Antifouling - kde koupit za dobré peníze

Věčné téma - opravy lodí všeho druhy a všemi dostupnými prostředky. Materiály, postupy. Dobré rady atd.

Moderátoři: vilma, Pepa, david

Michal123
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 5

Antifouling - kde koupit za dobré peníze

Příspěvekod Michal123 » pát dub 04, 2014 11:56 pm

Ahoj,
nevíte není někde akce na Antifouling barvu?
Má to být na jezera. Metry čtvereční nevím, zhruba se jedná o 5 až 7 laminátových člunů a plachetnic zhruba délka 5 metrů.

Michal
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 21

Příspěvekod martinptacek » sob dub 05, 2014 8:28 am

já bych zkusil nějakej obchod.
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » sob dub 05, 2014 10:16 am

Co je to dobrý peníz?

Větší balení je vždy levnější. Rozdíl je také zda chceš normální, nebo tvrdý.

Tady máš 2,5 litru za 2385,-Kč
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2374

Tady za 1912,- (přepočet na 0,75 l je 574,-Kč
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... cts_id=887

Toto je přímo určené na jezera
http://shop.jachting.info/index.php?mai ... ts_id=2397

Doby kdy plechovka 0,75 byla pod 500 jsou už hodně dlouho pryč.
vikigach
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 5

Příspěvekod vikigach » sob dub 05, 2014 11:37 am

Ahoj, můžu ti prodat jednu plechovku 0,75 l antifouling International C 17m, teflonový dousložkový s měděným práškem. Koupil jsem jeden navíc. Stál 1100,- Kč prodám za 900,-. Jedna plechovka ti vystačí na 2-3 lodičky.

http://www.svb24.com/en/international-a ... c-17m.html
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod martinptacek » sob dub 05, 2014 11:46 am

Nebo můžeš použít indulonu. Pokud je to jen 2 měsíce na vodě, tak by to mohlo stačit. Pak stačí vytáhnout a znovu aplikovat. Možná by stačila i nějaká vazelína.
plachtar
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod plachtar » sob dub 05, 2014 2:18 pm

Je to trošku OT, ale jaký se vám osvědčil váleček na nanášení anifoulingu? Molitan, velur, něco úplně jiného ?
Díky.
gryf
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod gryf » ned dub 06, 2014 6:50 pm

Já natíral antifoul (s měděným práškem) molitanovým válečkem. Měnil jsem jich cca 10, loď mám 7,5 na 2,5m a dělal jsem dvě vrtstvy.
plachtar
návštěvník fóra
návštěvník fóra

to Gryf

Příspěvekod plachtar » ned dub 06, 2014 6:59 pm

Diky, mám loď téměř stejných rozměrů, tak to vyjde cca nastejno. Třeba se časem na Lipně potkáme. Ivoš
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » ned dub 06, 2014 7:40 pm

martinptacek píše:Nebo můžeš použít indulonu. Pokud je to jen 2 měsíce na vodě, tak by to mohlo stačit. Pak stačí vytáhnout a znovu aplikovat. Možná by stačila i nějaká vazelína.

Jak jednoduchý... :D
Vloni jsem se opět neudržel a já blbec vyrazil na lodě na vodě. Kromě jinýho mě zajímalo právě jak ošetřit trup při pobytu 2 týdny na moři. Taková poměrně pěkná a ochotná (eda jen k diskuzi) slečna se mi tam věnovala. Bohužel jak byla pěkná, tak tomu co nabízela nerozuměla ona, ani její kolegové ze stánku.
Ptal jsem se na nějaký vosk, či prostě nějaký přípravek, kterej nanesu na trup a ochrání to loď tak na 2 týdny. Dostal jsem odpověď, že "tuhle krabičku" lidi hodně kupujou. Co to je, jak to funguje a jak dlouho to vydrží už ale nikdo nevěděl.

a ona přitom stačí indulona. :) V jednoduchosti je krása. :)
provizorni
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod provizorni » pon dub 07, 2014 1:47 pm

Zdenda12345: jestli jsi byl minulý rok (2013) na Boat Expo, mohl jsi tam narazit na stánek Czech Multihulls, který byl zaměřen především na ochranné nátěry trupů. Tedy zaměřen na antifoulingy, TopCoaty, tmely a základy... Navíc na veletrh zavítali i zahraniční výrobci prezentované značky Sea-Line a bylo možno s nimi prodiskutovat přesné specifikace.
Určitě se podívej na stránky Czech Multihulls nebo napiš mail a odpoví ti co a jak... :)
Zdenda12345
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 73

Příspěvekod Zdenda12345 » pon dub 07, 2014 2:19 pm

Po pravdě řečeno jsem z tý výstavy byl tak znechucenej (jediný slušný slovo co mě napadlo), že ani nevim na jakym stánku jsem to to byl.

Byl jsem tam s dcerama. Těšily se, že se podívaji do nějakých lodí. Docela dost na tom ujížděj. Na prvnim stánku se pikolík kroutil, že tu loď už prodali a že do ní nikdo nesmí. Když viděl moje natěšený prcky, tak je teda výjimečně pustil alespoň nakouknout dovnitř. U dalších dvou stánků mě poslali do striktně hajzlu s tim samym důvodem. Kujva když je ta loď prodaná, tak co jí tahaji na výstavu?!
Takže prohlídky lodí jsme vzdali. No a pak přišla pro holky ta míň záživná část.... chtěl jsem se podívat po nějakym příslušenství, navigačních přístrojích a právě po té chemii.
Ceny byly všude jak pro vožralý milionáře. Hned na prvním stánku s chemií jsem navíc narazil na takový neznalce, že mě to odradilo od dalších otázek na dalších stáncích. Všude akorát hostesky apod. Šou a pí...čoviny pro pražáky (býval jsem taky pražák, tak to snad můžu říct).

Shodli jsme se, že jestli ještě nějakou výstavu, tak rozhodně ne v čechách.

Aby bylo jasno.... ta výstava nemusí bejt nutně špatná. Jen je prostě pro jinou cílovou skupinu, než jsem já. Podle mě je to pro lidi, kteří se nudí v paneláku a tak s dětma vyrazí podívat se na nějaký věci, který se houpou na vodě (někdo jim snad říkal, že jsou to lodě, tak asi jo). Vrcholem akce jsou pro ně létající muži a stánek s párkama.
provizorni
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod provizorni » pon dub 07, 2014 3:44 pm

A byl jsi teda na Lodě na vodě a nebo na Boat Expo? Aby jsi nemátl ostatní...
maxik1958
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod maxik1958 » pon dub 07, 2014 4:09 pm

Myslím, že je úplně jedno kde byl, je to dost podobný :whist:
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 3

Příspěvekod Josef » pon dub 07, 2014 6:36 pm

Zdendo12345, myslím, že tyto výstavy nejsou pro lidi co žijí v panelácích, ale spíš pro lidi co vlastní několik paneláků. :? :D
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Josef » pon dub 07, 2014 6:42 pm

Já myslím, že ta indulona, nebo vazelína je nesmysl. Okolo lodě by se podle mě táhla mastná skvrna. Na dva týdny na moři bych tam nedával vůbec nic a po vyndání z vody bych trup hned umyl. Na sladké vodě úplně v pohodě.
martinptacek
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod martinptacek » pon dub 07, 2014 6:54 pm

já dal indulonu a měsíc v pohodě. Pak po týdnu umýt pod vodou a dvě měsíce na moři i bez fólingu.
david
moderátor
Reputace: 234

Příspěvekod david » pon dub 07, 2014 10:32 pm

Josef píše:Já myslím, že ta indulona, nebo vazelína je nesmysl. Okolo lodě by se podle mě táhla mastná skvrna. Na dva týdny na moři bych tam nedával vůbec nic a po vyndání z vody bych trup hned umyl. Na sladké vodě úplně v pohodě.

na sladký vodě v pohodě, ale toho Kačorka parkuješ v garáži. přijď se podívat na moje dno a můžeš si vzít sebou rejžák. :lol:
Josef
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Josef » úte dub 08, 2014 10:32 pm

Davide to ti věřím, také máme jednu loď celou sezónu na vodě (ty dokonce možná i několik sezón v kuse?). Váží skoro 5t, takže se docela blbě a hlavně draho vyndavá z vody (jeřáb). Dvakrát do roka to docela stačí. Kačorka mám opravdu většinu roku v garáži. Dávám ho na vodu třeba jen na prodloužený výkend. Ten se dá dát na vodu kdykoliv a v podstatě kdekoliv. Můžu teda docela posoudit jak loď obrůstá řasama a podobným sajrajtem v závislosti na čase po který je loď na vodě. Zdenda12345 se ptal na dobu dvou týdnů na vodě, což je moje běžná dovolená s Kačorkem a můžu tedy znova říci, že na takovou dobu není potřeba žádné speciální úpravy trupu. :D

Zpět na