Cestování do HR - pokuty za překročení rychlosti

Oblíbené způsoby dopravy na místo jachtingu, po vlastní ose, letecky, či jinak. Doporučení a tipy na cestu. A ještě něco-podělte se o náklady na cestu, využijte burzu kontaktů a tabulku Spolujízda.

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Martek
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Cestování do HR - pokuty za překročení rychlosti

Příspěvekod Martek » pon čer 16, 2008 1:17 pm

host60
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Viděl jsem na vlastní oči

Příspěvekod host60 » pon črc 14, 2008 11:18 pm

Moje zkušenost na dálnici v Chorvatsku, a to dvakrát během jednoho půldne. Jedu si to na hranici povolené rychlosti načež se ze zadu řítí nějaký dravec a sotva mne předjede, tak následuje ve stejném tempu bavorák. Říkám si: "Místní si dávaj závody", ovšem ve chvíli kdy bavorák předjede to první auto, tak se mu za zadním sklem rozsvítí POLICIE a majáky a už si odvádí provinilce stranou.
mboban
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod mboban » stř črc 16, 2008 2:28 pm

Výše popsané mohu potvrdit. Letos jsem byl svědkem podobné situace. V černém policejním autě jsou muži v civilu, bouchačky pod sakem. :gun: Bylo to jak v nějakém filmu.
TomasJel
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

rychlost do 160 km/h

Příspěvekod TomasJel » stř dub 14, 2010 1:25 pm

příhoda ze září 2009
... na dálnici před Zagrebem bylo krásně volno, téměř žádná auta, rovinka. Při předjíždění se za mnou obejvilo černé Audi A4 a já ještě zrychlil. Samozřejmně to byli policajti. S chorvaty se nemá cenu hádat a tak jsem jako vždy nasadil mírný úsměv, pokorně jsem si sypal máslo na hlavu a celkem přátelsky jsme se dohodli na 500 kn. Při odjezdu mne ještě upozornili, že 187 km/h je už opravdu moc, ať raději jezdím do 160 km/h. To pak napsali na zadní stranu pokutového lístku!!!! Neuvěřitelné!
Do 160 km/h většinou jezdím, takže na dálnici s policajty problém nemám, ale oblíbené padesátky i mimo obec mne někdy vytrestají.... POZOR chorvati tu chytají klidně i ve 2 ráno!!!
JardaF
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JardaF » stř dub 14, 2010 1:55 pm

Jo taky jsme platili, v obci. Ridila zena. Prijezd do obce, hned za ceduli mela na tachometru asi 65, a dobrzdila na 50. Ale za rovinkou v zatacce stali policajti, speedgun v ruce a zmerili presne tu ceduli obce. Takze to stalo po chvilce ukecavani a bez potvrzeni asi 300 lasicek, pokud se dobre pamatuju. Puvodne chteli snad 150 EUR nebo tak nejak.
tataS
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 5

Příspěvekod tataS » stř dub 14, 2010 4:05 pm

Mě stálo 55km v A na konci vesnice 21EUR. Za papírovým policajtem stál pravý s ručním radarem. Omlouval se mi, že mě nemůže dát menší pokutu, protože prý
se mu záznam z měření ukládá do paměti a to mu kontrolují s pokutovými bloky.
johnik68
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod johnik68 » stř dub 14, 2010 4:41 pm

To jsme se vraceli s dovolené s rodinkou,a kousek před mítnici jsem předjížděl pomalejší auto.V zrcátku vidím sporťák,snad Ferrari,myslím si "počkáš,chlapečku,za chvilku tě pustím než ho předjedu".Jenže boreček nečekal, a předjel nás oba ZPRAVA :o .No a na ti mítnici,když jsme tam dojeli,už ho kliftoni kasírovali.Ale kde stáli,nevím.Takže bacha...
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » čtv dub 15, 2010 12:37 am

Nevím, co jim ten pevný radar zapisuje do paměti, ale mě se zapsalo do paměti, že mě takto naměřili na padesátce umístěné šikovně před tunelem a zcela jasně si řekli o10E bez dokladu..Nebo 30E s dokladem. Hádejte, co jsem si vybral. :)
vovsky
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 15

Příspěvekod vovsky » čtv dub 15, 2010 8:13 am

Předpokládám,že Ty ,jako slušný člověk a bojovník proti korupci,jsi si vybral možnost č.2. :good: :good: :good: :good: :good:
Luky
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luky » čtv dub 15, 2010 11:09 am

Taky přidám do mlýnku, minulý rok jsme se známými jeli na výlet z Tučep do Dubrovníku. Už ani nevím ve které vesničce to bylo ale známej jezdí jak prase a my abychom nezbloudili ho následovali. V jedné vesničce jelo před námi auto a známej ho fikl tak kolem 70km/hod a my samo chtěli taky ale naštěstí jelo do protivky auto a když přejelo a já chtěl auto před námi předjet tak vidím jak našeho milého známého kasírujou policajti. V duchu jsem poděkoval za to auto do protivky a za vesnicí počkal na známého, když dojel tak jen řekl: za 72km/hod jsem dostal 500 naštěstí kun. To že dostal flastra tak ho neodradilo na dýl jak 20km slušné jízdy, pak zase jak prasátko :D
Luboson
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Luboson » čtv dub 15, 2010 10:57 pm

Správně, kdo se bojí, s.... v síni.. :) Máš Vovsky úplnou pravdu, jako uvědomělý evropan jsem mu dal těch 10 E. :)

Zpět na