Počítám s Tebou.

Moderátoři: Pepa, david, vilma
heavy píše:alffa píše:heavy píše:Na Orlíku dávám přednost posezení s kamarády u ohně (nebo v hospodě).
No vidíš a ja z 99% jezdil na Orlík sám....do klidu vypnout mobil...RELAX. Teď jsem měl na lodi poprve děti a o to víc mne vytáčí kotveníza plavby problém nemám, ale kotvení je pro mne vždy adrenalinová situace... buď se obratí vítr a z chráněné zátoky je razem něco jiného nebo kotvím na třikrát a pořad nedrží ..... nebo jsem vyhodil moc brzo a lano je krátké
. Možná jen vybírám špatná místa nebo kdybych měl svoji loď si opatřím jiný typ kotvy...ale takhle
10.6. mám další termín a to bude max. plno 3 děti a 4 dospělí tak jsem zvědav jak mi tentokrát bude kotva držet. Asi se svěřím pod Zvíkov a Svatou Annu
![]()
OT: nemůžu najit vlákno, jak získat klubovou vlaječku....asi neumím použivat vyhledávač
alffa píše:Jinak vlajku můžeš objednat normálně tady přes shop, nebo Ti jednu nechám já. Ještě mě něco zůstalo nevyzvednuto.alffa
bobes píše:Svatá Anna je v pohodě......Dávám to radši na písek a úvazy (oka) tam jsou od bývalého přívozu.
heavy píše:To by bylo super beru jia ta tvoje "placka" jak velkou lod za to muzes povesit? Pujčuji si obvykle Antilu 24 ted budu mit Lagunu 730 a za mesic Bavarku... takze jakoukoliv pomoc a kde a jak kotvit a cim...beru
Nerad bych neco rozbil
Pepa píše:On to Alffa myslí dobře, zase jsme u problému, kdy uživatel položí otázku, která je dávno a skoro vyčerpávajícím způsobem zodpovězena.
Noční kotvení na Orlíku je řekněme specifikum výběru vhodného a možného místa k zabezpečení lodě přes noc.
Taktika kotvení s malou lodí, zvláště pak na Slapech či Orlíku /obdobné/ je něco jiného.
Sekce:..........Lodě a vše kolem nich, výměna zkušeností
Vlákno:.........Kotva na malé plachetnici
Když jsem to již vyhledal – přímý odkaz na toto vlákno
http://jachting.info/modules.php?name=F ... opic&t=439
Heavy, až ti po přečtení tohoto vlákna bude něco nejasné ve způsobu kotvení, požádej v něm o hledanou informaci.
Pepa
Javis píše:...... No a s tou kotvou , tu si asi vyrobim provizorní a uvidím při sile větru jak bude držet . ......
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů