VMP
Moderátoři: MARIS, Pepa, windward, vilma
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Takže jestli to dobře chápu, tak mi tačí se přihlásit na S80 a udělat těch 14 otázek ?? Tedy naučit se otázky a přijít rovnou na zkoušku?
Já praxi na plachetnici nějakou mam, jezdim s plachtama od mala, ale teď chci větší loď a na tu už budu potřebovat papíry a jelikož bych chtěl ještě letos vyjet, tak ty motoráky oželím a udělám jen plachetnici. Neříkám že s lodí umím všechno, ono je vždycky co se učit
Já praxi na plachetnici nějakou mam, jezdim s plachtama od mala, ale teď chci větší loď a na tu už budu potřebovat papíry a jelikož bych chtěl ještě letos vyjet, tak ty motoráky oželím a udělám jen plachetnici. Neříkám že s lodí umím všechno, ono je vždycky co se učit
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
No já myslím že pokud chce S80, stačí mu správně odpovědět 11 ze 14-ti položených otázek v testu na S80.
Ale taky si myslím, jak už jsem říkal, že když zaplatíš tak jako tak 350 korun za kolek + 50 korun za výpis + 300 za doktora (jako já), tak je nesmysl si ty motory neudělat.
Já si připlatil i tu stovku a udělal si i C, přijednom. Je to sice prakticky na nic, ale co kdyby se to při plachtění kolem Cuxhafenu někdy hodilo
Ale taky si myslím, jak už jsem říkal, že když zaplatíš tak jako tak 350 korun za kolek + 50 korun za výpis + 300 za doktora (jako já), tak je nesmysl si ty motory neudělat.
Já si připlatil i tu stovku a udělal si i C, přijednom. Je to sice prakticky na nic, ale co kdyby se to při plachtění kolem Cuxhafenu někdy hodilo
- Johna
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Strycek_Bidlo píše:No já myslím že pokud chce S80, stačí mu správně odpovědět 11 ze 14-ti položených otázek v testu na S80.
Pokud vím, tak od 1.7. 2008 výpis rejstříku trestu není nutný -
Výpis z rejstříku trestů
K 1. 7. 2008 se ruší povinnost dokládat spolehlivost u žadatelů o průkaz způsobilosti k vedení plavidel.
Zákonem 124/2008 Sb., kterým se mění zákon 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, byla provedena nepřímá novelizace zákona o vnitrozemské plavbě.
Tato novelizace se týká zrušení požadavku spolehlivosti u žadatelů o průkaz způsobilosti osob k vedení plavidla.
Účinnost této normy je stanovena na 1. července 2008. Tedy od této doby nebude požadován od žadatelů o průkaz způsobilosti k vedení plavidla výpis z rejstříku trestů.
- veselyroman
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
1./ M - je základ, díky tomu budeš mít i ty motoráky do 100 kw <- tomu se nevyhneš, to musíš udělat, aby jsi mohl dělat S80+/nebo C.
2./ Volitelná je S80 - plachty (to je těch 14 otázek, kvůli kterým to vlastně celé chceš absolvovat)
3./ eventuelně (za příplatek 100,-) je to C-čko (zahraničí do 0,75 míle).
2./ Volitelná je S80 - plachty (to je těch 14 otázek, kvůli kterým to vlastně celé chceš absolvovat)
3./ eventuelně (za příplatek 100,-) je to C-čko (zahraničí do 0,75 míle).
- Strycek_Bidlo
- zkušený harcovník
- Reputace: 8
- Kontaktovat uživatele:
Jo. Tak jsem to udělal já.
Ještě musíš dát 2 fotky.
Mimochodem musíš mít prohlídku od doktora. Moje praktická zkušenost: Doktorka nevěděla co se vlastně od ní chce a zkoušela mě hnát ještě na oční a na ušní, protože to brala jako řidičák. Stálo hodně úsilí se z toho vykecat, ale stejně mám teď v průkazu napsáno že Glasses needed, neb je moje obvoďačka slepice a napsala tam že jen s brejlema
Ještě musíš dát 2 fotky.
Mimochodem musíš mít prohlídku od doktora. Moje praktická zkušenost: Doktorka nevěděla co se vlastně od ní chce a zkoušela mě hnát ještě na oční a na ušní, protože to brala jako řidičák. Stálo hodně úsilí se z toho vykecat, ale stejně mám teď v průkazu napsáno že Glasses needed, neb je moje obvoďačka slepice a napsala tam že jen s brejlema
- StHepa
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Mam takovou otazecku, z ceho se mam otazky na test VMP ucit..? Nasel jsem si na netu dve knizky
1. http://www.navycentrum.cz/navyshop/products.php?d=146
2. publikace VMP otázky. světla. značky http://www.navycentrum.cz/navyshop/prod ... 3492dba3cf (nema vlastni odkaz, je trochu nize na ty strance)
Jestli konkretne s nima mate nekdo nejakou zkusenost a jakou byste mi radsi doporucili?
Diky moc StHepa
1. http://www.navycentrum.cz/navyshop/products.php?d=146
2. publikace VMP otázky. světla. značky http://www.navycentrum.cz/navyshop/prod ... 3492dba3cf (nema vlastni odkaz, je trochu nize na ty strance)
Jestli konkretne s nima mate nekdo nejakou zkusenost a jakou byste mi radsi doporucili?
Diky moc StHepa
StHepa, přímo na monituru /v této chvíli/ máš sezna vláken s posledními příspěvky. Jedno z vláken má název
Elektronické testy VMP.
Když si to vlákno otevřeš, najdeš tam odkaz.
Pepa
Ale pro jistotu, kdyby jsi to nenašel
http://www.spspraha.cz/prukazy/zkousky.asp
Elektronické testy VMP.
Když si to vlákno otevřeš, najdeš tam odkaz.
Pepa
Ale pro jistotu, kdyby jsi to nenašel
http://www.spspraha.cz/prukazy/zkousky.asp
- Charlie
- zkušený harcovník
- Reputace: 18
- Kontaktovat uživatele:
Jo už v červnu, já chtěl ještě letos vyplout, ale SPS přes léto nedělá zkoušky, takže prví volný termín byl 7.10., tak jdu v 10:00, to Cčko jsem chtěl původně taky, ale je to o dost otázek na naučení víc, tak to dám zas jindy, ještě musím do autoškoly na B+E, tak by toho bylo trochu moc. Taky držím palce, snad to vyjde
Jdete někdo tady z fóra taky 7.10. ?? Jestli se tam potkám s někým odtud
Jdete někdo tady z fóra taky 7.10. ?? Jestli se tam potkám s někým odtud