to lynx :
obávám se, že těžko vymyslet něco, co ještě nebylo výše v topiku vzpomenuto.
Je to pořád dokola. Kinedryl je už zprofanovaný.
Léky co obsahují
dimenhydrinát, jsou velmi dobře účinné a lidé zatím věří, že neuspávají. Osobně si také myslím, že uspávají méně a dobrý účinek jsem téměř vždy viděla. Na sobě jsem nezkoušela.
Když už byl někdo při delší plavbě v některé dny (boční vlny) moc rozjetý, a zrovna jim žádný dimenhdyrinát nezrabral, pak zas zabral můj postup Kinedryl s cukrovou Coca-colou a teplým lidským slovem.
Takže : takže ber u nás dostupný
Arlevert (dimenhydrinát + cinarizin),
Medramin, viz výše, či můžeš skočit do Chorvatska, USA, Egypta, Polska (Dramina, Dramamine, Aviamarine atp.),
¨
Nebo prověřený Stugeron
(cinarizin). No však jsi to už četl výše.
Torecan čípky mi nepřipadají pro Tvoji plavbu jaksi moc vhodné a stejně tak léky s účinnou látkou
ondansetron (ne ondansentron)[i] hydrochlorid dihydrát, které jsou primárně určené k potlačování nežádoucích účinků onkologické léčby či pooperační nauzey. Neudělalo by mi to psychicky až tak dobře, když bych se podivila, že při té plavbě musím brát léky až "takového kalibru."
Za nás za ženy prakticky asi takto : Ptal ses na léky, ale raději vsaď na zaručeně zábavný program

, lehké ovínění dobrým červeným vínem, prosím bez rádoby-znaleckého komentování ("kyselinek,...."), z toho se inteligentní ženy mohou i pozvracet.
(já jsem kvůli znalcům přestala pít víno a přešla na varadero rum, gin či whiskey
když už to musí být

sorry za strašné O.T. ).
Samozřejmě svíčky s sebou, prosím né ty hřbitovní. Již před plavbou a za této atmosféry znovu sugestivně a neoblomně vyložit, že plachetnice je konstruována tak, aby se nepotopila.
A co já vím z mé praxe

, tak mě se udělá blbě:
1/když na mně něco leze (tak kdybych to chtěla řešit, tak bych před plavbou užívala něco drahého na posílení imunity) - prostě nenápadně dozoruj, ať Tvá drahá před plavbou nesmrká, nenuť ji propotit triko při cyklistice atp.
2/ taky tomu lehce pomůžu, když si zavazuju boty v předklonu v salonu, když se mlátím dole a oblékám - prostě
boty by měl zavazovat kapitán
Já pluju s ignorantama, tak si je musím (někdy) zavazovat skoro vleže na zádech.
Celkově si o tom "BLBĚ" myslím, že se často jedná o tzv.
vertigo závislé na poloze ( to je takový termín z neurologie) a myslím se partnerce bude líbit. Pak je fakt účinnou léčbou poležet si na zádech.

Fakt je důležité mít tu hlavu zakloněnou dozadu.
P.S. Poslední větu píšu hlavně proto, abych nekončila tou předposlední a věřím že si z toho vezmeš především to vědecké mérité věci.
Mohu vám ještě nějak pomoci ?