Poznej ostrov .. no, spíše ostrůvek... (HR) -> Gumanac

Trochu odlehčené téma pro zábavu a poučení. Kvízové hádanky, soutěže v poznávání míst, plavební teorie a praxe. A pár vtipů pro zasmání...to vše s jachtařskou či vodní tématikou (jiné nejsou žádoucí)

Moderátoři: Pepa, smike, vilma

jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Poznej ostrov .. no, spíše ostrůvek... (HR) -> Gumanac

Příspěvekod jojoch » úte zář 04, 2007 4:01 pm

tak pan zaměstnavatel musel na chvíli na vedlejší kolej, vidina dalšího výkopu je příliš lákavá

mezi chorvatskými ostrovy se skrývá i malý ostrůvek na fotografii - pozná ho někdo?

Obrázek

prosím, na moje stránky (odkaz www dole) nekoukejte, to by nebylo férové .. bude-li to těžké, brzy přihodím nápovědu .......... tož a včíl machrujte... :crazy:
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jojoch » úte zář 04, 2007 6:22 pm

tak tahle otázka tu visí už dvě hodiny, kliklo na ni přes třicet námořníků, ale jak se zdá, pamatují si jen mariny, a ostrůvky míjené za plavby zůstávají v alkoholovém oparu... .. no dobrá, dávám první nápovědu - jde o název té hromádky kamení uprostřed obrázku, plné ježků a hovínek od racků .. foceno z kopce z vedlejšího mnohem většího ostrova (pokud to přes noc nikdo neuhodne, další nápověda bude ráno .. du dom, zasloužím si to :) )

Obrázek
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dumber » úte zář 04, 2007 6:22 pm

Nie je to ostrovcek pri Malej Arte nedaleko Murteru? Nemam tu mapu, takze nazov presne neviem, ale napadne mi pripomina ostrov, ktory som zrekviroval ked sme kotvili pri Malej Arte. Stalo ma to zapichnuteho jezka ;)
dumber
1. DONÁTOR
1. DONÁTOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dumber » úte zář 04, 2007 6:23 pm

tak beriem spat. Podla tej druhej fotky to nie je ono
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jojoch » stř zář 05, 2007 8:42 am

hmm, krome dumbera ani jeden výstřel? .. že by to bylo těěěžkýýý? :cry:

druhá nápověda je opět obrázková - budete-li stát na místě, ze kterého je focena ta předcházející fotka (tedy na určitém ostrově na kopci, a uděláte "čeléém vzad", naskytne se vám následující pohled:

Obrázek

jo jo jo, to přece znáte :) .. teď jen rychle, kde jsou na webu ty Male karte (neuťapkejte si monitor) ............ jen připomínám, že se hledá název jméno malého ostrůvku z prvního obrázku, nikoliv této zátoky
vektor
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vektor » stř zář 05, 2007 9:13 am

Gumanac, pohled z Kaprije, mám to jen z mapy ...... nikdá jsem tam nebyl, hádám :?
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř zář 05, 2007 9:33 am

Bych řekl, že Vektor zabodoval. Ta druhá fotka by opravdu měla být pohled na Kaprije ze sedla mezi ním a M.Nozdrou.
jojoch
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jojoch » stř zář 05, 2007 9:39 am

BINGO !!!!

na poslední fotce je skutečně Kaprije, a když se otočíte, koukáte přímo na malilinkatý ostrůvek obkroužený modravou mělčinou jménem Gumanac

proč jsem sem cpal fotku tak bezvýznamné hromady šutrů? .. protože je tam hezky .. před pár lety ženská část posádky při obědovém kotvení v Kapriji vylezla nahoru na horu, pohled na moře z výšky je vzal za srdíčka a vykňourala si na příští den koupací zastávku .. nejdříve mi ta myšlenka připadala jako piknik na středovém dálničním pásu, skryté zátoky mám mnohem raději, ale nebylo to tak špatný .. kotva držela jak přibitá, moc nefoukalo, voda průzračně čistá, mušličky .. jen těch ježků... .. Kaori je nejdříve sbírala, že nám je udělá ke kari rýži, prý to v Jokohamě "žerou" :puke: .. zachránilo nás, že si jednoho zabodla do paty, takže jsme se mohli věnovat operaci místo vaření mořské nedobroty .. jinak to bylo hezký, měl jsem na tom místě taková zvláštní robinzonský pocit...

Vektor i Baharis jsou znalci, klobouk dolů .. Vektor byl rychlejší, gratuluji :clap: a předávám mičudu k dalšímu výkopu

Zpět na