hlavně neusnout na samolibosti
například hubu si meju v pitný. šlápnu – špricnu si na ruce - pustím spínač a tak dokola. podobně s oplachováním nádobí, kartáčkem na zuby atd.
ty mezičasy s otevřením a uzavřením kohoutku, kdy teče voda zbytečně, jsou velký, ač se to nezdá
výtok je z leštěné nerez trubky cca 10mm průměru, ohnuté elegantním obloukem do dřezu. totéž sa dá udělat do umyvadla, ale zase s vlastním čerpadýlkem.
s kohoutkem jsem měl spotřebu ve dvou lidech 40l/ den, s tímhle vynálezem 5l - to jde ne???
Vodoinstalace na lodi
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- Zdenda12345
- zkušený harcovník
- Reputace: 73
No já jsem tu spotřebu vody nijak nehlídal. Prostě jsme vařili, myli nádobí, čistili si zuby a kdo ví co ještě.... jak jsem psal, nesledoval jsem to. Mám 15l kanystr + 10 + 5l.
Vystačili jsme s tím ve dvou 5 dnů. Nijak jsme se neomezovali a nijak jsme neplýtvali. Spínač v podlaze zaručeně umí něco uspořit, ale neni to tolik, aby to stálo za bastlení.
Letos se už snad zmůžu i na nádrž.
Měla by se mi tam vejít kolem 50l. Tak zase bude líp.
Vystačili jsme s tím ve dvou 5 dnů. Nijak jsme se neomezovali a nijak jsme neplýtvali. Spínač v podlaze zaručeně umí něco uspořit, ale neni to tolik, aby to stálo za bastlení.
Letos se už snad zmůžu i na nádrž.

Ahoj všem, tak co se týče čerpadla, jak jsme se tady před téměř dvěma roky bavili, jsem koupil Johnson Pump 185W - http://www.johnson-pump.cz/uklidove-tla ... 2-12v.html - nejsilnější, co se dalo u nich koupit. Půjde ven, prostě nestíhá. I s tlakovou nádobou 24l se karma Junkers Hydropower musí při sprchování neustále regulovat, když náhodou někdo pustí vodu v umývadle v kuchyni nebo v koupelně. Dá se říct, že mám 4 odběrná místa - kuchyně - dřes s umyvadlem, koupelna - sprcha, koupelna - umývadlo a el. záchod.
Krom záchodu je všude jak teplá, tak studená. Ta karma je na kolísání tlaku fakt citlivá. Čerpadlo půjde ven a namísto toho domácí vodárna 220V s frekvenčním měničem kolem 600-1000W a je klid, můžu odebírat kde chci a kolik chci, tlak stále stejný. Kdyby měl někdo zájem, prodám ho za půlku ceny, je ještě v záruce, pracovalo od května do půlky října. Komplet krabici a vše k tomu. Koupeno přímo u Johnson Pump.
Krom záchodu je všude jak teplá, tak studená. Ta karma je na kolísání tlaku fakt citlivá. Čerpadlo půjde ven a namísto toho domácí vodárna 220V s frekvenčním měničem kolem 600-1000W a je klid, můžu odebírat kde chci a kolik chci, tlak stále stejný. Kdyby měl někdo zájem, prodám ho za půlku ceny, je ještě v záruce, pracovalo od května do půlky října. Komplet krabici a vše k tomu. Koupeno přímo u Johnson Pump.
Tak teraz prepáč , ale otázka ? : chceš predať tú zostavu Johnson Pump 185W a nahradiť ju .??Čerpadlo půjde ven a namísto toho domácí vodárna 220V s frekvenčním měničem kolem 600-1000W a je klid,že vodáreň ??? / citujem ./
Ak dáš vodáreň na 230 V a menič na 1000 W, tak to čerpadlo pri tlaku v sústave 3 bar ani nerozbehne , nietože by malo natlačiť 3 bar do sústavy. Mám to na mojej LB , ak hceš môžme sa o tom pobaviť na SZ .
Ak dáš vodáreň na 230 V a menič na 1000 W, tak to čerpadlo pri tlaku v sústave 3 bar ani nerozbehne , nietože by malo natlačiť 3 bar do sústavy. Mám to na mojej LB , ak hceš môžme sa o tom pobaviť na SZ .

Měl jsem tam měnič LF s toroidním trafem12V - 230V - 3000W a rozběhne to vše, co má 3000W, přetížitelnost 140% 1min a 100% 3 min. vysavač 2000W úplně bez problémů, kamoš mi tam něco svařoval invertorem 2000W a bez problemů Ted tam půjde a už je doma měnič LF se dvěma toroidními trafy 8000W na 48V, regulátor Studer VT-80 a 8 solárních panelů po 300Wp. Rozběhne to i cirkulárku.. Měl jsem tam 4x230Ah na 12V, ted tam bude jednou tolik, takže 460Ah při 48V. Kolem 22kWh v baterkách. Můžu zapojit klidně 3 takové vodárny.
Měl jsem už na začátku jít min. na 24V, jenomže jsem si nechal znovu poradit s tím, že to stačí, všichni to tak mají. Nebudu to komentovat, ten dotyčný je už tak 40 let na vodě.....Ale co už.
Dva panely po 290Wp byla pohoda tak do půlky září, pak už mírně nestíhaly, nikdy mi sice nekleslo napětí na baterkách pod 12,4V, spíše se to drželo kolem 12,5, přes den se to dobilo, ale já tam tak 70 procent dní bydlím, večer svítím, televize, no prostě co chci, nechci se omezovat, lednička, zabezpečovačka, kamery, to jede furt, přes den dobíjím baterku 90Ah na elektrický motor, jezdím s tím na ryby a tak, je toho dost. A na podzim jsou ty dva panely málo.
Jenomže se mi při 12V nedá přidat, regulátor Neosolar Tracer 40A by musel na 24V, což umí, jenomže měnič, čerpadla, záchod, světla mám na 12V a je vymalováno...
Takže přejdu hned radši na 48V a je i do budoucna klid, regulátor Studer VT.80 utáhne při 48V i 5000Wp v panelech. sací 12V čerpadlo Johnson vyhodím, půjde tam ta vodárna na 220V a 12Voltové spotřebiče - diodová světla v lodi, autorádio, záchod - na to koupím měnič DC-DC 48-12V. Jinak to vyřešit nejde.
Měl jsem už na začátku jít min. na 24V, jenomže jsem si nechal znovu poradit s tím, že to stačí, všichni to tak mají. Nebudu to komentovat, ten dotyčný je už tak 40 let na vodě.....Ale co už.
Dva panely po 290Wp byla pohoda tak do půlky září, pak už mírně nestíhaly, nikdy mi sice nekleslo napětí na baterkách pod 12,4V, spíše se to drželo kolem 12,5, přes den se to dobilo, ale já tam tak 70 procent dní bydlím, večer svítím, televize, no prostě co chci, nechci se omezovat, lednička, zabezpečovačka, kamery, to jede furt, přes den dobíjím baterku 90Ah na elektrický motor, jezdím s tím na ryby a tak, je toho dost. A na podzim jsou ty dva panely málo.
Jenomže se mi při 12V nedá přidat, regulátor Neosolar Tracer 40A by musel na 24V, což umí, jenomže měnič, čerpadla, záchod, světla mám na 12V a je vymalováno...
Takže přejdu hned radši na 48V a je i do budoucna klid, regulátor Studer VT.80 utáhne při 48V i 5000Wp v panelech. sací 12V čerpadlo Johnson vyhodím, půjde tam ta vodárna na 220V a 12Voltové spotřebiče - diodová světla v lodi, autorádio, záchod - na to koupím měnič DC-DC 48-12V. Jinak to vyřešit nejde.
Naposledy upravil(a) SAKO dne pát lis 21, 2014 5:27 am, celkem upraveno 1 x.