Príves na loď z Holandska ako doviesť?
Moderátoři: vilma, Pepa, smike
- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
maxik1958 píše:Já jsem měl u Allianzky pojištěný vozík jen na VIN, a SPZ jsem dodal až tak za půl roku
ja som to myslel inak - kupoval som auto v Nemecku, išiel som vybaviť prevozky (k tomu potrebuješ zelenú kartu a doklady od auta). No a nemecký úradník nie a nie mi vydať prevozky. Vraj tá poisťovňa nie je na zozname, ktorý uznávajú. Pritom Wustenrot je nemecká poisťovňa.
Re:
Zdravím Copy
tie dovozné značky sa vybavujú priamo v stredisku RDW alebo kde? Je to na počkanie?
Ďakujem vopred za odpoveď!
tie dovozné značky sa vybavujú priamo v stredisku RDW alebo kde? Je to na počkanie?
Ďakujem vopred za odpoveď!
copy píše:až tak geniálny nápad to nie je, pretože príves pod 750 kg nemôžeš z Holandska vyviezť po osi, nedostaneš naň prevozku ani poistku. Teda vyviezť ho môžeš, naložený na inom prívese alebo odťahovke. Minulý rok to tak bolo, neviem ako je to teraz, lebo to od prvého januára 2014 mali meniť.
Ja som kupoval príves nad 750 kg a predávajúci mi k nemu vybavil prevoznú značku a poistku na 10 dní.
Prevozné značky platné aj mimo NL sa holandsky volajú Uitvoerkenteken (nemecky Ausfuhrkennzeichnen).
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Re: Príves na loď z Holandska ako doviesť?
Já to dělám tak ze si vezmu SPZ z mého vozíku a raznice. Na místě výrazim číslo na oj dam SPZ.a jedu po ose.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
geus - ale to sa nemusí vyplatiť.
- geus
- zkušený harcovník
- Reputace: 40
Pokud je ten vozík v hezkem stavu.a bude vše funkční já si vždy beru svou světelnou hrazdu aby vše svítilo jak ma. Tak to nikdo řešit nebude.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
geus, vedel by som ti popísať situáciu, keď som noc presedel u policajtov v cele. A to kvôli vozíku, ktorý som legálne kúpil, a na ňom originál nemecká značka. Dôvod? Boli na ňom dve rozličné VIN čísla vyrazené.