S charterovkou do Itálie, nebo Černé Hory

Popis zajímavých míst na Jadranu

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned zář 02, 2007 12:26 am

Denisku sypu si hlavu popelem, trochu jsem se do toho zaplantal. V té poslední odpovědi tobě, nikolivěk v té první.
Chtěl jsem říct, že i když se to správné proclení u tvého známého zdálo zbytečné, nemělo by se to dělat jinak. A ktomu jsem přidal ten příklad jak to může dopadnout, když se loď nevyclí.
Odvolávám co jsem odvolal a slibuji co jsem slíbil. ;)

Vidím, že Jerryx se vrátil na začátek a napsal komplexní odpověď. Správnou odpověď, včetně té poslední věty. To je samozřejmé!!! :good:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » ned zář 02, 2007 12:55 am

Chlapi, kua, nebuďme útlocitný. ;)
1. Ja si myslím, že existujú lode u čartroviek s ktorými to ide. Je tu aj o tom topic, hladajú do posádky na prenajatú loď z čártrovky 2-3 ludí z Baleár na Kanáre. Teda sú aj poistené lode s plnou výbavou. Naši sprostredkovatelia nájmu ich nedávajú do ponuky, je to asi o cene. Treba sa spýtať u profíkov.
2. čo k tomu treba je viac menej jasné./ alebo nie?/
3. ak je normálne počasie tak to trvá cca 15 hodín, ale s dobrým motorákom za pekného počasia si tam v cuku letu.
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » ned zář 02, 2007 1:45 am

Denis píše:Chlapi, kua, nebuďme útlocitný. ;)

utlocita tady snad nikdo neni ;-) ... nebo ano ?

Denis píše:1. Ja si myslím, že existujú lode u čartroviek s ktorými to ide. Je tu aj o tom topic, hladajú do posádky na prenajatú loď z čártrovky 2-3 ludí z Baleár na Kanáre. Teda sú aj poistené lode s plnou výbavou. Naši sprostredkovatelia nájmu ich nedávajú do ponuky, je to asi o cene. Treba sa spýtať u profíkov.

no vidis, ted jsi me nachytal na svestkach, taky pisu rychleji nez myslim:
spravne jsem chtel napsat (ve svym prispevku jsem to opravil):
chorvatske standartne NE (kvuli jejich pojisteni - to neznamena ze to nelze provest ;-))
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » ned zář 02, 2007 9:33 am

Možná byla chyba, že jsme sem začali plést jiné oblasti. Zapomeňme teda na Korsicu, Sardínii, Baleáry a Kanáry, držme se chorvatů.
Tady trvám, a to bych zdůraznil, trvám na tom co jsem napsal v úplném úvodu a také to potvrdil Jerryx. HR charterovky přeplavbu vůbec neumožňují a pokud některá ano, je to za příplatek.
Už jsem to částečně psal. Letos ke konci zimi si posádka vybrala k jednání čtyři lodě. Aleš Morávek jich dotazoval na možnost přeplavby do Černé Hory. Tři charterovky to jednoznačně odmítly, čtvrtá se svolila povolit, za blíže nespacifikovaný doplatek.
rastod
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Chartrovka v HR pre plavby do Talianska

Příspěvekod rastod » ned zář 02, 2007 3:14 pm

Zhanal som pred rokom moznost chartru pre plavbu do talianska a nasiel som http://www.arga-hr.com/ Potvrdili mi, ze maju lode s vhodnym poistenim na ktorych sa mozeme plavit do Talianska.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » ned zář 02, 2007 6:23 pm

Myslím, že to môžme zobrať trochu širšie ako len preplavba HR- Taliansko, ale mali by sme sa držať opustenia výsostných vôd HR. Teda reálne sa ešte dá plávať do Boky kotorskej v Čiernej hore a pri dvojtýždňovom prenájme aj do Grécka na Korfu.
Alfa omega je prenájom lode, na tom sa zhodneme. Je jasné, že drvivá večšina čartroviek loď na takú plavbu nepožičia. Nemyslím že je to len v poistení, ale aj, alebo najme vo výbave lodí. Treba záchranný ostrovček pre 6 ludí /to je 3000 Euro/, záchranné vesty s večším výtlakom, svetlice, mapové vybavenie /vrátane GPS/, snáď aj radar, alebo aspoň radarový hlásič, asi aj nejaké náhradné oplachtenie a samozrejme špičkový technický stav a hlavne vhodné nadimenzovanie takeláže.
Samozrejme že drvivá večšina lodí v HR takú výbavu nemá, ale ako som už písal, sú aj spoločnosti ktoré nemajú hluchu zimnú sezónu. Lode preplavujú do južnejších destinácií, teda Kanárske a Kapverdské ostrovy a samozrejme Karibik. Pre tieto spoločnosti by nemal byť zásadný problém vyhovieť zákazníkovi v preblavbe do Talianska. Výbavu pre plavebnú oblasť B,A, majú a teda sú tie lode aj poistitelné. Prínosom tejto diskusie by boli príspevky ako dal rastod. Teda konkrétna adresa. Alebo aspoň že napr.yachtnet / alebo iné spoločnosti/ to nerobí.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » čtv pro 11, 2008 11:18 pm

aktuálně k přeplavbě do Itálie pro rok 2009
Pravděpodobně jediná chartrovka v Chorvatsku, která přeplavbu do Itálie legálně umožňuje je ASTA. Konkrétní nabídku mám na B30 cruiser (r.v.06) v termínu od 9.5. - 16.5.09 za ceníkových 980,-. Od Yachtnetu po slevách za 728,- Kauce normální -1000,-
PŘÍPLATEK ZA OPUŠTĚNÍ CHORVATSKÝCH VOD JE 60,- EUR.
JEDINÁ PODMÍNKA - 2 KAPITÁNI NA LODI S PRŮKAZY B+C (tedy jeden B a druhý C)

Další možností je domluva se společností MARITIME s.r.o. (zastupují lodě Hanse), která od roku 09 bude v Sukošanu disponovat několika loďmi pro charter.Jejich webové stránky zatím moc nefungují, ale mluvil jsem s p. Hirnšalem z Maritime a byl jsem ujištěn, že opuštění chorvatských vod není po dohodě žádný problém.
Bližší info pravděpodobně dostanete na www.maritime.cz
nebo přímo:
jhirnsal@maritime.cz

p.s. hanse vypadaj jako pěkné lodě :)
hastrmank
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod hastrmank » pát pro 12, 2008 10:08 am

Ahoj, dovolím si doplnit, od 2009 nabízí Benátky a Korfu Alfayachtclub Praha. Více www.alfayachtclub.cz. Hezké svátky.
krma
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod krma » stř dub 11, 2012 12:20 pm

Přikládám svou zkušenost - rozhodně to není návod na zopakování.

Cca před šesti lety jsem 2x , jako člen posádky, absolvoval přeplavbu HR-IT. Charterovoá loď, na kterou jsme si vymrčeli radarový odražeč. Kapitánoval kamarád s VPM :-) a nikomu se nic nehlásilo a jelo se. Kornaty jsme míjeli v 8 hodin večer a za docela silného větru jsme přiráželi do malého přístavu severně od Ancony druhý den ve 2 hodiny odpoledne. Tenkrát jsem koplet celou přeplavbu problil a aniž bych komukoliv cokoliv v Itálii řekl, vzal jsem si mobil pas a peníze a šel hledat nádraží s tím, že jak budu sedět v autobusu, tak ostatním napíšu, ať pokračují beze mně. Nádraží jsem nenašel a pevná půda pod nohama mi udělala dobře, tak jsem se potupně vrátil a tentýž den navečer (asi po 3 hodinách strávených v Itálii) jsme vyrazili nazpátek do HR. V Itálii jsme nikoho nekontaktovali a nikdo ani nepřišel. Taky silně pochybuju, že bychom měli vyvěšenou italskou vlajku :-)

S odstupem času se na to dívám jako na mladickou nerozvážnost a díky bohu, že jsme nemuseli řešit nějaký problém. Je to stejné, jako když vzpomínáte, jak jste v osmnácti s čerstvým řidičákem a autem rodičů vezli bandu opilejch kamarádů a sami jste měli pár piv. Díky bohu, že nás nikdo nezastavil a nic se nestalo.

Letos jsem zjišťoval, jestli bychom nemohli přeplavbu absolvovat, na nové Elance 350, ale byl jsem ujištěn, že to není možné. Tak si dáme za cíl Zadar-Dubrovnik-Zadar.
Janík
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Janík » čtv dub 12, 2012 9:46 pm

hastrmank píše:Ahoj, dovolím si doplnit, od 2009 nabízí Benátky a Korfu Alfayachtclub Praha. Více www.alfayachtclub.cz. Hezké svátky.

Alfayachtclub nabízí Benátky a Korfu pouze jako přeplavbu se svým kapitánem. V charteru plachetnici mimo chorvatské vody nepůjčí. Alespoň vloni to tak ještě bylo.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » čtv dub 12, 2012 10:51 pm

krma: A jednosměrná přeplavba by tě nezajímala? Třeba Řecko - Itálie? Potřebujeme doplnit loď.
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 5

Příspěvekod smucek » pát dub 13, 2012 3:26 pm

2Lucifer, jaký je termín té přeplavby?
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » pát dub 13, 2012 8:11 pm

Smucek: přeplavba je 2.6. - 16.6. kapitánuje Láďa Veselý, veterán expedice Annapurna v sedmdesátých létech a zkušenej jachtař.
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod smucek » pát dub 13, 2012 9:53 pm

Tak ti Jardo dík za info, ale ten datum už mám obsazený. Škoda.
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » sob dub 14, 2012 11:55 am

V květnu 2010 jsme jeli Černou Horu po trase Murter-Vis-Korčula-Cavtat (celnice)-Zelenika(celnice)-Kotor a zpět.
Z Brna jsme odjížděli v pátek v poledne, návrat v neděli večer, 8 dní plavby, dá se stihnout i Dubrovník.
Foto zde: http://www.jachting-letani.cz/jachting/ ... kotorska/#!
Samozřejmě soukromá loď s plným pojištěním. Pokud by se našla 3-4 členná posádka, možno opakovat, trasa je to zajímavá.
smucek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod smucek » sob dub 14, 2012 3:32 pm

2karaya2,
ta spousta lodí to je z Kotoru?
rb
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod rb » sob dub 14, 2012 5:14 pm

koudy píše:Kdyz jsme vloni a předloni jeli z It na Korsicu a zpět byl jsem ujištěn vždy od pracovníka charterovky v kanceláři i od člověka kterej nám předával lod, že nehrozí žádný problem. Jediný na co mě upozornil byl fakt, že frantíci nechtěj mluvit anglánsky. Měl úplnou pravdu, jedinej náš problem byl v komunikaci. Pouze místní výběrčí poplatků za stání v přístavu mluvil anglánsky a německy. A já si vždy myslel že anglina vládne jak na vodě tak ve vzduchu :?

Když jsem byl ve Francii, mluvili jsme jen anglicky neb nám byla řeč lidu galského kohouta poněkud vzdálena. Ochota se s námi bavit byla rovna téměř nule, jednou jsme se mimochodem zmínili, že jsme z Prahy (to nenáviděné centrum všeho zla, že brňáci?) a náhle byli samá ochota a přátelství. Pak z nich vypadlo, že si mysleli že jsme angláni. Ta podoba regionální záště je celkem vysoká. Následně jsme začínali rozhovor odkud jsme, aby se prolomily ledy a vcelku to fungovalo. :mad:
karaya2
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 2
Kontaktovat uživatele:

re:

Příspěvekod karaya2 » sob dub 14, 2012 5:45 pm

smucek píše:2karaya2,
ta spousta lodí to je z Kotoru?

Smucek-u, jestli myslíš ty čtyři plachetničky u mola, tak to je fakt marina v Kotoru. Na sociálky se muselo kousek do městečka, ale vše bylo ve výstavbě, teď už to asi bude jiné.
Bylo tam na tu dobu dost velkých výletních lodí, samotná Boka Kotorská je zajímavá a pěkná.
Pema
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod Pema » sob dub 14, 2012 5:58 pm

koudy píše: to nenáviděné centrum všeho zla, že brňáci?

Hm, proč se divíš, že spolu nevychází Francouzi a Angláni, když máš sám takový "pozitivní" přístup k lidem, co žijí jinde, než ty? :?
buduline
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod buduline » ned dub 15, 2012 3:08 pm

Pravdou je že v Chorvatsku společnosti DOVOLUJÍ vyplout mimo VV Chorvatska. V Dubrovníku je to hodně častý jen a někdy je zpoplatněn ( 200 ,- EUR)

Zpět na