Dalnicni poplatek- Chorvatsko
Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma
Dalnicni poplatek- Chorvatsko
Jedna zkusenost tykajici se chorvatskych dalnic. Pri vcerejsim navratu z Chorvastka jsem na poslednim useku dalnice (tj od Zahrebu smerem k hranicim) nedostal listek z turniketu. Po najeti se zavora okamzite otevrela,ale listek nikde. Asi nejaka zavada, coz se stat muze.
Prekvapeni bylo pri placeni, kde po me chteli zaplatit dvojnasovek poplatku. To jest 70,- misto 35,-. Nikdo se mnou o nicem nediskutoval. Nemas listek, je to tvuj problem.
Pozor na to.
Ludek
Prekvapeni bylo pri placeni, kde po me chteli zaplatit dvojnasovek poplatku. To jest 70,- misto 35,-. Nikdo se mnou o nicem nediskutoval. Nemas listek, je to tvuj problem.
Pozor na to.
Ludek
Ano Luďku, tomu věřím a je to pochopitelné. Ono to platí všude, kde máš třeba tzv. "Stravovací kartu" a je všude napsané, jaké hrozí za ztrátu sankce.
Na těch automatech je takové velké červené tlačítko a když ti nevyplázne kartu samo, zmáčkne se a karta vyjede. Pak tam ještě bývá tlačítko na zavolání obsluhy. Na dálnici nikde v evropě bych bez lístku nikdy nevjel. Tady tě to vyšlo ještě levně. Pokud by se ti to stalo po přejetí půlky Itálie, nebo Francie. to by teprve byl ranec.
Ale je to dobré upozornění pro méně zcestované...
Na těch automatech je takové velké červené tlačítko a když ti nevyplázne kartu samo, zmáčkne se a karta vyjede. Pak tam ještě bývá tlačítko na zavolání obsluhy. Na dálnici nikde v evropě bych bez lístku nikdy nevjel. Tady tě to vyšlo ještě levně. Pokud by se ti to stalo po přejetí půlky Itálie, nebo Francie. to by teprve byl ranec.
Ale je to dobré upozornění pro méně zcestované...

- tomaskre
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
poplatky
Ahoj,
jedna zkušenost v druhým směru,, tzn. placení u Zahřebu. V červnu jsem měl u sebe pouze 2x 200 kuna a platil kolega řidič. Věděli jsme že to bude stát 35. řidič zaplatil mou 200 kou a vrátili mu 65 a čao. Vše bylo docela ve spěchu a nikdo to nepřepočítal. Až po chvíli. Já měl v tý době půlnoc. Pak sem dostal vynadat, že moje chyba, že sem měl mít drobnější!???? Krásný probuzení a začátek dovolený. Pak jsem byl ještě dvakrát v Chorvatsku a od tý doby neodjedu, dokud si to nepřepočítám. "Těžko bych mohl obvinit chorvata, že to bylo úmyslný
" můžu si jen říct: "Když seš blbej tak plať"
jedna zkušenost v druhým směru,, tzn. placení u Zahřebu. V červnu jsem měl u sebe pouze 2x 200 kuna a platil kolega řidič. Věděli jsme že to bude stát 35. řidič zaplatil mou 200 kou a vrátili mu 65 a čao. Vše bylo docela ve spěchu a nikdo to nepřepočítal. Až po chvíli. Já měl v tý době půlnoc. Pak sem dostal vynadat, že moje chyba, že sem měl mít drobnější!???? Krásný probuzení a začátek dovolený. Pak jsem byl ještě dvakrát v Chorvatsku a od tý doby neodjedu, dokud si to nepřepočítám. "Těžko bych mohl obvinit chorvata, že to bylo úmyslný

- marianb
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze z 99% je to zamer. Sazi na nocni hodiny, kolona aut a kazdy chce aby to "odsejpalo...". Loni mi take vratil mene, v drobnych. Nez to manzelka prepocitala, blahove jsem se uz rozjel a pak jsem se na to vykaslal. Pro mne to nebyla horentni suma, ale kolika lidem to udelaji.... smejdi. Tak jsem letos neodjel dokud jsem to neprepocital a stejne mne ocural. Vratil mi presne, ale uctenka byla na mensi castku nez jsem platil
.

- 13paja
- návštěvník fóra
Jednou jedinkrát jsem neměl kuny a platil jsem v Eurech. To byl kurz. Ani šidit nemuseli? Teď mám vždy drobné kuny a pro Slovince drobné Eura. Taky si vozím metr, to víte určování ceny za mýtné podle výška karoserie v místě přední nápravy to je někdy horor. Na hlavních tazích jsem s TRANSPOTEREM automaticky v kategorii 2 ale jak odbočím na nějakej zapomenutej sjezd tak mě účtují 3 náklaďák (asi tolik nevydělávají, tak to musí dohnat jinak)
13 Paja
nevrazil jsi to omylem do stojanu u samoobslužné pumpy, tam kde se dávají bankovky? Vím o čem mluvím dnes na to vzpomínám s humorem i když ženu bych v tom okamžiku zabil nebyla to sice karta , ale bankovky než pak stačila překoktat návod na použití proběhl časový limit a tak jsem tehdy natankoval nejdražší benzin
.
Berty
nevrazil jsi to omylem do stojanu u samoobslužné pumpy, tam kde se dávají bankovky? Vím o čem mluvím dnes na to vzpomínám s humorem i když ženu bych v tom okamžiku zabil nebyla to sice karta , ale bankovky než pak stačila překoktat návod na použití proběhl časový limit a tak jsem tehdy natankoval nejdražší benzin

Berty
No ale tu kartu musíš mít krytou!!!13paja píše:No, do té doby, než v Itálii bušíš do stojanu, kterej ti ji spolkl a nechce ji pustit.

Né, vážně. Nebyl jsem tam, neviděl jsem, neznám důvod, připouštím že se to může stát. (Zjistili jste důvod, jak jste ji dostali zpět?) Ale jednak to považuji za problém řešitelný a pak cestujeme celkem dost a používáme JEN kartu, je to pohodlné a zatím se nám to nestalo. Neplánuji to měnit.
- marianb
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Libor píše:Dřív jsem si nevšiml, že bych dostal špatně zpěta teď už většinou mám nachystáno akorát. Kartu jim zatím necpu, co když si stáhnou víc ....
Je dobre mit kartu na PIN, tam potvrzuji castku pred zadanim PINu. No a potom dostanu uctenku a doklad o operaci a po zkusenostech si je snazim prekontrolovat. (alespon u me debetni karty to tak probiha..., u kreditek nevim, nemam ji)
- simon
- aktívní jachtař
- Reputace: 1
marianb píše::? Nevim, kdyz jsem vybiral jakou kartu, chtel jsem takovou, abych musel pin zadat pokazde, pouzivam ji 4. rok a pin jsem musel zadat pri kazdem placeni. I po evrope... zatim a doufam, ze tak tomu bude i nadale.
evidentne nebyla ta karta testovana na terminalech ceske sporitelny cca v te dobe vydani.
dneska uz ale asi bude to tve tvrzeni platit obecne, alespon v civilizovanem svete

- Standa*
- návštěvník fóra
Poslední letošní cesta zpět mne dala docela zabrat /vezl jsem loď 8m na traileru celá souprava 16m 5,5t/ když jsem překonal děravou silnici po ostrově Krk to bylo vždy to nejhorší z celé cesty tak jsem nevěděl co mne čeká.Jel jsem sám takže s tímto kolosem lze jet pouze vpřed.Z Krku rovně na Zágreb na dálnici jsem zamítl je tam strašné stoupání a s lodí to není ono proto jsem chtěl jet spodem tušim Bakar nebo tak a pak po nové už nájezd na dálnici Zágreb tuto cestu mám odzkoušenou a pro tento náklad vyhovující.Hned za tou vesničkou Bakar mne znátla cedule nájezd na dálnici /zelená/ Zágreb dělaly tam nový nájezd tak jsem na ní zabočil po 100m jsem věděl že to není to pravé,ale nebylo návratu hnalo mne to nahoru do hor kde byl problém když se potkaly 2 osobáky natožpak já.
Když se začaly oběvovat první vesničky a já projížděl tak na mne koukaly co tam dělá v horách taková loď hlavně na takové uličce.Pak už jsem najel na lepší silnici,ale pořád jsem se bál že skončím u někoho na dvorku ve slepé ulici.Když jsem zjistil že za mnou jede autobus myslel jsem že mám vyhráno,ale jen do doby než jsem si prohlídl jeho Italskou SPZ a jeho krčící ramena to tak trochu potěšilo a byl to první úsměv po 1.hodině.
Po chvilce mne to přešlo vyjely jsme na klikatou silnici a proti nám chorvatský autobus oba jsme zastavily házel rukama nadával ale 20m zacouval já mohl projet. Po projetí ještě jedné vesnice jsem konečně najel na tu starou původní cestu kterou jezdím stále když vezu loď.
Nájezd na dálnici Zágreg paráda za 2.h jsem tam ovšem ouha na další cestině zákaz výjezd z dálnice a že musíme kousek po steré.To jsem ovšem nevěděl co to je po staré,ale jezdily tam kamiony tak nemůže být hůře než bylo.Po 1h po staré když jsme projížděly všechna údolíčka a zpět do kopců a já viděl ve 100m nad náma mosty dálnice tak jsem zjistil že ty poplatky za ty cestiny zas nejsou tolik.Pak se cesta trochu zpomalila a já zjistil,že jsme jedna velká kolona která popojíždí nějaký kamion zastavil že hořely brzdy a pak vlastně ještě jsmě čekaly na zelenou.Protože se opravovala dálnice proto byla zavřená až pomálu do Zágrebu a na této jediné silnici se opravovala také a byla vedena doprava kyvadlově.Konečně odbočka na výjezd na dálnici žádná značka zavřeno nebo objížďka vše už bude ok už jsem viděl závory tak to nemá chybu dokonce jezdí auta už i v protisměru tak to funguje bouhžel chyba ty auta v protisměru se otáčela před těma závorama,ale abych to nedramatizoval další výjezd byl funkční najel jsem na dálnici ušetřil jsem na mýtném tak 50kn ztratil 2h. času vyjel tak o 50l nafty více na autě mne zestárla spojka a brzdy a celkově tak o 2roky a já už se těšil,že to mám domů jen 740km.Ve 3hodiny ráno jsem dojel ale na doraz mých možností nejhorší cesta jaká kdy byla ahoj Standa
Když se začaly oběvovat první vesničky a já projížděl tak na mne koukaly co tam dělá v horách taková loď hlavně na takové uličce.Pak už jsem najel na lepší silnici,ale pořád jsem se bál že skončím u někoho na dvorku ve slepé ulici.Když jsem zjistil že za mnou jede autobus myslel jsem že mám vyhráno,ale jen do doby než jsem si prohlídl jeho Italskou SPZ a jeho krčící ramena to tak trochu potěšilo a byl to první úsměv po 1.hodině.
Po chvilce mne to přešlo vyjely jsme na klikatou silnici a proti nám chorvatský autobus oba jsme zastavily házel rukama nadával ale 20m zacouval já mohl projet. Po projetí ještě jedné vesnice jsem konečně najel na tu starou původní cestu kterou jezdím stále když vezu loď.
Nájezd na dálnici Zágreg paráda za 2.h jsem tam ovšem ouha na další cestině zákaz výjezd z dálnice a že musíme kousek po steré.To jsem ovšem nevěděl co to je po staré,ale jezdily tam kamiony tak nemůže být hůře než bylo.Po 1h po staré když jsme projížděly všechna údolíčka a zpět do kopců a já viděl ve 100m nad náma mosty dálnice tak jsem zjistil že ty poplatky za ty cestiny zas nejsou tolik.Pak se cesta trochu zpomalila a já zjistil,že jsme jedna velká kolona která popojíždí nějaký kamion zastavil že hořely brzdy a pak vlastně ještě jsmě čekaly na zelenou.Protože se opravovala dálnice proto byla zavřená až pomálu do Zágrebu a na této jediné silnici se opravovala také a byla vedena doprava kyvadlově.Konečně odbočka na výjezd na dálnici žádná značka zavřeno nebo objížďka vše už bude ok už jsem viděl závory tak to nemá chybu dokonce jezdí auta už i v protisměru tak to funguje bouhžel chyba ty auta v protisměru se otáčela před těma závorama,ale abych to nedramatizoval další výjezd byl funkční najel jsem na dálnici ušetřil jsem na mýtném tak 50kn ztratil 2h. času vyjel tak o 50l nafty více na autě mne zestárla spojka a brzdy a celkově tak o 2roky a já už se těšil,že to mám domů jen 740km.Ve 3hodiny ráno jsem dojel ale na doraz mých možností nejhorší cesta jaká kdy byla ahoj Standa
-
Ludek píše:Je pravda, ze narazit na Chorvata, ktery je slaby v poctech neni az zase tak velky problem.
to je pravda, ale již druhý rok to platím kartou a není problém, někde je rovnou platební terminál bez obsluhy, a pozor když je obsluha a máš větší auto MPV , zkoušej to uhrát na dražší, ale když se nedáš, tak couvnou.

- Standa*
- návštěvník fóra
Ahoj jeden poznatek při cestě do HR přes Slovinsko od 1.6. ruší výběr na cestinách pro osobní automobily do 3,5t bude dálniční známka. Ale pouze roční a půlroční za 35euro na 10km z Rakouska do Mariboru je to síla.
Bude platit pouze do 3.5t ostatní údajně budou cestiny platit jako doposud i když nevím doteď to bylo auto trailer loď cca 5,5t a chtěly za tento úsek něco okolo 1,4 euro nevím přesně tak jsem zvědav.
Bude platit pouze do 3.5t ostatní údajně budou cestiny platit jako doposud i když nevím doteď to bylo auto trailer loď cca 5,5t a chtěly za tento úsek něco okolo 1,4 euro nevím přesně tak jsem zvědav.