Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma

Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Příspěvekod Anonym » stř zář 12, 2007 12:34 pm

To 13paja:
Jenom zasahuj. Každý názor a myšlenka jsou dobré. Samo se to nevymyslí a v tom množství co nás tu je, je právě ta síla. Každý rozumí trochu něčemu jinému.
To je také slovo do pranice, jestli to bude jen kus hadru, neho někde zaregistrované. O heraldice vím jen to že existuje a určitě by byly trochu problémy splnit jejich podmínky.
Já osobně zatím nevím jestli tak, nebo onak...
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod 13paja » stř zář 12, 2007 3:39 pm

:oops: provedu alffe

Dal jsem dotaz na kontakt na heraldickou komisi, tak uvidím co odpoví a hodím to na web ;)

Tak už vím. Na starosti to má podvýbor pro heraldiku a vexilologii PS PČR. Kontaktuji je a dám vědět
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » stř zář 12, 2007 3:59 pm

:shock: :?
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » stř zář 12, 2007 4:05 pm

To jako je co??? :gun: Tak chcete(me) klubovou vlajku nebo ne?
alffa
Site building team
Reputace: 2

Příspěvekod alffa » stř zář 12, 2007 4:37 pm

13paja píše:To jako je co??? :gun: Tak chcete(me) klubovou vlajku nebo ne?

Klídek ;) , jen zjišťuj.
Nezapomeň se zeptat na prachy. ;) alffa
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » stř zář 12, 2007 7:50 pm

Ja si myslím, že stačí kus hadru. Aký je účel? Aby sme sa navzájom spoznali na vode. Kto vyvesí ten náš kus hadru, ten sa hlási ku komunite priatelsky naladených jachtárov. Treba si uvedomiť, že sme neoficialne združenie, viac menej virtuálne. A tak to asi aj zostane. Myslím že nikomu sa nechce zakladať občianske združenie v zmysle zákona, písať stanovi, registrovať sa na ministerstve vnútra a viesť evidenciu členov a ....

:) Kapitáne, Ty koňu, jak môžeš spájať PRO LIBERTE s propagandistickou komunistickou kravinou NO PASARAN .

Mohol by to byť bledomodrý kus hadru tvaru plamenca s dúhou. Ale kludne tam môže byť aj krígel piva, alebo lahváč.
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » stř zář 12, 2007 8:33 pm

:? Tak hoši, sděluji svůj názor. Pokud máte ambice vyvěšovat lahváče nebo kus hadru, tak skutečně nemá cenu se tím nějak zalamovat. Nejsem žádnej příznivec organizované zábavy, ale tento web mě nadchnul a myslím, že lidi kteří se tady potkali (pokud mají samozřejmě zájem) můžou dostat něco víc. Všechno je jenom o chtění.

alffa sám píše "jsme webový klub" proč to nedotáhnout dál?

Možná bych změnil otázku v anketě, teda pokud si nehrajeme na klub recesistů (potom je to v pořádku).

Pokud jsem se někoho dotknul tak :sorry: , pokud to bereme jako inspiraci posunout lidi který to baví dál tak si to tady vydiskutujme :whist:

Tak jak :) ??
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » stř zář 12, 2007 9:04 pm

ad prukazy:
to me nejak nenadchlo, ja ty prukazy nejak nemusim, ale neprotestuju a nikdy nerikej nikdy ..

ad vlajka:
- moc bych to prehanel - nejaka heraldika, vaznost atd. to se mi moc nelibi
- spise bych to videl na dokonale zpracovani - neco, aby to bylo super
- moji vlajku (i kdyz tady adminuju :oops:) mi to nenahradi, ale tato kdyby byla mensi, tak by mohla byt pod ni :P ..
- a libilo by se mi to ve stylu pepy:

pepa píše:.. proč ne, já si ji klidně rád při plavbě vyvěsím. Většinou se nesnažím o kontakt čs. posádek, neb mám pocit, že bych narušoval jejich soukromí, či že o nejaký kontak nestojí. Ovšem, pokud by někdo takovou vlajku vyvěsil, mohl by to být např. signál, že posádka není proti společně vypité lahvičce s jinou posádkou z "rodiny" Jachting info.

ponevadz s tim se plne ztotoznuju :thmbup:
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Frantisek » stř zář 12, 2007 9:07 pm

Len priklad:
Znak ma kazda krajina svoj, tym sa zachova statna prislusnost a patriotizmus.
Ostatne je len vec informacie a farby pozadia, tak aby bola zarucena citatelnost vlajky aj cez trieder

Obrázek
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » stř zář 12, 2007 9:08 pm

....zjisti co by to stálo a jak dlouho to může trvat? (jestli se ti chce a je to v tvých možnostech?)

Myslím si, že návrh vlajky nemusí čekat na vyjádření ouřadů?

Jak si představují zkušení uživatele fóra příděl(vlajek, popř. průkazů) a financování? Od toho se určitě bude odrážet i cena.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152

Příspěvekod Denis » stř zář 12, 2007 10:08 pm

Baharis píše:To 13paja:
Jenom zasahuj. Každý názor a myšlenka jsou dobré. Samo se to nevymyslí a v tom množství co nás tu je, je právě ta síla. Každý rozumí trochu něčemu jinému.
To je také slovo do pranice, jestli to bude jen kus hadru, neho někde zaregistrované. O heraldice vím jen to že existuje a určitě by byly trochu problémy splnit jejich podmínky.
Já osobně zatím nevím jestli tak, nebo onak...

To 13paja: tým vyvesovaním hadru som reagoval na to čo napísal Baharis, evokuje to totiž otázku: ak to nebude zaregistrované, tak to bude jen kus hadru? Keď sme ako mladý muži chodili na trampské potlachy, tak osady vyvesovali svoje vlajky hrdo na stožiar a oheň sa zapaloval za spevu trampskej hymny vlajka vzhúru letí. Naše vlajky nikdo neregistroval a všetci sme ich mali v úcte. Vlajka, alebo prapor, vždy vyjadrovala sunáležitosť skupiny. Spočiatku to bola vec čisto vojenská, až neskôr sa vlajka panovníkovej ozbrojenej družiny stala znakom celej krajiny. My sa bavíme o tom, že okrem vlajky svojej krajiny chceme vyvesiť ešte nejaké poznávacie znamenie, aby sme sa v trme vrme spoznali. Tak ako to Pepa napísal. Ja som ochotný vyvesiť dohodnutý poznávací znak, aj keď to bude handra a tento náš znak budem držať v patričnej úcte.

My nie sme ani webový klub, lebo sme sa tak nezadefinovali. My sme internetové srocení lidu. Čo viac môžeme dosiahnuť ? To prečo sa tu stretávame je slobodná výmena názorov, pocitov a hlavne informácíí. Tak sme to na začiatku tohoto webu zadefinovali a to sme aj dosiahli. Sú pred nami nejaké iné ciele? Ak áno, tak ich prosím zadefinovať. Oficialna organizácia jachtingu je jasná už dlhodobo, chceme vytvárať paralernú organizáciu? Alebo novú? Ja si myslím, že sme svoju parketu našli a to že jachting.ifo je najsledovanejší jachtársky web je toho dôkazom.
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

jachting.info

Příspěvekod MARIS » stř zář 12, 2007 11:12 pm

Souhlasím s Denisem,přece se nerozhádáme kvůli takové maličkosti.Jsem všema deseti pro poznávací znamení pro členy fora,a asi nejvhodnější je skutečně vlajka pod levý sáling.Ale v žádném případě by neměla nést národní symboly,protože to by bylo jejich znevážení.Na to přece je státní vlajka,a tady si může každý rozhodnout jestli ji vyvěsí nebo ne.Myslím tím plavbu na čartrové lodi.A pokud budu chtít se setkat se spřízněnou duší z jacht.info,tak si ji pod levý sáling vyvěsím.K tomu bych měl jen jednu připomínku.U většiny lodí,které mívají vyvěšenou klubovou vlajku (hlavně rakušáci a němci)se jedná o barevné provedení v barvě bílé nebo modré.Proto navrhuji navrhnout vlajku co nejjednodušší,ale ve výrazné barvě,aby byla i na dálku ihned identifikovatelná.(oranž?)Jinak si myslím,že když se bude chtít někdo s někým na vodě setkat,tak tady máme kalendář plaveb a je možno dohodnout se třeba soukromě.
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » čtv zář 13, 2007 4:34 am

Ahoj.
Patřím též k těm, kteří při každé charterové plavbě vyvěšují pod levý sáling českou vlajku a domnívám se, že je to tak OK. Dokonce se přiznám, že když mi ji před třemi lety pro její už pokročilou vetchost odnesla bóra, byl jsem z toho po zbytek plavby docela dost otrávený. Upřímně asi i pro to, že vlastně nevím, zda se k takové události neváže nějaká strašidelná pověra...
Jsem všemi deseti pro jednoduchou klubovou vlajku a budu ji hrdě vozit pod státní, ať na ní trikolóra, či jiný heraldický symbol bude či nikoli. Ale skoro bych něco takového i uvítal, zejména proto, že mě rozdělení státu poměrně mrzelo a na tomto fóru se mi mimo jiné líbí i to, že se deklaruje jako československé, pokud možno bez pomlčky. Mimochodem tím schematizovaným textem mě docela zaujal Františkův návrh, jen mě mrzí, že si hned přidal trošku nacionalismu. Nechci tady rozpoutávat nějaké, snad už pohaslé, vášně. Chci tím jen říct, že jsme ČSS fórum, takže buďto dvounárodnostní symboly á la Denisův nápad (Moraváci prosím prominou) nebo nic. Kdo se ke své národnosti, lépe řečeno státnosti, chce hlásit, vyvěsí si přeci v klidu i státní vlajku.

Na návrhu se bohužel pro naprostou grafickou nemohoucnost podílet nemohu. :cry:

K té uhradě.
Jako pokladník klubu důchodců samozřejmě požaduji pro zasloužilé členy (zejména pro předsedu a sebe) výraznou slevu. :crazy:
Nicméně je jasné, že v ceně se bude výrazně odrážet objednané (vyrobené) množství. Nenapadne-li nikoho nic lepšího, navrhoval bych po schválení grafického návrhu zjistit u výrobce kde jsou ty hranice zlomů (myslím tím takové to 10 ks á 100Kč/ks....100 ks á 50Kč/ks...atd). A objednal bych určitě 2-3x více než bude aktuální poptávka, protože předpokládám a doufám, že se naše řady budou dále rozrůstat. No a potom buď všichni zaplatíme dobrovolně za jeden kus příslušný násobek ceny, zbylé vlajky někde (netuším bohužel kde) uskladníme a budeme za domluvenou cenu prodávat novým zájemcům, přičemž výtěžek při nějaké společné akci probendíme nebo třeba věnujeme na nějakou smysluplnou charitu...Nebo, a k tomu se dobrovolně hlásím, si nás jich pár koupí větší množství a bude je nováčkům na dobírku posílat.

Wlady
jirkaM
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 3

Příspěvekod jirkaM » čtv zář 13, 2007 7:43 am

...a prave volnost a neorganizovanost nekterych sdruzeni je to co nejvice laka. Rad si tady pokecam, rad se informuju, rad pridam sve postrehy, ale vlajku ani prukaz - o uz ne.
Tolik muj nazor.
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » čtv zář 13, 2007 7:48 am

:) Jo, taky souhlasím s Denisem s osadními vlajkami má jasně pravdu. Tak já se zklidním a zkusím nějaký návrhy. Snad něco stihnu než odjedu přístí týden na loď :) :) :)
Zadání:
- klubová trojúhelníková vlajka
- Československá sounáležitost
- výraznost
- pokud možno bez třásní :)
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv zář 13, 2007 8:50 am

To13paja,
Já bych s tím zadáním a návrhy až tolik nespěchal.
To zadání by mělo právě vyplynout s této diskuze.

Jak jsi daleko s tímto?
Na starosti to má podvýbor pro heraldiku a vexilologii PS PČR. Kontaktuji je a dám vědět. :?:
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » čtv zář 13, 2007 9:16 am

Oslovil jsem PS PČR, přišel mě mail s jednacím číslem a čekám. :whist:
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv zář 13, 2007 9:24 am

13paja píše:Oslovil jsem PS PČR, přišel mě mail s jednacím číslem a čekám. :whist:

Čekáš na co?
Na základní informaci kde, co, jak a za kolik?
13paja
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod 13paja » čtv zář 13, 2007 9:37 am

alffa píše:Čekáš na co?
Na základní informaci kde, co, jak a za kolik?

Čekám na zaslání podmínek za jakých by případně klubová vlajka mohla být uznána jako oficiální - takže to bych bral jako CO
S ostatním počkám až se paní Nováková vyjádří (kontakt na ni jsem dostal před 5 minutami a už jsem ji poslal mail)

Dle diskuse která ale probíhá není podmínka oficiální klubové vlajky moc podporována. Když jsem to ale rozpohyboval, tak to dotahnu. Třeba se to bude hodit
Frantisek
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Frantisek » čtv zář 13, 2007 9:46 am

Wlady píše:Mimochodem tím schematizovaným textem mě docela zaujal Františkův návrh, jen mě mrzí, že si hned přidal trošku nacionalismu. Nechci tady rozpoutávat nějaké, snad už pohaslé, vášně. Chci tím jen říct, že jsme ČSS fórum, takže buďto dvounárodnostní symboly á la Denisův nápad (Moraváci prosím prominou) nebo nic. Kdo se ke své národnosti, lépe řečeno státnosti, chce hlásit, vyvěsí si přeci v klidu i státní vlajku.

To bol len prvy napad, lebo tu padli otazky ohladne narodnostnej identifikacie na medzinarodnom fore, samozrejme riesit to dvoma vlajkami bude lepsie.
tomaskre
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod tomaskre » čtv zář 13, 2007 10:02 am

... ještě bych měl dotaz, ohledně podmínek zasílání(prodávání) novým členům?
Jaké by měli být podmínky, aby nový člen získal vlajku? Registrace, počet př., články, Datum registrace, apod.? Toto fórum má přes 1100 členů, 200 poslalo min. 2 příspěvky, v pravidlech tohoto fóra je nepsat zbytečně příspěvky jen pro body. Určitě zde budou členové, kteří jen čtou, ale jména všech aktivnějších znají dokonale. Na druhou stranu, by jen registrace stačit neměla.

... národnostní znaky bych osobně z vlajky vynechal?
Johna
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Johna » čtv zář 13, 2007 10:13 am

Národnostní znaky bych tam také nedával (nemusí na to být náhodou povolení?) a 2 vlajky podle zemí taky ne. Prostě jeden typ pro všechny (už mluvim jak v reklamě :o ). Jinak s vlajkou souhlasím a rád si ji vyvěsím.
RadekS
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod RadekS » čtv zář 13, 2007 10:34 am

Určitě jednu vlajku pro všechny. Nápadnou a nezaměnitelnou. A na pořád. A na pořád. A na pořád.
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

vlajky

Příspěvekod MARIS » čtv zář 13, 2007 10:35 am

Tak,tak,žádné národostní symboly,vždyť ani dnes nevíme zda všichni zaregistrovaní mají české nebo slovenské občanství,členem fora se ,myslím,může stát kdokoliv.I ze stávajících příspěvků lze vydedukovat že někteří účastníci jsou,možná i dlouhodobě,v zahraničí,a mohou mít i jiné občanství .
Anonym
účet uživatele zrušen

Příspěvekod Anonym » čtv zář 13, 2007 11:23 am

Ale jo. Celkem s vývojem diskuse souhlasím. Vaše argumenty jsou rozumné. Já těma národníma znakama chtěl zabít dvě mouchy jednou ranou. Že by tam nevisely tři vlajky, protože i charterovky tam mívají své.

Ještě trochu nazpět.
Denisi, (ty koňu, já koňu, vy koňu) já nechtěl ty názvy srovnávat. Jen jaksi nejsem zastáncem cizojazyčných nápisů....
Výrazná barva vlajky, konkrétně Marisova oranžová není až tak špatný nápad. Mám to osobně vyzkoušené na Korsice. Společnost Capo Testa Yachting je měla na svých lodích a na moři i v zátokách byly nepřehlédnutelné.
Kus hadru nebylo myšleno nijak hanlivě. Jen jsem tak označil neregistrovanou vlajku. Plně se ztotožňuji s Denisem i ostatními, kteří připomínali trampské, já připomínám skautské vlaječky družin, za které by jsme položili život.
Registrace - heraldika. Já proti tomu nic nemám, pokud to bude možné jsem pro, doporučuji ty informace získat. Ale už to tu zaznělo, nejsem si jistý, nakolik to půjde bez nějaké registrace jak samotného subjektu, tak členstva. A o tom (zatím) nemůže být řeč.

Zpět na