Výběr okruhovky
Moderátoři: vilma, windward, Pepa
Výběr okruhovky
Ahoj,zdravím Vás s malou prosbičkou. Hledal jsem ve Vašem fóru něco podobného a nenašel tak třeba mi někdo nadhodí nějaké tipy. Je Vás tu spousta mořských vlků kteří mají velké koráby a ač se mi také líbí jsem spíš přívržencem ( zatím,člověk nikdy neví...) spíše okruhovek či sportovních plachetnic. Chtěl bych trochu větší,mám něco jako 420 v domácí výrobě a nějak mi už nestačí. Poradíte mi něco pro rekreační plavbu,trochu adrenalinu ale i povoz dětí? Po netu jsem koukal něco jako 470, či FD a tak. V loděnici máme ještě starého Fina který čeká na rekonstrukci ale na to je ještě dost času... Poraďte mi prosím,každá rada na začátku dobrá !!! Díky ! Jirka
- indianajones
- pravidelný návštěvník
- Reputace: 7
- indianajones
- pravidelný návštěvník
Koukám že tu nejsem jediný kdo hledá. To jsem rád... Děkuji za rady,ta 470 je opravdu někdy našlapaná tak že se tam těžko někdo posadí. Ale viděl jsem i nezávodní,takové jakoby očesané a to bylo volnější. Mě by to zase tolik nevadilo,rád se sklouznu a děti vezmu na zmrzlinu,to by vydrželi...snad. Spíš vím že 470 je pro dva,spíš jestli by pro mne byla,zda bych jí ukočíroval sám. Vím že žádné velké tóčo bych sám nemohl
. Našel jsem hezkého FD za padesát tisíc i s přívěsem. Ale ten je taky pro dva... Zná někdy tyto lodě z vlastní zkušenosti?

- copy
- zkušený harcovník
- Reputace: 28
- Kontaktovat uživatele:
FD určite nie. Jedine že by si ich chcel už odmalička vystrašiť a od jachtingu odradiť.
470 a FD sú racingové lode, olympijské triedy. To ako keby si zháňal auto, že občas sa previezť na kofolku, občas deti povoziť - a pýtal by si sa, či si kúpiť Subaru WRC alebo radšej rovno formulu F1.
Na to, čo ty potrebuješ, pozri napríklad sem http://www.ixylon.de/ixylonjolle.html a majú tam aj kopec ojazdených.
470 a FD sú racingové lode, olympijské triedy. To ako keby si zháňal auto, že občas sa previezť na kofolku, občas deti povoziť - a pýtal by si sa, či si kúpiť Subaru WRC alebo radšej rovno formulu F1.
Na to, čo ty potrebuješ, pozri napríklad sem http://www.ixylon.de/ixylonjolle.html a majú tam aj kopec ojazdených.
- indianajones
- pravidelný návštěvník
470 nie je pre jedneho. Da sa to, ale nie je to ono. Skus sa rozpisat, ci je priorita vozit deti, alebo skor adrenalin pre teba. Popripade v akom pomere. Na relax je naozaj vhodnejsi ten pirat. Inak ak by ti stacila ta 420, tak ja sailing.sk je jeden inzerat, ktory ta mozno zaujimal. 420 vhodna aj na preteky za 1750 €. Podrobnosti neviem, ale pride mi to lepsia kupa ako nejaky stary FD. Ak sa chces viac vozit sam a deti len obcas, tak si pozri Finn. Tam nalozis vsetkych a aj sa dobre odvezies.
Naposledy upravil(a) indianajones dne stř led 07, 2015 7:06 pm, celkem upraveno 1 x.
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
Pirát OK, aj keď môj názor je, že Pirát je oproti dnešným lodiam naozajstný deduško. A keď už, tak laminátového, drevená loď je vždy chúlostivejšia, a je náročnejšia jej údržba. Tie drevené olaminované sú neskutočne ťažké.
a čo napríklad katamaran? Trebárs Newcat F2? Takýto mám, trupy sú z bezúdržbového PE (polyetylén), plachta nemá rahno (nehrozí úraz), spinaker sa dá dokúpiť. A na vode je naozaj svižný.

a čo napríklad katamaran? Trebárs Newcat F2? Takýto mám, trupy sú z bezúdržbového PE (polyetylén), plachta nemá rahno (nehrozí úraz), spinaker sa dá dokúpiť. A na vode je naozaj svižný.
- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem ho vyfotil, a hned jsem se naasral, páč mi někdo normálně ukrad úplně novou plachtu
, takže loď vypadá jak vypadá, ale jak do ní napršelo, tak je alespoň vidět, že ploutvová skříň je stále vodotěsná
Jinak jsou k ní velmi zachovalé dakronové plachty, všechny podlážky, prostě kompletní, neshnilí loď, trup a dno jsou obroušené, paluba to potřebuje
[img]http:/http://www.starelode.cz/media/kunena/attachments/43/20150107_115743_resized.jpg/[/img]
Stejně to chce osobní prohlídku. O Víkendu se má o 10 stupňů oteplit, takže to vyfotém znovu, vyleju a přikreju

[img]http:/http://www.starelode.cz/media/kunena/attachments/43/20150107_115743_resized.jpg/[/img]

Stejně to chce osobní prohlídku. O Víkendu se má o 10 stupňů oteplit, takže to vyfotém znovu, vyleju a přikreju

- maxik1958
- zkušený harcovník
- Reputace: 36
- Kontaktovat uživatele:
copy píše:Pirát OK, aj keď môj názor je, že Pirát je oproti dnešným lodiam naozajstný deduško. A keď už, tak laminátového, drevená loď je vždy chúlostivejšia, a je náročnejšia jej údržba. Tie drevené olaminované sú neskutočne ťažké.
Hele,Copy, dřevěná loď vydrží o moc víc než skleněná, a váží v podstatě stejně, protože váha je předepsaná, je to závodní loď

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
no jo, kedysi sme chodili na škodovkách 1000 mb na dovolenku do Bulharska - Zlaté piesky (tí šťasnejší do Juhoslávie) , cestou sme dvakrát prespali, priemerná rýchlosť na ceste niekde okolo 70 km/h a to ešte bolo treba dolievať vodu do večne sa prehrievajúceho chladiča.
No a dnes by s ťa s tým MB-čkom vytrúbili z diaľnice kamionisti, čo idú 90 a viac km/h na tempomate... a v nemecku jednak kto by dnes išiel mrznúť na Rujanu, a ani by ťa s autom nepustili do centra (mnohých miest), lebo emisie.
Takisto lode - ok, nostalgia, tradície, všetko beriem - ale doba je už inde. Tiež som ako decko začínal na home-made preglejkovom optimiste s gaflovou plachtou, akonáhle boli na priehrade vlny vyššie ako pol metra, tak to bolo o život - vylievať a vylievať vodu dokolečka. Dnes kúpiš decku napríklad toto, celý trup má pár kíl, a je bezúdržbový - a o rýchlosti ani nehovoriac.
http://www.rssailing.com/de/explore/de-rs-tera
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xu8QkREfFjQ[/youtube]
No a dnes by s ťa s tým MB-čkom vytrúbili z diaľnice kamionisti, čo idú 90 a viac km/h na tempomate... a v nemecku jednak kto by dnes išiel mrznúť na Rujanu, a ani by ťa s autom nepustili do centra (mnohých miest), lebo emisie.
Takisto lode - ok, nostalgia, tradície, všetko beriem - ale doba je už inde. Tiež som ako decko začínal na home-made preglejkovom optimiste s gaflovou plachtou, akonáhle boli na priehrade vlny vyššie ako pol metra, tak to bolo o život - vylievať a vylievať vodu dokolečka. Dnes kúpiš decku napríklad toto, celý trup má pár kíl, a je bezúdržbový - a o rýchlosti ani nehovoriac.
http://www.rssailing.com/de/explore/de-rs-tera
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xu8QkREfFjQ[/youtube]
Chlapi,díky za rady, pěkně to asi pro mne řekl "copy" o tom jak se jezdilo dřív a tak ... Tak asi přerovnám priority abych Vás nemátl. Mám Kleppera ( něco mezi Evropou a 420 ) ale je mi malá . Máme ještě olaminovaného dřevěného Finna kterého si jednou až nebdu chtít žihadlo udělám . Děti mají optimista. To co bych chtěl já je nějaké brko které občas sveze děti. Manželka se ptá zda bych ji mohl občas svézt. Je pravda že děti by se asi vylekali ale tak trochu nevím abych se nevylekal i já
. Já bych si přál prostě něco většího,rychlejšího ale zase ne raketoplán
! Prostě chtěl bych trochu výš !!!!!! 

- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
FD je loď konštrukčne z roku 1951, od r. 1960 olympijská trieda, a až do 1992 ňou aj zostala.
Z toho, čo sme tu pospomínali, pôjde na olympiádu v 2016 iba 470 a Finn (a k tomu Laser muži/ženy a 49er muži/ženy), potom už len katamaran a windsurf. O to ale tebe určite nejde, mať loď, ktorá súťaží na olympiáde.
nepíšeš akého Kleppera máš teraz. Ktorý model?
Z toho, čo sme tu pospomínali, pôjde na olympiádu v 2016 iba 470 a Finn (a k tomu Laser muži/ženy a 49er muži/ženy), potom už len katamaran a windsurf. O to ale tebe určite nejde, mať loď, ktorá súťaží na olympiáde.
nepíšeš akého Kleppera máš teraz. Ktorý model?
- copy
- zkušený harcovník
- Kontaktovat uživatele:
to je len náhoda, lebo pred asi 2 rokmi som riešil podobnú otázku. Chce som z lenivej kajutovky niečo svižnejšie, a hlavne, čo sa dá ľahko vyniesť z vody na breh do záhrady. A vieš čo? po jednej sezóne som tú loď predal - keď poriadne fúklo, bolo treba kosatníka na trapéz. A zase na malom jazere tomu bola krátka voda, čiže kým ten kosatník na trapéz, tak už bolo pomaly treba točiť. Mal som Klepper Jeton. Do slabého a stredného vetra ideálna aj na rodinné jazdenie, alebo aj jazdenie sám (bez spinakra). Teraz mám zas kajutovku a k tomu 420 a k tomu 4,5m katamaran
A chcem to dať všetko preč a kúpiť si kajutový katamaran a k nemu nejaké delo na adrenalín (49er alebo RS800).
Tá pôvodná diskusia tu modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6892

Tá pôvodná diskusia tu modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6892
Naposledy upravil(a) copy dne stř led 07, 2015 9:38 pm, celkem upraveno 1 x.
- Jakub_Vaurien
- návštěvník fóra
- Reputace: 0
Tak v prvé řadě bych jistě doporučil Vaurien. Je podobně veliký jako pirát ale je o dost lehčí na manipulaci. Děti svezeš, uřídíš to sám. Je to loď pro dva takže v jednom když fouká tak si na tom užiješ i trochu divočiny.
No a pokud chceš modernější loď tak bych zabrousil do loděnice RS jak už zaznělo výš tak RS Tera je skutečně pro děti ale třeba takový RS Vareo pro jednoho s hlavní plachtou a genakrem nebo případně větší RS 400 pro dva by určitě byli odpovídající volbou.
Nevím odkud jsi ale na tyhle lodě se můžeš podívat v Brně případně myslím, že jsou i na Lipně.
Jakub
No a pokud chceš modernější loď tak bych zabrousil do loděnice RS jak už zaznělo výš tak RS Tera je skutečně pro děti ale třeba takový RS Vareo pro jednoho s hlavní plachtou a genakrem nebo případně větší RS 400 pro dva by určitě byli odpovídající volbou.
Nevím odkud jsi ale na tyhle lodě se můžeš podívat v Brně případně myslím, že jsou i na Lipně.
Jakub