Evropou na lodi
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- libor.janko
- aktívní jachtař
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Libore,
začni prosím Tě "Baťákem" a každá další zkušenost bude jen lepší.To je první krok. Druhý- vydej se od Vnorovského jezu do Rohatce případně do Hodonína a poznáš ten diametrální rozdíl.Za třetí -vydej se jinam
Berty.
PS. "jen kdyby se věci nazývaly pravými jmény=" Baťák"= BUBLINA! a za tím si stojím!!!
začni prosím Tě "Baťákem" a každá další zkušenost bude jen lepší.To je první krok. Druhý- vydej se od Vnorovského jezu do Rohatce případně do Hodonína a poznáš ten diametrální rozdíl.Za třetí -vydej se jinam

Berty.
PS. "jen kdyby se věci nazývaly pravými jmény=" Baťák"= BUBLINA! a za tím si stojím!!!
To Alffa, Libor
Tak tu mapu jsem našel, je to perfektní vodácká speciálka, má však někollik ALE:
není to Labe
jsou to veškeré vodní toky bývalé NDR od Neuruppinu až do moře, celem 5 tras ústící do moře v
Wismar
Rostock
Saaler bodden-Grabow
Oderhaff /Kleines haff/ u polských hranic a Achter waser
samostatně okolí Rujány včetně Stralsund, Hidden see a Greifswalder Bodden.
Myslíte, že by o ní mohl být zájem. Je to systém jezer a různých splavných toků, po kterých můžete putovat až do moře. Něco z toho jsem projel osobně a vždy nádhera.Doufám, že vodní toky tečou tam, kde tekly před 20 lety.
Tak tu mapu jsem našel, je to perfektní vodácká speciálka, má však někollik ALE:
není to Labe
jsou to veškeré vodní toky bývalé NDR od Neuruppinu až do moře, celem 5 tras ústící do moře v
Wismar
Rostock
Saaler bodden-Grabow
Oderhaff /Kleines haff/ u polských hranic a Achter waser
samostatně okolí Rujány včetně Stralsund, Hidden see a Greifswalder Bodden.
Myslíte, že by o ní mohl být zájem. Je to systém jezer a různých splavných toků, po kterých můžete putovat až do moře. Něco z toho jsem projel osobně a vždy nádhera.Doufám, že vodní toky tečou tam, kde tekly před 20 lety.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Ahoj Pepo,
Zájem určitě bude. Co se stáří týče:
Lepší stará mapa, než žádná mapa. Sekci už máš připravenou:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... forum&f=51 Můžeš se do toho pustit.
Přeju hodně trpělivosti. Je to facha pro vraha.
alffa
Zájem určitě bude. Co se stáří týče:
Lepší stará mapa, než žádná mapa. Sekci už máš připravenou:
http://jachting.info/modules.php?name=F ... forum&f=51 Můžeš se do toho pustit.

Přeju hodně trpělivosti. Je to facha pro vraha.
alffa
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 175
- Kontaktovat uživatele:
berty píše:Ahoj Libore,
začni prosím Tě "Baťákem" a každá další zkušenost bude jen lepší.To je první krok. Druhý- vydej se od Vnorovského jezu do Rohatce případně do Hodonína a poznáš ten diametrální rozdíl.Za třetí -vydej se jinam![]()
Berty.
Zrovna Baťák jsem nemyslel. I když kdo ví. Mám pocit, že je to trochu malé pro mou loď. Ale hlavně mi chybí základní info. Mám nějakou mapu, přečtené jejich stránky. Ale kde lze spustit loď, kde parkovat=nechat vlek, kolik je tam vody v sezóně atd mi chybí. Tak to asi nebude zrovna ono. Mám na mysli kanály v Evropě. Pár jsem jich při svých cestách křižoval, Holandsko, Belgie, Německo, a tam bych rád někdy plul.
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
ostatní
Zkusím přispět také svou troškou do mlýna.Ten vandrácký atlas jak píše Pepa mám také někde založený,ještě z doby před 25ti léty,kdy jsem jezdíval na Balt.Ale mám taky publikaci "plavební zeměpis",což byly učební texty pro kapitány dálkových plaveb.Pochází sice z roku 1975,a je rozdělena na osm částí a to:"úvod zeměpis" o 30 kapitolách,"vodní cesty ČR a německa"o2 kap.,"vedlejší splavné cesty od Labe"o 33 kap.,"Visla a oderská cesta polska" o 15 kap."dunajská vodní cesta" o asi 40ti kap."ostatní středoevropské vodní cesty"o 10ti kap.a poslední část jsou kilometrovníky jednotlivých vodních cest od Vltavy až po Odru,včetně evropských kanálů.
Já jsem ji koupil nějak před 15ti léty v antikvě,možná by stálo za to se ještě po ní podívat,vydala ji československá plavba labsko-oderská n.p.Děčín.
Já jsem ji koupil nějak před 15ti léty v antikvě,možná by stálo za to se ještě po ní podívat,vydala ji československá plavba labsko-oderská n.p.Děčín.
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Ja by som sa do toho Libore na tvojom mieste nepúšťal. Šak ťa žena prizabije a počítač istotne vyhodí. A máme po srande. Wasserwege hanbuch 2007 stojí totiž 20,5 Euro a mapové špeciály napr. gewasserkarte Berlin stojí 16,40 Euro, Vom Rhein zur Nord und Ostsee je za 30,80 a Wasserstrassen-Karten Niederlande je za 9,45 Euro!
Die kanale Frankreichs je za 25,70.
A hlavne je to aktuálne, prístavy, sklzy, vhf kanály, benzínky...etc. www.freytagberndt.com alebo www.bernwieser.at

- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 175
- Kontaktovat uživatele:
Re: Evropou na lodi
Pepo nahraješ to na ocean znovu? Nebo to pošleš sem...?
Bylo to myslím 18 obrázků

Naposledy upravil(a) Libor dne čtv zář 06, 2007 8:29 pm, celkem upraveno 1 x.