Nafukovací člun s motorem

Rady pro začínající jachtaře

Moderátoři: vilma, windward, Pepa

indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » úte lis 25, 2014 1:56 pm

Tento cln je dobra volba, hlavne na plavby za pekneho pocasia. Cenu neriesim, skor kategoriu. Udrzba je v podstate nulova. Ak to mas kde skladovat a na com vozit, tak nie je o com. Aj ked je cena ako dva gumaky, tak stale je to lepsia investicia. Toto mas totiz naveky. :)
Ozzie
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 42

Příspěvekod Ozzie » úte lis 25, 2014 3:10 pm

Ja by som ten hliníkový čln nebral. Dôvod: Cena ca 3.500.- plus motor 40 HP ďalších 5.000.- plus príves za 1.000.- Výsledok: 9.500.- EURO a stále ešte nemáš žiadnú ochranu nad sebou. Trošku veľa. Za takú cenu sa dajú dostať už lepšie člny.
indianajones
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 7

Příspěvekod indianajones » úte lis 25, 2014 3:28 pm

Pokial by to malo byt 9500 Eur, tak to nie je malo, ale da sa kupit aj malo pouzivany motor za podstatne nizsiu cenu. Popripade tam dat aj nieco slabsie. Ten cln vazi cca 110 kg. To nie je vela. Keby chcel nieco s kajutou, tak na SK je na predaj dvojrocna Cortina 480 pilot aj s 50HP motorom a vozikom za 7000eur. To mi pride fajn cena, aj ked podrobnosti som neskumal. Je to ale uplne iny cln. Mne ten hlinikovy cln pride dobry a bude si dlho drzat cenu.
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 154

Příspěvekod Denis » úte lis 25, 2014 7:44 pm

Ten hliníkový čln bude dobre jazdiť aj s 20 -25 HP motorom, ale ak kúpiš slabší motor s el. štartom a el. trimom, tak cena je už pomaly ako pri 40 koňoch, rozdiel nie je velký.
S cenou je to ošemetné, starý motor je starý a nový zas nový 8) kúpiť dobrý starší motor nie je lahké, lebo ich je málo v ponuke. Ak pár rokov nebude tu zostavu predávať, tak sa nový motor oplatí, ak by mal za rok dva kupovať niečo iné, tak nový motor nie je dobrá kúpa,
Cena 9000 eur za takú zostavu je primeraná, ak na to má, nech si dopraje.
martin1980
nováček na fóru
nováček na fóru
Reputace: 0

Příspěvekod martin1980 » stř lis 26, 2014 1:46 pm

Copy: Ten člun není používanej, byl jenom jednou na nějaký akci
Denis: Zajímavý postřehy, děkuju :) Podívám se teda ještě po nějakým kajuťáku nebo kabriu.

Hodně z vás mi doporučuje člun z druhý ruky.. taky jsem to zvažoval.. ale obávám se, aby mě někdo nenatáh, protože lodím moc nerozumim. Pak mi po měsíci odejde motor, nebo zjistim, že do něj teče a přeci jenom to není malá investice :?
knoki
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 6

Příspěvekod knoki » stř lis 26, 2014 2:49 pm

Já tedy nepatřím k těm, co by doporučovali starší...
To co jsem Ti chtěl napsat, tak ve svých (tuším 2 příspěvcích) již napsal Denis.
Plus bych k tomu ještě dopsal: vzhledem k tvým zkušenostem a budoucímu využití (jak jsem pochopil):
Ten Al - člun je OK. Vzhledem k tomu, že ho prodává jedna z velkých českých "lodních" firem, tak bych to bral, jako nákup od solidního dodavatele. A pokusil bych se s nimi zároveň domluvit i na koupi vhodného motoru. Myslím, že by Ti mohli udělat cenu buďto na nový, případně na starší. Ale důležité je asi, vzít od nich celý komplet - pak bych se určitě nebál případného řešení nějakého problému, zkusit se domluvit (pokud vše starší) na délce záruky.
Nechci se tady rozepisovat o tom, kolik pak případně stojí ND (mohou jít do desetitisíců) - a nebudeš každou ptákovinu kupovat v USA (a pak zjišťovat, že do ČR neposílají atd...).
Málokdo z prodávajících Tě upozorní, že motor byl X-krát utopen, v olejích - nahoře nebo dole byla voda (před prodejem vymění za nový) atd (bývá to jako u aut - každé druhé je po přepečlivém důchodci...).
U této firmy bych se toho nebál - navíc v případě problému můžeš třeba z Chorvatska volat jejich mechanikům. A věřím tomu, že když zjistí, že jsi to kupoval u nich, tak se budou snažit...
martin1980
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod martin1980 » úte pro 02, 2014 1:14 pm

Díky, knoki, dobrej nápad s tím kompletem :)
adrienne
nováček na fóru
nováček na fóru

Příspěvekod adrienne » pon úno 09, 2015 11:32 pm

jo na netu jsem se již několik krát střetla s tím, že někdo prodával motor který byl více pod vodou než ve vodě. Je třeba si na to dávat pozor.

Zpět na