Příspěvekod Pepa » čtv zář 20, 2007 9:51 am
To Berty
Věř mi nebo nevěř, ani k jedinému názoru,jež jsem uvedl jako příklad toho, co se mě zdá nepřijatelné nevím, v době psaní jsem nevěděl a ani nehodlám hledat nějaké jméno.
Proč bych to dělal ???
Některé názory byly tak proti mé mysli, že mi zůstaly v hlavě a já to jen chtěl říci.
Ty nebo kdokoliv jiný jsi jen napsal svůj názor a na ten máš přeci plné právo.
Bylo to míněno obecně k vysvětlení toho, co já /jenom za svoji osobu/ považuji za lepší, přínosnější při řešení této otázky. Vůbec to neznamená, že musím mít pravdu.
Mám li něco na srdci, řeknu to rovnou, dál se v tom nepatlám a jdu dál. Takže prosím, žádný smutek, žádný pocit nepochopení či křivdy, žádná polarizace – jsme na jedné palubě.
Lze říci, že jsem z kontextu celého balíku problémů vytrhl jen onen proces tvorby návrhů a hlasování. Vím, že máš pravdu v tom, že s tím bude ještě spousty další práce. Můžeme si jen přát, aby to nebylo tak složité jak naznačuješ a aby se našli obětavci, třeba jako jsi ty, jež by tu největší otročinu, samozřejmě bez práva na uznání, oddřeli.
Kdyby tu byl Baharis, asi by zopakoval, co již napsal jinde, že bez ohledu na tisícovku zaregistrovaných, otročina zbude na stále stejných 5-6 lidí a určitě má pravdu.
TEDY JAK SNAD DÁL
1/ zadání – vlajka
2/ heraldický základ nebo hadr…….to je trochu černobílé myšlení…vždyť můžeme mít hezkou vlajku třeba i bez heraldických základů /ani nevím, co to konkrétně pro nás znamená – vůbec se v heraldice nevyznám/ . Možná by stálo za to napsat, jaký je rozdíl mezi vlajkou s heraldickým základen a bez něho pro běžného uživatele vlajky.
PŘEDPOKLÁDEJME, ŽE TO VYPLYNE Z NÁVRHŮ
4/Rozměr: nemusí nutně být trojúhelník, mě osobně by se více líbil obdélník. U těch je dán poměr výška šířka – lze odvodit od státní vlajky nebo to někdo zná /to je to nejmenší/
Padla myšlenka, že by neměla být vlajka větší než vlajka pod kterou loď pluje. Nesouhlasím, nikdo se toho nedrží a nejspíš to nikomu nevadí. Navíc Ty vlajky na zadním stěhu charterovek v HR mají rozměr tak cca 12 x 20 cm. Naše by musela mít 8 x 14. Potom se není o čem bavit. Já mám vyvěšenou naší státní vlajku /vozím ji již asi 7 let/ o rozměru 45 x 70 cm /myslím, že ji mám cca v proporcích/. Už dosluhuje. Bude s úctou uložena ve skříni slávy a nová bude asi o trochu větší. Netvrdím, že musíme být jako němci či angláni a tahat vlajku za ve vodě. Ale ten rozměr mi rozhodně vždy tak trochu korespondoval i s hrdostí na svoji vlajku. Já tedy dávám přednost vlajce větší nebo řekněme co největší v mezích přijatelnosti.
K DISKUSI TROJÚHELNÍK – OBDÉLNÍK
ROZMĚR
5/ tvar, barva, logo, no to je to co budeme společně řešit. Třeba to bude esteticky jednoduché řešení, jež nebude vyžadovat tak velkou práci ze strany grafického zpracování.
VYPLYNE Z KONEČNÉHO NÁVRHU
Reprezentativnost vlajky netvoří to, že si na ní napíšu adresu webových stránek, telefon či adresu, To přeci řeší jiné propagační materiály. Nikdo to nepřečte ani z mola při kotvení. A kdo z nás si ji dá do klubovny. Řekl bych že jachtaři byly vždy v hlouby duše samotáři, hrdí na to, že se spoléhají sami na sebe a umí si poradit v každé situaci. Proto je nikdy nikdo nezorganizoval a těžko se hledali v klubovnách.
Reprezentativnost vlajky vytvoří to, že bude vlát na lodích plujících po Slapech, Orlíku, Lipně, Vltavě, Labi, Rozkoši, Hartě, Nových mlýnech, Dunaji, Jadranu, Baltu, Severním moři, Karibském moři Středozením moři a co já vím kde ještě. Kdo bude chtít vědět, co znamená, jistě se to dozví i s adresou jachtin info. To však neznamená, že nakonec nebude vybrána vlajka, která to obsahuje.
Ještě bych řekl, že by Libor s propagační vlajku jachting info mohl počkat alespoň do ukončení výběru. Moc bych si přál, aby se mu líbila i jako vlajka pro jeho propagační účely a chci věřit, že se to podaří.
Největší součástí myšlenky vzniku vlajky byla samozřejmě i přímá propagace právě stránek
Jachtin info. To tvrdím zcela jasně a mě osobně na tom velmi záleží. Nevím jak a nevím proč byla tato myšlenka, či spíše cíl, od volby vlajky odpreparována a postavena spíše do opozice vůči zájmům stránek jachtin info. Nevěřím, že jakoukoli roli by hrála existence či neexistence www adresy na vlajce.
Nakonec …téměř každá vlajka se dá navrhnout ve dvojím provedení
A/ základ vlajky samotné
B/ základ vlajky + u spodního lemu malá písmena s adresou www jachting info
……a možná máme problém vyřešen
Ještě k otázce jedna vlajka – dvě vlajky.
Za svoji osobu jsem spíše pro vlajku jednu. Jinak mi to přijde, jako tříštění sil.
Na adresu Wldyho, respektive jeho obav, případně i dalších s podobnými obavami
o výkladu vlajky.
Kdesi na začátku jsem napsal a nyní to tedy upřesněme, že by to měla být vlajka, jež bude znakem sounáležitosti k této „rodině „ jachtařů. Možná k myšlence, jak kdosi, kdesi na tomto webu docela hezky napsal - když můžu, tak pomůžu.Řekl bych, že na těchto stránkách to funguje i když jen sloven, ale i to není málo.
/Ještě upřesním, když kdekoli v souvislosti s vlajkou napíšu jachtař - mám na mysli i motoráře či kohokoli, kdo se po vodě na čemsi pohybuje/.
Její vyvěšení tedy neznamená, že se mi někdo vřítí s podlamujícíma se nohama a lahváčem na palubu v naději úžasného celonočního mejdanu.
Vlajku, volající někoho, kdo má ještě plnou flašku rumu já osobně nepotřebuji a pochybuji, že kdokoliv z nás. Tedy tyto spekulace by bylo asi možné opustit.
Ta vlajka znamená , že na rozdíl spíše chladné koexistence čs. jachtařů na jednom molu, společensky přijatelným způsobem se mohu přeci jen pokusit o navázání kontaktu /pozdravu/, v jehož průběhu určitě bude prostor pro jasné pozvání k delšímu popovídání, stejně jako k slušné omluvě, že na delší posezení není dnes bohužel čas.
Takto se mohu samozřejmě chovat i vůči lodi bez vlajky jachting info, i když, jak mnozí víte, příliš to nefunguje.
Abych byl konstruktivní.Moje představa rozumných termínů.
1/návrhy na vlajku ……………………………………do 1. prosince
2/postupné hlasování…………………………………do 10 ledna /většina bude sedět doma/
3/další práce s konečným návrhem…………………...do 28.února
4/výroba……………………………………………….do 31. března
5/časová záloha………………………………………..do 30. dubna
6/expedice / bude li hromadná výroba/………………duben nebo začátek května
/sondování možnosti výroby může probíhat souběžně/
TEMÍNY K DISKUSI
nebo je Libor v tomto duchu po uvážení vypíše.
Pepa