mořská nemoc
Moderátoři: MARIS, Pepa, vilma
- samoliter
- účet uživatele zrušen
- Reputace: 0
Urinoterapie.
Kdo chce si rozšířit vědomosti, tak tady: http://urinoterapie.sweb.cz/urinoterapie.htm .
A tady: http://www.urinoterapie.eu/index_top.htm .
Když dáte seznamem vyhledat : Dr. Vilma Partyková urinoperapie, tak Vám to vyhodí dost odkazů.
Nejsem věřící, proto říkám jen jako vtip: Kdyby bůh chtěl, abychom pili chcanky, tak močovou trubici by jsme měli v nose. Dobrou chuť. Já si dám radši pivo.
Kdysi jsem se vyboural na kole na lesní stezce, suché Kokořínsko, nikde voda. Krvavé omlácené kolená a poškrábané ruce jsem očistil tak, že jsem je počůral. Štípalo to v ranách tak bohovsky, že jsem si málem stříknul do gatí. Ale zahojilo se bez Hnisání.
Je to stará babská rada z vesnice na východním Slovensku, kde jsem se narodil. samoliter.
.
Když dáte seznamem vyhledat : Dr. Vilma Partyková urinoperapie, tak Vám to vyhodí dost odkazů.
Nejsem věřící, proto říkám jen jako vtip: Kdyby bůh chtěl, abychom pili chcanky, tak močovou trubici by jsme měli v nose. Dobrou chuť. Já si dám radši pivo.
Kdysi jsem se vyboural na kole na lesní stezce, suché Kokořínsko, nikde voda. Krvavé omlácené kolená a poškrábané ruce jsem očistil tak, že jsem je počůral. Štípalo to v ranách tak bohovsky, že jsem si málem stříknul do gatí. Ale zahojilo se bez Hnisání.
Je to stará babská rada z vesnice na východním Slovensku, kde jsem se narodil. samoliter.
.
to jsou zase kecy a kecy, za chvili se tady dame na carodejnictvi
ale zase, kdyz to vezmu logicky (aby mela teta vilma radost
), tak :
prubeh morske nemoci je (resp. jeho dve casti, ostatni je nezajimave pro tuto logiku) nevolnost, zvraceni ... a to nejaky cas zabere, cili tak dlouho clovek bude trpet - dejme tomu, ze to bude kratke, 2 hodiny + 1 hodina = 3 hodiny muk
... no a kdyz bych aplikoval vasi zazracnou metodu hned na zacatku - dejme tomu do 5 minut, tak jsem si usetril alespon 2 hodiny 54 minut utrpeni a uz zbydou jen ty dalsi prubehy - jako je unava, malatnost ... a protoze unava, malatnost je i po chlastu, tak uz to neberu jako nemoc, na to je clovek uz zvyklej
... a kdyz neni, tak je to zanedbany trenink
takze mi vlastne morska nemoc trvala jen do 6 minut
... a to musite uznat, ze to se uz da
, tomu se neda ani rikat nemoc
:D:D
a jak ze jsem prisel k tem usetrenejm 2 hodinam 54 minutam ?
to je jednoduchy a logicky, kdyz bych aplikoval tuhle mocovou metodu, tak uz dalsi nevolnost nebude, nebot ji rovnou preskakuju a jdu zvracet (cili jsem trpel jen do tech 5 minut) a to zvraceni bude, tak intezivni, ze za 1 minutu uz opravdu nebudu mit co ...
kdyz to ted po sobe ctu, tak zjistuju, ze jsem vlastne dokazal vymytit (nebo spise vymitit
) morskou nemoc
... a to jen za pouziti logiky
... takze se pridavam k prani dobre chuti
a ja tez zustanu radeji u piva
[hr]
ps: vilmo, tobe se nelibi logika ... Není žádný důvod si myslet, že by v případě mořské nemoci nemohla pomoci.?, to je prece uplne krasna zenska logika ... damy prominou (tech co to ctou se to urcite netyka, pac ty, kterych se to tyka, ctou neco jineho a ne takovouhle volovinu, co jsem sesmolil
) ... a papito taky (ten si to, ale musi omluvit sam
)
[hr]
... team JI si meje ruce od toho nazoru
... a ja sam si sypu popel na hlavu.
... 

ale zase, kdyz to vezmu logicky (aby mela teta vilma radost

prubeh morske nemoci je (resp. jeho dve casti, ostatni je nezajimave pro tuto logiku) nevolnost, zvraceni ... a to nejaky cas zabere, cili tak dlouho clovek bude trpet - dejme tomu, ze to bude kratke, 2 hodiny + 1 hodina = 3 hodiny muk
... no a kdyz bych aplikoval vasi zazracnou metodu hned na zacatku - dejme tomu do 5 minut, tak jsem si usetril alespon 2 hodiny 54 minut utrpeni a uz zbydou jen ty dalsi prubehy - jako je unava, malatnost ... a protoze unava, malatnost je i po chlastu, tak uz to neberu jako nemoc, na to je clovek uz zvyklej

takze mi vlastne morska nemoc trvala jen do 6 minut

a jak ze jsem prisel k tem usetrenejm 2 hodinam 54 minutam ?
to je jednoduchy a logicky, kdyz bych aplikoval tuhle mocovou metodu, tak uz dalsi nevolnost nebude, nebot ji rovnou preskakuju a jdu zvracet (cili jsem trpel jen do tech 5 minut) a to zvraceni bude, tak intezivni, ze za 1 minutu uz opravdu nebudu mit co ...

kdyz to ted po sobe ctu, tak zjistuju, ze jsem vlastne dokazal vymytit (nebo spise vymitit

... takze se pridavam k prani dobre chuti

[hr]
ps: vilmo, tobe se nelibi logika ... Není žádný důvod si myslet, že by v případě mořské nemoci nemohla pomoci.?, to je prece uplne krasna zenska logika ... damy prominou (tech co to ctou se to urcite netyka, pac ty, kterych se to tyka, ctou neco jineho a ne takovouhle volovinu, co jsem sesmolil

[hr]

- Martin88
- aktívní jachtař
- Reputace: 18
Re: Urinoterapie.
samoliter píše:Kdo chce si rozšířit vědomosti, tak tady: http://urinoterapie.sweb.cz/urinoterapie.htm .
.
Jak říká Smoljak v Na samotě u lesa - "...ale je to jenom pověra"
dle mých informací neobsahuje moč žádné desinfekční látky, vyčištění rány močí spočívá pouze v odplavení nečistot,
ale moč samozřejmě neškodí
další pověrou jsou psí sliny, ty nejen,že nedesinfikují,ale můžou i obsahovat něco, co si pes před chvílí lízal,
tady bych skončil

- Papito
- pravidelný návštěvník
Inu Denisi, je to tak. Lidé vyznávající urinoterapii pijí skutečně chcanky - svoje vlastní a nikoliv "druhák"- víno připravené specielně pro Pražáky. Moč je v okamžiku kdy opouští tělo sterilní, takže nehrozí nějaká gastronákaza, ale ta chuť, že ? Nicméně, značná část českého národa se na léčbu močí připravuje pravidelným požíváním Gambrihnusu, takže by jim to v posledku nemělo činit nijaké zásadní problémy.
- Hauz
- návštěvník fóra
- Reputace: 9
- Kontaktovat uživatele:
mořská nemoc
Přátelé ! Informace o mořské nemoci zde jsou úžasné, zvláště vlastní praktické rady jsou k nezaplacení. Vlastní poznámka : Pokud vím, že tato situace vážně hrozí, vhodné zkombinovat šetrnější věc s méně šetrnou, např. zázvorový čaj s 1 tbl Stugeronu 15 mg půl až hodinu před vyplutím.
Co se týče ReliefBandu, tak ten opravdu funguje na principu elektrostimulace, a to středního nervu (n. medianus) na dlaňové straně zápěstí, následně pak reflexně přes nervové dráhy na mozeček a statokinetické ústrojí.
Podobným principem - ale magnetické stimulace, funguje queaz - away , tedy elastický pásek na zápěstí s permanentním magnetem umístěným nad tímto nervem. Bude jej tady vyrábět jedna firma a asi za velmi dobrou cenu, tak jak bude v prodeji, dám vědět. Už si nechávám pro sebe a kamarády z lodi dělat prototypy!
Stimulační techniky z akupunktury zde nejsou vhodné, i když v oblasti zápěstí jsou tři důležité body : 7. bod dráhy srdce (šen men), 8. bod dráhy plic (lie čchue) - používá se např. u migrény či meniérovy choroby a 7. bod dráhy oběhu (ta ling) využívaný u psychogenních zvracení či zvracení těhotných. U všech těchto bodů se však používá technika tlumivých aplikací, tedy stimuce není vhodná! Z toho důvodu bych se raději přikláněl spíše k tomu magnetickému působení, protože dráždit tyto body elektrikou asi není moc vhodné a už vůbec ne po delší dobu.
Ještě jedna moje poznámka. Narazil tady někdo na preparáty, které se u těchto potíží používají a mohou negativně ovlivnit prostatu. Pánové!! Opravdu pozor!!! podráždit léky na moři prostatu nevhodnými léky a vytvořit si močovou retenci, může mít skutečně fatální konec! Znám kromě sebe jen jednoho doktora námořníka, který sebou vozí močovou cévku, a pak je to opravdu záchrana života. Proto fakt důsledně čtěte příbalové letáky.
Co se týče ReliefBandu, tak ten opravdu funguje na principu elektrostimulace, a to středního nervu (n. medianus) na dlaňové straně zápěstí, následně pak reflexně přes nervové dráhy na mozeček a statokinetické ústrojí.
Podobným principem - ale magnetické stimulace, funguje queaz - away , tedy elastický pásek na zápěstí s permanentním magnetem umístěným nad tímto nervem. Bude jej tady vyrábět jedna firma a asi za velmi dobrou cenu, tak jak bude v prodeji, dám vědět. Už si nechávám pro sebe a kamarády z lodi dělat prototypy!
Stimulační techniky z akupunktury zde nejsou vhodné, i když v oblasti zápěstí jsou tři důležité body : 7. bod dráhy srdce (šen men), 8. bod dráhy plic (lie čchue) - používá se např. u migrény či meniérovy choroby a 7. bod dráhy oběhu (ta ling) využívaný u psychogenních zvracení či zvracení těhotných. U všech těchto bodů se však používá technika tlumivých aplikací, tedy stimuce není vhodná! Z toho důvodu bych se raději přikláněl spíše k tomu magnetickému působení, protože dráždit tyto body elektrikou asi není moc vhodné a už vůbec ne po delší dobu.
Ještě jedna moje poznámka. Narazil tady někdo na preparáty, které se u těchto potíží používají a mohou negativně ovlivnit prostatu. Pánové!! Opravdu pozor!!! podráždit léky na moři prostatu nevhodnými léky a vytvořit si močovou retenci, může mít skutečně fatální konec! Znám kromě sebe jen jednoho doktora námořníka, který sebou vozí močovou cévku, a pak je to opravdu záchrana života. Proto fakt důsledně čtěte příbalové letáky.
- Hauz
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
Přihazuji jednu pomůcku vyráběnou v našich podmínkách. Elastická páska s permanentním magnetem. Lze využít i na břehu. Nevnucuji, jen poukazuji. Někteří mí klienti si to celkem chválí.
Odkaz :
http://www.moravayacht.eu/news/pomucka- ... h-na-lodi/
P.S. tímto Vás zvu i náš web.

Odkaz :
http://www.moravayacht.eu/news/pomucka- ... h-na-lodi/
P.S. tímto Vás zvu i náš web.

- fishmaster
- aktívní jachtař
- classic
- návštěvník fóra
Vážení přátelé,ano
krásně úsměvné téma v lednovém mrazu.Naštěstí mě mořská nemoc vždy minula.Ale je nemoc
která si na mě zasedla vloni na Visu a to průjem,myslím,že po požití vynikající zmzliny.
Trvalo to snad týden,všechny výše uvedené příznaky jsem měl.Na lodi dalších 8 lidí,nikdo žádno zkušenost
s vedením lodě.Mě bolel celý svět,na oné místnosti jsem byl tolikrát,že to ani nejde spočítat.
Jako lék jsem vyzkoušel vše od endiaronu až po větší množství rumu.Nepomohlo vubec nic.
Máte někdo na to lék?
krásně úsměvné téma v lednovém mrazu.Naštěstí mě mořská nemoc vždy minula.Ale je nemoc
která si na mě zasedla vloni na Visu a to průjem,myslím,že po požití vynikající zmzliny.
Trvalo to snad týden,všechny výše uvedené příznaky jsem měl.Na lodi dalších 8 lidí,nikdo žádno zkušenost
s vedením lodě.Mě bolel celý svět,na oné místnosti jsem byl tolikrát,že to ani nejde spočítat.
Jako lék jsem vyzkoušel vše od endiaronu až po větší množství rumu.Nepomohlo vubec nic.
Máte někdo na to lék?
Dovolím si malé upřesnění předešlého příspěvku.
Chlazená coca cola po malých doušcích je na zklidnění žaludku v případě zvracení vyvolaného mořskou nemocí. podává se v kombinaci se čtvrtkou kinedrylu.
Jako naprosto nevěřící tomáš jsem byl svědkem skutečného účinku této receptury na osobách, nad kterými jsem zlomil hůl, protože mi došla moudra, jak jim pomoci.
Pepa
Chlazená coca cola po malých doušcích je na zklidnění žaludku v případě zvracení vyvolaného mořskou nemocí. podává se v kombinaci se čtvrtkou kinedrylu.
Jako naprosto nevěřící tomáš jsem byl svědkem skutečného účinku této receptury na osobách, nad kterými jsem zlomil hůl, protože mi došla moudra, jak jim pomoci.
Pepa
- Hauz
- návštěvník fóra
- Kontaktovat uživatele:
to classic :
Přesně to samé mě chytlo před dvěma roky taky v Chrvatsku a po té hrůze si ani nepamatuji, který to byl ostrov, ale bylo to po sqělých slávkách v česnekové omáčce, kde tím česnekem bylo přeraženo úplně všechno i to, že jedna z nich byla asi z minulého století. Vyzkoušel jsem úplně všechno, když jsem měl ssebou i ty nejtěžší tabletkové kalibry, ale ty následující tři dny jsem to prostě musel přetrpět a pak se mi to porazilo přebít Tullamorkou.
Loni na Elbě mě pak kamarád zaskočil opět sqělými domácími klobáskami a bylo to zas to samé, tentokrát to ale šlo zas pěkně dlouho vrchem, opět překonáno Tullamorkou!
P.S. na těžké střevní infekce zvláště v exotických destinacích jedině Ercefuryl tbl!
Přesně to samé mě chytlo před dvěma roky taky v Chrvatsku a po té hrůze si ani nepamatuji, který to byl ostrov, ale bylo to po sqělých slávkách v česnekové omáčce, kde tím česnekem bylo přeraženo úplně všechno i to, že jedna z nich byla asi z minulého století. Vyzkoušel jsem úplně všechno, když jsem měl ssebou i ty nejtěžší tabletkové kalibry, ale ty následující tři dny jsem to prostě musel přetrpět a pak se mi to porazilo přebít Tullamorkou.
Loni na Elbě mě pak kamarád zaskočil opět sqělými domácími klobáskami a bylo to zas to samé, tentokrát to ale šlo zas pěkně dlouho vrchem, opět překonáno Tullamorkou!

P.S. na těžké střevní infekce zvláště v exotických destinacích jedině Ercefuryl tbl!
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
O mořské nemoci
..... Jedna velmi důležitá věc je o tom že za mořskou nemoc se nikdo na palubě nemusí stydět. Je to naprosto normální věc a nebudete věřit, ale mořskou nemocí trpí i fakt velcí námořníci. osobně jsem jeden s těch bastardů, kteří nikdy mořskou nemoc nezažili v té horší fázi. Bylo mi párkrát blbě, ale asi po pitivu. Jinak mám jednu zkušenost. spousta námořníků se snaží obcházet mn medikamenty. bacha na to ne vše pracuje ok. totiž mořská nemoc velmi jde ruka s rukou o životě na palubě a o stylu jachtingu. totiž na houpající se plavidlo je třeba se připravit poněkud pomaleji. chápu že když přijede posádka na týdení charter tak se chce za každou cenu plavit a další potíže jdou stranou. jenže přeci je fajn si tak krásnou věc jako jachting neznechutit. za dobu co jsem učil jachting v chorvatsku jsem přišel na jednu malou věc. Posádky co přijeli přepité a a přežrané řízkama a ještě pili a vařili před vyplutím tak trpěli jak psy. ty skromnější co tak neřádili byli vždy na tom lépe. asi to tak je. jednou mi jeden kapitán vysvětlil že když klienti vyzvracejí pozemskou stravu tak budou fu fu.

- bozakafka
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Fufu fufu vysvětlím. Kdysi když jsem lezl po horách tak jsme s kamarádem lezli poměrně těžkou cestu v Tatrách. muj kamarád trochu koktal...... tam ti byla jedna spára a on tam založil věc které se říkalo "perin" naprostá novinka v jištění. kdaž byl asi tak pět mětrů nad tím prinem tak hodil držku dolu a ten perin ho udržel a jak koktal tak byla jeho slova "doprdele ono to fu fu funguje" a od té doby je fu fu pro vše co finguje
- bozakafka
- aktívní jachtař
- Kontaktovat uživatele:
Komín píše:To je dobrý. Máš na to ty nebo kámoš autorský práva nebo to můžu používat taky? Fakt se mi to líbí! Hlavně ten příběh, co to rčení provází.
P.S.: Jak ten "perin" vypadá? Já už vkládal do spár leccos, ale tohle jsem ještě neslyšel.
Vím že naprosto odcházím o tema mořské nemoci. PERIN byl jakýsi multifunkční vklíněnec o kterém jsme si mylně mysleli že se dá zakládat dobře do spár jako FREND. bohužel to byla sázka do loterie a ta věc nemakala dobře jak FREND. Tenkrát když udržela kámoše tak jsem byl fak já i on překvapen a oba jsme cítili jak se s námi houpe svět.......obdoba mořské nemoci. vracím se k tematu tohoto vlákna