milí "staří" mořští vlci, jak správně uvedl "jachtař a zoolog" Pablo, jedná se o promyku .. není to sice promyka ichneumon, ta žije v Africe a v Asii, ale promyka mungo, která se dostala z Indie až do Evropy, ale to je detail .. než nasedla na loď a přeplula půl světa, říkala si Rikki-Tikki-Tavi,a pan Rudyard Kipling ji zvěčnil v Knize džunglí
rád bych ho vyhlásil hned teď vítězem, ale počkám s tím ještě chvíli neboť
"... Pokles úrovně vzdělanosti vnímáme s obavami. Absolventi základních, středních i vysokých škol mají dnes podstatně horší všeobecný rozhled než generace jejich rodičů. Ochota, a tedy i schopnost porozumět světu, který nás obklopuje, je čím dál menší. Výrazně poklesla chuť pochopit přírodovědné i společenské jevy, vyznat se v historii, literatuře a výtvarném umění, vnímat současnost v kontextu historického a kulturního vývoje lidstva. ..."
tuší někdo, proč jsem to zvířátko do kvízu zařadil? je něčím zajímavé? kde v Chorvatsku žije? proč tam žije? je ohrožené nebo na něj v noci můžete "šlápnout"? JE nebo BYLO vůbec nějak PŘÍNOSNÉ PRO JACHTAŘE na Jadranu? ......... teď už se dá googlit, jachtaři, co?
jinak, ta fotka není moje, je stažená z webu .. neměl jsem to štěstí promyku potkat, i když mám pocit, že jsem ji jednou při propátrávání pobřeží nejmenovaného ostrova (kterého?) za soumraku zahlédl .. ale taky to mohla být kočka