Jinak se tyto věci co člověk nepoužívá denně dají půjčit v půjčovně.
Moderátoři: Pepa, smike, vilma
Beda píše:mysacek píše:O osetreni nerezu jsem se vloni na jare bavil s panem Musilem z Galvanovny Chotebor. Ted jim nejako nejedou stranky, tak cert vi, jestli nezkoncili. Da se u nich nechat morit i pasivovat, nebo prodavaji na moreni a pasivaci chemii. Vetsinou se musi oplachovat silnou wapkou, nekdy je potreba odpad neutralizovat, ale to by zrejme take nebyl problem, jen jde o to, jak se na vas budou v marine koukat
Tak jsem take dal dotaz na kamarada z Chotebore, z Choteborskych strojiren, tam delaji hodne z nerezu a napsal:
nerez obecně je na chloridy dost nevhodný, ten potravinářský
za moc nestojí/ 17241 a 17242 /. Tam, kde jsou větší koncentrace se
někdy
úplně rozpadne / podobně jako mosaz/. Na nějaký vhodný se Ti poptám,
není to úplně moje parketa.
tak snad neco odolneho najdou, v tom potravinarstsvi se take dela se soli. Mozna proto si ty sejkove delaji kovani ze zlata.
ptal jsem se take na univerzite na chemicke fakulte a tam me rikal ze to vsechno resi s:
http://www.matezex.cz/NEW/html/kontakt.html
ze tam o tom maji prehled a umeji poradit. Rikal ale ze ty nejodolnejsi nerezy stoji az 600,- kc kilo.
mysacek píše:Denis píše:Potrebujem zvečšiť o pol milimetra dierku v nerezovej pásovine hr. 10mm....
.. no ja potrebuju zvetsit diru z 36 mm na 52 mm v 4 mm plechu a jeste navic, aby se to moc nehralo a dalo se to udrzet v rukouchteda i v tech mejch levejch
![]()
Diky za radu.
Ono snad ani nejde o to co ma kdo rad, ale co bude tam co je dostupnejsi. Sice Pavel nanapsal jestli tu diru potrebuje ted a nebo az se vrati domu, ale psal ze Kirke potrebuje opravy, tak to nejspis bude delat tam. Tech technologii je na vyber hodne. Mela by se ale uvazit dostupnost v miste a kolik to bude stat. Myslim si ze ten laser bude dostupnejsi. Ona je jeste jedna metoda a to dratova rezacka.Jednoduse to jde i na vysekavacim lisu, nyblovanim. To ma uz hodne zamecnickych dilen a bezne to vysekava 8 mm ocel. A za zlomek ceny proti vode a laseru. Ale to budou mit specielni firmy, nastrojarny, tezko nejake zamecnictvi a nebo kovar. Spis tam najde dilnu kde budou mit frezu a projedou mu to to vrtaci hlavou za par dolaru. Jestli to tam funguje jako u nas, tak info kde to udelaji sezenes v hospode....Baharis píše:To je to, co na fóru miluji. Vím že existuje řezání laserem a vodou. Řekl bych, že to jsou metody srovnatelné a pro potřebu melícované díry průměru 52 je úplně jedno jaká se použije. Navhnu tedy jednu. Okamžitě se někdo ozve, že ta druhá je lepší.
Odvrtat to můžeš a pokud jsi upřesnil na co to je, asi ti nic jiného nezbude. Pokud budeš pracovat přesně, můžeš se otvory dostat tak blízko, že by to možná šlo i vyklepnout kladivem. Jen opatrně. Čtyři milimetry jsou sice dostatečné, ale i tak by se při silném bušení mohl plech prohnout. A předpokládám, že by to tam mělo těsnit.
Vyznačit kruh, dle zamýšleného průměru vrtáku přesně po obvodě vyznačit středy dír (mezera 0,5 mm, dělávám to šuplerou, jakoby kružítkem) a jemným důlčikem zvýraznit. Bez toho to nepůjde. Jako důlčík pro tuto jemnou práci se mě velmi osvědčily vnitřky vstřikovacích trysek.
Jinak na konečnou fázi oddělení středu díry používám opět brusku Dremmel s řezacím kotoučkem.
Denis píše:Možno ten plech nebude mať 4mm, ale len 3.Potrebuješ zvečšiť dieru po obvode o 8 mm v normálnom plechu, nie v antikore. Kúpil by som si nový pilník, polgulatý, alebo gulatý, vyskúšal by som ho či to nie je náhodou nejaké blato. Potom by som si zaobstaral chladenie, ale môjho organizmu a za hodinu to mám vybrúsené. Tak rýchlo nebudeš makať aby zhorel antifouling. Hlavne si priprav tú sondu aby ti tam nechýbalo tesnenie, alebo niečo iné. To by bol blbý koniec. Prípadne zátku z mekkého dreva ak by si to nestíhal.
![]()
Tam je taký odliv?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti