Montáž vinšny

Palubní instalace, zařízení a výbava lodě pro plavbu.

Moderátoři: vilma, Pepa, smike

salamandr
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod salamandr » sob bře 10, 2012 12:20 pm

Tak mi je zatraceně neber :D to je jasný že to nebude jen tak ale když by jsem to měl tady kupovat za 100E tak si raději objednám z říše za 25 plus pošta a vyjde to levnějc.

Uvidíme třeba se to povede

T.
Lucifer
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Lucifer » sob bře 10, 2012 12:34 pm

Libor píše:Nechci Vám brát iluze, ale co by z toho Avar měl, kdyby Vám to prodal za dodanou cenu.... :?

Barton to přece nedodává prodejcům za maloobchodní cenu! Sami Avar navrhli a říkali že jim pravidelně dodávají. Tzn. mají velkoobchodní ceny. My taky knížky dodáváme s rabatem, aby mohli prodejci prodávat za maloobchodní ceny co my. A samozřejmě, že bych je nekupovala za přemrštěnou cenu, to si je objednám přímo od Bartona. Nebo je mají také v katalogu Compass, ti mají obchod v Mondsee a tam občas zavítáme. Tam je ale mají za 59eur.

Salamandře, neboj, nic bych ti nekupovala, stejně nevím rozměr tvých vinšen. Jen bych ti dala vědět, jak to je...
salamandr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod salamandr » sob bře 10, 2012 12:41 pm

dělám si legraci :D když to pujde objednat tak určitě jdu do toho protože mi to přijde jako elegantní řešení. A kdyby to šlo přes AVAR tak to bude oo to jednodušší. Tak jestli s jim budeš posílat mail tak se potom ozvi nebo jim mlžu poslat v pondělí já a uvidíme mám s nima dobrou zkušenost ozvou se většinou do druhého dne ne li během hodinky.

zatím ahoj
T.
black
návštěvník fóra
návštěvník fóra

svorka lana za vinšnou

Příspěvekod black » sob bře 10, 2012 11:14 pm

Zdravím všechny v diskusi a dovolím si napsat jak to mám já na lodi typu Mušketýr - 6,5 metru dlouhé.
Na lodi jezdívám většinou sám - i závody. Proto jsem všechny lana a výtahy od stěžně natáhl přes kladky (Dreifachblocke) zavěšené na patě stěžně přes horizontální naváděcí kladky (Decksumlenkblocke) a přes 4-stopery (Fallenstopper easylock). Za nimi je klasická vinšna na kliku. Tohle všechno dokáže obsloužit i osmiletý vnuk.
Kosatkové otěže vedu přes kladky na posuvných lištách (Genua-Rutscher "T"-Schienen) na další vinšnu na boku paluby, za kterou je curry svorka (v zubech má zality plechové planžety) na "ohlém plechu"- podložce, vyrobenou od Mikuláše (před 10-ti lety za pár korun, když byl ještě v Modřicích). Pozor na pravou a levou stranu- obě vinchny se točí doprava- proto je každá strana jiná. Tyhle vinchny používám i při kotvení na YC pod Pavlovem. Všechny záseky jsem doslova vyhodil - dnešní kvalitní lana je zachvíli "vyderou" a měkké zase nedrží.
Hodně se toho dá vidět v katalozích ( třeba z Tullnu) - když to podle nich nekoupím tak to aspoň okopíruji a vyrobím- vlastně obráceně!

Omlouvám se - nedokázal jsem sem vložit obrázky- proto jsou na "Rajčeti"
http://cernyblack.rajce.idnes.cz/Namontovane_vinchny
salamandr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod salamandr » ned bře 11, 2012 10:27 am

Jo díky tak nějak tby jsem to chtěl mít taky pokud neseženu výše zmíněné kroužky na vršek vinšny. Jde o to že mám na palubě stopery před vinšnama takže nemám problém s obsazeností vynšny navíc mám 4. Mám problém že je používám na otěže kosatky a když se přehazuje tak ty záseky fakt zdržujou. Ty svorky jsou lepší.

T.
salamandr
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod salamandr » čtv bře 15, 2012 9:38 pm

Mluvil jsem s Avaryacht a gumové záseky na vinšny od Barton marine vychází na 2430 kč.
vlastikptacek
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod vlastikptacek » úte lis 20, 2012 4:08 pm

Ahoj, rád bch se zeptal zda někdo z vás pořídil ty kroužky od Bartonu které mají udělat z klasické vinšny tu samozasekávací? A zda-li to doopravdy funguje. Díky za info.
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » stř lis 21, 2012 9:00 am

Dovolím si se připojit se svými zkušenostmi - Dehler Delanta 25, většinou jezdím sám. Vinšny mám dva typy - samozásekové (Lewmar 16) a bez záseků -bezejmenné, polovičního rozměru. Lewmary jsou na bortu a používám jen na otěže kosatky, event. blistru. Původně jsem za každou měl ještě zásek - otěž šla přes kladku bočního jezdce na vinšnu, do záseku na vinšně a pak volný konec do druhého záseku na bortu. Druhé záseky za vinšnou jsem zrušil a je to OK. Stačí zaseknout do ninšny a drží. Ty menší mám na střeše kajuty a slouží na výtahům od kosatky a hlavatky. Lana mám umělá, před vinšnou stopery - na tři lana. Při dotahování výtahu se dají lana měnit, pokud by byl stoper/zásek ZA vinšnou, je vinšna obsazená a další lano tam nedostanu.

Zpět na