Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma

Libor
bez hodnocení
Reputace: 175
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř zář 19, 2007 7:37 pm

alffa píše:
Co třeba takhle? Proč vymýšlet vymyšlené :?:

Dóóóóośt dobrý, to se mi líbí!!!!!!!
"Kilo" si koupím.....
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » stř zář 19, 2007 9:42 pm

Ale velice dobre si to vymyslel.
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř zář 19, 2007 9:55 pm

Denis píše:Ale velice dobre si to vymyslel.

Zdravím Denisi,
To jsem nevymyslel já. :oops:
To je přece obyč signalizace. :)
Jen jsme na ní trochen pozapomněli. :?
Ahoj, alffa
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » stř zář 19, 2007 11:25 pm

Ahoj.
to alffa: Určitě stačilo, mě jen lákaly ty blbinky (rád v nich budu pokračovat) a zároveň jsem chtěl docílit toho rozlišení signalizace...Taky je asi důležitý, o kolik by bylo "kilo" levnější než pirátskej smajlík. I když je fakt, že kilo je univerzálně použitelný.
A pročpak jsi nedal do návrhů ten dvojplamenec se sluníčkem?....to se mi móc líbí a není to fádně modrobílé!
Wlady
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv zář 20, 2007 7:37 am

Wlady píše: je fakt, že kilo je univerzálně použitelný.
A pročpak jsi nedal do návrhů ten dvojplamenec se sluníčkem?....to se mi móc líbí a není to fádně modrobílé!
Wlady

Ahoj Wlady,
Máš-li na mysli tohle?

Obrázek

Tak to není sluníčko ale zjednodušená a také viditelnější, lodní varianta, sálové klubovky.

Obrázek

Nedával jsem to do návrhů proto, že to není ještě dodělané (mimo jiné). :?
P.S.
Je to v PNG tak se na to musí halt kliknout. :hmm:
berty
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0

Příspěvekod berty » čtv zář 20, 2007 8:18 am

Mě se to líbí. jen takový malý nápad na té zjednodušené variantě ve žlutém poli načrtnout obrys(možnácelou plochu) nějakého kontinentu a nebo obrys staré mapy atˇje tam i Slovensko v modré barvě nesmí tam toho být moc aby žlutá nezanikla. . Už jsem kdysi něco podobného maloval na zeď a lidem se to dodnes líbí. Rád bych s tím pomohl ovládám velmi slučně Corel pokud bude zájem.
Nyní mě napadl jěště jeden nápad, pokud by jsme se rozhodli pro obrys naší mapy pak by jsme to rozdělili ještě na Moravu a odkud kdo pochází, měl by podle toho vybarvenou oblast Čech, Moravy nebo Slovenska. Moraváci si na to potrpí. Jsem si vědom, že vlajky by pak byly tři. Možná, zě je to ptákovina a graficky to nepujde realizovat a nebo to plénum neschválí. Je to jen nápad.
Berty -Morava :whist:
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » čtv zář 20, 2007 9:51 am

To Berty
Věř mi nebo nevěř, ani k jedinému názoru,jež jsem uvedl jako příklad toho, co se mě zdá nepřijatelné nevím, v době psaní jsem nevěděl a ani nehodlám hledat nějaké jméno.
Proč bych to dělal ???
Některé názory byly tak proti mé mysli, že mi zůstaly v hlavě a já to jen chtěl říci.
Ty nebo kdokoliv jiný jsi jen napsal svůj názor a na ten máš přeci plné právo.
Bylo to míněno obecně k vysvětlení toho, co já /jenom za svoji osobu/ považuji za lepší, přínosnější při řešení této otázky. Vůbec to neznamená, že musím mít pravdu.
Mám li něco na srdci, řeknu to rovnou, dál se v tom nepatlám a jdu dál. Takže prosím, žádný smutek, žádný pocit nepochopení či křivdy, žádná polarizace – jsme na jedné palubě.

Lze říci, že jsem z kontextu celého balíku problémů vytrhl jen onen proces tvorby návrhů a hlasování. Vím, že máš pravdu v tom, že s tím bude ještě spousty další práce. Můžeme si jen přát, aby to nebylo tak složité jak naznačuješ a aby se našli obětavci, třeba jako jsi ty, jež by tu největší otročinu, samozřejmě bez práva na uznání, oddřeli.
Kdyby tu byl Baharis, asi by zopakoval, co již napsal jinde, že bez ohledu na tisícovku zaregistrovaných, otročina zbude na stále stejných 5-6 lidí a určitě má pravdu.

TEDY JAK SNAD DÁL

1/ zadání – vlajka

2/ heraldický základ nebo hadr…….to je trochu černobílé myšlení…vždyť můžeme mít hezkou vlajku třeba i bez heraldických základů /ani nevím, co to konkrétně pro nás znamená – vůbec se v heraldice nevyznám/ . Možná by stálo za to napsat, jaký je rozdíl mezi vlajkou s heraldickým základen a bez něho pro běžného uživatele vlajky.
PŘEDPOKLÁDEJME, ŽE TO VYPLYNE Z NÁVRHŮ

4/Rozměr: nemusí nutně být trojúhelník, mě osobně by se více líbil obdélník. U těch je dán poměr výška šířka – lze odvodit od státní vlajky nebo to někdo zná /to je to nejmenší/
Padla myšlenka, že by neměla být vlajka větší než vlajka pod kterou loď pluje. Nesouhlasím, nikdo se toho nedrží a nejspíš to nikomu nevadí. Navíc Ty vlajky na zadním stěhu charterovek v HR mají rozměr tak cca 12 x 20 cm. Naše by musela mít 8 x 14. Potom se není o čem bavit. Já mám vyvěšenou naší státní vlajku /vozím ji již asi 7 let/ o rozměru 45 x 70 cm /myslím, že ji mám cca v proporcích/. Už dosluhuje. Bude s úctou uložena ve skříni slávy a nová bude asi o trochu větší. Netvrdím, že musíme být jako němci či angláni a tahat vlajku za ve vodě. Ale ten rozměr mi rozhodně vždy tak trochu korespondoval i s hrdostí na svoji vlajku. Já tedy dávám přednost vlajce větší nebo řekněme co největší v mezích přijatelnosti.

K DISKUSI TROJÚHELNÍK – OBDÉLNÍK
ROZMĚR
5/ tvar, barva, logo, no to je to co budeme společně řešit. Třeba to bude esteticky jednoduché řešení, jež nebude vyžadovat tak velkou práci ze strany grafického zpracování.
VYPLYNE Z KONEČNÉHO NÁVRHU

Reprezentativnost vlajky netvoří to, že si na ní napíšu adresu webových stránek, telefon či adresu, To přeci řeší jiné propagační materiály. Nikdo to nepřečte ani z mola při kotvení. A kdo z nás si ji dá do klubovny. Řekl bych že jachtaři byly vždy v hlouby duše samotáři, hrdí na to, že se spoléhají sami na sebe a umí si poradit v každé situaci. Proto je nikdy nikdo nezorganizoval a těžko se hledali v klubovnách.

Reprezentativnost vlajky vytvoří to, že bude vlát na lodích plujících po Slapech, Orlíku, Lipně, Vltavě, Labi, Rozkoši, Hartě, Nových mlýnech, Dunaji, Jadranu, Baltu, Severním moři, Karibském moři Středozením moři a co já vím kde ještě. Kdo bude chtít vědět, co znamená, jistě se to dozví i s adresou jachtin info. To však neznamená, že nakonec nebude vybrána vlajka, která to obsahuje.
Ještě bych řekl, že by Libor s propagační vlajku jachting info mohl počkat alespoň do ukončení výběru. Moc bych si přál, aby se mu líbila i jako vlajka pro jeho propagační účely a chci věřit, že se to podaří.
Největší součástí myšlenky vzniku vlajky byla samozřejmě i přímá propagace právě stránek
Jachtin info. To tvrdím zcela jasně a mě osobně na tom velmi záleží. Nevím jak a nevím proč byla tato myšlenka, či spíše cíl, od volby vlajky odpreparována a postavena spíše do opozice vůči zájmům stránek jachtin info. Nevěřím, že jakoukoli roli by hrála existence či neexistence www adresy na vlajce.

Nakonec …téměř každá vlajka se dá navrhnout ve dvojím provedení
A/ základ vlajky samotné
B/ základ vlajky + u spodního lemu malá písmena s adresou www jachting info
……a možná máme problém vyřešen
Ještě k otázce jedna vlajka – dvě vlajky.
Za svoji osobu jsem spíše pro vlajku jednu. Jinak mi to přijde, jako tříštění sil.

Na adresu Wldyho, respektive jeho obav, případně i dalších s podobnými obavami
o výkladu vlajky.
Kdesi na začátku jsem napsal a nyní to tedy upřesněme, že by to měla být vlajka, jež bude znakem sounáležitosti k této „rodině „ jachtařů. Možná k myšlence, jak kdosi, kdesi na tomto webu docela hezky napsal - když můžu, tak pomůžu.Řekl bych, že na těchto stránkách to funguje i když jen sloven, ale i to není málo.
/Ještě upřesním, když kdekoli v souvislosti s vlajkou napíšu jachtař - mám na mysli i motoráře či kohokoli, kdo se po vodě na čemsi pohybuje/.

Její vyvěšení tedy neznamená, že se mi někdo vřítí s podlamujícíma se nohama a lahváčem na palubu v naději úžasného celonočního mejdanu.
Vlajku, volající někoho, kdo má ještě plnou flašku rumu já osobně nepotřebuji a pochybuji, že kdokoliv z nás. Tedy tyto spekulace by bylo asi možné opustit.

Ta vlajka znamená , že na rozdíl spíše chladné koexistence čs. jachtařů na jednom molu, společensky přijatelným způsobem se mohu přeci jen pokusit o navázání kontaktu /pozdravu/, v jehož průběhu určitě bude prostor pro jasné pozvání k delšímu popovídání, stejně jako k slušné omluvě, že na delší posezení není dnes bohužel čas.
Takto se mohu samozřejmě chovat i vůči lodi bez vlajky jachting info, i když, jak mnozí víte, příliš to nefunguje.

Abych byl konstruktivní.Moje představa rozumných termínů.

1/návrhy na vlajku ……………………………………do 1. prosince
2/postupné hlasování…………………………………do 10 ledna /většina bude sedět doma/
3/další práce s konečným návrhem…………………...do 28.února
4/výroba……………………………………………….do 31. března
5/časová záloha………………………………………..do 30. dubna
6/expedice / bude li hromadná výroba/………………duben nebo začátek května
/sondování možnosti výroby může probíhat souběžně/
TEMÍNY K DISKUSI
nebo je Libor v tomto duchu po uvážení vypíše.

Pepa
halladin
vytrvalý návštěvník

Příspěvekod halladin » čtv zář 20, 2007 10:27 pm

Ne každý je na své lodi zařízen na vyvěšování vlajek.. Máte na mysli jen lodě pro námořní plavbu ? Co menší kajutovky a otevřené plachetnice ?
A zvážil bych i to tričko
:?
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Wlady » čtv zář 20, 2007 10:44 pm

Ahoj.
to alffa : Ano, přesně tohle = ten horní obrázek. Pochopil jsem, že to není sluníčko nýbrž stylizovaná zeměkoule, ale snad si po tím každý může představovat co chce... Už se tady asi všichni opakujeme, tak jen krátce.
1.Taky miluju modrobílou (psala to většina diskutujících), ale je jí na lodích všude plno takže už to splývá. Proto jsem jako alternativu navrhoval černo či vínovožlutou. Ale tahle vlajka by se snad přeci jen od většiny odlišovala.
2.Moc se mi líbí i ten tvar vlajky a mimo jiné ji též poněkud odlišuje.
3.Neumím říct proč, ale působí to na mě celkově velice příjemným dojmem (Vilma už si jistě mne ruce a dělá čárky do statistiky :D )
Wlady
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » pát zář 21, 2007 10:18 am

to Wlady: Tobě se prostě líbí všechno. co je "levoběžný", žádná nová čárka mi nepřibyla. :cry: .
to alffa: tohle (ten obrázek s vlajkou a kilem, v dobré víře publikovaný) je - tuším - podprahová reklama !! :D . A jak vidím tak to fakt funguje !
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pát zář 21, 2007 10:50 am

vilma píše:to alffa: tohle (ten obrázek s vlajkou a kilem, v dobré víře publikovaný) je - tuším - podprahová reklama !! :D . A jak vidím tak to fakt funguje !

To Vilma,
Já bych mohl zase namítnout že užití termitu „podprahová reklama“, je podprahovou negací.
Buduje totiž v čtenáři dojem, že bylo použito nějakých nečestných, podvratných prostředků.

Tak tomu pochopitelně není.
Chtěl jsem jen upozornit že vyvěšením KLUBOVÉ vlajky, se není třeba obávat návalu cizinců na palubě.
Teprve přidáním KILA sděluji, že zvu všechny členy téhož klubu k navázání kontaktu.

Navázání kontaktu ale také ještě neznamená, že někoho zvu na chlastanici až do rána.
To právě vyplyne z toho navázaného kontaktu.

Také jsem tím chtěl poukázat na zbytečnost, vymýšlet již vymyšlené.
Toť vše. Nic víc, nic míň. ;)
Ahoj, alffa
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » pát zář 21, 2007 12:46 pm

Tak abych trochu využil tu „podprahovou reklamu“ a zároveň uspokojil Moravské i ostatní nacionalisty, tak tady je ještě jeden návrh.

Obrázek

Doufám že se všichni v severní polokouli, mohou v klidu identifikovat.
Pokud by do našeho klubu přibil někdo třeba z Patagonie, nebude problém udělat variantu s jižním křížem.
Ahoj, alffa
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Wlady » pát zář 21, 2007 9:09 pm

Ahoj.
to Vilma: No, moc si mě nadpisem na škatulce do které jsi mě vhodila nepotěšila.... :cry: Hlavně mi, prosím, nesděluj, co jsi z toho vyvodila.
to alffa: Nápad dobrej, ale neber mi, prosím, sluníčko....a má ještě jednu výhodu, "berou" ho i Patagonci.... :crazy:
Wlady
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Re: vlajky

Příspěvekod Libor » pát zář 28, 2007 3:19 pm

Haló, co je to s vámi všemi? Po počáteční euforii už týden ani ťuk. To už máme hotovo? A můžeme hlasovat?

Dnes po kvízi s větrnými / kompasovými růžicemi mě ještě napdla jedna možnost - alffe zpracuj to prosím a vlož sem.

alffa napsal
Jelikož ORANŽ ......... neberu v potaz, dám sem ještě jeden návrh:
Obrázek
Je zde použita pouze jedna barva a dá se to použít i jako základ LOGA.
Toho nápisu si nemusíme všímat, na dálku to splyne v bílý kruh.
Zblízka to bude čitelné. ;)
alffa

Tomu to návrhu ( v jiné barvě) vytkl mba, že mu růžice připomíná Nato.
Já jsem příznivcem modré a ve znaku se mi líbí něco klasického - kotva, plachta, růžice. Myslím si tedy, že s touto růžicí by to nemělo chybu. Zdá se mi to ideově čisté... ;)
Obrázek
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » pát zář 28, 2007 4:19 pm

MOTTO: Nebudu objíždět zátoky a dívat se zblízka na to, jakou kdo má vlajku...

Toto někdo v průběhu diskuse napsal, pro obsáhlost vlákna se mě to nechce hledat a s tímto se ztotožňuji.
Zase za chvíli odjíždím a zase do diskuse nebudu moci zasahovat. Minule když jsem dojel, jsem měl co dělat abych to přečetl a energie na reakci, navíc stále stejnou, mě už nezbývala. Teď, když to Libor zase načal, jen shrnu své názory.

- Celkem mě nezáleží na tom, co na vlajce bude. Pro mě je nosné, abych ji na první pohled poznal.
- Pokud bych měl vybírat obsah, tak nic nemám proti poslednímu alffovému návrhu s růžicí. Klidně může být. Ale mě se nejvíce líbí návrh č.7. ZDE. Mám prostě tyto malůvky raději, než technické, schématické čáry.
- S tím souvisí i poslední bod. S malůvkou č.7 bych si dovedl lépe představit stejné logo na triku, čepici a podobně...

Je nebo bude nějaké schéma pro "všelidové" hlasování, které by nastínilo, co si přeje základna? Jestli nejdřív obsah pak barvu, nebo obráceně? Nebo to udělá užší vedení? Napsaného toho bylo už moc, bojím se že tolik, že to nelze ani zpětně poctivě přečíst a mám pocit, že nic z toho nevyplynulo. Jednotlivé příspěvky a návrhy se ztrácejí v propadlišti dějin......
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát zář 28, 2007 5:29 pm

Jsem klidně pro. Tu upravenou růžici bych bral i na oranžovém podkladu. :good:
Neboj Baharisi, než se vrátíš tak tu bude tak max. 10 příspěvků (1 strana), už to není tak žhavé..
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 28, 2007 5:34 pm

Jenom aby... :cry:
Jenom upřesním. Netvrdím a už ani nepíši o oranžové barvě. I když se mě zdá nejlepší. Nechci dráždit býka (Alffa) oranžovým praporem. Já říkám, nějaká barva, která bude na první pohled viditelná....
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát zář 28, 2007 5:34 pm

alffa píše:Nedával jsem to do návrhů proto, že to není ještě dodělané (mimo jiné). :?

A bude to do záhájení hlasování hotové??
Naposledy upravil(a) Libor dne pát zář 28, 2007 5:42 pm, celkem upraveno 1 x.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát zář 28, 2007 5:41 pm

Baharis píše:Je nebo bude nějaké schéma pro "všelidové" hlasování, které by nastínilo, co si přeje základna? Jestli nejdřív obsah pak barvu, nebo obráceně? Nebo to udělá užší vedení? Napsaného toho bylo už moc, bojím se že tolik, že to nelze ani zpětně poctivě přečíst a mám pocit, že nic z toho nevyplynulo. Jednotlivé příspěvky a návrhy se ztrácejí v propadlišti dějin......

No myslím, že když už jsme s tím nezačli jako první věcí, už to nebude asi tak moc potřeba. Nebo se pletu?

V návrzích se sešlo (a není ještě všemu konec) tolik jak barevných kombinací, tak tolik obsahově rozlišných věcí, že by si snad každý vybral. Hlasování by potvrdilo jak barvu tak obsah.

Pokud bychom hlasovali napřed odděleně, možná by to pomohlo věci, že by se někteří odpůrci některé barvy či obsahu později snáz ztotožnili s výsledkem.
Ale čím začít, toť otázka. Jedno hlasování ovlivní druhé. Pokud odhlasujeme jako první barvu, obsah tě až tolik nezajímá (jak píšeš). A u mě je to přesně naopak :whist:

Tak teď nevím zda a čím pokračovat. :hmm:
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » pát zář 28, 2007 7:30 pm

No, nevím. Možná by bylo přirozenější první motiv. Třeba v č/b provedení. Potom jeden nebo dva, podle rozestupů udělat různé barevné kombinace a druhé kolo. Rozestupy: Pokud jeden vyhraje na celé čáře, je to jasné. Ale pokud bude minimální rozdíl mezi prvním a druhým, tak druhé kolo. Podle citu.
Ty dva jsem myslel proto, že se mě třeba líbí dva návrhy, pro jeden hlasuji a on nevyhraje. Ale půjde do druhého kola ten druhý a tam můžu hlasovat pro něj. Já vím, že to je složitější a náročnější. Ale připadá mě to propracovanější - hodno důležitosti této věci.
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát zář 28, 2007 8:36 pm

No to je proveditelné pokud bude souhlasit náš velký grafik a předělá předložené návrhy do čb verze. Ono je to obdobné, jak někdo navrhoval předložené návrhy před hlasováním připravit v několika barevných variantách.
Ale pokud to rozdělíme, ušetříme tím práci s barevnými variantami. Do finále by pak mohli jít asi 2 nejlepší návrhy.
Počkáme zda se ještě objeví nějaké motivy a můžeme ten postup zkusit - pokud se grafik, nebo někdo jiný, aktivně zapojí...
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod Wlady » sob zář 29, 2007 2:31 am

Ahoj.
No, diskuse nám opravdu poněkud utichla. Osobně jsem získal pocit, že je dávno vybráno a možná nejsem sám... Rovnou říkám, že kompasovou růžici v oranžovožlutém provedení si na svou loď docela určitě nepověsím. Prosím nekamenovat, je to můj SOUKROMÝ názor a na něj mám snad právo. Krom toho tvořím necelou jednu promile "členské základny", takže komerčně-propagační ztráta bude zcela zanedbatelná a tudíž tímto postojem v podstatě ani nikomu a ničemu neubližuju.
Nechápu, proč tady znovu opakujete už stokrát omleté...Pokud by byl opravdu zájem vybírat, je přeci nejlogičtější začít schválením grafiky nejprve v černobílé škále. Úmyslně píšu škále, protože mě se hodně líbí alffův návrh trojbarevného dvojplamence ....takže by mimochodem možná nebylo od věci zahrnout do prvního kola i různé tvarové varianty. No a následně u několika favoritů polaborovat s různými barevnými kombinacemi.
Hodně mě mrzí, že to několik plodných návrhářů po počátečním vzepětí vzdalo, ale možná nabyli stejného dojmu jako já...Dokonce jsem přesvědčen, že bertym navrhovaná výtvarná komise, za kterou mu tady někteří myli hlavu, nebyl vůbec špatný nápad. Stejně je nás (pardon vás) šikovných, kteří něco byli schopni vytvořit, tady jen pár a mohli tam být v klidu všichni. A také to nemusel být uzavřený spolek. Ale někdo tu činnost koordinovat musí, ať se to komu líbí či ne. Současný stav (kdopak že to asi do té č/b kombinace převede...? ) je myslím dostatečně ilustrativní příklad.
Tohle je můj poslední příspěvek do této diskuze, protože graficky jsem bohužel zcela impotentní a neustálé opakování stejných názorů jak vidno k ničemu nevede.
Wlady
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » sob zář 29, 2007 9:51 pm

Ahoj
Po dlouhém váhání, jsem se rozhodl, že vám předložím své pokusy o konstruktivní přispění k rozšíření nabídky vlajky. Tvořil jsem to v tom nejjednodušším malování, tak omluvte prosím technickou úroveň.

Těmito návrhy jsem sledoval několik základních myšlenek, o kterých se domnívám, že za to stojí.

1/zprvu jednoduchost provedení

2/pokud by někdo nepoužil spodní text, oboustranně stejné provedení – tedy laicky zhotovitelné i doma.

3/vytvořit základní logo, jež bude naprosto odlišné a zapamatovatelné od naprosté většiny obecně používaných - kotva, vlajka, plachta růžice a podobně

4/logo jsem vybral ze začátečních písmen…jachting..info…..tedy..j…a…i….. a samozřejmě je trochu upravil

5/ typ písmen /jachting info/ na spodním lemu je ilustrativní – může být upraven

6/vycházím ze základního tvaru vlajky – obdélník. Nejvíce se mi líbí a dosáhneme větší plochy. Motivy lze samozřejmě přenést do jakéhokoli základního tvaru vlajky.

7/barevné kombinace možné v podstatě jakékoli. Nastínil jsem několik možností, domnívám se, že ani jasně bílý podklad by nebyl špatný a troufnu si tvrdit, že i velmi dobře rozpoznatelný, samozřejmě v kontextu s patřičnou velikostí vlajky.Provedení vlajky by v tomto případě bylo velmi jednoduché. Stejně tak patřičně velká i tmavomodrá vlajka odpovídajících rozměrů nebude v zátoce přehlédnutelná. Ovšem, jak bylo řečeno, barevnost provedení bude řešena v druhém sledu.

8/jedná se o několik variací /8/ se základním logem jež pouze v začátku bylo trochu odlišné

9/závěrečné, složitější varianty, jsem navrhl v kontextu s úvahami o zajímavosti použití větrné růžice.

Ve stručnosti vše. Když nic jiného, tak alespoň vedle mých stylisticky jednoduchých návrhů vyniknou jiné, - ty nejlepší.
Snad mi bude odpuštěno, to množství variant, i když prvé dvě varianty spíše dokumentují začátek hledání cesty.

Ještě dodám, že osobně již s těmi návrhy více esteticky asi nesvedu. Takže, pokud je náhodou někdo dále rozvede, budu jen rád.

Pepa
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » sob zář 29, 2007 9:52 pm

VARIACE 1
Obrázek
Pepa
moderátor

Příspěvekod Pepa » sob zář 29, 2007 9:53 pm

VARIACE 2