PLAVBA KAPITÁNŮ 2008 GR

Setkání, regaty, výstavy a akce pořádané v souvislosti s jachtingem

Moderátoři: MARIS, vilma, Pepa

Terra
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod Terra » pon pro 17, 2007 5:02 pm

Libor píše:Jak rád bych sVámi. Hlásím se jako náhradník, protože mám problém s plánováním. Nevím přesně plán na 3 týdny dopředu, ne tak co budu dělat příští rok na podzim. Není problém pro mě plout 2 - 3 týdny v kuse. Problém pro mě rezervace termínu tak dlouho dopředu.

Ahoj všem,

ráda bych se taky přihlásila jako náhradník (jestli je to ještě možné), protože bohužel nevím, co bude zítra, natož skoro za rok. Je mi jedno jestli pojedu či poletím, bylo by fajn, jestli to někdo rozepíše??? Takhle je v tom velký zmatek...
Lakomec

to Terra

Příspěvekod Lakomec » úte pro 18, 2007 3:47 am

Ahoj Terro, tak s Tebou počítáme, jako náhradník, v lednu se rozhodneme, jak pojedeme. Meryl se nabídla, že zorganizuje letenky, já zorganizuji loď. Plán plavby je tady na fóru, plujeme od 11.10. do 21.10 2008, z Kosu do Atén. Pokud budeš mít zájem, mohu poslat nějaké fotky z ostrovů i s malým povídáním, co nás tam asi čeká. Ahoj
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » úte pro 18, 2007 12:30 pm

Zdravím vás všechny!
plánuji rok 08 a vychází mi, že termín o kterém se tady mluví mám pravděpodobně volný. Jsem tedy kapitán začátečník (od letoška) a pokud bych se vám hodil na doplnění, byl bych rád. Mimo jiné rád vařím...a zatím si nikdo nestěžoval.
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Plavba GR

Příspěvekod pecho » úte pro 18, 2007 12:44 pm

Tak se mi to líbí, vypadá to na ten konvoj loděk v tom říjnu po Řecku, asi Baharis bude mít s tím šampáněm starosti, sehnat na něj dopravu a aby nedošlo k přetížení soupravy, to už se tu někde řešilo, jestli papíry B nebo B+E, spíš to vypadá už na to C, případně mu s tou přepravou šampáňa nějak pomůžem. Zdraví Pecho
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » úte pro 18, 2007 1:18 pm

Jo, vypadá to dobře a věřím, že tuto akci uskutečníme a že se vydaří.
Jestli počítám dobře, tak je nás sedm závazných zájemců, dva náhradníci
a loď je maximálně pro 9 lidí.

Začnu se pomalu dívat po těch letenkách.

Zdraví Meryl
Anonym
účet uživatele zrušen
Reputace: 159

Re: Plavba GR

Příspěvekod Anonym » úte pro 18, 2007 1:37 pm

pecho píše: v tom říjnu po Řecku, asi Baharis bude mít s tím šampáněm starosti......

No. Když se v tom říjnu, v tom Řecku přesuneš v čase o pár měsíců nazpět a pár set mil na západ, tak:

Baharis píše:...sednu na zadek, pokorně se omluvím a každá loď u Palagruže střelí sektem z mých zásob!!! :P

Mě už na Řecko nezbývá ani čas, ani peníze... :cry:
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » úte pro 18, 2007 2:28 pm

Tak mám nápad - nafasujeme ty lahve šampaňského už na Setkání
jachtařů v Libštátě ?
Kdo je pro ?
:good:

Meryl
Lakomec

plavba Řecko 2008

Příspěvekod Lakomec » úte pro 18, 2007 6:18 pm

Tak jsem moc rád, že to je za námi, jedna loď je zdá se naplněná. Meryl+2, Pepa, Pecho, designer, Lakomec + náhradníci Terra a Libor. Pokud se nám povede potkat se tam s lodí Denise a petoriora, bude to skvělé. Samozřejmě platí, že nic není uzavřené a třeba se povede dát ještě jednu loď. Mějte se všchni fajn
Lakomec

Plavba GR 2008

Příspěvekod Lakomec » pon pro 24, 2007 4:24 pm

TAk hlásím, že jedna loď je plná. Dnes jsem se domluvil s kamarádem, jsou dva, on + ona. Mohli by jsme začít hledat lidi na druhou loď. v lednu zorganizujeme letenky pro první loď, domluvíme se s petoriorem a Denisem, jestli pojedou taky v tom termínu. Přeji všem krásné svátky a pohodový nový rok
Lakomec

plavba GR

Příspěvekod Lakomec » ned pro 30, 2007 9:01 pm

mám dalšího zájemce o plavbu, tak ještě 7 lidí a budeme dvě jachty. Tak se přihlašte někdo
Lakomec

letenky

Příspěvekod Lakomec » čtv led 03, 2008 8:44 pm

Ahoj všichni, kdo pojedete do Egejského moře. Teď jsem koukal na stránky Sky Europe a vypadá to nasledovně: Odlet 9.10.2008 ve 23:50, cena letenky 699 Kč. Odlet z Atén 22.10.2008 ve 04:20, cena letenky 399 Kč. poplatky a taxy celkem 2163 Kč. Cena letenky celkem včetně poplatků 3261 Kč.
Meryl se nabídla že to zorganizuje, myslím že je ten správny čas
Lakomec

plavba

Příspěvekod Lakomec » čtv led 03, 2008 9:09 pm

jak jsem psal, koukal jsem na ty letenky a když jsem začal uvažovat, tak mě napadlo, že by jsme místo těch cca 40 EUR za trajekt na Kos mohli mít loď o jeden den dýl a udělat plavbu ATH-ATH. Ušetřili by jsme plavbu na trajektu, která nikomu nic nepřinese a za stejné peníze měli jeden den jachty navíc. Koukal jsem do deníků a do mapy, stihli by jsme vše a bylo by to zajímavé, jedna noční a jedna večerní plavba, ale zase navíc jeden navigačně hodně zajímavý ostrov - Folegandros, s dost nebezpečnýma skalama. kDYŽ JSEM TO POROVNÁVAL S TÍM, CO JSME PLULI LETOS, TAK I PŘI NEJTVRDŠÍCH PODMÍNKÁCH A PŘI PLAVBĚ PROTI VĚTRU (OMLUVA ZA CAPS LOCK) v pohodě. Ale je to jen plán, na místě můžeme plán vždy poupravit podle podmínek. A asi to bude lepší i pro Denise, pokud bude mít loď na jednu plavbu, určitě to bude ATH-ATH
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Příspěvekod Meryl » pát led 04, 2008 9:13 am

Ahoj,

já s tím souhlasím a naopak vítám tuto alternativu.
Dovoluji si souhlasit i za mé dva kamarády, kteří jedou s námi.

Zdraví Meryl
pecho
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod pecho » pát led 04, 2008 9:40 am

Přidávám svůj souhlas, myslím, že je to tak rozumné. Zdraví Pecho
MARIS
moderátor
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

akce

Příspěvekod MARIS » pát led 04, 2008 10:42 am

Již delší dobu mě to vrtá v hlavě.Nebylo by špatné si po 25ti létech zopakovat Kyklády.Jen mě v tom itineru jaksi chybí podle mě nevynechatelné ostrovy Mykonos a hlavně Delos.Ten svatý ostrov by se neměl vynechat.Pak bych vážně uvažoval o účasti(pokud by vám nevadil jeden dědek s babičkou).Léto trávím na svojí lodi v chorvatsku,a na konci srpna toho už mívám plné zuby,ale po měsíční pauze....proč né. :mad:A samozřejmě lepší z ATH do ATH.
designer
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod designer » pát led 04, 2008 10:47 am

Hezký nový rok! Také souhlasím s vynecháním trajektu.
Lakomec

To Maris - Mykonos a Delos

Příspěvekod Lakomec » pát led 04, 2008 4:58 pm

Je fajn, že se nám to plní, myslím, že Meryl může zajistit letenky. Teda myslím, že je potřeba říct, kdo jede a podle toho já zajistím loď, protože pokud nás bude např.12, což by už s dědečkem a babičkou bylo, pak náhradníci Terra + Libor, musí se vzít dvě jachty. Určitě není problém plout na Delos, což bývá považováno za poslední dobré kotviště mezi Evropou a Ásií. A Mykonos, musím říct, že mě hodně zklamal, nikde se nedalo pořádně ukotvit, marína smrděla, protože tam kotví velké výletní lodě a pořád není dodělaná, je daleko od města, byl jsem zklamán. Letos jsme to pluli z NAxosu na Mykonos v noci, bylo to zajímavé ale ani jsme na Mykonos nezůstali a pluli dál na Syros. Ale je to otázka diskuze nad mapou, kudy se popluje a proč. Já vycházel z toho, že v rámci možností a času ukázat co nejvíc nástrah, pěkných míst a nějak to zkloubit. Je jasné, že za 11 dní nestihneme vše, ale výsledkem by měl být celkem dobrý přehled o možnostech v Egejském moři, aby se tam kapitáni nebáli vydat s novými posádkami.
Lakomec

posádka

Příspěvekod Lakomec » pát led 04, 2008 5:07 pm

jen pro upřesnění: Meryl, jeden kamarád, druhý kamarád, Pepa, pecho, designer, Lakomec, jeden kamarád, jedna kamarádka, další kamarád, Maris, babička, náhradníci Terra, Libor. Náhradníci by se měli rozhodnout, kvůli letenkám, myslím, že pokud pojedeme všichni jmenovaní, jsou potřeba jachty dvě a 2-3 lidi za 10 měsíců zkrátka seženeme. To je můj názor. Mějte se
Pepa
moderátor
Reputace: 24

Příspěvekod Pepa » pát led 04, 2008 5:18 pm

Vynechat trajekt není problém.
odlet z PRA čtvrtek 9.10. o půlnoci, to znamená, že v maríně je možné být 10.10.v pátek ráno.
odlet z ATH ve středu 22.10 v 04 hod.
Tedy teoreticky je možné převzít loď v pátek 10.ráno a vrátit ráno v úterý 21.10.
To je 12 dní.
Píšu to proto, že mi není znám řecký systém nájmu začínající a končící mimo obvyklou sobotu.
Je pravděpodobné, že to je za nějaký příplatek.
Píšu to proto, zda by nestálo za úvahu dotáhnout termín nájmu případně celých 14 dní.
V nákladech to již nebude zásadní rozdíl, ale pobyt o 2-3 dny delší dá zase trochu jiné možnosti.Samozřejmě, vše s ohledem na odlety.
Pepa
Lakomec

To Pepa

Příspěvekod Lakomec » pát led 04, 2008 5:45 pm

Pepo, vše jsem to překopal, nebudu v řecku tak, jak jsem chtěl původně, tzn, že pojedu s Váma. Vzhledem ke kamarádským vztahům to bude tak, že jachtu převezmeme 10.10. kolem poledne a vyplujeme. 10.10. je pátek a tak předpokládám, že jachta bude stát v maríně. 11 dní na jachtě znamená, že ji vrátíme 21.10.2008 do cca 9:00 hod ráno. Nechal bych to otevřené a v případě potřeby prodloužil o jeden den, tzn. připlutí 21.10. pozdě večer, což by byl už 12 den plavby. Stihli by jsme letadlo 22.10. ráno a v 6:00 jsi v Praze. To by mělo stačit a je to tak akorát. Ale klidně o dva dny víc, mě to je jedno a letadlo letí i 24.10.2008
V Řecku všeobecně neplatí charter so-so, je to na počet dní, protože tam respektujou přílety letadel z celé evropy, takže to není problém
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » pát led 04, 2008 9:37 pm

Ahoj Lakomec, celé som si to prečítal od začiatku aby som zbytočne neotravoval, ale nenašiel som nikde odkaz odkial budeš brať loď, tak ťa prosím daj sem nejaký kontakt.
Lakomec

To Denis

Příspěvekod Lakomec » pát led 04, 2008 11:49 pm

Ja určite budem brať loď od Orion Yachts, www.orionyachts.gr , mailto:info@orionyachts.gr
Mrs. Iro Geleki. Ak by som jej zavolal a zobral loď aj pre Teba, určite mi dá zľavu. Tak si to rozmysli a daj vedieť

EDIT: Odkaz byl nefunkční. Dovolil jsem si posunout tu čárku za ním. Baharis
Denis
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 153

Příspěvekod Denis » sob led 05, 2008 12:23 am

Tuším o polnoci ožívate, dík. V pondelok padne rozhodnutie a ak nepadne tak sa hlásim do partie.
Meryl
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník

Letenky do Řecka

Příspěvekod Meryl » pon led 07, 2008 4:33 pm

Ahoj všem členům posádky,

jak jsem slíbila, objednám pro zájemce hromadně letenky do Řecka,
tak prosím potvrďte zájem a prosím, kdo mi ještě neposlal, tak v SZ uveďte
na sebe jméno, mobil a e-mail.
Možná budu potřebovat další údaje k objednání letenky a budu od vás chtít poslat cenu letenky na účet.

Zítra se asi nedostanu na net, ale ve středu, nejpozději ve čtvrtek se ozvu.

Zdraví Meryl
Lakomec

letenky

Příspěvekod Lakomec » pon led 07, 2008 6:19 pm

Ahoj Meryl, je fajn, že se postaráš. Nicméně musíme uzavřít posádku, dnes se má ozvat Denis, jestli pojede s námi nebo se svojí partou. Já to každopádně vidím na dvě jachty, už jsem je objednal, do konce týdne bych je měl mít potvrzené. Na ceně se nic nezmění, jak jsem psal v prvním příspěvku v tomto topicu. Změní se pouze počet dní, bude jich 11 nebo 12, protože vypouštíme trajekt. takže pokud 12 dní, cena 350 EUR/osoba.
Až budeš mít cenu letenek, dej vědět, kolik to bude. Ahoj

Zpět na