Navtex na mobil podruhé

Počasí je jednou z nejvíce sledovaných témat při plavbě. Vše kolem počasí a jachtingu.

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

Toto téma / možnost mě:

velice zajímá, jsem ochoten pomoci
10
67%
zajímá, chci ale jen předpověď
4
27%
vůbec nezajímá
0
Žádná hlasování
zaujalo, ještě o tom budu přemýšlet
1
7%

Celkem hlasů: 15
hanes
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod hanes » stř kvě 28, 2008 12:59 pm

Je to nový malý notebook Asus EEE 701, recenzí najdeš na netu hromadu, třeba http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=84
Pro detailní informace se obrať ne Jerryxe, který už ho trápí a vylepšuje :-)
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod Meryl » stř kvě 28, 2008 2:09 pm

Díky.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř kvě 28, 2008 2:42 pm

Po pravdě řečeno, já raději plnokrevný noutbuk.
Ale to je jen věcí názoru. ;)
alffa
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » stř kvě 28, 2008 2:44 pm

To Alffa:
Ještě jsem to všechno neproštudovala, ale pravděpodobně taky
raději plnokrevníka. :D
Je fakt, že při výběru budu koukat i na spotřebu energie.
Lachtan
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 22

Příspěvekod Lachtan » stř kvě 28, 2008 5:36 pm

Ty dnešní výkonné notabooky s velkou úhlopříčkou strašně moc žeerou energii. Při několikadenní přeplavbě na plachty se to musí vypnout. Velké energetické ztráty z 12,9 V na 220 a zpět nechápu. Staré Toshiby se daly krmit rovnou z baterek. Prioritu pro bezpečnost na větší vzdálenosti vidím v minimalizaci závislosti na el. energii. Před týdnem jsem byl v Chorvatsku a předpověď na 12 hod dobrá, na 24 průměrná, na 2,3 dny katastrofa. Také to často tlumim, protože posádka je občas připotento, když slyší možnost bouřky nebo "grmljavinu" a chce hned do maríny, přitom zátoky jsou tak krásné a offshore je to ještě lepší.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř kvě 28, 2008 6:27 pm

Lachtan píše:Ty dnešní výkonné notabooky s velkou úhlopříčkou strašně moc žeerou energii. Při několikadenní přeplavbě na plachty se to musí vypnout. Velké energetické ztráty z 12,9 V na 220 a zpět nechápu.

No; on zde ale nikdo žádné obrovské noutbuky nepropaguje.
Energií se pochopitelně šetřit musí.
Já mám 15“ ASUS a jsem s ním po všech stránkách spokojen.
Pochopitelně se dá napájet i dobíjet z 220/12V. Není tedy třeba nic chápat. ;)
alffa
Martek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Martek » stř kvě 28, 2008 9:24 pm

Ahoy,

v novém čísle Yachting revue jsem našel odkaz na odolný NB s vodotěsnou klávesnici. www.toughbook.eu Třeba to pro někoho bude inspirace .o)
Už to tady je. Viděl jsi taky cenu :?: a

Souhlasím, že cena je v porovnání se "standardními" NB hodně vysoká, ale někoho to oslovit třeba může. To, že se o tom tady již psalo jsem přehlédl, pokusím se být příště pozornější :oops:
Naposledy upravil(a) Martek dne čtv kvě 29, 2008 9:27 am, celkem upraveno 1 x.
hanes
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hanes » čtv kvě 29, 2008 8:21 am

Hmhm, tak to je hračka opravdu pro fajnšmekry, zvláště tou cenou :mad:
SailingChannel
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod SailingChannel » čtv kvě 29, 2008 9:21 am

Eee som si kúpil asi pred tromi mesiacmi.Je to taký polobastard.S kamarátom sme testovali tento notebook s iným,15" Toshibou P4 1.7 Gh a MSI 64 Atlon DualCore.Test bol zameraný iba na použitie na lodi.A to na oblasť videa,fota,internetu a hlavně nautic. soft. s mapami.Eeečko nemohlo dosiahnuť úrovně normálného notebooku,ale.....Sú tu dve veci,pre ktoré sme ho vyhodnotili ako najlepší kompromis pre použitie na lodi.Prvá je jeho energetická náročnosť.Ěčko beži na 9.5V pri max.2A.I keď zatiel niesú k dispozícii zdroje na 12V,pri použití inventoru 120W s ním v pohode beží i ex.DVDrom.A spotreba cca 1/4 oproti MSI a cca 1/3 oproti Toshibe.Druhá,na lodi dľa mňa podstatná vec je čitelnost displeja na slnku.A tu Eeečko vyhralo na plnej čiere.Svoje hraje i jeho relativne jednoduchá izolácia pre použitie na palube i za horšieho počasia.No a pri možnosti odchodu do večných lovíšť,čo notebookom na lodi hrozí každých 5 minút tu svoju podstanú úlohu hraje i cena.Mňa vyšiel cca 250 euro.I keď k idealu má tiež ešte kúsok.Rozchodiť ale WindovsXP a následne soft. je pre i hoodne trpezlivého človeka záber.Samozrejme tento notebook musí mať pripojený ex.disk.Pozor.Pre použitie s MaxSea nestačí flash disk.My sme použili 2.5" ex.disk USB 40Gb.V tejto konfigurácii je Eeečko použitelné i na vážnejšie použitie.Mám ASUS Eee 4G.To jesť 900 Mhz CPU Intel Pentium mobile,512Mb RAM,4GB HDD./3.6 Gb flash disk presne/.Po tomto teste sa i môj kamarát,inak tvrdý zástanca plnokrvníkov,rozhodol pre Eeečko.Chce si ale počkať az bude na thu Eee G8 to jesť 1Gb RAM a 8Gb flash disk.V tejto konfigurácii som schopný ho pre plnohodnotné použitie na lodi rozchodiť i bez ex.disku.Ten by bol iba na ukladanie dát.Ak sa tu niekto rozhodol pre tohoto bastarda,možno by bolo dobré založiť topic .Ono...V tomto prípade každá rada nad zlato.
hanes
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hanes » čtv kvě 29, 2008 9:48 am

Jerryxi, poděl se s náma o svý zkušenosti s používáním a úpravami svýho prcka :)

Zpět na