Letos v červenci jsme doplouvali k ostrůvku Budikovac (my mu důvěrně říkáme Budík). Scházelo pár stovek metrů a tak jsme motorovali .
Šel jsem si na záď odlehčit, dámy prominou a jak tak hledím do vody, zdálo se mi jako by pod lodí bylo cosi modro-zeleného, ale jak se voda za lodí víří nakonec jsem došel k názoru, že to je jen odlesk na hladině .
Dojeli jsme k Budíku do zátoky na NE, už tam stáli další dvě lodě, shodou okolností také češi. No a tak jsem to otočil, že do zátoky nacouvám, zařadím zpátečku, naštěstí jen decentně a v tom momentě se začala klepat celá loď a motor běžel nepravidelně. Hned mi bylo jasné že to modro-zelené nebyl odlesk ale „NĚCO“.
Následovalo bleskurychlé odřazení a vypnutí motoru, maska, šnorch a hup do vody. No a na vrtuli byl navlečen kus lana.

Tedy už jsem potkal asi 5 metrový strom a taky dřevěný stožár na elektriku, ale takovéhle lano jsem potkal poprvé. Ty dřeva jsme naštěstí jen minuli.
Lano bylo jen navlečeno na jednu lopatku vrtule a tak, že to šlo sundat lehce, bez použití nože a nedošlo k žádné škodě.
Docela jsem si oddechl.
Vytáhl jsem lano z vody a ejhle na laně byly „zvířátka“

No otázkou je co to je za zvířátko?
Víte co to žere?
Viděli jste v Jadranu nějaká jemu příbuzná, pokud ano tak která?