Příspěvekod SailingChannel » čtv kvě 29, 2008 9:21 am
Eee som si kúpil asi pred tromi mesiacmi.Je to taký polobastard.S kamarátom sme testovali tento notebook s iným,15" Toshibou P4 1.7 Gh a MSI 64 Atlon DualCore.Test bol zameraný iba na použitie na lodi.A to na oblasť videa,fota,internetu a hlavně nautic. soft. s mapami.Eeečko nemohlo dosiahnuť úrovně normálného notebooku,ale.....Sú tu dve veci,pre ktoré sme ho vyhodnotili ako najlepší kompromis pre použitie na lodi.Prvá je jeho energetická náročnosť.Ěčko beži na 9.5V pri max.2A.I keď zatiel niesú k dispozícii zdroje na 12V,pri použití inventoru 120W s ním v pohode beží i ex.DVDrom.A spotreba cca 1/4 oproti MSI a cca 1/3 oproti Toshibe.Druhá,na lodi dľa mňa podstatná vec je čitelnost displeja na slnku.A tu Eeečko vyhralo na plnej čiere.Svoje hraje i jeho relativne jednoduchá izolácia pre použitie na palube i za horšieho počasia.No a pri možnosti odchodu do večných lovíšť,čo notebookom na lodi hrozí každých 5 minút tu svoju podstanú úlohu hraje i cena.Mňa vyšiel cca 250 euro.I keď k idealu má tiež ešte kúsok.Rozchodiť ale WindovsXP a následne soft. je pre i hoodne trpezlivého človeka záber.Samozrejme tento notebook musí mať pripojený ex.disk.Pozor.Pre použitie s MaxSea nestačí flash disk.My sme použili 2.5" ex.disk USB 40Gb.V tejto konfigurácii je Eeečko použitelné i na vážnejšie použitie.Mám ASUS Eee 4G.To jesť 900 Mhz CPU Intel Pentium mobile,512Mb RAM,4GB HDD./3.6 Gb flash disk presne/.Po tomto teste sa i môj kamarát,inak tvrdý zástanca plnokrvníkov,rozhodol pre Eeečko.Chce si ale počkať az bude na thu Eee G8 to jesť 1Gb RAM a 8Gb flash disk.V tejto konfigurácii som schopný ho pre plnohodnotné použitie na lodi rozchodiť i bez ex.disku.Ten by bol iba na ukladanie dát.Ak sa tu niekto rozhodol pre tohoto bastarda,možno by bolo dobré založiť topic .Ono...V tomto prípade každá rada nad zlato.