Psi a morčata ( a jiní mazlíci) na lodi
Moderátoři: Pepa, david, vilma
- sakja
- nováček na fóru
- Reputace: 0
pes
myslim si,ze problem s vencenim sa psa na lodi bude stale.bud treba chodit na breh alebo akysi psi zachod na lodi.Moji psi sa strasne tesia na lodku a starsi bulterier ani vystupit nechce,mame taky maly motorak 15hp. Takze s plachetnicou skusenosti nemaju.Vkazdom pripade si myslim,ze ak je clovek par dni na mori na relativne malej lodi,pes sa tam musi k smrti unudit,
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 191
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslím, že by se musel nutně "unudit".
Záleží na přístupu a také se rádi projdeme po břehu (jinak bych bajbot nekupoval).
Na rozdíl od minulého psa, je tento "domací" a je s námi pořád. Myslím, že se nenudí jako psi v kotci.
A to stejné na cestách. Teď ndávno s námi trávil týden jarních prázdnin v Polsku. Vše bez problému a v pohodě. V autě, na hotelu, ve městě.
Já to jako problém u této velikosti a tohoto plemene nevidím. Něco jiné by to asi bylo u velkých psů, co potřebují denně svých pár kilometrů....
Záleží na přístupu a také se rádi projdeme po břehu (jinak bych bajbot nekupoval).
Na rozdíl od minulého psa, je tento "domací" a je s námi pořád. Myslím, že se nenudí jako psi v kotci.
A to stejné na cestách. Teď ndávno s námi trávil týden jarních prázdnin v Polsku. Vše bez problému a v pohodě. V autě, na hotelu, ve městě.
Já to jako problém u této velikosti a tohoto plemene nevidím. Něco jiné by to asi bylo u velkých psů, co potřebují denně svých pár kilometrů....
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
Re: pes
Pes jakékoli velikosti se nenudí, dokud je se svým „pánem“.
Nebo prostě ve společnosti (smečce). Pak je mu zcela fuk jestli se plahočí 100 kiláků přes hory, nebo si válí šunky na palubě.
alffa
Nebo prostě ve společnosti (smečce). Pak je mu zcela fuk jestli se plahočí 100 kiláků přes hory, nebo si válí šunky na palubě.
alffa
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Mám asi 4 roky psa Puňťu, nalezence , křížence špice. Už jsme spolu dost prodělali, hlavně když mi ho přežvýkal kříženec pittbula.
No, byla operace a " ležení" ve veterinární fakultní nemocnici v Brně. Od té doby se chlubím, že mám nejdražšího podvraťáka na Moravě
Ale kvůli tomu nepíšu.
Když jsem si loni koupil Atola, trochu jsem se bál , co na to Puňťa. Nic . Bez problémů nastoupil, či naskočil, pročichal celou loď, ale očividně ho blízké fenky v jachtklubu zajímaly víc.
Po nákupu lodi jsem si značně ulehčil nákup dárků v rodině, Všichni dostali jachtařské záchranné vesty
Syn , dcera, dvě vnučky - a bejvalka taky - když už jsem byl v tom nakupování
Ta měla narozeniny nejdřív, a když si ji zkusmo oblékla, Puňťa se zbláznil. Začal po ní poskakovat, kňučet a dávat najevo velkou radost. Koukali jsme na něj s otevřenými ústy.
A začala ve mně hlodat myšlenka - neztratil se nějakým jachtařům ?
No, byla operace a " ležení" ve veterinární fakultní nemocnici v Brně. Od té doby se chlubím, že mám nejdražšího podvraťáka na Moravě
Ale kvůli tomu nepíšu.
Když jsem si loni koupil Atola, trochu jsem se bál , co na to Puňťa. Nic . Bez problémů nastoupil, či naskočil, pročichal celou loď, ale očividně ho blízké fenky v jachtklubu zajímaly víc.
Po nákupu lodi jsem si značně ulehčil nákup dárků v rodině, Všichni dostali jachtařské záchranné vesty
Syn , dcera, dvě vnučky - a bejvalka taky - když už jsem byl v tom nakupování
Ta měla narozeniny nejdřív, a když si ji zkusmo oblékla, Puňťa se zbláznil. Začal po ní poskakovat, kňučet a dávat najevo velkou radost. Koukali jsme na něj s otevřenými ústy.
A začala ve mně hlodat myšlenka - neztratil se nějakým jachtařům ?
- Sullaco
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
Ahojda,
trochu oživím toto téma. Jezdím na motoráku a chtěl bych začít sebou brát naší AMSTAFku, páč vodu miluje, obzvláště cákající (ve skluzu ideál ) Problémek je jak ji usnadnit přesun do vody a zpět. Našel jsem takovéto schůdky (viz. odkaz), ale tak nějak se mi nechce dávat cca 200 USD za kus plastu. Nenapadá někoho nějaký ekvivalent? Díkec
http://www.iboats.com/Doggy_Boat_Ladder ... _id.391605
trochu oživím toto téma. Jezdím na motoráku a chtěl bych začít sebou brát naší AMSTAFku, páč vodu miluje, obzvláště cákající (ve skluzu ideál ) Problémek je jak ji usnadnit přesun do vody a zpět. Našel jsem takovéto schůdky (viz. odkaz), ale tak nějak se mi nechce dávat cca 200 USD za kus plastu. Nenapadá někoho nějaký ekvivalent? Díkec
- mycroft
- návštěvník fóra
Sullaco píše:Ahojda,
Napadá mě přivázat lávku, která je ve výbavě na plachetnicích (čili dvoumetrovou fošnu), dvěma lany k vršku žebříku a na druhy konec lávky přivázat fendr a popř. zátěž. Délkou provazu od fendru pak regulovat ideální sklon. Cena: 0$
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Hm, tak to je průser. Puňta koukl na ty schůdky, a chce je.
No, jsou firmy vyrábějící plastové bazény. Vysomrovat, či koupit nějaké zbytky, nařezat ( s plovákem na konci, nebo možná uprostřed) ,slepit, či nechat slepit podle velikosti a váhy psa. A nějaký hák na okraj lodi
Ale jednoduššší a nejlacinější je nechat psa vykoupat při venčení ze břehu. Každý den alespoň 3x.....
Takovej pes, když vyleze z vody, tak ze sebe tu vodu otřese... A je mokrý každý, a fšechno okolo
No, jsou firmy vyrábějící plastové bazény. Vysomrovat, či koupit nějaké zbytky, nařezat ( s plovákem na konci, nebo možná uprostřed) ,slepit, či nechat slepit podle velikosti a váhy psa. A nějaký hák na okraj lodi
Ale jednoduššší a nejlacinější je nechat psa vykoupat při venčení ze břehu. Každý den alespoň 3x.....
Takovej pes, když vyleze z vody, tak ze sebe tu vodu otřese... A je mokrý každý, a fšechno okolo
- Sullaco
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 14
S tím plovákem to nepůjde taky. Bude to vratký, houpavý. Mrkni na jejich technickou dokumentaci k těm schůdkům, na obrázky i video na http://www.pawsaboard.com/index.asp mají to docela vychytaný. Smiřuji se s tím, že to budu muset koupit. Na ebay.com jsem našel cenu cca 160,- USD. Ještě zkusím hledat dál. Nevíte někdo o nějaké brigádě pro psa? Síly má jak bejk, času taky hafo...
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
Než napíšu něco k letošní plavbě, nedá mi to abych se nezmínil o zkušenosti se psem na lodi.
Oproti předchozímu příspěvku je už o rok starší a vyspělejší.
Cestu autem má velice rád, už dobře ví, že se podívá dál než za humna. Takže cesta autem k moři absolutně bezproblémů. Asi by vydržel delší pauzy mezi zastávkami, než my ostatní v autě.
Přes hranice se nijak neprojevoval, takže jsme jeho pas ani nepředkládali = žádný problém.
Zkušenost z moře - jen ta nejlepší. Lepší než jsem čekal.
Byli jsme varováni, že první dny nebudou nic moc. Pes se naloká slané vody, bude mu blbě, nebude žrát .......atd.
Ale vše v pohodě, vodu ochutnal a dal si říct, že je fuj....
Na lodi byl za chvíli jako doma. Ušla se mu i jedna hlídka...
Vyhovovalo mu, že se může po všech a všude válet.
Během plavby byl s námi na palubě, nebo si šel lehnout do kajuty.
Pravda, žral spíše večer, až pominulo největší horko, vodu měl kdykoliv si o ní řekl.
Bohužel voda natankovaná v Chorvatsku mu nechutnala, odmítl, tak dostával koupenou balenou vodu.
Po týdnu si byl už tak jistý na palubě, natáhly jsme totiž síť na reling, že se mu povedlo spadnout do vody.
Naštěstí jsme stály na kotvě (žádný MOB) a ve dne. No oči leknutím měl pěkně vypulené, ale zvádl to.
Plavat umí celkem dobře (rychleji než já ) a plaval minimálně jednou denně.
Největší starost byla s venčením. Naučit ho to na lodi se nepovedlo, je čistotný a doma by si to taky nedovolil.
Scénář byl tedy následující: ráno (zpravidla kolem 6:30, někdy už v 5:30) když se vzbudil, všechny obešel a olízal - testoval tak kdo už je vzhůru (nikdo nebyl).
Pak začal tiše kňourat, někdy lehce blafnul = "tak už pojďte někdo".
Pak šel do kokpitu a pozoroval okolí, přitom se občas připoměl.
Ráno ani večer jsme ho nenechali plavat, protože se relativně dlouho sušil, neradi bychom, aby měl nějaký problém. Nemá totiž žádnou podsadu a je relativně teplomilný.
Tak jsme začali místo bybotu používat lehátko a už to tak zůstalo až do konce plavby.
Toto lehátko si tak oblíbil, že okamžitě, když ho uviděl, skočil na něj.
Takže nafoukat (pokud už nebylo z předchozího dne), kopnout panáka na zahřátí (nebo desinfekce?).
Vlézt do vody, přistavit lehátko, pes okamžitě naskočil, zavést ho na břeh, projít (poběhat) se cca 20 minut, umýt pacičky, obrat "chorvatské" bodláčky, přeplavat zpět, otřít pacičky a podle hodiny, buď se kochat krásami okolí, nebo se ještě chvíli natáhnout.
Poznámka: tolik východů slunce jako letos jsem ještě na plavbě nikdy neviděl.
No zkrátím to.
Ve finále, dle času krmení, mu stačilo jít na břeh cca 3x za den. Ráno, odpoledne a večer před spaním. Nemyslím si, že by trpěl nějakou újmou.
Nakonec si to vyložil tak, že se pluje kvůli němu. Jakmile jsme se přiblížili ke břehu, začal větřit a domáhat se lehátka.....
Mělo to všechno své výhody i nevýhody.
Byl celkem spolehlivý budík. Člověk si zaplaval i když se mu nechtělo (a bylo to vždy fajn ).
Pes plavbu, díky neustálé naši pozornosti, snášel velice dobře. V podstatě se vůbec nenudil. Bohužel se snaží teď téměř stejný režim zavést doma....
Myslím, že toto plemeno se pro plavbu hodí, alespoň my jsme udělali takovou zkušenost.
Má rád vodu i teplo. Pravda stín vyhledával stejně jako my, ale to je přirozené. Navíc nepoužíval opalovací krém
Omezen nebyl nijak výrazně, ani v pohybu, ani v ostatním.
Myslím, že se na lodi cítil minimálně stejně dobře jako při jízdě autem, při podstatně lepším komfortu.
Příště jedeme opět v plné sestavě a už se těším.
Oproti předchozímu příspěvku je už o rok starší a vyspělejší.
Cestu autem má velice rád, už dobře ví, že se podívá dál než za humna. Takže cesta autem k moři absolutně bezproblémů. Asi by vydržel delší pauzy mezi zastávkami, než my ostatní v autě.
Přes hranice se nijak neprojevoval, takže jsme jeho pas ani nepředkládali = žádný problém.
Zkušenost z moře - jen ta nejlepší. Lepší než jsem čekal.
Byli jsme varováni, že první dny nebudou nic moc. Pes se naloká slané vody, bude mu blbě, nebude žrát .......atd.
Ale vše v pohodě, vodu ochutnal a dal si říct, že je fuj....
Na lodi byl za chvíli jako doma. Ušla se mu i jedna hlídka...
Vyhovovalo mu, že se může po všech a všude válet.
Během plavby byl s námi na palubě, nebo si šel lehnout do kajuty.
Pravda, žral spíše večer, až pominulo největší horko, vodu měl kdykoliv si o ní řekl.
Bohužel voda natankovaná v Chorvatsku mu nechutnala, odmítl, tak dostával koupenou balenou vodu.
Po týdnu si byl už tak jistý na palubě, natáhly jsme totiž síť na reling, že se mu povedlo spadnout do vody.
Naštěstí jsme stály na kotvě (žádný MOB) a ve dne. No oči leknutím měl pěkně vypulené, ale zvádl to.
Plavat umí celkem dobře (rychleji než já ) a plaval minimálně jednou denně.
Největší starost byla s venčením. Naučit ho to na lodi se nepovedlo, je čistotný a doma by si to taky nedovolil.
Scénář byl tedy následující: ráno (zpravidla kolem 6:30, někdy už v 5:30) když se vzbudil, všechny obešel a olízal - testoval tak kdo už je vzhůru (nikdo nebyl).
Pak začal tiše kňourat, někdy lehce blafnul = "tak už pojďte někdo".
Pak šel do kokpitu a pozoroval okolí, přitom se občas připoměl.
Ráno ani večer jsme ho nenechali plavat, protože se relativně dlouho sušil, neradi bychom, aby měl nějaký problém. Nemá totiž žádnou podsadu a je relativně teplomilný.
Tak jsme začali místo bybotu používat lehátko a už to tak zůstalo až do konce plavby.
Toto lehátko si tak oblíbil, že okamžitě, když ho uviděl, skočil na něj.
Takže nafoukat (pokud už nebylo z předchozího dne), kopnout panáka na zahřátí (nebo desinfekce?).
Vlézt do vody, přistavit lehátko, pes okamžitě naskočil, zavést ho na břeh, projít (poběhat) se cca 20 minut, umýt pacičky, obrat "chorvatské" bodláčky, přeplavat zpět, otřít pacičky a podle hodiny, buď se kochat krásami okolí, nebo se ještě chvíli natáhnout.
Poznámka: tolik východů slunce jako letos jsem ještě na plavbě nikdy neviděl.
No zkrátím to.
Ve finále, dle času krmení, mu stačilo jít na břeh cca 3x za den. Ráno, odpoledne a večer před spaním. Nemyslím si, že by trpěl nějakou újmou.
Nakonec si to vyložil tak, že se pluje kvůli němu. Jakmile jsme se přiblížili ke břehu, začal větřit a domáhat se lehátka.....
Mělo to všechno své výhody i nevýhody.
Byl celkem spolehlivý budík. Člověk si zaplaval i když se mu nechtělo (a bylo to vždy fajn ).
Pes plavbu, díky neustálé naši pozornosti, snášel velice dobře. V podstatě se vůbec nenudil. Bohužel se snaží teď téměř stejný režim zavést doma....
Myslím, že toto plemeno se pro plavbu hodí, alespoň my jsme udělali takovou zkušenost.
Má rád vodu i teplo. Pravda stín vyhledával stejně jako my, ale to je přirozené. Navíc nepoužíval opalovací krém
Omezen nebyl nijak výrazně, ani v pohybu, ani v ostatním.
Myslím, že se na lodi cítil minimálně stejně dobře jako při jízdě autem, při podstatně lepším komfortu.
Příště jedeme opět v plné sestavě a už se těším.
Naposledy upravil(a) Libor dne sob srp 22, 2009 4:28 pm, celkem upraveno 2 x.
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
soused u mola ma cernyho labradora, kterej je s nim na lodi porad. kotvi zadi k molu, ze zade ma misto fosny hozeny zebrik (ma neco sirsi sprusle) a pes po nem bez sebemensich probemu chodi na lod a ven (vyuka pry trvala rok )
...pes se nauci vse, kdyz chce (nebo musi )
nas vlkodav lezl po hodne uzkych mlynarskyh schodech tak, ze se dival na zadni tlapy kam je poklada a nemel s tim problem, pomalicku vylezl nahoru ... dolu to resil maximalni rychlosti stylem ono to nejak dopadne
...pes se nauci vse, kdyz chce (nebo musi )
nas vlkodav lezl po hodne uzkych mlynarskyh schodech tak, ze se dival na zadni tlapy kam je poklada a nemel s tim problem, pomalicku vylezl nahoru ... dolu to resil maximalni rychlosti stylem ono to nejak dopadne
- alffa
- Site building team
Ahoj Libore,
z foto je zřejmé že jste oba spokojeni a že si to užíváte.
........
Když vidím toho lumpíka na lehátku a ještě píšeš že si tam sám skočil.
Musím se Tě zeptat co to lehátko, na jeho drápky?
Sám totiž tento problém řeším u svého gumáku.
Je mě jasné že zničená madračka se lehce nahradí novou ale gumák si nemohu dovolit kupovat neustále nový.
Navíc mám pejska plemene „přerostlý vořech“. Je mě zhruba k pasu a místo drápků, má drapáky.
Copak podlaha, to je dobrý. Je pevná (dřevěná). Chtělo by to ale nějaké kryty na válce.
Furt mě nenapadá nějaký vhodný matroš.
Mělo by to být pevné ale aby mu to neklouzalo a nedržela se v tom voda.
Napadlo mě něco jako kanalizační roura. Po délce vyříznout cca 1/3 .
Navléct na částečně nafouklé válce a dofouknout. Mělo by to držet samo.
Případně by se to dalo uchytit i k podlaze.
Zároveň by se na to mohly implantovat i úchyty na biminy atd.
Klasická kanalizační roura (PVC či co) je ale moc těžká. Chtělo by to něco subtilnějšího.
Nenapadá vás něco
alffa
z foto je zřejmé že jste oba spokojeni a že si to užíváte.
........
Když vidím toho lumpíka na lehátku a ještě píšeš že si tam sám skočil.
Musím se Tě zeptat co to lehátko, na jeho drápky?
Sám totiž tento problém řeším u svého gumáku.
Je mě jasné že zničená madračka se lehce nahradí novou ale gumák si nemohu dovolit kupovat neustále nový.
Navíc mám pejska plemene „přerostlý vořech“. Je mě zhruba k pasu a místo drápků, má drapáky.
Copak podlaha, to je dobrý. Je pevná (dřevěná). Chtělo by to ale nějaké kryty na válce.
Furt mě nenapadá nějaký vhodný matroš.
Mělo by to být pevné ale aby mu to neklouzalo a nedržela se v tom voda.
Napadlo mě něco jako kanalizační roura. Po délce vyříznout cca 1/3 .
Navléct na částečně nafouklé válce a dofouknout. Mělo by to držet samo.
Případně by se to dalo uchytit i k podlaze.
Zároveň by se na to mohly implantovat i úchyty na biminy atd.
Klasická kanalizační roura (PVC či co) je ale moc těžká. Chtělo by to něco subtilnějšího.
Nenapadá vás něco
alffa
- pecho
- aktívní jachtař
hafuša na lodi
Ahoj Alffíku, a co takhle plastová folie s perlinkou na ty válce, je to lehké a v perlince by se to hafušovi neklouzalo a drápkem by se asi na válec nedostal, nevím, to mě jen tak teď napadlo. Zdraví Pecho
- Libor
- bez hodnocení
- Kontaktovat uživatele:
No nevím jak který pes, ale ten náš si potrpí na pedikůru
Skutečnost je taková, že má drápy obroušené pěkně do kulata. Pořád někde něco hrabe, nebo se o to snaží.
Je to původem slídič.
V Chorvatsku jsou břehy dost kamenité, takže si je obrousil více než normálně.
Opravdu na lehátku nebyl problém a ani mě nenapdlo, že by mohl udělat nějakou díru či škodu.
Má cca do 10kg, tlak na podklad je tedy od něj relativně malý.
Naskočil, zprvu nastupoval opatrně, pak si sedl nebo lehl. Prostě v pohodě.
Ochranu člunu neřeším
Jinak jsme si to všichni užili, máš pravdu alffe.
Skutečnost je taková, že má drápy obroušené pěkně do kulata. Pořád někde něco hrabe, nebo se o to snaží.
Je to původem slídič.
V Chorvatsku jsou břehy dost kamenité, takže si je obrousil více než normálně.
Opravdu na lehátku nebyl problém a ani mě nenapdlo, že by mohl udělat nějakou díru či škodu.
Má cca do 10kg, tlak na podklad je tedy od něj relativně malý.
Naskočil, zprvu nastupoval opatrně, pak si sedl nebo lehl. Prostě v pohodě.
Ochranu člunu neřeším
Jinak jsme si to všichni užili, máš pravdu alffe.
- Josef
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 3
Souhlasdím s Alfou a Liborem. Máme psa čistokrevného "unterportiera" ( český překlad podvraťáka). Ten cestuje všude s námi a rozhodně se nenudí. Jezdí s náma autem, v batohu na motorce, na raftu, kánoi a samozřejmě také na plachetnici.
Je to notorický vodomil, jak vidí vodu okamžitě je v ní a je obtížné ho z ní dostat ven.
Je to kříženec psa a nejspíš vydry. Do vody se vrhá přímo s rozeběhem a vysokým výskokem.
Pokud jsme na plachetnici, tak venčení řešíme dopravou psa na malém nafukovacím kajaku na břeh a to hned ráno jako Libor (pes mě budí naprosto stejně, asi to maj vrozený), pak těsně před vyplutím, když stavíme na oběd nebo koupání, večer při kotvení a ještě než jdem spát. Když je blbý počasí je to horší, jinak to je v pohodě, pes si nestěžuje. Večer samozřejmě musím dávat pozor, aby se nám nevykoupal a musím ho od vody odhánět. Jak ho znám, tak by si klidně po návratu na loď vlez mokrej někomu do spacáku.
Ve dne se zdraví s ostatními psi na jiných lodí, pozoruje kačeny, čumí jak šplouchá voda od přídě no a taky samozřejmě i spí.
V noci to je výbornej hlídač. Na jakýkoli podezřelé dění okolo lodi upozorňuje vrčením.
Naposled nás probudil na Orlíku, když jsme kotvili v zátoce naproti Zvíkovu a v jednu ráno se tam řišla napít bachyně se selátkama.
Pro ty kdo potřebují pro nalézání a vylézání psa lávku, která je neůměrně drahá mám tento typ: viz. další obrázek.
Ahoj všem jachtařům pejskařům a jejich pejsanům.
Je to notorický vodomil, jak vidí vodu okamžitě je v ní a je obtížné ho z ní dostat ven.
Je to kříženec psa a nejspíš vydry. Do vody se vrhá přímo s rozeběhem a vysokým výskokem.
Pokud jsme na plachetnici, tak venčení řešíme dopravou psa na malém nafukovacím kajaku na břeh a to hned ráno jako Libor (pes mě budí naprosto stejně, asi to maj vrozený), pak těsně před vyplutím, když stavíme na oběd nebo koupání, večer při kotvení a ještě než jdem spát. Když je blbý počasí je to horší, jinak to je v pohodě, pes si nestěžuje. Večer samozřejmě musím dávat pozor, aby se nám nevykoupal a musím ho od vody odhánět. Jak ho znám, tak by si klidně po návratu na loď vlez mokrej někomu do spacáku.
Ve dne se zdraví s ostatními psi na jiných lodí, pozoruje kačeny, čumí jak šplouchá voda od přídě no a taky samozřejmě i spí.
V noci to je výbornej hlídač. Na jakýkoli podezřelé dění okolo lodi upozorňuje vrčením.
Naposled nás probudil na Orlíku, když jsme kotvili v zátoce naproti Zvíkovu a v jednu ráno se tam řišla napít bachyně se selátkama.
Pro ty kdo potřebují pro nalézání a vylézání psa lávku, která je neůměrně drahá mám tento typ: viz. další obrázek.
Ahoj všem jachtařům pejskařům a jejich pejsanům.
- bobes
- aktívní jachtař
- Reputace: 6
Při loňské Vánočce byla u nás v maríně U Kozla i soutěž lodních psů. Fotky jsou v dolní části stránky.
www.slapy.cz/jachting/jachting02.html
www.slapy.cz/jachting/jachting02.html