Yachtclubu Barandov nebo AZ Euro Yachting?

Zajímavosti, ceny, lokality apod. firem z oboru

Moderátoři: Pepa, david, vilma

libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Yachtclubu Barandov nebo AZ Euro Yachting?

Příspěvekod libor.janko » pát úno 02, 2007 7:31 pm

Ahoj,
řeším od koho si půjčit plachetnici na Orlíku? Máte někdo zkušenosti s Yachtclubem Barandov nebo AZ Euro Yachting? Momentálně mi nejde až tolik o cenu, jako o to, aby to nebyli rozpadliny a taky přístup charterovky. Moc děkuji.
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 14

Příspěvekod veselyroman » stř zář 19, 2007 4:22 pm

Já jsem si půjčoval loď už třikrát u AZ EuroYachting a vždycky to bylo v pohodě. Bezproblémové jednání, lodě taky v pořádku. Při vracení lodí nedocházelo k žádným buzeracím, dohadům, ani podrobném hledání jestli vracím loď v pořádku. Prostě se normálně zeptali, jestli je všechno ok a já jsem po pravdě odpověděl. Jednou nám ulítla rohožka, jednou jsme utrhli jeden jezdec. Poctivě jsem to nahlásil a zaplatil symbolickou částku. Co se týká spotřebovaných pohonných hmot, taky to nepřeměřovali na litry. Prostě jsem zase podle pravdy řekl, kolik jsme upluli motohodin a podle toho to nějak spočítalo.
Klidně můžu doporučit.
Martek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Martek » čtv zář 20, 2007 11:55 am

Ahoy,

mohu jen potvrdit předchozí příspěvek. Při předávání i přebírání lodi ( BAVARIA 890) u této společnosti v marině LOUŽEK bylo vše korektní a v naprosté pohodě. A tak mohu jen doporučit. A flotila AZ EURO YACHTING se neustále rozrůstá .o)
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod veselyroman » čtv zář 20, 2007 12:28 pm

Martek píše:... A flotila AZ EURO YACHTING se neustále rozrůstá .o)

Přesně tak, před rokem jsem měl jejich Bavarii 808, letos Bavarii 890 a Balaton. Co vím, tak příští rok by k ještě druhému Balatonu a jedné sportovní kajutovce měla přibýt další Bavaria 808 a Bavaria 707. Takže pak budou mít celkem 7 lodí...
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » čtv zář 20, 2007 5:56 pm

taky můžu potvrdit příspěvky výše. :) Hlavně super přístup.
libor.janko
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod libor.janko » čtv zář 20, 2007 6:37 pm

Pánové děkuji za informace,
abych byl upřímný, tenhle rok jsem zkusil Yachtclub Barrandov, jejich Solinu 27 Viviene. Na první pohled i na další pohledy moc pěkná loď, ale bohužel jenom na dívání. Tím je nechci vůbec kritizovat, oni za to nemůžou, to spíš špatný výběr lodě. Jejich přístup byl fantastický, hlavně pan správce. Člověk na svém místě, ochotný kdykoliv a kdekoliv pomoci, navíc výborný kuchař a společník.
Předávání bylo v pohodě, pan správce seznámil s lodí, předvedl motor, plachty ..., řekl na co si dát pozor apod. Stejně tak i vracení, hlavně zkontroloval kompletnost a nepoškozenost trupu.
Teď, ale se ovšem vrátíme k lodi. Loď byla se zasouvací ploutví, ale její plavební vlastnosti nebyly nic moc. Asi jsme byli moc rozhýčkaní námořními kýlovými plachetnicemi. A nejhorší byla konstrukce uchycení motoru v šachtě, hlavně ruční startování. Ten výrobce to těmi kladkami opravdu vymyslel tak, že spíš docházelo k poškozování startovacího špagátu o některé hrany, kde kladka chyběla. :? Kdyby ten motor měl elektrické startování (měl na to konektor a baterka byla nedaleko), byli bychom podstatně klidnější, takhle jsme měli strach, když se začal startovací špagát znovu třepit, aby se nepřetrhl a my mohli nastartovat.
Takže shrnutí, kdo je zvyklý na polské ploutvové plachetnice, ten bude spokojený, přístup perfektní a lodě v dobrém stavu, ale kdo je zvyklý na stabilitu námořní kýlové plachetnice bude trošku zklamaný.
V budoucnu bychom rádi zkusili i konkurenci AZ EURO Yachting, protože na Orlíku je moc pěkně.
veselyroman
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod veselyroman » pát zář 21, 2007 7:15 am

Díky za info o YC Barrandov. Já si chci pro změnu příště půjčit loď od nich.

Zpět na