Datové spojení přes telefon (Croatia)
Moderátoři: Pepa, windward, vilma
- tataS
- zkušený harcovník
- Reputace: 4
Já bych to i zaktualizoval ale tady moudré hlavy zablokovali úpravy příspěvků a tím mě vzali chuť s tím něco dělat.
Když dodatečně zjistím, že jsem se spletl, napsal blbost, hrubou chybu nebo je to již jinak, tak jsem druhý.
Sice je tady veřejné hřiště ale s lopatičkou si může hrát jenom pár vyvolených.
Když dodatečně zjistím, že jsem se spletl, napsal blbost, hrubou chybu nebo je to již jinak, tak jsem druhý.
Tak to chápu. Nemožnost úpravy a aktualizace příspěvků mi také přijde zcela desgustující.
V situaci, do níž nás moderátoři dostali (jim to nevadí - oni editovat můžou a dokonce cokoli), můžeme tak leda odcitovat ten původní příspěvek pomocí tlačítka "Citace" a tam to upravit a znovu vypublikovat.
To jsem zvědav, jak se to uchytí...
.. a uděláš to. tataSi? By mě zajímalo, o co šlo

V situaci, do níž nás moderátoři dostali (jim to nevadí - oni editovat můžou a dokonce cokoli), můžeme tak leda odcitovat ten původní příspěvek pomocí tlačítka "Citace" a tam to upravit a znovu vypublikovat.

.. a uděláš to. tataSi? By mě zajímalo, o co šlo

- tataS
- zkušený harcovník
Jinak jsem celými těmito odkazy chtěl upozornit na kompaktbilitu toho českého USB connectu s tím HR s nutností pouze koupit tu HR simkartu a nemuset platit celý rok nějaký paušál kvůli pár týdnů dovolené. Dotyční napsali,
něco o T-Mobile bez něčeho konkretního a tím to zase zhaslo. Asi je tady ještě málo lidí které to zajímá.
Jelikož mám doma drátový internet 10Mb, tak ten USB od Vodafonu používám při občasném cestování po ČR
a na to mě stačí 100Mb/1měsíc za 187Kč. Každý ale nepoužívá data od Vodafonu a tak kupovat ten connect na
dovolenou se mu nevyplatí. Výhodnější by bylo si jej tady třeba vzájemně půjčovat i s tou HR sim kartou.
něco o T-Mobile bez něčeho konkretního a tím to zase zhaslo. Asi je tady ještě málo lidí které to zajímá.
Jelikož mám doma drátový internet 10Mb, tak ten USB od Vodafonu používám při občasném cestování po ČR
a na to mě stačí 100Mb/1měsíc za 187Kč. Každý ale nepoužívá data od Vodafonu a tak kupovat ten connect na
dovolenou se mu nevyplatí. Výhodnější by bylo si jej tady třeba vzájemně půjčovat i s tou HR sim kartou.
zapůjčení datové SIM-karty
Jo, tak to jo. - Já mám tu Vipnet-broadband kartu taky a jsem ochoten ji v případě zájmu půjčit.
- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
tataS píše:Já bych to i zaktualizoval ale tady moudré hlavy zablokovali úpravy příspěvků a tím mě vzali chuť s tím něco dělat.
Taťuldo a Rendo,
pláčete na nepravém hrobečku. O úpravách příspěvků je zde samostatné vlákno a už dost dlouho.
Je li vám něco nejasného ptejte se tam.
Nevím sice jestli to najdete (předmět topicu není zrovna šťastně zvolen) ale to už je váš problém.
Ty „moudrý hlavy“, jsi si mohl taťuldo odpustit.

Ono je to tak, že úprava příspěvků uživateli, nebyla původně možná. Systém to deflautně neumožňoval.
Tak jedna „moudrá hlava“, musela sednout k PC, pracovat a zadarmo pracovat, aby si taťulda mohl užívat web v pohodlíčku.
Bohužel nejsou zde jen samí TAŤULDOVÉ. Tak se využívání této služby zvrhlo v její zneužívání.
Nehodlám to tady dále rozvíjet. Jen se mě zdálo slušné co nejstručněji reagovat.
Doufám že se zachováte stejně.
Jinak bych musel další OT nekompromisně mazat (když už mám tu „LOPATIČKU“)

Ahoj, alffa
- JardaF
- zkušený harcovník
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
AHoj, řešíte letos někdo připojení v Chorvatsku na moři? Kartu, o které psal tataS, nějak nemůžu na VIPnetu HR už objevit (možná blbě hledám). Ale na HR T-mobile jsem objevil TOTO. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Respektive, jak kdo budete řešit připijení z HR? (roaming u českých operátorů i letos, pokud vím, zůstal pekelně drahý ) 

- tataS
- zkušený harcovník
Ta karta od VIPnetu bylo loňská promo akce a ty karty jde zaktivovat za stejných podmínek do konce letošního roku. Dali se koupit většinou jen na poštách
a u některých prodejců uvedených v seznamu na stránkách VIPnetu.
Pro volání z HR používám čs kartu od Vodafonu, která má HR uvedeno ve stejném tarifním pásmu jako země EU a tak je nejlevnější. Ale data přez roaming
jsou ze všech čs sim karet hrozně drahé. Všude se vyplatí místní předplacená sim karta (ve všech zemích to ale nejde, někde na to musí být smlouva a
bydliště v té zemi).
a u některých prodejců uvedených v seznamu na stránkách VIPnetu.
Pro volání z HR používám čs kartu od Vodafonu, která má HR uvedeno ve stejném tarifním pásmu jako země EU a tak je nejlevnější. Ale data přez roaming
jsou ze všech čs sim karet hrozně drahé. Všude se vyplatí místní předplacená sim karta (ve všech zemích to ale nejde, někde na to musí být smlouva a
bydliště v té zemi).
Tak jsem se na to díval, Mobile surf od VIP a Simpa internet od T-Mobile. Nerozumím tam všem podmínkám, ale asi bych šel do VIP. Za 90kn mají 1000MB dat.
Jen by mě ještě zajímalo, co to je: Cijena MB nakon potrošenog paketa
Jinak já nejsem zběhlý v SIMkách místních operátorů, já ještě žádnou neměl. Fundovaně zde o tom psal tataS.
Jen by mě ještě zajímalo, co to je: Cijena MB nakon potrošenog paketa
Jinak já nejsem zběhlý v SIMkách místních operátorů, já ještě žádnou neměl. Fundovaně zde o tom psal tataS.
- tataS
- zkušený harcovník
Ten Vipnet je pro mobili i USB connect do netboku. Ty stránky Vipnetu jsou i v EN - přepnout v horní liště. O předplacených kartách a dobíjecích Bonech píší tady:
http://www.vipnet.hr/vipme-korisnici
Bohužel na dotaz na Vipme Broadband (předplacená sim karta na internet ) je odpověď 0. Jenom lákají k přechodu na tarif se smlouvou na 2roky.
Seznam prodejních míst s uvedením sortimentu předplacených karet Vipme je tady:
http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatn ... jna-mjesta
Již jsem to našel. Pořád to existuje. CD Box se sim kartou a 20kn na računu:
http://www.vipnet.hr/vipme-broadband
Ten USB mobile connect funguje od Vodafonu prodávaného u nás. Ta cena 179kn (cca 645Kč) je ale podstatně lepší.
http://www.vipnet.hr/vipme-korisnici
Bohužel na dotaz na Vipme Broadband (předplacená sim karta na internet ) je odpověď 0. Jenom lákají k přechodu na tarif se smlouvou na 2roky.
Seznam prodejních míst s uvedením sortimentu předplacených karet Vipme je tady:
Již jsem to našel. Pořád to existuje. CD Box se sim kartou a 20kn na računu:
http://www.vipnet.hr/vipme-broadband
Ten USB mobile connect funguje od Vodafonu prodávaného u nás. Ta cena 179kn (cca 645Kč) je ale podstatně lepší.
Naposledy upravil(a) tataS dne úte dub 13, 2010 10:44 pm, celkem upraveno 4 x.
Já si to Jardo myslím, chtěl jsem to v podstatě potvrdit. A data potřebuji do founu, V NTB mám naši simku a těch pár připojení přes roaming zaplatím.
Pokud tvá připomínka JirkoM byla na mě, musíš si přečíst co jsem napsal v 10:52 am.
Pokud to myslíš obecně, máš pravdu. Raději to řeším roamingem. Ale ty hospody v každém přístavu to tedy nevím, my do hospody jdeme tak 1x - 2x za týden. Jinak opuštěné zátoky a rybárny. A tam wi-fi ni.
Pokud tvá připomínka JirkoM byla na mě, musíš si přečíst co jsem napsal v 10:52 am.
Pokud to myslíš obecně, máš pravdu. Raději to řeším roamingem. Ale ty hospody v každém přístavu to tedy nevím, my do hospody jdeme tak 1x - 2x za týden. Jinak opuštěné zátoky a rybárny. A tam wi-fi ni.
- tataS
- zkušený harcovník
Vipme má teď zajímavou promo akci do 1.6.2010: http://www.vipnet.hr/mobilni-internet/promotivna-ponuda
- tataS
- zkušený harcovník
Hledání na cizích vebech je stejné jako na našich. Klikneš na modré políčko u Aljmaš a naskočí seznam měst a vesnic v HR, kde je nějaký prodejce Vip.
Naroluješ patřičnou obec, klikneš na ni a máš tam uvedeno: název a adresu prodejce a napravo sortiment. Většinou mají pouze dobíjecí bony. Ty sim
karty mají většinou pošty, benzínky INA a autorisovaní prodejci. Seznam dle mých zkušeností nebývá moc aktualizován a tak není dobré se zpoléhat na
toho konkrétního uvedeného prodejce, zvláště v místech s řidkým osídlením. Dobíjecí bony je nejlepší kupovat v bankomatech, kde je mají pro všechny
operatory. Pro Vipme za 35,100a200Kn. V Šibeniku je uveden pouze jeden prodejce.
Naroluješ patřičnou obec, klikneš na ni a máš tam uvedeno: název a adresu prodejce a napravo sortiment. Většinou mají pouze dobíjecí bony. Ty sim
karty mají většinou pošty, benzínky INA a autorisovaní prodejci. Seznam dle mých zkušeností nebývá moc aktualizován a tak není dobré se zpoléhat na
toho konkrétního uvedeného prodejce, zvláště v místech s řidkým osídlením. Dobíjecí bony je nejlepší kupovat v bankomatech, kde je mají pro všechny
operatory. Pro Vipme za 35,100a200Kn. V Šibeniku je uveden pouze jeden prodejce.
Díky
To je ta hlavní v centru nad kostelem. Já na jaro nějaké karty obhlížel v obchůdku s mobily pod ním, možná to nebyl VIP.
Nijak to neřeší mou připomínku na dobu akce, ale s ní nebo bez se tam budu muset stavit a koupit.
EDIT: Lepší varianta, vzhledem k sjíždění z dálnice, pro nás asi bude Trogir - Gradska vrata 2

To je ta hlavní v centru nad kostelem. Já na jaro nějaké karty obhlížel v obchůdku s mobily pod ním, možná to nebyl VIP.
Nijak to neřeší mou připomínku na dobu akce, ale s ní nebo bez se tam budu muset stavit a koupit.
EDIT: Lepší varianta, vzhledem k sjíždění z dálnice, pro nás asi bude Trogir - Gradska vrata 2
Naposledy upravil(a) Anonym dne stř dub 14, 2010 8:59 am, celkem upraveno 1 x.