vlado píše:absolutne s tebou suhlasim ,ale ja pisem o volani cez net. na pevne linky
t.j. ked ja budem kotvit v marine ,niekto z okolia bude vysielat nezakodovane WI-FI-pripojim sa na to ,tu v U.K. je celkom bezne ze si to nezakoduju,tak mozes zavolat trebars tvojej mame /for example/ ona ma 80 rokov a nevie co je pocitac alebo SKYPE, ale ma telefon/pevnu linku/ a povies jej zadarmo -cau mami som OK. a ty sa ako mas.......
A tak isto aj na urady -tam nemaju Skipe cislo ale pevne linky v pripade nudze......
Teda moja skusenost vo francuzku bola s pripojenim na NET bez vacsich problemov,ale je pravda ze to spojenie som nesprostredkoval ja ,ale chlapec s I.T. skusenostami.Ja som dohodil len tu wwwwstranku-oni isli do Karibiku tak to plne vyuzili.Sedel v kokpite ,kotvili sme v mestkom mole on sa na niekoho napichol a volal.................
Neviem ako to funguje napriklad v Chorvatsku s pripojenim na NET,ale tu v U.K. su tak nejak benevolentnejsi-respekt.nenapadne ich kodovat si WI-FREE. Vela ludi /cesi slovaci poliaci si tu kupia note -book a bezia zadarmo na nete,aj ked samozrejme rychlost dat klesa zo vzdialenostou.
tot vsjo.
V UK??? Promiň, ale to asi ne, ne? Jsem tam strávila dost dlouho na to, abych zjistila že v UK je hlavně tohle taky hezky hrazený. Neblokovanou wifinu skoro nenajdeš (zadara) a jestli jo, tak jí má nějaký pako, který s tím neumí. Jinak tě to příjde draho. Některé maríny to mají "gratis", ale ty ti to pěkně chargnou při check outu v rámci kotvení...
Mam pocit, že se to dá dělat v poho přes web. Většinou ti řeknou v maríně a dá se koupit nějaká karta, která ti dá přístup přes wifi, ale je to drahý... To už je možná lepší si koupit výhodnou telefonní kartu a volat z budky domu...