Průkaz "jachting.info", klubová vlajka, nebo obojí

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, Pepa, david, smike, windward, vilma

Komín
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Komín » čtv pro 06, 2007 12:18 am

Baharis píše:Pravdu má Alffa, že k vodě a jachtám patří spíše modrá ...

Oranžová k vodě a jachtám určitě patří - je to jedna z barev používaná na záchranných prostředcích. A krom toho dobře vynikne na tmavém i světlém podkladu, takže se hodí i na ty samolepky.
Baharisovi návrhy se mi líbí, vlajka Luborova.
teista
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 1

Příspěvekod teista » čtv pro 06, 2007 8:22 am

Ahoj, to Komín - to není Luborova vlajka, dal ji tam protože se mu zdá dobrá.
Tato vlajka je výsledkem kolektivní dřiny a těžkých názorových kompromisů tahounů jachting. info ;)
lada0712
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lada0712 » pát pro 07, 2007 10:33 pm

i já přispívám svou troškou do mlýna :)

Obrázek

Obrázek

...dovolil jsem si nakopírovat sem vlajku z odkazu.... smike
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob pro 08, 2007 6:31 pm

lada0712 dobrý :good:
Něco nového , neotřelého. Maják tu ještě nemáme. Já myslel, že už nic nového nepřijde, jen nějaké variace stávajících.
Tipuji to na postup v prvním kole.
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

jachting.info

Příspěvekod MARIS » ned pro 09, 2007 10:55 am

Protože termín je neúprosný,dávám do placu ještě jednou,trochu upravený návrh.K němu ale pár poznámek - podotýkám,že je to můj subjektivní názor:
1. Barva vlajky by měla být výrazně odlišná od velké většiny používaných vlajek.
2. Je zbytečné dávat na vlajku jakýkoliv nápis,stejně ho nebude možné pod sálingem přečíst.
3. Vlajka může být z lehkého materiálu,může prosvítat na druhou stranu.
4. Je použita prakticky jen jedna barva,základem je bílé plátno.
5. Použitý odstín barvy je viditelný na velkou vzdálenost.
6.Samozřejmě že je to jen návrh (neumělý),řádně by to musel zpracovat grafik.

Obrázek
lada0712
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lada0712 » ned pro 09, 2007 3:46 pm

Zdravím

Tak tedy trochu po jachtařsky, jedna barva, jednoduché a jasné sdělení, maják který ukazuje směr a dělá jasno všem "námořníkům".

Obrázek .. Obrázek

Takže diskuze o vkládání obrázků Z MACku, tak aby byli vidět i na PC, byla přesunuta
SEM Zároveň byly opraveny obrázky jejichž autorem je lada0712.
Je to sice nekalá konkurence, :gun: ale nápad je to dobrý. :good: alffa
lada0712
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lada0712 » čtv pro 13, 2007 10:49 pm

Vážení,
můj příspěvěk na hodně zastoupené téma plachetnička, ......klouže na vlnce

Obrázek

Obrázek

a dík Alffovi :)
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » čtv pro 20, 2007 5:17 pm

Omlouvám se za příspěvek na poslední chvíli.
Již pře delší dobou jsem sem dával nějaké návrhy. Abych si věc zjednodušil, dal jsem je v obdélníkovém tvaru s tím, že později vyberu jen některé a předělám je do plamence. Bohužel organizace výběru so odvíjela trochu jinak a já už to časově nezvládl. Dávám sem tedy jen dva návrhy předělané do tvarů plamenců. Dle nich je možno předělat kterýkoliv.
Pepa

Obrázek

Obrázek
Ferdinand
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Lada 0712 .

Příspěvekod Ferdinand » čtv pro 20, 2007 9:14 pm

Konečně po těch stovkách první normální návrh, ano toto je možné si dát jak na loď tak na auto. :good: Na auto v tmavě modrém provedení.
Vyhrává návrh od lada0712 ze čt prosinec 13, 2007 10:49 pm a to ta druhá oranžová plachetnička na vlnce, jak jednoduché, ale jak geniální. :clap:
alffa
Site building team
Reputace: 2

Re: Lada 0712 .

Příspěvekod alffa » čtv pro 20, 2007 9:20 pm

Ferdinand píše:Vyhrává návrh od lada0712 ze čt prosinec 13, 2007 10:49 pm a to ta druhá oranžová plachetnička na vlnce, jak jednoduché, ale jak geniální. :clap:

Jak to uděláme s MOTORÁŘI? to je jako vyhodíme z klubu???? :?
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » čtv pro 20, 2007 9:30 pm

Takže dnes poslení návrhy prosím a za chvíli bude spuštěné hlasování. Tak se všichni zapojte, ať do dalšího kola postoupí i Váš návrh.
Předpokládám minimálně 3 vyřazovací kola a pak finále. Může se ještě podle počtu zůčastněných změnit.
vilma
moderátor
Reputace: 46

Příspěvekod vilma » sob pro 22, 2007 4:34 pm

Hlasováni je spuštěno, tak prosím už nikdo, ale opravdu nikdo nezveřejňujte svoje názory, co má vyhrát.

Já už mám vybráno dávno a tiše mlčím, abych nepodprahovala a tak se můj oblíbenec dostal do pozice úplného outsidera !

Jestli se ještě objeví nějaké nekalování a podprahování, musela bych zveřejnit svůj sáhodlouhý příspěvek, hodnotící jednotlivé kandidáty.... :whist:
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » úte úno 12, 2008 9:12 pm

Přesunuto z tématu knihy:

No jako první bych tam na první stránku nově vytvářeného lodního deníku dal to správné logo, co už brzy vyhraje :good:
Naposledy upravil(a) Libor dne čtv úno 14, 2008 7:38 am, celkem upraveno 1 x.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » úte úno 12, 2008 9:54 pm

Libor píše:No jako první bych tam na první stránku nově vytvářeného lodního deníku dal to správné logo, co už brzy vyhraje :good:

No já počítám tak ještě s nejméně .............. pěti koly.
Tak to mám tak půl roku čas. :lol:
To už nebude hlasovat nikdo a hezky nám to vyšumí do ztracena. :hmm:
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » stř úno 13, 2008 12:55 am

Libor píše:No první bych tam na první stránku dal to správné logo, co už brzy vyhraje :good:

Vážený Libore.

Nerad to říkám, ale tento výrok se mi hrubě nelíbí a dle mého názoru na stránky zabývající se jednou z nejsvobodomyslnějších lidských činností, jachtingem, naprosto nepatří. Z té věty, tedy přesněji vyjádřeno z jejích příčinných souvislostí, na mě nemile zavanuly doby doufejme nevratně minulé...To už není podprahová reklama o které jsme tady nedávno v poněkud lehčím tónu diskutovali. Tohle je kardinálně neférová podpásovka. Zejména ve světle toho, že počínající diskusi okolo návrhů a probíhajícího hlasování jste bleskurychle "z moci úřední" uťali.

Dovolil bych si Ti připomenout, že to "správné logo", které tak vehementně a dlouhodobě prosazuješ, zatím vede před neutrálním návrhem o CELÝ JEDEN HLAS. A dovolím si zajít ještě dál. V současnosti stojí proti sobě jako vždy perfektní, nebojím se říci profesionální návrh od alffy, v evidentně oblíbené modrobílé kombinaci (přes všechny diskuse o její nevýraznosti) a na poslední chvíli zaslaný návrh v sice signálních, ale nepříliš atraktivních barvách, od "amatérky" (nechť autorka laskavě promine). Můžeme se jen dohadovat, jak by hlasování asi vypadalo, kdyby bylo autorce umožněno zpracovat návrh i v alternativních barevných kombinacích nebo kdyby se dopracování nahozeného nápadu ujal alffa. Nicméně chápu. Není to žádoucí.

Pochopitelně mi nejde o Lodní deník. Budu-li o něj mít zájem, snadno si jakékoli logo během několika minut nahradím vlastním. Mám na mysli celou diskusi o návrhu loga a vlajky, včetně hlasování. Obojí je víceméně nenápadně kormidlováno k "žádoucímu" výsledku, t.j. k výhře návrhů s přímým odkazem na tento web. Naprosto nic proti němu samotnému. Naopak. Kdysi jsem Ti, bohužel pouze prostřednictvím SZ, složil poklonu a vyjádřil dík za skvěle odvedenou práci ve prospěch všech jachtařů i jachtingu všeobecně a na tom nemám důvod zhola nic měnit. O to víc mě potom překvapuje a mrzí, že nejsi schopen zachovat se jako chlap a prohlásit : Tento web je můj nápad a moje dítě. Já jej založil i provozuji a z tohoto titulu si přeji aby jeho znak vypadal takto! K tomu by nebylo co dodat. Tohle právo Ti nikdo, tím méně já, nemůže upírat. A pokud jsi hledal estetický konsenzus, bylo to rovněž zcela snadné. Zdůvodnění stejné s dodatkem, pojďme společně stvořit a vybrat nejhezčí grafický návrh loga a vlajky obsahující odkaz na tyto webovky. Bylo by to nepoměrně poctivější, než tento pseudovýběr, který bych nazval ukázkou usměrňované demokracie ne nepodobnou nedávno proběhlé prezidentské volbě.

Je docela představitelné, že překvapivě nízká účast hlasujících (ty jsi si po prvním kole pochvaloval, mě naproti tomu přišla účast na úrovni 10% z přihlášených jako neuvěřitelně malá), která momentálně představuje cca 4% respondentů tohoto webu, má prapříčinu někde tady... Nicméně nechci předjímat. Uvidíme jak to všechno dopadne a kolik těch vlajek budeme na vodě potkávat.

Vážený Libore, neber prosím tento příspěvek jako výpad proti Tvé osobě. Opakuji znovu a tentokrát veřejně, že za ideu a provozování tohoto fóra si zasloužíš uznání celé jachtařské obce. Ale snad právě proto, mě některé zde prezentované postoje připadají nepatřičné a nejsem bohužel té nátury, abych si to nechal pro sebe. No, snad mi bude odpuštěno. Ostatně původně termín "fórum" označoval místo, kde bylo možno svobodně projevit svůj názor.
Wlady
Libor
bez hodnocení
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » stř úno 13, 2008 7:36 am

To Wlady
Celé je to nepochopení z tvé strany ;)
"To správné" logo - bude to co vyhraje, a spravedlivě. Žádné já osbně neprosazuji. Kde jsi na tom byl?
Nemám na mysli žádné konkrétní logo a je mi jedno které to bude. Hlavně když se s ním ztotožní většina.... ;)
Žádnou diskuzi jsme nikdy neměli v úmyslu "utnout", klidně pojďme diskutovat.

A co není žádoucí? V diskuzi kolem vlajek, asi jsi přehlédl, bylo že necháme vyrobit obě .....ale to je asi na delší povídání...

Opakuji tedy na závěr - je mi jedno jaká vlajka vyhraje.

Tvých názorů si cením, v ledasčem ti dávám za pravdu. Ano celé nastartování a hlavně zadání nebylo ideální.

O účasti nechci polemizovat, odhaduji, že jen cca 1/3 uživatelů se sem vrací pravidelně (denně), tudíž poměr hlasujících k celku je trochu zavádějící.

Ano opřiznám veřejně, že mě potěší , pokud vyhraje návrh s přímým odkazem, ale zrovna tak to může být jiný. A to co se mě bude pozdávat mohu nechat kdykoliv udělat jako propagační materiál. Nemá to opravdu souvislost. To mě málo znáš :D

A není co ti odpouštět, pokud ale potřebuješ, je ti z mé strany odpuštěno :good:

Já se také omlouvám, neuvědomil jsem si jak jsou někteří na "to správné logo" hákliví.. :?
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod MARIS » stř úno 13, 2008 10:26 am

Slovutný Admine,slovutný pokladníku KND,
nedá mě to,abych nezareagoval.
Myslím,že jste oba střelili vedle.Pokud se nemýlím,tak probíhá hlasování o vlajce,která má být rozpoznávací pro členy jachting.info.Jestli na ní bude nebo nebude také logo našeho seskupení,je otázkou výběru vlajky.Můj názor,který jsem již několikrát prezentoval,je,že rozpoznávající vlajka by měla být co nejjednodušší a co nejvýraznější,aby i na větší vzdálenost byla indetifikovaná.To má být smysl této vlajky.
Pokud se jedná o vlajku na ozdobu s logem,kterou si mohu vyvěsit v klubovně,doma,v autě,v lodi,měla by být pěkná a originální(mě se líbí č.6),a může být i vícebarevná se zvýrazněným logem.A stejné logo pak může být na samolepkách,tričkách,čepicích a p.
Ale co do účelnosti jsou to dvě rozdílné věci,a podle toho by se mělo konat.Jedna věc je rozpoznávací vlajka a druhá věc je logo našeho společenství.
Promiňte mě to,ale musel jsem.MARIS. :sorry:
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » stř úno 13, 2008 11:04 am

Pánové, na základě vašich diskuzí jsem hlasovala o vlajku také.
Podotýkám, že poprvé....
Wlady
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 4

Příspěvekod Wlady » stř úno 13, 2008 6:27 pm

to Libor.

I když mi Tvá odpověď maličko zavání v našich krajích tak oblíbenou účelovou argumentací, chci věřit v lepší stránku lidské povahy a Tvé vysvětlení akceptuji. Vycházeje z této premisy, musím se naopak já omluvit Tobě, za poněkud pregnantnější výrazivo v předchozím příspěvku.

Ano, máš pravdu. Na některé věci jsem extrémně citlivý a jakákoli nespravedlnost či reklama k nim bezesporu patří.

to Maris :

Slovutný předsedo, až dosud jsem se domníval, že jsem pokladníkem VVKD, případně jak to šikovně zkrátil alffa, WKD. O NKD jsem sice nikdy neslyšel, ale pod heslem " pokladen není nikdy dost", budu velmi ochotně a přičinlivě opatrovat i tuhle ... :mad:

Wlady
MaPa
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod MaPa » stř úno 13, 2008 7:39 pm

MARIS píše: Ale co do účelnosti jsou to dvě rozdílné věci,a podle toho by se mělo konat.Jedna věc je rozpoznávací vlajka a druhá věc je logo našeho společenství.

Pak by asi bylo dobré začít s výběrem loga :?
Loga na ozdobnou vlajku-resp, vlajku s logem tak jak o ní píše MARIS, a stejně tak třeba jen samotného loga na čepici, samolepku na auto a pod.Co ostatní na to?
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv úno 14, 2008 8:14 am

Libor píše:Přesunuto z tématu knihy:

No jako první bych tam na první stránku nově vytvářeného lodního deníku dal to správné logo, co už brzy vyhraje :good:

Joó jo, Libore,
Takhle to vypadá když vypustíš džina z flašky.
Teďka už nás (WKD), jen tak lehce nesetřeseš.
Na důchod se netěš! Máme v parlamentu svoje lobisty.
Už Ti zařizujem důchod od 65 let. Než to na ně dotáhneš, prodloužíme na 70 let.
Kdo by na nás jinak vydělával. He ?

Ale zpět k věci.
Na rozdíl od Wladyho, Tě nepodezírám z podjatosti, ohledně toho možná nešťastného výroku:
Libor píše:No první bych tam na první stránku dal to správné logo, co už brzy vyhraje :good:

V době kdy jsi to psal ( Zasláno dne: út 12. únor, 2008 21:12), byly hlasy vyrovnány.
Nemohlo se tedy jednat o protěžování, jednoho určitého návrhu.

Také na rozdíl od Wladyho, nepovažuji za neutrální návrh:
75- Obrázek
ani návrh:
22- Obrázek

A to ze stejného důvodu. Oba návrhy zohledňují pouze plachtiče.
Ona to ale má být vlajka našeho virtuálního klubu, našeho webu, kam tak rádi chodíme pro rozumy.
Je jasné, že toto virtuální společenstvo se neskládá jen z plachtičů (patřím k nim) ale také motorářů a třeba i parníkářů.

Pak by se mě jevil jako neutrální návrh:
6- Obrázek

Může se s tím ztotožnit i kanoista.
(upozorňuji že jsem pro ten návrh tentokrát nehlasoval, bych nebyl pdezdříván z podjatosti)

Také nesouhlasím s názorem že se jedná pouze o vlajku signální.
Jedná se přece o vlajku IDENTIFIKAČNÍ.
K identifikaci pak od pradávna, slouží právě LOGO (viz. heraldika).
Logo je tedy základem vlajky. Nelze to tedy rozdělovat. Extra vlajka a extra logo.

Pokud chcete čistě signální vlajku, aby jste nemuseli obeplouvat zátoku (Baharis), Tak není třeba se s ničím složitě patlat. Je to dávno vymyšleno.

Pověste si tam rudou s žlutým srpem a kladivem.
Ta je tak signální, že je vidět i za obzorem. Navíc bude fungovat i na piráty.
Rozprchnou se ve strachu, že je rozkulačíte a stanou se z nich družstevníci.

Tak konečně se vrátím k tomu deníku.
Libor jenom napsal abych dal na titulní stranu logo. (jeden z příkladů proč ho je třeba).
Ano, až nějaké bude, zakomponuji ho tam.
No nebojte se, udělám víc modifikací, každý si vybere. Kdo snad přece ne, nechám to PDF odemčené a můžete si to upravit sami.

Další návrhy na LODNÍ DENÍK zejména po obsahové části, jsou více než vítány.
Prostě něco takového, jako sem dal náš slovutný předseda MARIS a někteří další.
Máte li však nějaký obrázek co jste si přáli na titulní stranu, tak sem s ním.

Tajný tajemník WKD pro věci tajné a tajemné, alffa

P.S.
Bohužel než jsem příspěvek dopsal, Libor to stihl přesunout sem.
Proto vám bude asi divné proč mluvím o deníku, džinech a podobně.
No přepisovat už to nebudu. Třeba to Libor nějak porozděluje a popřesunuje. :hmm:
mysacek
s/y Kirké
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mysacek » čtv úno 14, 2008 8:51 am

no uz to tu padlo, tak to jenom pripominam, ruzice je pekna, ale lehce zamenitelna za znak NATO, takze v chorvatsku mozna, ale do sveta bych se s ni nevydal.
alffa
Site building team

Příspěvekod alffa » čtv úno 14, 2008 9:08 am

mysacek píše:no uz to tu padlo, tak to jenom pripominam, ruzice je pekna, ale lehce zamenitelna za znak NATO, takze v chorvatsku mozna, ale do sveta bych se s ni nevydal.

Jo. A taky za znak policie a spoustu jiných znaků. Také by to mohl někdo poplést s mapou.
Nejrůznější lodičky, mají ve svém logu mnohé yachetní kluby. Zbytek má nejrůznější kotvy.
Ale jak říkám, dejte si tam srp a kladivo. :lol: Máte po starostech.
lada0712
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod lada0712 » čtv úno 14, 2008 12:01 pm

a já myslel že po dobu hlasování je lobování pro jednotlivé návrhy uzavřeno, zejména pak od jejich autorů....
:?
taky bych mohl využít této diskuze a svůj návrh porovnávat s ostatními a různými argumenty to podporovat....

Zpět na