Jako záložní ručku na loď jsem koupil Garmina GPSMAP 78s s Bluechartem G2.
Z obou přístrojků jsem velmi mile překvapen - software je u obou snad totožný, takže funkce taky; displej velmi podobně dobře čitelný na poledním srpnovém řeckém slunci (ve slunečních brýlích); reakce na tlačítka svižná (u eTrexu testuju jen se základní mapou světa - ostrov Paxos ještě obsahuje, Antipaxos už ne); eTrex je navíc i hezký a malý a 78s zas vodotěsná a plove. Zatím jsem nenašel nic, co by mě prudilo.
Petře, ptej se, pokud budu moci, vyzkouším. V Praze doporučuju Picodas na Evropské (u CUBE OFFICE), mají tam showroom a velmi ochotný personál, zejména p. Ivo Steiner má přehled i v námořních navigacích. Za mě dobrý.
P.S.: v severním Jónském moři SBAS funguje, přesnost (udávaná přístrojem) 2m. SBAS se zapíná položkou WAAS, ale my nyní poučení už víme, že je to vlastně EGNOS

P.S.2: eTrex 30 má/měl nějakou sw chybku, která omezovala rychlost překreslování velmi podrobných map. Ze všech Garmiňáckých map na světě je takto podrobná prý pouze CzechTopo PRO 2012 (1:10 000) a tak ji p. Steiner pro eTrex 30 nedoporučil, nicméně problém reportovali do amerického Garminu a prý už je snad vyřešen. Nevím, já jsem raději koupil CzechTopo 1:25 000.