Co jsem opravdu nadšen jak MPPT hospodaří. Když jsou baterie nabité a tak dává třeba jen symbolických 10-30W a nebo také 0W, když zapnu vysavač okamžitě je to zmiňovaných 290-317W, které jsou přímo do vysavače a zbytek což je pár Wattů z baterie, To samé zapne-li lednička ihned přes regulátor jde elektrika přímo do ledničky a baterie se vůbec nezatěžuji. Zatím dle aplikace, kterou mám nainstalovanou v telefonu jsem získal okolo 2KW za den a z toho 96% bylo přímo ze slunce a 4% bylo dobíjení baterií (dobíjení předchozího večera). Proto mám zřejmě tedy baterie stále na 99% nabité, více vybít zatím neumím což je super, protože se může stát, že týden bude hnusně bez slunička.
Pokud nastartuji motor kombinuje energie motoru i panelu. Ještě co se mi líbí na Victronu multiplus (krom toho že všude je 220V) když mám elektrocentrálu, která dává 2,8 KW připojím jí do pobřežní zástrčky tak Victron mi sečte výkon generátoru + panelu + motoru kdyby byl hypoteticky zapojený. Takže když jsem používal na podzim občas eletrická topení 220v ve třech místnostech generátor to neutáhl o cca 100w, což nyní mohlo stačit. Další využítí ani nevydím jen je to hezká funkce. Jdeme příští měsíc instalovat nezávislé topení takže už asi elektro moc nevyužiji.