vlastní někdo v ČR tento typ lodi GM 560 ?

Tipy a návody k výběru lodě. Zkušenosti druhých s výběrem lodě.

Moderátoři: vilma, Pepa, david, smike

pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 14

vlastní někdo v ČR tento typ lodi GM 560 ?

Příspěvekod pepabagi » úte led 20, 2015 1:34 pm

ahoj, hledám někoho kdo vlastní loď GUY MARINE 560 francouzské výroby viz: Obrázek https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=guymarine+560 nebo http://www.guymarine.fr/ na pokec, sdílení informací a rad.
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » ned úno 01, 2015 7:49 pm

nebo něco GM 560 podobného??? hledám inspiraci pro právě probíhající celkovou renovaci.
JPfish
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod JPfish » ned úno 01, 2015 9:09 pm

pepabagi píše:nebo něco GM 560 podobného??? hledám inspiraci pro právě probíhající celkovou renovaci.

Taky moc krásná lodička na ryby blahopřeji.Já mám od loňska podobnou - Merry Fisher 530 a budu dělat jen drobné nedodělky a navíc jsem začátečník,tak Ti bohužel s rekonstrukcí neporadím,ale držím palce :good:
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » ned úno 01, 2015 9:23 pm

A čo chceš rekonštruovať a čo chceš zlepšiť? Je kopec drobností, čím si vylepšuje loď, ale vždy podla účelu využitia.
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » ned úno 01, 2015 9:48 pm

Mel jsem podobnou. Pro dva lidi pohodlna. Tezko radit snad jen dobrej perenik a trochu si s nim vyhrat aby se dobre a rachle sundaval i nandaval. Ten motor 60je dost na hrane. Vic ti snad ani nikdo neporadi kazdej ma jine potreby.jeste come by stvalo ze to nema venkovni rizeni parit se tam v horku a ostatni jsou stejne venku
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » ned úno 08, 2015 1:35 pm

rekonstrukce probíhá dobře, neřeším ani určitej problém ale spíš hledám inspiraci .Inspiraci pro zajímavé detaily, třeba právě to co píše geus. V současný době je v kajutě jen jedno okno, tak jsem se nechal inspirovat jinde (merry fisher) a budeme vyrábět ještě jedno posuvné, takže v kombinaci se střešním oknem otevřeným do protisměru se vzduch už snad bude měnit a bude tam příjemně.
JPfish- rád se s tebou někde potkám a okouknu tvůj koráb, já sice nejsem rybář ale tenhle typ lodě se mi prostě líbí (na turistiku ve dvou, výjimečně ve třech a převážení za MPV mně naprosto vyhovuje).
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » ned úno 08, 2015 1:42 pm

max. povolený motor pro GM 560 je 70tka, tak snad to s tou 60tkou nebude takový trápení. Suchá papírová váha lodě je 650kg, tak jsem zvědavej až po rekonstrukci a dovybavení a pověšení motoru zajedu na váhu (počítám že budu někde na 900kg.)
JPfish
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JPfish » stř kvě 20, 2015 1:31 pm

pepabagi píše:rekonstrukce probíhá dobře, neřeším ani určitej problém ale spíš hledám inspiraci .Inspiraci pro zajímavé detaily, třeba právě to co píše geus. V současný době je v kajutě jen jedno okno, tak jsem se nechal inspirovat jinde (merry fisher) a budeme vyrábět ještě jedno posuvné, takže v kombinaci se střešním oknem otevřeným do protisměru se vzduch už snad bude měnit a bude tam příjemně.
JPfish- rád se s tebou někde potkám a okouknu tvůj koráb, já sice nejsem rybář ale tenhle typ lodě se mi prostě líbí (na turistiku ve dvou, výjimečně ve třech a převážení za MPV mně naprosto vyhovuje).

pepabagi )Ahoj,teď to teprve čtu.Taky bych rád někdy viděl Tvou lodičku osobně,ty lodě jsou dosti podobné.Tak co jsi tam dodělal za úpravy, máš něco pro inspiraci ? Já zatím otevírací luknu,solární ventilátor kajuty a držák přídavného motoru.
Budeš tam řešit solární panely?
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » čtv kvě 21, 2015 2:47 pm

JPfish Ahoj, vzhledem k tomu že se některé práce na lodi (jak už to bývá) zdržely a z opravy lodě se v podstatě stala kompletní přestavba, tak teprve teď se blížíme k závěru. Vnějšek je krom perseniku v podstatě hotovej, chybí dočalounit opalovací plato )zatím jsou tam nechaný původní dřevěný lavičky), vnitřek skoro taky, jen čalounění stěn už letos nebude a doděláme ho až na příští sezónu. Letos teda ještě bez tlakovýho rozvodu vody a bez lednice. Jinak z původní lodi (sice plavby schopný ale ve zbědovaným stavu) v podstatě zůstal jen naprosto holej skelet a krom stropní lukny LEWMAR, skleněných dveří a nerez zábradlí (které se opravilo, vyleštilo) je vše uplně nové. Kompletní nástřik celé lodi INTERNATIONAL, nový antifouling, podlahy design teak, interiér voděodolná překližka odýhovaná Mahagonem, kompletní nová okna z litého polykarbonátu, nové poziční osvětlení a pořádný vazáky a průvlaky v nerezu, outorová lišta z teaku, nové je i komplet zrcadlo a další a další věci. V tuhle chvíly se už jen dopřipojí motor, řízení a dodělá elektrika, bilge pumpa, odpojovač baterie a snad do konce měsíce půjdem do vody.
Jakmile se mi podaří trošku poskládat fotky z oprav a upravit je, tak se je pokusím vložit. V červnu se budu pohybovat kolem Prahy na Vltavě a po Labi, tak se můžem někde sejít a popovídat.Obrázek
JPfish
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JPfish » pát kvě 22, 2015 5:47 pm

pepabagi píše:JPfish Ahoj, vzhledem k tomu že se některé práce na lodi (jak už to bývá) zdržely a z opravy lodě se v podstatě stala kompletní přestavba, tak teprve teď se blížíme k závěru. Vnějšek je krom perseniku v podstatě hotovej, chybí dočalounit opalovací plato )zatím jsou tam nechaný původní dřevěný lavičky), vnitřek skoro taky, jen čalounění stěn už letos nebude a doděláme ho až na příští sezónu. Letos teda ještě bez tlakovýho rozvodu vody a bez lednice. Jinak z původní lodi (sice plavby schopný ale ve zbědovaným stavu) v podstatě zůstal jen naprosto holej skelet a krom stropní lukny LEWMAR, skleněných dveří a nerez zábradlí (které se opravilo, vyleštilo) je vše uplně nové. Kompletní nástřik celé lodi INTERNATIONAL, nový antifouling, podlahy design teak, interiér voděodolná překližka odýhovaná Mahagonem, kompletní nová okna z litého polykarbonátu, nové poziční osvětlení a pořádný vazáky a průvlaky v nerezu, outorová lišta z teaku, nové je i komplet zrcadlo a další a další věci. V tuhle chvíly se už jen dopřipojí motor, řízení a dodělá elektrika, bilge pumpa, odpojovač baterie a snad do konce měsíce půjdem do vody.
Jakmile se mi podaří trošku poskládat fotky z oprav a upravit je, tak se je pokusím vložit. V červnu se budu pohybovat kolem Prahy na Vltavě a po Labi, tak se můžem někde sejít a popovídat.Obrázek

pepabagi)Ahoj a palec nahoru,ta loď je překrásná.Já budu kotvit v maríně v Týnci nad Labem a pokuď budeš mět cestu kolem nebo někde v okolí ,rád bych se určitě podíval a pokecal o úpravách.Kontakt jsem ti poslal do SZ.
david2015
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod david2015 » pát kvě 22, 2015 8:47 pm

Loďka se mi taky líbí, jestli to není tajné na kolik přišla a kolik jsi do ní už navrážel? Jaký je ročník+motor.
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » ned kvě 24, 2015 5:36 pm

JPfish: poslal jsem SZ
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » ned kvě 24, 2015 6:12 pm

Ahoj, tajný to není, loď je rok výroby 95, koupil jsem jí hlavně kvuli tvaru (láska na první pohled, jen barevně to byl průser, ale to jsem stejně věděl že jí celou předělám) a protože byl zdravej laminát (žádná osmóza), za 90tis.
Motor 60ku Yamahu r.v. 06, (s ověřenou minulostí od známého) za 65tis., vlek 1300kg jednoosák bržděný za 35tis.
Jak jsem psal, v podstatě zůstal jen holej skelet a všechno se dělalo znovu od začátku, zatím jsem do toho nasypal odhadem dalších 140tis.
A jak každej ví, práce na lodi nikdy nekončí a peníze je vždycky kam nacpat.
Asi mi tady spousta lidí řekne že jsem blázen, že jsem si za ty prachy mohl koupit něco jinýho a hotovýho, ale já už takovej holt jsem, vždycky koupím nějakou trosku a snažím se z ní udělat leštěnku.
PS: jen pro ty rejpaly abych nepouslouchal kecy o zbohatlíkách, kvůli týhle lodi a její rekonstrukci jsem prodal motorku a karavan. A doufám, že tyhle stránky (a hlavně tyhle cifry) nečte moje drahá polovička, jinak jsem mrtvej! :e)))
Viky_CZ
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viky_CZ » ned kvě 24, 2015 6:23 pm

Rozumim ti, nejsi blb, jsi HRDINA! ;-)

Ja na tom byl podobne, akorát jsem nic neprodal a Romana podle toho vypada. :-P
geus
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 40

Příspěvekod geus » ned kvě 24, 2015 6:35 pm

Pokud ti neco padne do oka tak paknejde hodnotit to kolik to vse stalo to je az skoro na poslednim miste. Jekoliz jsito kupoval vse zvlast tak ta cena je vzdyvysi nez kdyz to moupim jakokomplet a jeste cenu uhadam. Hlavne ze jsi spokojeny :mad:
JPfish
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod JPfish » ned kvě 24, 2015 8:08 pm

pepabagi píše:Ahoj, tajný to není, loď je rok výroby 95, koupil jsem jí hlavně kvuli tvaru (láska na první pohled, jen barevně to byl průser, ale to jsem stejně věděl že jí celou předělám) a protože byl zdravej laminát (žádná osmóza), za 90tis.
Motor 60ku Yamahu r.v. 06, (s ověřenou minulostí od známého) za 65tis., vlek 1300kg jednoosák bržděný za 35tis.
Jak jsem psal, v podstatě zůstal jen holej skelet a všechno se dělalo znovu od začátku, zatím jsem do toho nasypal odhadem dalších 140tis.
A jak každej ví, práce na lodi nikdy nekončí a peníze je vždycky kam nacpat.
Asi mi tady spousta lidí řekne že jsem blázen, že jsem si za ty prachy mohl koupit něco jinýho a hotovýho, ale já už takovej holt jsem, vždycky koupím nějakou trosku a snažím se z ní udělat leštěnku.
PS: jen pro ty rejpaly abych nepouslouchal kecy o zbohatlíkách, kvůli týhle lodi a její rekonstrukci jsem prodal motorku a karavan. A doufám, že tyhle stránky (a hlavně tyhle cifry) nečte moje drahá polovička, jinak jsem mrtvej! :e)))

Peníze nejsou vše a máš krásnou loď a ničeho nebudeš litovat uvidíš.Já pořád koukám na webu po těch lodích v provedení pilothouse a nemůžu se od toho odtrhnout.Jinak já nemět tu svou, tak bych šel asi do téhle i když jsem ji osobně neviděl.Prostě fajnšmekr pilothousů to musí ocenit,ale manželka duhou nepovolí :-)
http://www.lode-bazar.cz/inzerce/%E2%96 ... n-prives-/
MaM32
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 24

Příspěvekod MaM32 » ned kvě 24, 2015 9:03 pm

Já myslím,že je to mít hlavně ten dobrý pocit....teť jsem byl ještě v práci pro nějaké papíry a tak jsem si sedl ven na židli a kochal se tou svou opravenou....ono to není o penězích,ale o té radosti a dobrém pocitu :)
pepabagi
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pepabagi » pon kvě 25, 2015 11:41 am

Viky: hrdina, to bych neřekl, spíš mi všichni okolo říkaj že jsem blázen, ale já je neposlouchám :e)))
Geus: jojo, spokojenej jsem a budu ještě víc, až už konečně zvednu kotvu a popluju.
JPfish: taky peknej kousek a podstatně mladší a modernější, stála by za hřích, ale ty manželky to fakt nechápou :e)))
MaM32: tohle přesně dělám každou chvíly a nemůžu se nabažit. Jinak jsem koukal na to co se povedlo tobě s lodí a taky moooc dobrá práce, gratuluju.

Zpět na