Návrh střihu plachet v programu SAILCUT 4 (překlad programu)
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Ahoj ota. Odskočil jsem od překreslování a stříhání.Nitě používám synton 30 koupit se dají v potřebách pro čalouníky.Nešil jsem s nima poprvé ,poslední plachtu používám asi 5 let a žádné problémy.Sicí stroj používám pro švadlenky dokonce kufříkový. Prošije bez problémů dost látek na sobě ale musíš zvolit správnou jehlu. Já nejsem švadlena atak jsem dost laboroval než jsem přišel na to že umněra mezi sílou nítě silou jehly.JInak firma Genesys prodává materiály na šití padáků serfových plachet a mají i samolepící dakrony. Mají také průhledné folie vystužené uhlíkovýma, skelnýma a mslým že i karbonovýma vláknama. Chtěl jsem původně šít z těch uhlíkovejch ,byly asi o 30% dražší,ale nevěděl jsem jak bude salcut fungovat.pokut budete mít zájem můžu kosatku vyfotit. Jdu dál stříhat a rýsovat to je nejpomalejší to šití uš je sranda .Ahoj Ota
Překreslování je dost zdlouhavé. Svařil jsem si velkej priložník na něj nalepil metr,docela se osvědčily papírové co maj v obchodech.Akorát je potřeba ho přemněřit.Nalepím ho obostraně lepící pástkou a přelepím průsvitnou páskou.Velikost úhelníku je potřeba zvolit podle velikosti dílů. Já požívám 1250na700.Jako druý díl mám z plehu vystřižený trojůhelník a na něm nalepené 50cm pravítko.Tím mohu vynášet obě osy najednou.Snažím se to vynášet s přesností 0.5mm.Je to samozřejmě teoretická přesnost.Po Velikonocíhch něco nafotím a zkusím tosem dát.Odjíždím na chalupu kde budu pracovat na 2. polovině lodě.Nastříkat , vybrousit a připravit výrobu kopita.Nevým ale co počasí. Ahoj Ota
- rafiz
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji všem přispěvatelům tohoto fóra za jejich podíl na mnou vlastnoručně ušité kosatce. Cítím velký dluh a povinost, podělit se o získané informace.
Získaný střih jsem vytiskl v PDFCreatoru na A0 a nechal vyplotrovat u firmy CopyGeneral. Trochu se mi tam nepozdávaly přídavky na švy, tak jsem si je přidal. Šil jsem dvojitě založené. U firmy Genesys sídlící v Jablonci nad Nisou, Pražská 10, tel.: 483 712 733, jsem zakoupil tkaninu polyant color barva bílá, šíře 144cm, cena 230,- Kč bez DPH/bm + 150,- Kč za ustřižení. Dále jsem koupil nit TENARA u firmy Amann s.r.o. Špulka s návinem 1500m stála na dobírku asi 3000,- Kč. Menší návin nevedou a stejně jsem na ní asi měsíc čekal, protože skladem ji nemají. Kování na dírky jsem koupil v Bauhauzu a kolik stály si už nepamatuju.
No a výsledek vypadá asi takhle.
Moc se nesmějte
všechno, co vím o plachtách, jsem se dozvěděl tady. Příště ji ušiju asi o něco plošší.
Ale táhne nádherně, račte se podívat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vir-nZvP4Xs[/youtube]
Jen to sviští.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3JO3LhAWaZA[/youtube]
Tedy ještě jednou děkuji za všechny dobré rady a rád se pokusím zodpovědět případné dotazy.
rafiz
Získaný střih jsem vytiskl v PDFCreatoru na A0 a nechal vyplotrovat u firmy CopyGeneral. Trochu se mi tam nepozdávaly přídavky na švy, tak jsem si je přidal. Šil jsem dvojitě založené. U firmy Genesys sídlící v Jablonci nad Nisou, Pražská 10, tel.: 483 712 733, jsem zakoupil tkaninu polyant color barva bílá, šíře 144cm, cena 230,- Kč bez DPH/bm + 150,- Kč za ustřižení. Dále jsem koupil nit TENARA u firmy Amann s.r.o. Špulka s návinem 1500m stála na dobírku asi 3000,- Kč. Menší návin nevedou a stejně jsem na ní asi měsíc čekal, protože skladem ji nemají. Kování na dírky jsem koupil v Bauhauzu a kolik stály si už nepamatuju.
No a výsledek vypadá asi takhle.

Moc se nesmějte

Ale táhne nádherně, račte se podívat.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Vir-nZvP4Xs[/youtube]
Jen to sviští.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3JO3LhAWaZA[/youtube]
Tedy ještě jednou děkuji za všechny dobré rady a rád se pokusím zodpovědět případné dotazy.
rafiz
- rafiz
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ono to ladění kosatky na té mojí bárce zatím není tak jednoduché, neb nemám otěžový vozík, ale jen pevné oko.
V tuhle chvíli dokážu měnit výšku umístění kosatky a tím poměr napětí zadního a spodního lemu. Už dva měsíce řeším, jak udělat otěžový vozík na kolejničce a nezdvojnásobit cenu lodi. Minulý týden konečně přišel nápad. Soudruzi z NDR by ze mě měli radost. Řešení jednoduché a levné, jako z automobilky ve Zwickau. Hned jak to vyrobím a odzkouším, tak také zveřejním. Jen abych se letos dostal ještě na vodu

V tuhle chvíli dokážu měnit výšku umístění kosatky a tím poměr napětí zadního a spodního lemu. Už dva měsíce řeším, jak udělat otěžový vozík na kolejničce a nezdvojnásobit cenu lodi. Minulý týden konečně přišel nápad. Soudruzi z NDR by ze mě měli radost. Řešení jednoduché a levné, jako z automobilky ve Zwickau. Hned jak to vyrobím a odzkouším, tak také zveřejním. Jen abych se letos dostal ještě na vodu

- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
rafiz píše:V e-shopu jsem je nenašel, tak je zkusím poptat osobně na prodejně.
Jo; chce to se juknout osobně. Jestli je nemají skladem, tak Ti je objednají.
Já tam takhle kupoval otvírací okna na tu Pávii. Jen jsme vybrali z katalogu, nechal jsem mu tam prachy, adresu a do týdne jsem je měl doma.

alffa
- MartinB
- zkušený harcovník
- Reputace: 106
Já jsem kdysi kupoval nerezová oka tady:
http://www.ultimate.cz/
Je to už pár roku, poslali mi je poštou po telefonátu, věděl jsem, že je používají.
Vnitřní/vnější průměr byl cca 1cm/2,5cm. Nevím zdali mají i jiné průměry.
S nerezem se pracuje mnohem hůře než s mosazí, chce to nejdříve vyzkoušet někde bokem, ono se to totiž hrozně špatně dává i pryč když se to nepovede.
http://www.ultimate.cz/
Je to už pár roku, poslali mi je poštou po telefonátu, věděl jsem, že je používají.
Vnitřní/vnější průměr byl cca 1cm/2,5cm. Nevím zdali mají i jiné průměry.
S nerezem se pracuje mnohem hůře než s mosazí, chce to nejdříve vyzkoušet někde bokem, ono se to totiž hrozně špatně dává i pryč když se to nepovede.
Prosba o radu
Zdravím Vás všechny.Potřebuji poradit,zda se dá v programu sailcut spočítat (navrhnout) spinakr,nebo genakr.Podle parametrů zadávání je možno navrhnout hlavní polachtu nebo kosatku a taje předním líkem chycená na stěhu.Dekuji za ochotu poradit.Nekter