravu.....
Opět tady máme nějaké předpisy, ale protože není páka, který by jejich dodržování zajistila, tak úředníci určitě přijdou s dalším přitvrzením, které zaručeně zajistí nápravu.....
- fishmaster
- aktívní jachtař
Je pravda,že v přechodovém režimu tvořím velkou vlnu i se sportem 50.Ve skluzu je už minimální.Řekl bych,že je menší než ve výtlačném režimu.Záleží ovšem na inteligenci a soudnosti tzv.kapitánů.Dodržuji některé zásady,které by měl dle mého názoru dodržovat každý vodní motorista.1-Když vidím plavidlo,nebo plavce,kterého bych mohl svými vlnami ohrozit tak zpomalím.2-Je-li plavidlo menší než moje,platí pravidlo 1 dvojnásob.3-Pokud vidím kotvící nebo volně plující plavidlo(třeba rybáře),tak zpomalím také.4-Pokud vidím někoho plavilo spouštět na vodu nebo vytahovat z vody,pluji rychlostí neomezující jeho činnost.5-Pravidla 1-4 dodržuji všude,kde mohu plout.6-ve zdymadle nebo v jeho nejbližším okolí je to snad samosřejmost(i když jsou tací,kterým je vše jedno).
7-Plachty se ovládají hůř než motorák,takže mají právo přednosti.8-Piji jen tak,abych byl v pohodě a svými zhovadilostmi nikoho neohrožoval.

Dojeď až k přehradě. Když se z přehrdy podívíš na nádrž, po pravé ruce vedle přehrady cca 150 m daleko/ je náplavka.
http://www.mapy.cz/#x=14.432247&y=49.82 ... 16&l=3&c=h
Pepa
http://www.mapy.cz/#x=14.432247&y=49.82 ... 16&l=3&c=h
Pepa
Ahoj Salamandr, zdravím tě ze Severního moře, jinak ze Sembratce (u Petroupimi - to jen
kvůli té Bystřici
). Před pár lety jsem ho podjížděl celou sezonu s Dufour 35 a výšku po frklík (bez antény) jsem měl tuším 11,40. Nikde v mapách podjezdná výška není uvedena, a pokud by byla, bude to v plavební dráze - tedy střední oblouk. Nejvyšší je most pod levým obloukem - mezi břehem a pilířem, a pokud si dobře pamatuju jezdil jsem při stavu 4 kameny nad vodou s rezervou 30 cm, ale už je to déle, ber to jen jako návod a ověř si to. Jediné řešení je vytahnout někoho na stěžeň a nabublat tam opatrně a posoudit, napočítat kolik je v ten okamžik vidět kamenů na pilíři a pak už budeš vědět. Pokud bys to chtěl ještě sofistikovaněji, můžeš se podívat kolik je v tu chvíli aktuální hladina (na stránkách Povodí, udává se m n.m.) a pak už zjistíš i odkudkoli na dálku, zda zrovna podjedeš nebo ne, a nemusíš jezdit počítat kameny na pilíř. Ahoj...
kvůli té Bystřici