přihlášení člunu z Holandska

Vše co souvisí s předpisy kolem plavby a technickou dokumentací lodí, včetně jejich regisdtrace. Přepravy lodí. Technickými prostředky pro dopravu lodí. Dále pojištění lodí, přívěsů, osob atd.

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

přihlášení člunu z Holandska

Příspěvekod veltrusak » sob pro 10, 2011 3:55 pm

Dodrý den.Prominte za můj dotaz,ale pročítám forum a nemohu najít odpověd na můj problém.Vyhlédl jsem si motorový člun v Holandsku,délka 4,6m,bez motoru,ten chci řešit až později.Sepsání smlouvy na místě bez problémů,ale jiný doklad k lodi není,protože na ní je namontovaný motor 15Ps a v Holandsku není povinnost registrace lodě do 20PS.Co ted?Když ji přivezu,tak ji asi legálně nepřihlásím.Paní na plavebce v Praze-velmi ochotná,řekla,že by stačila i faktura za opravu,nebo jiný doklad dokazující provoz v Holandsku.Děkuji za radu.
Felix
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 152
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Felix » sob pro 10, 2011 5:57 pm

Ehm... chceš radu, o které sám píšeš, že už jsi ji dostal od paní z SPS: potřebuješ jakýkoliv doklad, který prokazuje, že loď byla v provozu v zemi EU (že jsi ji odtamtud koupil, prokazuje kupní smlouva). Stačí opravdu cokoliv, zkus se zeptat, jestli ta loď třeba není pojištěná, pak by stačila kopie pojistky. Teoreticky by mohlo stačit čestné prohlášení holandského majitele, potvrzené tamním notářem a úředním překladatelem přeložené do češtiny, ale to poleze do peněz, takže se raději předem zeptej SPS, jestli to přijmou.

Jiná situace je s motorem, pokud plánuješ dát na loď starší motor, bude výrazně jednodušší, pokud ho budeš mít napsaný v kupní smlouvě jako součást lodě. Musí samozřejmě být mladší 25 let a pro úplnost dodávám, že to, co jsem napsal, neplatí v případě, že ten motor už máš a je přihlášený k nějaké tvé jiné lodi - to bys ho mohl bez problémů přehodit.
veltrusak
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod veltrusak » sob pro 10, 2011 6:05 pm

Dobrý večer.Děkuji za odpověd.Pokusím se tedy ještě jednou domluviit na SPS,jestli ta čestné prohlášení,nebo jiné by bylo.Já i uvažoval i o stavbě a přihlášení jako nové,ale podle vlákna jinde,to asi tak jednoduché není.určitě děkuji
ZofMart
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod ZofMart » sob pro 10, 2011 9:15 pm

Neznám tamní ceny a ani poměry, ale co si vygooglit nějaký marine servis někde poblíž místa koupě a ten motor si nechat třeba prohlédnout, nebo seřídit.
Fakturu by jsi měl dostat. Případně ještě před koupí (nebo po domluvě), aby jsi na ní měl jméno původního majitele - holanďana.

Zpět na