Nové Mlýny III
Moderátoři: Pepa, david, vilma
Nové Mlýny III
Ahoj všem. Bydlím 8km od Nových Mlýnů III a teď v neděli jsem se já hlupák poprvé přijel podívat do yacht klubu v Pavlově. Půjčil jsem si katamarán. Myslím, že tam budu častým návštěvníkem. Sice jsem úplněj novic v plachtění, byl jsem jenom 2x na Jadranu (Murter 2005 - Bavaria50, Murter 2007 - Bavaria46Cruiser). Chtěl bych se zeptat ostatních na tomto webu jestli jezdí na Nové Mlýny III a jak se jim tam líbí. Ahoj Všem Ludwisse
Mistrovství republiky
Ahoj Libore. Díky za uvítání na webu. Pokud máte někdo zájem se přijet podívat na zrovna probíhající Mezinárodní mistrovství ČR lodní třídy RAC a pohárový závod LT FUN tak podrobnosti na webu http://www.ycdyje.breclav.cz/2007-06-25 ... _surf.html
Ahoj Ludwisse
Ahoj Ludwisse
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Re: Nové Mlýny III
[quote="ludwisse"]Ahoj všem. Bydlím 8km od Nových Mlýnů III a teď v neděli jsem se já hlupák poprvé přijel podívat do yacht klubu v Pavlově.
Já taky bydlím tak blízko
Ten katamaran si vyzkouším taky, a momentálně obcházím jednu sasanku
Já taky bydlím tak blízko

Ten katamaran si vyzkouším taky, a momentálně obcházím jednu sasanku

Kutálkův memoriál
v sobotu 1.9. v 9:00 jedem s kámošem co jsem s ním byl na Jadranu omrknout místní závody Kaj-1. Třeba bude mít někdo místo v posádce na zbytečnou zátěž. Když ne tak katamarán to jistí a když ani to ne tak aspoň na čuhačku
viz. http://www.ycdyje.breclav.cz/zavody-07.html

- halladin
- vytrvalý návštěvník
zÁVODY NA nOVÝCH MLÝNECH
Bohužel, přes víkend budu mimo.
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
tak kdo ze zdejsiho osazenstva klouze po mlynech?
byl sem dneska zaplachtit se sousedem a naprosta pohoda, idealni teplota, dobrej burcak, jen vitr nemusel bejt tak narazovej.
S nama tam pozdeji brazdily uz jen 2 kajutovky (corsaire a jedna o fous vetsi) a 1 surfar a pak uz nikdo ... a to je bida!
Kdo se priste prida?
byl sem dneska zaplachtit se sousedem a naprosta pohoda, idealni teplota, dobrej burcak, jen vitr nemusel bejt tak narazovej.
S nama tam pozdeji brazdily uz jen 2 kajutovky (corsaire a jedna o fous vetsi) a 1 surfar a pak uz nikdo ... a to je bida!
Kdo se priste prida?

- halladin
- vytrvalý návštěvník
Na pasohlávkách prý je dnes další yachtklub...
Za čtrnáct dní tu budu, v Pavlově jsem se byl kouknout teď častěji - byla na prodej jedna sasanka.
Nakonec jsem si to rozmyslel.., Vasdil pevný kýl.
No, ještě uvažuju o něčem menším, a zřejmě docela legračním
Má to zřejmě - podle popisu džunkové oplachtění . Fotka je bez plachet.
Ale docela rád bych se seznámil s někým z okolí, kdo jachtí, a od koho by se dalo něco naučit, nebo dozvědět.
No, ještě uvažuju o něčem menším, a zřejmě docela legračním

Ale docela rád bych se seznámil s někým z okolí, kdo jachtí, a od koho by se dalo něco naučit, nebo dozvědět.
NM III
Ahoy ludwisse a spol., jak jsem před týdnem četl tvůj příspěvek, hned jsem na ty závody zajel hodit voko...bohužel byl poslední den a poledne a bylo pochopitelně po závodech. Ale přesto jsem byl rád, že jsem po čase na Mlýny zavítal. Bydlím v Brně a je to na Mlýnech hezčí, než na brněnské přehradě. Určitě to nebyla poslední návštěva. Díky za tip.
Škoda, že tento víkend na závody nemůžu...snad toho 15.9. se tam ukážu...
Zdravím vás, Radek

Škoda, že tento víkend na závody nemůžu...snad toho 15.9. se tam ukážu...
Zdravím vás, Radek
- simon
- aktívní jachtař
Re: Na pasohlávkách prý je dnes další yachtklub...
halladin píše:Za čtrnáct dní tu budu, v Pavlově jsem se byl kouknout teď častěji - byla na prodej jedna sasanka.
No, ještě uvažuju o něčem menším, a zřejmě docela legračním![]()
mam otevrenou lodku (svetle modry vnitrek, bily trup) s napisem "mo' hiff" (do zimy) nebo tak neco na prdeli, tak se klidne prihlas.
nicmene odemne se nic nenaucis, jsem preskolujici se surfar, ktery naznal, ze uz ho nebavi se porad koupat

Kutálkův memoriál
Ahoj. Tak v sobotu jsem tam byl asi od půl desáté do poledne. Pěkně jim to foukalo a pěkně jelo. Já jsem si s kámošem ne jednom z těch jejich malých katamaránů nasadil novou kosatku a taky jsme si zaplachtili. Byl jsem mokrej jako myš. Příště musím šusťáky vyměnit za neopren
Na bočák to hrozně stříkalo 

Ve větších vlnách je nutné viset v trapézu. Nestříká na tebe a máš přehled.
Při větších rychlostech je pak nutné sledovat závětrnou špičku plováku. Když se zaboří, je to na kotrmelec. Ve dvou je dobré stát nohu přes nohu na posledních dvaceti centimetrech lišty - pak jedeš i na bočák jako drak.
Mám na Mlýnech starý hoby cat a kromě serfů mi tam nic neujede. Můžem někdy zařádit
Při větších rychlostech je pak nutné sledovat závětrnou špičku plováku. Když se zaboří, je to na kotrmelec. Ve dvou je dobré stát nohu přes nohu na posledních dvaceti centimetrech lišty - pak jedeš i na bočák jako drak.
Mám na Mlýnech starý hoby cat a kromě serfů mi tam nic neujede. Můžem někdy zařádit

- halladin
- vytrvalý návštěvník
Vidím, že je nás tu z okolí Nových mlýnů
docela dost. V neděli dopoledne asi budu "venčit "novou" ( ve skutečnosti starší) kajutovku.Ještě jsem ji v reálu neviděl.
No, ale pro mě bude nová
No, ale pro mě bude nová

Kajutovka
Halladin, tak jaká je?
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Re: Kajutovka
ludwisse píše:Halladin, tak jaká je?

%20(1).jpg)
- simon
- aktívní jachtař
halladin píše:ludwisse píše:Halladin, tak jaká je?
![]()
![]()
neni zbytecny topit vlek ... kdyz je tam hned vedle kolejova skluzavka?

- halladin
- vytrvalý návštěvník
simon píše:halladin píše:ludwisse píše:Halladin, tak jaká je?
![]()
![]()
Byla obsazená - plošina byla plný bójí sebraných po závodech
- simon
- aktívní jachtař
halladin píše:simon píše:halladin píše:ludwisse píše:Halladin, tak jaká je?
![]()
![]()
Byla obsazená - plošina byla plný bójí sebraných po závodech
jasne ... tak jak jezdi, spokojenost? budes tam kotvit na stalo nebo jen testovals?
- Ferdinand
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Protiskluz.
Tak protiskluz by mě zajímal taky, já jsem sehnal protiskluz na schody do bazénů. 2 m délka šířka tak 20 mm cena tak asi 180 kč, samolepící , v Globusu, ale bylo-li by něco levnějšího uvítal bych to.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Protiskluz
Ano to modré je protiskluz, ale na to, co je jak udělané se mě neptejte. Já tu loď poprvé uviděl v neděli dopoledne, a ten prodávající ji měl krátce, a nikdy s ní nejel. I ti, kdo mu ji prodali na tom nikdy nejeli - prostě ji zdědili ( údajně).
Spouštění se skoro změnilo v horor,
Protože spouštěcí ploutev nebyla zajištěna, na svém místě v trupu byla schována jen díky tomu, že otvor v kýlu spočíval na vozíku.
jakmile došlo k posunu dozadu, ploutev vypadla, a zaklínila se mezi dvě příčné části vozíku. Navíc se zaryla ( ta ploutev ) do dna.
Po delším špekulování, svlečení do trenýrek ( ta voda byla všechno, jen ne teplá
) se došlo k řešení : Za podvozek se směrem do vody přivázalo lano, zavolal se místní záchranářskej motorák, ( na fotce) a ten celej vozík zatáhl hlouběji, až se kýl díky tomu , že loď plula uvolnil. Následovalo odtažení do volné kóje u mola. (Mimochodem , "parkovné" nepříjemně připomíná drahotu.) Takže loď má namontovanej stěžeň, ráhno, kormidlo, zbývá nasadit plachty a vyplout.
Potkal jsem tam pacienta - jachtaře , který se během našeho "snažení" vrátil se svou lodí do přístavu. Poprosil jsem ho, aby nás na naší "nové" lodi provezl - odmítl. Řekl , že sám měl problém doplout zpátky na motor, vítr odhadl na 60 km/ hodinu. A nedoporučil vyplout
Fakt je, že vlny byly na jezeře vysoké skoro metr......
Takže první jízde mě teprve čeká - o příštím víkendu. Musím někoho sehnat - já naposledy plachtil asi před 7 nebo 8 lety s kadetem.
Spouštění se skoro změnilo v horor,

jakmile došlo k posunu dozadu, ploutev vypadla, a zaklínila se mezi dvě příčné části vozíku. Navíc se zaryla ( ta ploutev ) do dna.
Po delším špekulování, svlečení do trenýrek ( ta voda byla všechno, jen ne teplá

Potkal jsem tam pacienta - jachtaře , který se během našeho "snažení" vrátil se svou lodí do přístavu. Poprosil jsem ho, aby nás na naší "nové" lodi provezl - odmítl. Řekl , že sám měl problém doplout zpátky na motor, vítr odhadl na 60 km/ hodinu. A nedoporučil vyplout
Fakt je, že vlny byly na jezeře vysoké skoro metr......
Takže první jízde mě teprve čeká - o příštím víkendu. Musím někoho sehnat - já naposledy plachtil asi před 7 nebo 8 lety s kadetem.