Výkon motoru vzhledem k váze člunu a způsobu plavby
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
- Denis
- zkušený harcovník
- Reputace: 152
Mám dojem Davide, že ta pramica karolína je asi aj 4x večšia ako sport. Keď Bobeš tvrdí že tu loď videl aj s tým motorom jazdiť v sklze s potápačmi, tak to bude asi pravda. V každom prípade by to chcelo ju vyskúšať aj v jazde so záťažou. Na vlnách to bude buchotať, ale čím je viac naložená, tým je to znesitelnejšie.
-
- Reputace: 0
david píše:pánové, ta teta carolina je těžká jako svině, 4x víc než S 50. a s 35 HP to nebude zázrak
navíc s tou přídí, co má, to bude ve vlnách pěknej pocuc
Těžká je, to je dané konstrukcí. Žádné přepážky, žádná paluba, veškerá pevnost musí být daná jednoduchou a tím pádem tlustou skořápkou. Ale do Sporta zase nelze naložit požadovaný náklad.
Je tedy pro daný účel těžká? Unese papírových 640kg, to je hodně!
Podle mne zatím nejlépe takový typ vyhoví Livotovým požadavkům. Plno těžkých krámů a proviantu na palubě, několik pohybujících se lidí, plavba neznámými vodami, blízko břehu, mělčiny, možnost přespání, stabilní, možnost kluzu....
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem prosel ty odkazy a jde mi hlava kolem z tech cen...to v tech lodkach snad jsou zlaty pruty... Takovou abych si koupil, musel bych prodat fotaky a to bych pak zase nemusel nikam jezdit... Ne, budu muset jit cestou hledani nejake levne ojetiny...
Jinak ta Carolina by mi vyhovovala vnitrnim usporadanim, vaha neni problem - mam tezke auto, prip. i prepravnik. Trochu me ale znejistel Daviduv komentar...
Ty neptuny jsou moc vysoky, ty ostatni maji vevnitr spoustu komor, lavic a schranek, nebylo by tam hnuti...
Jak psal Denis - pramice s naznakem kylu by asi byla nejlepsi.
( teda ta sklapeci prid u Pioneera by byla bomba !!! )
Jinak ta Carolina by mi vyhovovala vnitrnim usporadanim, vaha neni problem - mam tezke auto, prip. i prepravnik. Trochu me ale znejistel Daviduv komentar...
Ty neptuny jsou moc vysoky, ty ostatni maji vevnitr spoustu komor, lavic a schranek, nebylo by tam hnuti...
Jak psal Denis - pramice s naznakem kylu by asi byla nejlepsi.
( teda ta sklapeci prid u Pioneera by byla bomba !!! )
- halladin
- vytrvalý návštěvník
- Reputace: 2
Denis píše:Mám dojem Davide, že ta pramica karolína je asi aj 4x večšia ako sport. Keď Bobeš tvrdí že tu loď videl aj s tým motorom jazdiť v sklze s potápačmi, tak to bude asi pravda. V každom prípade by to chcelo ju vyskúšať aj v jazde so záťažou. Na vlnách to bude buchotať, ale čím je viac naložená, tým je to znesitelnejšie.
motor si Bobeš nepamatuje.
-
- moderátor
- Reputace: 232
Lubor píše:Podle mne zatím nejlépe takový typ vyhoví Livotovým požadavkům. Plno těžkých krámů a proviantu na palubě, několik pohybujících se lidí, plavba neznámými vodami, blízko břehu, mělčiny, možnost přespání, stabilní, možnost kluzu....
podlaha věčně plná vody, není kam co schovat, v blbým počasí to bude zážitek, 11 let tomu dávali kouř potápěči z kapr diving, pravděpodobně sendvič - mohl by být už dost napitej
široká 1,9, ale přes borty, v podlaze tak o 30 míň
nooo, každej to vidí jinak
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Davide, Tys ji viděl ?
A mohl by ses na ni kouknout ?
Dřevěnou podlážku by to určitě chtělo, a nějaké zastřešení taky - ale to měl livot i na Sportu....
Ale nejsi Ty davide tak trochu rozmazlenej ze svýho velkýho motoráku ?
Dřevěnou podlážku by to určitě chtělo, a nějaké zastřešení taky - ale to měl livot i na Sportu....
Naposledy upravil(a) halladin dne úte srp 31, 2010 10:23 pm, celkem upraveno 3 x.
- Denis
- zkušený harcovník
Keď sme sa dostali už k pramici, tak na www.bateau je jedna šikovná, váži málo cez 200kg, vela uvezie, je velká, 530 cm dlhá a široká cez 2m a s 25 HP dokáže jazdiť zo 4 osobami v sklze. Chýba jej len maličkosť, treba ju postaviť Cena za material cca 30000 Kč
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Denis píše:Keď sme sa dostali už k pramici, tak na www.bateau je jedna šikovná, váži málo cez 200kg, vela uvezie, je velká, 530 cm dlhá a široká cez 2m a s 25 HP dokáže jazdiť zo 4 osobami v sklze. Chýba jej len maličkosť, treba ju postaviť Cena za material cca 30000 Kč
GF 18 ?
Tak ať se livot koukne.. http://www.bateau.com/boats/GF18/slides ... water.html
-
- moderátor
- Reputace: 232
halladin píše:Davide, Tys ji viděl ?
Dřevjenou podlážku by to určitě chtělo, a nějaké zastřešení taky - ale to měl livot i na Sportu....
typ znám, tuhle jsem neprohlížel, ale mám to přes řeku.
pokud jde o rozmazlenost, začínal jsem na Trenéru 3,4m, malej Sport, 3 Pluťáky, jolovej křižník 15m2, německej Neptun ( maxíkovi by se líbil ), něm. Rheihar 8m (ten by se mu líbil ještě víc), a teď to co mám 12m.
Ale s přídí Caroliny bych jel tak možná z Podolí do Braníka a leda v plavkách a velkým vedru. navíc livot řek že to je drahý, tak proč kolem další diskuze.
btw, Livote, ten Dunaj se ti nelíbil? Furt je ještě pod vodou v Měchenicích. Potopil se, pokud vím, dešťovkou a sněhem. Loni plaval, mohl by být OK, snad, a asi levně
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Davide, ted jsi me uplne rozhodil... Myslim ale, ze diskuze smysl ma, bavime se o typu lode, ne o jeji cene. Klidne se za cas muze nekde objevit stejna carolina za polovic, ne ?
A dorazil jsi me s tema plavkama...do Sporta nesla ani kapka i kdyz par vln se pres prid prevalilo. Uz jsem mel radost, ze jsem nasel typ lodi ktery budu shanet a razem jsou veskery iluze v pr...pryc...
Myslis, ze ten Dunaj by se dal zachranit a byl pro muj ucel vhodnej ? Neznas, prosim, majitele ? Nebo jsou nejake lode tomu Dunaji podobne ? V cem je vlastne jiny ? Me pripadl jako vetsi Sport (ale na tech fotkach toho moc videt vlastne nebylo, spodek vubec... ).
A dorazil jsi me s tema plavkama...do Sporta nesla ani kapka i kdyz par vln se pres prid prevalilo. Uz jsem mel radost, ze jsem nasel typ lodi ktery budu shanet a razem jsou veskery iluze v pr...pryc...
Myslis, ze ten Dunaj by se dal zachranit a byl pro muj ucel vhodnej ? Neznas, prosim, majitele ? Nebo jsou nejake lode tomu Dunaji podobne ? V cem je vlastne jiny ? Me pripadl jako vetsi Sport (ale na tech fotkach toho moc videt vlastne nebylo, spodek vubec... ).
- halladin
- vytrvalý návštěvník
No tu příď by asi mělo smysl zakapotovat. Na jedný emerický diskuzi k typu jsem zahlédl vyjádření, že přes příď stříká.
Ale typ je to zřejmě dost rozšířený, protože i u té pramice , kterou uvedl Denis je v popisu srovnání právě s Carolinou Skiff 17 jako s nejčastějším reprezentantem tohohle typu lodi.
Takže špatná nebude. Jen ty vlny ji zřejmě dělaj problém.
Ale tam ji používají hlavně na jihu v mělkých vodách. Čili v prostředí velmi podobnému deltě Dunaje.
Ale typ je to zřejmě dost rozšířený, protože i u té pramice , kterou uvedl Denis je v popisu srovnání právě s Carolinou Skiff 17 jako s nejčastějším reprezentantem tohohle typu lodi.
Takže špatná nebude. Jen ty vlny ji zřejmě dělaj problém.
Ale tam ji používají hlavně na jihu v mělkých vodách. Čili v prostředí velmi podobnému deltě Dunaje.
- Denis
- zkušený harcovník
Najazdil som sa na pramici vo vodáckom oddiele dosť, žial nie v sklze, neviem preto povedať či za jazdy prská cez prednú palubu, ale nevidím dôvod prečo by malo. O karolina skiffe sme tu už raz viedli reč, vtedy Dan napísal že ju mal a jazdil s ňou na Ontáriu /?/ v USA. Dosť si ju pochvaloval, aj jazdné vlastnosti. Ale kto a kde tu debatu nájde?
- halladin
- vytrvalý návštěvník
livot píše:Myslis, ze ten Dunaj by se dal zachranit a byl pro muj ucel vhodnej ? Neznas, prosim, majitele ? Nebo jsou nejake lode tomu Dunaji podobne ? V cem je vlastne jiny ? Me pripadl jako vetsi Sport (ale na tech fotkach toho moc videt vlastne nebylo, spodek vubec... ).
On to už david napsal "
Není to čistej kluzák, takže je schopný ekonomičtější plavby ve výtlakovém režimu. Má zřejmě jiné dno.
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Denis píše:Najazdil som sa na pramici vo vodáckom oddiele dosť, žial nie v sklze, neviem preto povedať či za jazdy prská cez prednú palubu, ale nevidím dôvod prečo by malo. O karolina skiffe sme tu už raz viedli reč, vtedy Dan napísal že ju mal a jazdil s ňou na Ontáriu /?/ v USA. Dosť si ju pochvaloval, aj jazdné vlastnosti. Ale kto a kde tu debatu nájde?
A friend of mine has the "normal" Carolina Skiff 17' model. When traveling at moderate speed in any kind of choppy conditions, he takes a lot of spray over the bow.
Můj přítel má "normální" Carolina Skiff 17. Když cestuje za průměrné rychlosti za zčeřených podmínek (hladiny) stříká mu spouta vody přes příď.
A někdo jiný mu říkal , že je na to spousta přídatného vybavení.
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jeste jsem se dival na tu Davli a byl tam muj nedavnej sen : http://www.davlemarina.cz/index.php/pou ... rcapri1991. Jen by musel byt o deset let starsi... S tim jsem byl svezen s 55HP motorem a bylo mi z toho zle... a to nas tam sedelo pet "drobecku"...
( Jeste myslim takhle vypada Glastron a libi se mi u nich, ze jsou nizke a hlavne to sedadlo vpredu... )
( Jeste myslim takhle vypada Glastron a libi se mi u nich, ze jsou nizke a hlavne to sedadlo vpredu... )
- livot
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Halladin : s tou strikajici vodou by to byl zasadni problem... mame cele dny techniku vybalenou a v lodi spoustu veci, ktere nesmi zvlhnout... takze asi zase moje predcasna radost... A cokoliv nastavovat je vylouceny, nedalo by se fotit...
David : co se da delat... Porad nejaky podobny clun ? Jak by melo dno vypadat ?
David : co se da delat... Porad nejaky podobny clun ? Jak by melo dno vypadat ?
- halladin
- vytrvalý návštěvník
Livote,
Neměl by být velkej problém dodělat kousek paluby na přídi se štítkem..
Kvůli tomu bych ten typ zase hned neodepisoval.
Jinak v lodi se vozí věci v tomhle.Sudy v katamaranu
Omlouvám se, ty fotky jsou nezmenšené
Neměl by být velkej problém dodělat kousek paluby na přídi se štítkem..
Kvůli tomu bych ten typ zase hned neodepisoval.
Jinak v lodi se vozí věci v tomhle.Sudy v katamaranu
Omlouvám se, ty fotky jsou nezmenšené