Tak jsem se dočkal a loď je doma

Včera jsme pro ní jeli. Teda vlastně Petr, neboť já nemám E papíry. Ještě jednou díky moc kamaráde!
Já se jen vezl, tankoval, vyřizoval viatoll a platil mýtné. a bavil řidiče

Na mapě trasy, na stránkách viatoll jsem si našel první místo, kde se dá krabička koupit. Byla to čerpací stanice BP na rychlostní silnici , první v Polsku na naší trase. Po předložení dokladů od vozu a osobního dokladu jsem byl ještě požádán o předložení dokladu o ekologické třídě vozidla, což nám v půjčovně nedali a v papírech to nebylo. Tak nám přidělili eko třídu 2. Vše za mne vyplnili na počítači, vytiskli a dali k podpisu ( smlouva). Potom jsem zaplatil kartou zálohu 300zl ( cca 1867kč) za krabičku a 120zl (746Kč) předplatné do krabičky. Ptal jsme se, kde je možné krabičku vrátit - na čerpaččce to nejde, jen na viatoll pointu, o kus dál, směrem do Čech.
Hned na první mýtné bráně rabička pípla a tak jsme věděli, že je v pořádku a funkční. Jinak je třeba krabičku ihned reklamovat.
Nemilé překvapení bylo, že na placený úsek dálnice ( závory) se krabička nevztahuje a platí se extra. Cestou tam to stálo 293kč , cestou zpět 385Kč.
Oproti plánovanéu času jsme dorazili asi o necelou hodinu později. Chlapíci ze zdvihací firmy nevydrželi čekat, a asi si zajeli na oběd. Loď byla připravená a tak než znovu přijeli, byl čas. Prošli jsme si s bývalým majitelem znovu ještě některé důležité věci týkající obsluhy lodi a jejího vybavení. Pak přijeli chlapíci a pustili se do práce. Pomocí čtyř navijákových zdvihadel a dvou dlouhých profilů zdvihli loď pod kterou jsme najeli s přívěsem. Na něj jsme dali zimní dubové lože a pro jistotu ještě doprostřed čtyři pneumatiky. Napoprvé byla moc vzadu a tak jsme ji museli zvednout ještě jednou a dát více dopředu. Loď byla usazena a čtyřmi kurtami za přední a zadní vazáky zafixována. Pak jsme dali kafe, podepsal jsem převzetí lodi, přepis v registru, převzal si ještě pár věcí, rozloučili jsme se a vydali na cestu zpět. Vše celkem v pohodě, jen jízda byla znatelně pomalejší a jeli jsme omylem trochu jinou trasou. Ikdyž byla loď vepředu co to šlo, nad 100km/h se začínala houpat. Navigace od googlu fungovala dobře a dokonce nás dovedla až k viatoll pointu, pro vrácení krabičky. Stačilo zadat "viatoll" a našlo to " Viatoll Punkt Obslugi Klienta " u Zgorzelec / Gorlitz, který byl na naší trase nejblíž k domovu. Tam jsme krabičku vrátil a bylo mi řečeno, že záloha a zbylá částka budou vráceny zpět na "kartu" kterou sem platil. Tak jsem zvědav, kolik to bude

Přijeli jsme kolem půlnoci, vyspali se a dnes loď složili pomocí popruhů, lan a řetězových kladkostrojů zavěšených na traverzách ze stropu haly...
Téma této diskuze je " Dovoz lodí z Polska - zkušenosti "
Dovezl jsem sice jenom jednu loď, ale zkušenost mám velmi pozitivní.
Za poslední dva měsíce, kdy jsem se hledání lodi intenzivně zabýval,
jsem se dozvěděl i naučil spoustu nových věcí
a tak se mi nakonec podařilo najít pěknou loď od solidního člověka.
Budu rád, když svými příspěvky pomohu někomu dalšímu, tak jako příspěvky jiných pomohli mě.
Díky všem!
Díky jachting.info !