Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí
Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma
- RadekS
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 0
Jen technická poznámka. Tohle logo, bude-li to sítotisk, vyžaduje pravděpodobně dvouvrstvou vlajku. Barva se jinak propije skrz látku na druhou starnu a logo bude zrcadlově. Takže buď logo, které bude z obou stran stejné, souměrné (snese zrcadlení), nebo sešít dvě vrstvy látky k sobě.
To Baharis: Klííííd, základní barva látky je dána nabídkou výrobce, takže to ve finále může být trochu jiný odstín.
To Baharis: Klííííd, základní barva látky je dána nabídkou výrobce, takže to ve finále může být trochu jiný odstín.
- MARIS
- moderátor
- Reputace: 5
- Kontaktovat uživatele:
vlajky
To,o čem píše RadekS,jsem navrhoval hned na začátku debaty.že logo by mělo být symetrické,aby neprosvítalo na druhou stranu vlajky,proto jsem taky navrhoval kotvu,ale i kompasová růžice nebo jiný symetrický znak bude vhodný.Měl jsem letos pod sálingem dvoustrannou vlajku a musel foukat dost silný vítr aby se rozvinula.proto si myslím,že látka by měla být co nejlehčí,ale v každém případě po obvodě zaobroubená.
- Wlady
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Ahoj.
Mě se jako logo i vlajka docela líbí ta stylizovaná plachetnice kterou vytvořil tomaskre, i když oboustrannost, kterou bych taky uznával, bohužel též nesplňuje. Na druhé straně snad není naprosto zásadní, jde přeci spíš o poznatelný grafický symbol, nikoli o absolutní čitelnost.
V otázce barev mě už od začátku leží v hlavě úplně jiná kombinace. Předesílám, že miluji morobílou, ale uznávám argument přílišné frekventovanosti. Naopak mě popuzuje oranžovožlutá...tolik jen k mé pravděpodobné neobjektivnosti. Nyní ona kacířská myšlenka, nekamenujte mě prosím VŠICHNI, tak 2-3 postačí. Voláme po výrazné kombinaci, co takhle černo-zlatá (v nejhorším i žlutá). Kuřáci a členové klubu důchodců se snad upamatují na tuším anglické cigarety značky JPS. Byla to černá krabička se zlatou "kočárovou" linkou po obvodu a velmi elegantně propletenými uvedenými zlatými písmeny uprostřed, nic víc. Několik sezon s touto grafikou jezdila v F1 stáj Lotus. Stále myslím na to, že vytváříme symbol, který by měl být neměnný a platný po dlouhou dobu, v optimálním případě třeba i po nějakou tu generaci a mě tahle barevná kombinace přijde taková elegantní a vznešená, pokud mi prominete tyto výrazy v dané souvislosti. Totéž by dle mě platilo pro zde už uváděnou anglickou tmavorudou+zlatou.
No, takže kdyby se ve stejném stylu použilo písmen JIF (WJF....možných kombinací hafo...možná by stačilo JF) na tmavém podkladě se stejnobarevným orámováním....Bohužel to nejsem schopen nakreslit ani náhodou, takže to nepamětníkům nedokážu připodobnit. Snad se v případě potřeby někdo z klubu důchodců najde.
PS: Že se Lotusu tehdy přezdívalo pojízdná rakev si taky pamatuju, ale to nebylo kvůli barvě, alébrž technickým vlastnostem....Rovněž tak podobnost s vlajkou pirátskou mi došla, ale důchod hrozí...třeba to jednou bude využitelná přednost...
Wlady
Mě se jako logo i vlajka docela líbí ta stylizovaná plachetnice kterou vytvořil tomaskre, i když oboustrannost, kterou bych taky uznával, bohužel též nesplňuje. Na druhé straně snad není naprosto zásadní, jde přeci spíš o poznatelný grafický symbol, nikoli o absolutní čitelnost.
V otázce barev mě už od začátku leží v hlavě úplně jiná kombinace. Předesílám, že miluji morobílou, ale uznávám argument přílišné frekventovanosti. Naopak mě popuzuje oranžovožlutá...tolik jen k mé pravděpodobné neobjektivnosti. Nyní ona kacířská myšlenka, nekamenujte mě prosím VŠICHNI, tak 2-3 postačí. Voláme po výrazné kombinaci, co takhle černo-zlatá (v nejhorším i žlutá). Kuřáci a členové klubu důchodců se snad upamatují na tuším anglické cigarety značky JPS. Byla to černá krabička se zlatou "kočárovou" linkou po obvodu a velmi elegantně propletenými uvedenými zlatými písmeny uprostřed, nic víc. Několik sezon s touto grafikou jezdila v F1 stáj Lotus. Stále myslím na to, že vytváříme symbol, který by měl být neměnný a platný po dlouhou dobu, v optimálním případě třeba i po nějakou tu generaci a mě tahle barevná kombinace přijde taková elegantní a vznešená, pokud mi prominete tyto výrazy v dané souvislosti. Totéž by dle mě platilo pro zde už uváděnou anglickou tmavorudou+zlatou.
No, takže kdyby se ve stejném stylu použilo písmen JIF (WJF....možných kombinací hafo...možná by stačilo JF) na tmavém podkladě se stejnobarevným orámováním....Bohužel to nejsem schopen nakreslit ani náhodou, takže to nepamětníkům nedokážu připodobnit. Snad se v případě potřeby někdo z klubu důchodců najde.
PS: Že se Lotusu tehdy přezdívalo pojízdná rakev si taky pamatuju, ale to nebylo kvůli barvě, alébrž technickým vlastnostem....Rovněž tak podobnost s vlajkou pirátskou mi došla, ale důchod hrozí...třeba to jednou bude využitelná přednost...
Wlady
- vilma
- moderátor
- Reputace: 46
ahoj alffo, když se neozývám, tak jsem mimo nebo si netroufám,... ale teď si troufám :
oboje Tvoje návrhy na mě působí velmi sympaticky, hlavně ten s tou kompasovou růžicí, to je skvělý, tak je mi až líto, že když ta vlajka bude zplihlá nebo spíš roztřepetaná, že to nebude vidět.....Z tohoto důvodu by se klidně mohla zjednodušit třeba ta růžice (celá bílá ne stínovaná), i když to už není tak funy.
A teď trochu analýzy a osvěty : všichni podléháme grafickým symbolům.
Alffovy dva návrhy, a víc ten vlajkový, mají v sobě zaměřenost na budoucnost, vstřícnost k lidem (to ten sklon písma doprava aj.), ten kulatý kruh působí taky dobře protože to je jako symbol najezenýho břicha, sytosti. Jestli má někdo z alffovýho návrhu pocit hladu, tak mi to napište do očí.
Když se podíváme na ten návrh žlutý plamenec, červeně olemovaný atd. , /teď už nevím kdo, když tu exploduje jeden příspěvek za druhým/, tak ten se mi teda taky líbí, už jsem ho přece v duchu ušila, ale všimněte si, že to ostré písmo působí hladově - no není to od věci, když to má být pozvání na panáka. A jsou tam i další symbolické významy. Bez toho písma je to prostě lepší.
oboje Tvoje návrhy na mě působí velmi sympaticky, hlavně ten s tou kompasovou růžicí, to je skvělý, tak je mi až líto, že když ta vlajka bude zplihlá nebo spíš roztřepetaná, že to nebude vidět.....Z tohoto důvodu by se klidně mohla zjednodušit třeba ta růžice (celá bílá ne stínovaná), i když to už není tak funy.
A teď trochu analýzy a osvěty : všichni podléháme grafickým symbolům.
Alffovy dva návrhy, a víc ten vlajkový, mají v sobě zaměřenost na budoucnost, vstřícnost k lidem (to ten sklon písma doprava aj.), ten kulatý kruh působí taky dobře protože to je jako symbol najezenýho břicha, sytosti. Jestli má někdo z alffovýho návrhu pocit hladu, tak mi to napište do očí.
Když se podíváme na ten návrh žlutý plamenec, červeně olemovaný atd. , /teď už nevím kdo, když tu exploduje jeden příspěvek za druhým/, tak ten se mi teda taky líbí, už jsem ho přece v duchu ušila, ale všimněte si, že to ostré písmo působí hladově - no není to od věci, když to má být pozvání na panáka. A jsou tam i další symbolické významy. Bez toho písma je to prostě lepší.
Naposledy upravil(a) vilma dne pát zář 14, 2007 9:05 pm, celkem upraveno 1 x.
- vilma
- moderátor
tak jestli Tě to tomaskre zajímá, vím, žes to udělal pro názornost a že to nemluví o Tvé osobě, tak :
Zaměřenost lodní plachty doleva (podívej se na tu loď, pluje "dopředu" nebo "dozadu" ? Co ? Neber v potaz jachtařské zkušenosti, jen pocit, bez znalostí ) interpetuju jako: zahledění do minulosti, snahu nepřímo manipulovat s druhými. Černá barva ve spojení s předešlým je jasná, mohl by to být tedy symbol pro vzpomínkovou tryznu. Pokládající se písmo z kolma doleva = ačkoli jsem se velice ovládal, přece jen jsem se nakonec zhroutil, přes počáteční sebekontrolu začínají vytryskávat skryté věci. No celé je to takové sladěné ovšem ne tím správným směrem.
Ale možná se mýlím, třeba to na někoho bude působit jinak. Připomínám, že nejde o estetiku, ale o symboliku.
P.S. je pravda, že to logo je vlastně od alffy, a jak ho chválím, že, ale tady teď jde o tu černou barvu, v kontextu té barvy tam právě převládnou ty negativní interpretace.
Zaměřenost lodní plachty doleva (podívej se na tu loď, pluje "dopředu" nebo "dozadu" ? Co ? Neber v potaz jachtařské zkušenosti, jen pocit, bez znalostí ) interpetuju jako: zahledění do minulosti, snahu nepřímo manipulovat s druhými. Černá barva ve spojení s předešlým je jasná, mohl by to být tedy symbol pro vzpomínkovou tryznu. Pokládající se písmo z kolma doleva = ačkoli jsem se velice ovládal, přece jen jsem se nakonec zhroutil, přes počáteční sebekontrolu začínají vytryskávat skryté věci. No celé je to takové sladěné ovšem ne tím správným směrem.
Ale možná se mýlím, třeba to na někoho bude působit jinak. Připomínám, že nejde o estetiku, ale o symboliku.
P.S. je pravda, že to logo je vlastně od alffy, a jak ho chválím, že, ale tady teď jde o tu černou barvu, v kontextu té barvy tam právě převládnou ty negativní interpretace.
Naposledy upravil(a) vilma dne pát zář 14, 2007 7:39 pm, celkem upraveno 1 x.
- tomaskre
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
řekl bych, že barvy v tuto chvíli neřeším, viz diskuze víš, názory sou moc různý. Je potřeba to vidět pro představu. S tím směrem si mě dostala a musím Ti dát za pravdu. chting je moc tučný, už sem to předělal. A trochu narovnal (s grafikou sem v začátcích). "Z dálky" by měla být čitelná jen ta lodička! První verzi sem si vytisknul a docela to fungovalo, to bylo v barvách žlutá + červená, tu sem sem nedával.
... myslím že by bylo dobré udělat "galerii", kde by byli návrhy přehledněji viz 13paja
... myslím že by bylo dobré udělat "galerii", kde by byli návrhy přehledněji viz 13paja
vilma píše:jerryxi, no tak jen se nenech znechutit ! Vidím, že optimistické barvy na Tebe nejsou .
znechuceni je moc silny slovo, jen mi proste a jednoduse modro-oranzova nesedne.
akorat to neumim tak hezky opovidat jako ty

osobne se mi nejvice libi ruzice alffy v modrem a cerveno-zluta kombinace od tomaskre
(ta posledni). ale nelibi se mi na tom slozitost loga - na vlajku, tricko je to super. ale
treba sam si to logo na vlajku nevysiju - pominu to, ze to neumim

to umel, tak bych s tim asi seknul pri te slozitosti

byl bych pro celkovou jednoduchost loga.
kdyz jsem jeste co by mlady zavodnik zavodil na cadetu, tak jsme si taky vsude lepili loga
(tenkrat i dospeli

a to zvladnul na samolepku obkreslit a vystrihnout i maly kosatnik (8 let).
a z hlediska podpory, reklamy webu by bylo super kdyby to logo bylo videt vsude

a tomu nepomuze slozitost loga.
[hr]
tak snad jsem vyjadril jednou provzdy co mam na srdci

uz to nikomu cpat nebudu .... mozna

- vilma
- moderátor
jerryxi, já neokecávám, já cituju seriozní skripta
to "znechucení" jsem myslela jinak, když jsem uveřejnila svůj zdrcující rozbor, a uviděla, že hned nad ním je napsáno Tvoje "to se mi docela líbí" (rozuměj ta černá vlajka) tak mi to přišlo celkem blbý a chtěla jsem Ti to trochu zjemnit. Jak vidím, tax to stejně nepotřeboval.

to "znechucení" jsem myslela jinak, když jsem uveřejnila svůj zdrcující rozbor, a uviděla, že hned nad ním je napsáno Tvoje "to se mi docela líbí" (rozuměj ta černá vlajka) tak mi to přišlo celkem blbý a chtěla jsem Ti to trochu zjemnit. Jak vidím, tax to stejně nepotřeboval.

Naposledy upravil(a) vilma dne pát zář 14, 2007 8:24 pm, celkem upraveno 1 x.
Končím, vypínám, balím NTB do báglu. Před tím ale ještě jeden lobbying. Podívejte se prosím TADY, jestli to je špatný pohled.
Takže. Mějte se tu u všech kosatek pěkně, vy blátošlapové a až se za týden naloguju, tak ať tu bouřlivou diskusi všichni přežijete.
Takže. Mějte se tu u všech kosatek pěkně, vy blátošlapové a až se za týden naloguju, tak ať tu bouřlivou diskusi všichni přežijete.

- dan
- s/y Hannah
- Reputace: 2
to Alffa:zasluhami jsem myslel tohle.jednicky byly jen pokusem o vtip,nekdo pochopil nekdo ne.pokud jsem se tim nekoho dotkl tak se omlouvam.tomaskre píše:... ještě bych měl dotaz, ohledně podmínek zasílání(prodávání) novým členům?
Jaké by měli být podmínky, aby nový člen získal vlajku? Registrace, počet př., články, Datum registrace, apod.? Toto fórum má přes 1100 členů, 200 poslalo min. 2 příspěvky, v pravidlech tohoto fóra je nepsat zbytečně příspěvky jen pro body. Určitě zde budou členové, kteří jen čtou, ale jména všech aktivnějších znají dokonale. Na druhou stranu, by jen registrace stačit neměla.
... národnostní znaky bych osobně z vlajky vynechal?
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 175
- Kontaktovat uživatele:
No já nebyl v ilegalitě, ale taky někdy musím za něco ještě pořád kupovat chleba....
Za tu dobu se to tu pěkně rozjelo....
Padly velice pěkné návrhy.
V prvé řadě mě zaujal alffa svou filosofií:
Samozřejmě se musí dále diskutovat / hlasovat.
Koncepce a termíny jak Baharis žádá:
1) barvy - hlasování na internetu ve fóru, termín do setkání v Brně
2) logotyp (co bude na vlajce) - návrhy hlasování na internetu ve fóru, z finálové, řekněme pětice, postoupí v Brně na setkání poslední 2 do finále
3) o konečných dvou kompletních návrzích necháme hlasovat do cca konce března
4) začátek dubna výroba
5) od konce dubna prodej, tak aby na sezónu 2008 už bylo vše hotové
Při čtení 4 stránek zpět jsem měl trochu pocit, že začínáme zprostředka.
Jako účelné se mi jeví nejdříve zjistit náklady na výrobu - navrhuji 500-1000 kusů (kdysi jsem zajištoval něco podobného - 500 triček s logem). Menší série nejsou zajímavé. Barevnost - 2,3,4 barvy. A z toho se odpíchnout.
Pokud má někdo konatakt na zajímavého dodavatele, sem s ním.
Organizačně to půjde doladit. Chystá se placená reklama (už druhá
), tak se to snad objedná a zaplatí naráz. Nápad "v jednoduchosti je síla" - je velice dobrý.
Jsem v tom ale skeptik / praktik - lidi jsou pohodlní, vše musí být naservírováno až -...... Ve finále by byly ušity snad 4 kousky a celá, jinak velice dobrá myšlenka, by zapadla.

Za tu dobu se to tu pěkně rozjelo....

V prvé řadě mě zaujal alffa svou filosofií:
alffa píše:Střed je obyčejná kompasová růžice.![]()
Abych trochu osvětlil pojetí, neboli filozofii té vlajky:
1) Modrá barva = volnost, svoboda,nezávislost
2) Bílá = čistota, upřímnost, pravdomluvnost
3) Kruh = sounáležitost k nějaké partě (název party v kruhu)
4) Růžice = orientace do všech světových stran (zeměpisných i vědomostních).
Samozřejmě se musí dále diskutovat / hlasovat.
Koncepce a termíny jak Baharis žádá:
1) barvy - hlasování na internetu ve fóru, termín do setkání v Brně
2) logotyp (co bude na vlajce) - návrhy hlasování na internetu ve fóru, z finálové, řekněme pětice, postoupí v Brně na setkání poslední 2 do finále
3) o konečných dvou kompletních návrzích necháme hlasovat do cca konce března
4) začátek dubna výroba
5) od konce dubna prodej, tak aby na sezónu 2008 už bylo vše hotové
Při čtení 4 stránek zpět jsem měl trochu pocit, že začínáme zprostředka.
Jako účelné se mi jeví nejdříve zjistit náklady na výrobu - navrhuji 500-1000 kusů (kdysi jsem zajištoval něco podobného - 500 triček s logem). Menší série nejsou zajímavé. Barevnost - 2,3,4 barvy. A z toho se odpíchnout.
Pokud má někdo konatakt na zajímavého dodavatele, sem s ním.
Organizačně to půjde doladit. Chystá se placená reklama (už druhá

Jsem v tom ale skeptik / praktik - lidi jsou pohodlní, vše musí být naservírováno až -...... Ve finále by byly ušity snad 4 kousky a celá, jinak velice dobrá myšlenka, by zapadla.
- Wlady
- aktívní jachtař
- Reputace: 4
Ahoj.
to tomaskre: Mě se tvůj návrh opravdu zamlouvá čím dál tím víc (i v těch "mých" barvách). Mimochodem ty barvy by měly tu výhodu, že díky malé frekventovanosti by vlajky byly komunikačně vypovídající i ve splihlém stavu, s minimem omylů....a to je dost podstatná přednost.
to Vilma: Řekl bych, že jsi své posouzení (nebo spíš odsouzení) výše uvedeného návrhu silně přehnala. Je to schematické znázornění plující lodě pomocí daných písmen. A jelikož je J otevřené doleva, tak tam ta loď i pluje. Taky by se mi víc líbilo, kdyby to bylo z lícové strany orientováno opačně, ale to je při našem zadání graficky pravděpodobně neřešitelné. Rozbory a hodnocení sklonu písma bych asi ponechal grafologům při posuzování rukopisů. V našem případě mají písmana jediný úkol = dotvořit siluetu plachetnice. Je ale skutečně pravda, že rub toho plamence je takový "sympatičtější"... Poprosil bych autora, zda by nemohl aplikovat větší záklon stěžně a hodit to též sem, možná to bude působit trochu optimitičtěji a naznačovat i směr pohybu...
Na závěr snad uvedu, že se mi návrhy od tomaskre líbí právě proto, že jsou originální, jedinečné a NEOBSAHUJÍ ani kompasovou růžici ani kormidelní kolo, které má ve vlajce každý......pardon, kde kdo.
Wlady
to tomaskre: Mě se tvůj návrh opravdu zamlouvá čím dál tím víc (i v těch "mých" barvách). Mimochodem ty barvy by měly tu výhodu, že díky malé frekventovanosti by vlajky byly komunikačně vypovídající i ve splihlém stavu, s minimem omylů....a to je dost podstatná přednost.
to Vilma: Řekl bych, že jsi své posouzení (nebo spíš odsouzení) výše uvedeného návrhu silně přehnala. Je to schematické znázornění plující lodě pomocí daných písmen. A jelikož je J otevřené doleva, tak tam ta loď i pluje. Taky by se mi víc líbilo, kdyby to bylo z lícové strany orientováno opačně, ale to je při našem zadání graficky pravděpodobně neřešitelné. Rozbory a hodnocení sklonu písma bych asi ponechal grafologům při posuzování rukopisů. V našem případě mají písmana jediný úkol = dotvořit siluetu plachetnice. Je ale skutečně pravda, že rub toho plamence je takový "sympatičtější"... Poprosil bych autora, zda by nemohl aplikovat větší záklon stěžně a hodit to též sem, možná to bude působit trochu optimitičtěji a naznačovat i směr pohybu...
Na závěr snad uvedu, že se mi návrhy od tomaskre líbí právě proto, že jsou originální, jedinečné a NEOBSAHUJÍ ani kompasovou růžici ani kormidelní kolo, které má ve vlajce každý......pardon, kde kdo.
Wlady
- vilma
- moderátor
Ahoj Wlady, myslím, že jsem to nepřehnala, Ty jenom nejsi zvyklý se takto dívat a vnímat. Je na to potřeba trénink, Ty jsi ve stádiu odporu, to je první stádium...
No, je to samozřejmě jen jeden pohled na vlajku z mnoha. Ale pozor,
vůbec neodsuzuju, neposuzuju, jenom interpretuju, to je strašný rozdíl, který lidi běžně nevnímají.
Jak píšu, každý podléháme podvědomě symbolice grafiky. Ty taky, vždyť píšeš, "taky by se mi více líbílo, kdyby to bylo orientováno opačně", že jo ? A to je právě ono.
Vím, že z objektivních důvodů je vždycky něco nezměnitelné a dané, taky hraje roli momentální vkus atd. atd, ale to o čem jsem psala já, je jiná věc.

No, je to samozřejmě jen jeden pohled na vlajku z mnoha. Ale pozor,

Jak píšu, každý podléháme podvědomě symbolice grafiky. Ty taky, vždyť píšeš, "taky by se mi více líbílo, kdyby to bylo orientováno opačně", že jo ? A to je právě ono.
Vím, že z objektivních důvodů je vždycky něco nezměnitelné a dané, taky hraje roli momentální vkus atd. atd, ale to o čem jsem psala já, je jiná věc.
- vilma
- moderátor
Při rozhodování o barvě je důležité se zamyslet nad velikostí plochy, kterou ta vlajka bude nakonec zabírat v přírodě v zorném poli. Taky mě překvapilo, jak je např. ta oranžová v návrhu na ploše monitoru taková divná. Možná je to tím, že zabírá tolik % místa, když by visel praporek kdesi v dáli, tak je to asi jiné.
Ta modrá je na monitoru fakt krásná, ale všichni víme, že v ranním oparu v dáli bude zamaskovaná. Oficiální logo by mohlo být klidně modré a zrovna jenom vlaječky na loď by byly v ..... mutaci, nebo se to nesmí, nikdy pohnout barvou ? To já nevím.
.......=oranžové či jiné
Ta modrá je na monitoru fakt krásná, ale všichni víme, že v ranním oparu v dáli bude zamaskovaná. Oficiální logo by mohlo být klidně modré a zrovna jenom vlaječky na loď by byly v ..... mutaci, nebo se to nesmí, nikdy pohnout barvou ? To já nevím.
.......=oranžové či jiné
Naposledy upravil(a) vilma dne sob zář 15, 2007 12:55 pm, celkem upraveno 1 x.
- vilma
- moderátor
to tomaskre :
prosím Tě, kdybys byl ochotný, tak ZKUS zakomponovat J jako stožár, asi bez lana, A jako plachtu, tudíž "plujeme dopředu", dál co já vím, chting asi dolů, info zleva ? Neříkám, že to bude hezký, jenom to prosím zkus, jestli se ta pravoběžnost vyplatí. (Obecně by byla dobrá).
Kdyby měl zůstat původní návrh, / proč ne/, tak zkus prosím ty písmena chting narovnat, aby byly všechny svisle, ne aby se postupně skláněly. Když by někdo chtěl důstojnost /Wlady, já klidně taky/, tak by se toho tak mohlo dosáhnout. Kolmá písmena jsou důstojnější než zvracející se doprava.
Beru to jako pokusy, nemám sama žádnou představu co už ne.
prosím Tě, kdybys byl ochotný, tak ZKUS zakomponovat J jako stožár, asi bez lana, A jako plachtu, tudíž "plujeme dopředu", dál co já vím, chting asi dolů, info zleva ? Neříkám, že to bude hezký, jenom to prosím zkus, jestli se ta pravoběžnost vyplatí. (Obecně by byla dobrá).
Kdyby měl zůstat původní návrh, / proč ne/, tak zkus prosím ty písmena chting narovnat, aby byly všechny svisle, ne aby se postupně skláněly. Když by někdo chtěl důstojnost /Wlady, já klidně taky/, tak by se toho tak mohlo dosáhnout. Kolmá písmena jsou důstojnější než zvracející se doprava.
Beru to jako pokusy, nemám sama žádnou představu co už ne.
- tomaskre
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
večer budu v práci a budu si s tím hrát, mě se tam vůbec nelíbí to A - to je nedodělaný! Sem rád, že se diskutuje jak by to mohlo vypadat a co se líbí a co ne. Byl bych rád za další návrhy! Vše co je tady psáno nějak zkusím předělat, ale toho času taky moc nemám. Myslím si že ve finále bude návrhů až kam a bude to vypadat úplně jinak. Jen se k tomu musíme propracovat debatou. Když vlajka bude umístěna pod levým salingem, tak při plachtách bude vidět jen zleva a když nebude vítr tak bude zfouklá a je úplně jedno jek bude vypadat. Díky
.. jen mě trochu zaráží hlasování! Jestli vůbec má nějakou cenu v tom pokračovat, většina hlasujících je proti?
.. jen mě trochu zaráží hlasování! Jestli vůbec má nějakou cenu v tom pokračovat, většina hlasujících je proti?
tomaskre píše:
hlasování se podle mého týká průkazu, ne vlajky..
a jestli mohu k nápisu, více by se mi zamlouval jachting vcelku než dělené slovo. A to z důvodu, že 90% lidí si přečte pouze chting
Naposledy upravil(a) smike dne sob zář 15, 2007 11:32 am, celkem upraveno 1 x.
- Libor
- bez hodnocení
- Reputace: 175
- Kontaktovat uživatele:
smike píše:tomaskre píše:
hlasování se podle mého týká průkazu, ne vlajky..
Ano, je to tak a proto jsem ho smazal, protože se k tomu už nijak nevztahuje. A topicu upravil název.
Bouřlivá diskuze (opět jednou téma, které zaujalo snad většinu), se stočila od průkazek k vlajce. A původní recese nabrala vážný směr....

- alffa
- Site building team
- Reputace: 2
tomaskre píše:.. jen mě trochu zaráží hlasování! Jestli vůbec má nějakou cenu v tom pokračovat, většina hlasujících je proti?
Hlasování se týká všeho a to je ta chyba.
Lépe řečeno, tento topic se zvrhnul (v dobrém slova smyslu), na diskuzi o vlajce.
To je moc dobře. Je vidět že je o ní zájem. Věnujme se tedy i nadále vlajce.
K průkazům se vrátíme jindy a jinde.
Rozhodně bych tuto myšlenku nezavrhoval. Lepší recesi a vyjádření vzdoru proti STÁTNÍ zvůli neznám.
Nevím kdo oprávnil STÁT aby rozhodoval o naší způsobilosti. Já to rozhodně nebyl.

Vy snad ano.

Ptal jsem se Neptuna, ........ říkal že s tím nemá nic společného.

............................. alffa
- vilma
- moderátor
to tomaskre: ještě mě napadlo, když by se chtělo, aby písmena bylo součástí obrázku,
tak co zkusit z nápisu JACHTING postupným zvětšováním a zmenšováním prostředních písmen vytvořit takový troúhelník který bude jako naivistická plachta, / nebo ten nápis jachting může vyplnit jen plochu "plachty napravo"/, no a "necky dole" vytvořit z nápisu INFO, krajní písmena vychýlená do stran a zvětšená.
No nepřipádám si moc tvůrčí, radši už končím. Dík za trpělivost, možná to nakonec skončí někde u Tvého prvního návrhu.
tak co zkusit z nápisu JACHTING postupným zvětšováním a zmenšováním prostředních písmen vytvořit takový troúhelník který bude jako naivistická plachta, / nebo ten nápis jachting může vyplnit jen plochu "plachty napravo"/, no a "necky dole" vytvořit z nápisu INFO, krajní písmena vychýlená do stran a zvětšená.
No nepřipádám si moc tvůrčí, radši už končím. Dík za trpělivost, možná to nakonec skončí někde u Tvého prvního návrhu.