VMP
Moderátoři: MARIS, Pepa, windward, vilma
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
A tady odkaz přímo na on-line testy SPS: http://www.spspraha.cz/zkousky/zkousky.aspx
Já bych řekl, že se ty testy na SPS sestavují náhodně ze seznamu otázek - otázka se občas opakuje, ale celý stejný test ne. Rozhodně to jsou ty samé testy, co pak člověk dělá naostro, a to je důležité. Já se to učil tím, že jsem si stále dokola dělal testy a za pár dní člověk dosáhne více než potřebné úspěšnosti.
- Jirka_TEC_Tce
- aktívní jachtař
- Reputace: 26
- Kontaktovat uživatele:
Charlie píše:No neomezený výkoín motoru si uděláš praktickou zkoušku, na neomezenou plochu plachet si uděláš taky praktickou zkoušku
Mám komplet VMP, s omezením na motor i plachty. Ptal jsem se na možnost neomezených motorů, resp. na praktickou zkoušku: Mohu přijet s vlastním (klubovým motorákem), ale musel bych opět zaplatit 450,- Kč za kolky, jako při původních zkouškách. Tak mi to sdělila paní na SPS v Děčíně.
Zdravím Jirka
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Petr píše:Když se tu probírá to rozšíření. Mám všechny tři skupiny, ale s omezením. Co bych musel absolvovat v případě, že bych chtěl rozšířit motor ( plachty ) na neomezeno?
Díky Petr.
Například podepsat PEPTICI

alffa
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Petr píše: jen sehnat komisaře až bude někde u Týna n/V, abych nemusel tahat loď do Prahy.
To by ses taky mohl načekat. Volal bych na SPS a zeptal se. Už to tady někdo psal, že tam mívají smluvní loď. Pak můžeš jet do Prahy klíďo s rukama v kapsách.

alffa
P.S.
Když jsem dělal papíry já, tak tam loď také měli. Asi pro tři adepty. Takže to asi nebude problém.
- Felix
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
- Kontaktovat uživatele:
Barraka píše:Já bych řekl, že se ty testy na SPS sestavují náhodně ze seznamu otázek...
Testy se nesestavují zcela náhodně, je několik okruhů znalostí (plavební předpisy, technická terminologie, zdravověda atd.), z každého okruhu je stanoven počet otázek. V rámci okruhu jsou některé otázky směrovány ke stejné znalosti, jen jsou různě formulovány (Na které straně plavební dráhy jsou červené bóje? vs. Jaké bóje jsou na pravé straně plavební dráhy?), algoritmus pro sestavení testu by měl zabránit, aby se v jednom testu objevily obě takovéto otázky.
Alffa: No po pravdě , ono je to jen takové zjišťování informací
Na tu mojí 60ku mi papíry stačí, ale každé omezení mě se...
A tak je dobře vědět co a jak , kdyby se naskytla možnost. Loni se dělal kurz v ČB a na Hněvkovicích ( praktická ) . Ptal jsem se na možnost se přidat, ale cena mi byla navrhnuta jak za celý kurz
cca. 3000,- Tak jsem se na to vzkašlal.

- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Největší paradox je, že synátor si VMP dělal v 15 ti letech a musel mít praktickou zkoušku jak na plachetnici tak na motoráku. Dělal jí v úplně stejném rozsahu spolu s lidmi, kteří si dělali VMP bez omezení. Ten průkaz od 15 ti bylo mezen na myslím 25 kw motorák a plachetnice do 25 metrů plachet. Po dovršení 18 ti si zažádal už o "normální" VMP a přesto, že obě praktické zkoušky před třemi lety dělal, mu ho omezili na 100 KW a 80 metrů plachet.
-
- Reputace: 0
Petr píše:Alffa: No po pravdě , ono je to jen takové zjišťování informacíNa tu mojí 60ku mi papíry stačí, ale každé omezení mě se...
A tak je dobře vědět co a jak , kdyby se naskytla možnost. Loni se dělal kurz v ČB a na Hněvkovicích ( praktická ) . Ptal jsem se na možnost se přidat, ale cena mi byla navrhnuta jak za celý kurz
cca. 3000,- Tak jsem se na to vzkašlal.
Mám v úmyslu si také omezení výkonu motoru vymazat složením praktické zkoušky. Loď mám, do Holešovic se dostanu snadno. Plánuji si na jaře vyjednat zkoušku na pražské SPS s vlastní lodí. Pokud se k tomu skutečně dokopu, tak bych sem dal nabídku, jestli by se někdo chtěl přidat.
Nic ale neslibuju, není to pro mne velká priorita, už se na to chystám dlouho a pořád to nevychází.
Ahoj, byl jsem ve stredu na sps Praha podat zadost o vydani plavebniho dokladu a pani mi rekla, ze od noveho roku je vsechno jinak, bez prakticke zkousky je jen M20 a S20, ale ze jeste presne nevi jak to bude, ze nema provadeci vyhlasku.
Termin jsem dostal az 10.3. 2015, tak si rikam proc je tam tak plno, zalezi na terminu podani zadosti, nebo na terminu konani zkousky?
Pani byla trochu tajemna, nevite nekdo neco o zmenach?
Termin jsem dostal az 10.3. 2015, tak si rikam proc je tam tak plno, zalezi na terminu podani zadosti, nebo na terminu konani zkousky?
Pani byla trochu tajemna, nevite nekdo neco o zmenach?
- Jarda885
- zkušený harcovník
- Reputace: 102
Je to důsledek novely zákona 144/1995 Sb. o vnitrozemské plavbě zákonem 187/2014 Sb., který byl vyhlášen 2.9.2014.
Jsou tam prý zásadní změny. Zatím SPS čeká na pokyny. Možná prováděcí vyhláška, možná metodika, určitě nové testy ....
Zainteresovaní se tváří tajemně. Ještě to má málokdo nastudováno.
Taková malá panika. Termíny zkoušek podle starého znění jsou beznadějně naplněny.
Podle čeho se bude zkoušet příští rok zatím údajně nikdo neví.
Jsou tam prý zásadní změny. Zatím SPS čeká na pokyny. Možná prováděcí vyhláška, možná metodika, určitě nové testy ....
Zainteresovaní se tváří tajemně. Ještě to má málokdo nastudováno.
Taková malá panika. Termíny zkoušek podle starého znění jsou beznadějně naplněny.
Podle čeho se bude zkoušet příští rok zatím údajně nikdo neví.
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
Zkoušet se bude podle aktuálně platný legislativy. O tom nemusíme vůbec diskutovat. Nebo si myslíte, že to vezmou tak že budou říkat "tak pane, vy jste si podal žádost vloni, tak vy máte tento test a tato omezení, ale vy pane jste si to podal až letos, tak vy to máte takto". To by ta zkouška "po staru" neodpovídala platný legislativě.
Bavíme se o zkoušce a o omezeních. Tam datum podání žádosti nehraje roli.
Nepleťte si to s případem, kdy byste např. dělali zkoušku ve 2014 (tedy byste splnili požadavky pro vydání osvědčení), ale doklad byl vlivem úředního šimla vystaven až ve 2015. V tom případě by měl i doklad odpovídat předpisům ve 2014.
Nepleťte si to s případem, kdy byste např. dělali zkoušku ve 2014 (tedy byste splnili požadavky pro vydání osvědčení), ale doklad byl vlivem úředního šimla vystaven až ve 2015. V tom případě by měl i doklad odpovídat předpisům ve 2014.
- bahno
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 6
Zdenda12345 píše:Zkoušet se bude podle aktuálně platný legislativy. O tom nemusíme vůbec diskutovat. Nebo si myslíte, že to vezmou tak že budou říkat "tak pane, vy jste si podal žádost vloni, tak vy máte tento test a tato omezení, ale vy pane jste si to podal až letos, tak vy to máte takto". To by ta zkouška "po staru" neodpovídala platný legislativě.
Tim bych si nebyl tak jistej. Ja sem treba zacal delat autoskolu za vyhlasky a dokoncoval uz za zakona. A bordelu v tom bylo dost - meli jsme stary testy, ale vyhazeli ty, kde byl treba kruhac, pac ten byl uz jinak. A nejvic me nastvali, kdyz mi jeste komise vydala lejstro s A do 50ccm, ale na urade me to odmitli dat do ridicaku, ze uz to tak neni.
- JPfish
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
knoflikar píše:Pouzivat selsky rozum a logickou uvahu v souvislosti s ceskou byrokraci, dle mych zkusenosti, neni zcela na miste. Chapu ze terminy zkousek jsou plne do konce roku, ale proc az do brezna? Nebo je to normalni, taky jste tak dlouho cekali na termin?
Na plavební správě jsou termíny pryč ,ale přes kurz se to ještě stihnout dá našel jsem volné termíny na webu.
20. + 21. září 2014kurz 16. října 2014 -zkouška
18. + 19. října 2014 kurz 11. listopadu 2014 -zkouška