Ahoj všetkým, pred chvílou sme sa vrátili domov. Bolo to úžasné, náročné a velmi rýchle. Náš ciel doplaviť sa do Čierneho mora na gumákoch sme uskutočnili a predpokladám že posádky: Červík s Lubošom, Daniela s Tomášom a ja /Denis/ s manželkou Danou sme prvý na Slovensku a v Čechách čo to uskutočnili. A asi dlho aj ako jediný zostaneme.

Plavba bola o to náročnejšia že sa uskutočnila za velmi vysokého vodného stavu, takže nebol to žiaden oddych, alebo leháro dovolenka. Miesto na stan sme nachádzali až velmi neskoro, niekedy za tmy a písať sms-ky, na to naozaj nebolo času. Plavby sa zúčastnil na menšom kajuťáku ešte Gabo s manželkou Radkou. Na druhej strane to nebolo len sado-maso ale našli sme si okrem zháňania benzínu, jedla a minerálok aj čas na návštevu reštaurácií a dávali sme si miestne rybie špeciality a miestne pivá. Najlepšia bola čorba v Bulharsku. Takmer každý večer sa nám podarilo spraviť oheň a nejeden skautík by si pri ňom rád posedel so starými zálesákmi.

že kruh s kameňov okolo

ohňa

To som sa pobavil.
V túto chvílu môžem len spomenúť vtip našej plaviacej sa komunity: zážitkov vela, spomienok málo.

Jednoducho chaos v hlave, písali sme si nejaké poznámky, Radka dokonca plavebný denník, dáme to dokopy s fotkami a časom podám obšírnejšiu správu.
Konštatovanie na záver, toto bola naozajstná plavba. Vrelo odporúčam každému kto sa chce nasýtiť jazdy na svojej lodi.
P.S. na budúci rok plánujeme Fínsko, takže dobrodruhovia od počítačov vpred.
Ešte som zabudol, tak doplním, OBROVSKÁ VĎAKA kamarátovi z fóra MBA odo mňa a od Červíka za odvoz z Rumunska.