upgrade portalu

Vše kolem webu a diskuzního fóra. Připomínky a kritika (i pochvala). Návrhy na vylepšení,struktura témat, návrhy nových apod. Případné návrhy pro komunitu jachting.info . Problémy s přihlášením a jiné potíže.

Moderátoři: MARIS, vilma, windward, Pepa, david, smike

Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

Re: upgrade portalu

Příspěvekod Jardasu » stř říj 28, 2015 4:32 pm

Libor píše:
lynx píše:
Libor píše:Když už jsme u toho tak články (rozuměj delší text), např o plavbách patří sem
http://web.jachting.info/paper/archive

Za sebe chci říci, že mi vyhovuje, když lidé reagují na jednotlivé díly reportáže. Krom toho nepíšu reportáž v kuse, ale po částech. Takže ji tak i zveřejňuji. K napsání celého „veledíla" najednou bych se nemusel přinutit.
Snad tahle malá anarchie tolik nevadí. :)

L.

Ahoj kluci,
předně chci poděkovat Jerryxovi za obrovský kus práce, kterou nepochybně s upgradem portálu měl.

Chci rovněž reagovat na předchozí příspěvky Lynxe a Libora a navrhnout toto.

Jak píše Lynx, tak mnohé zajímavé reportáže z cest vznikají jako klasický příspěvek a reakce z pléna je rozvíjí a vlastně i působí zajímavějšími, případně mohou být i zdrojem poučení pro méně znalé. Ptám se proto adminů, zda by bylo proti pravidlům portálu, kdyby se zajímavé reportáže duplikovaly tím, že by se založil v http://web.jachting.info/paper/archive názvem "předmětu" shodný článek, ve kterém by byl pouze odkaz na původní příspěvek.

Pokud je tento nápad nevhodný, prosím adminy o smáznutí příspěvku.

Díky Jarda
jerryx
Site Admin
Reputace: 87

Příspěvekod jerryx » stř říj 28, 2015 7:12 pm

ne tento napad vubec neni spatny, prave naopak :-) ... tady jde opravdu jen o to, ze ve foru ty krasne clanky zaniknou a dalsi vec je, ze ve foru nelze napsat "hezky" clanek s fotkami a nejakou upravou a to je velka skoda ...
ale problem je, ze to nekdo musi udelat :-P ... nejlepe vzdy autor ;-) ... s timhle uz spekuluji dlouho, ale v tymu neni nikdo, kdo by to chtel prekopirovavat - ALE KDYBY KDYBY se nekdo ochotnej nasel, tak se klidne hlaste :-) ... obecne nejaky copywriter by se hodil, zatim na toto, a do budoucna na vicero psani ;-)
do hlubokeho budoucna bych chtel, aby veskere vedlejsi aktivity v jinych modulech jako clanky, videa atd. mely vzdy vlastni vlakno ve foru pro komentare a pripominky, ale to je fakt hooodne do budoucna ;-)
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » stř říj 28, 2015 7:16 pm

Drak70 píše:Proc se musim pro pristup na forum prihlasovat ?

prihlasovat se nemusis, kdyz se chces dostat jen do verejne pristupnych veci ;-)
Jardasu
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 81

Příspěvekod Jardasu » stř říj 28, 2015 7:24 pm

jerryx píše:ne tento napad vubec neni spatny, prave naopak :-) ... tady jde opravdu jen o to, ze ve foru ty krasne clanky zaniknou a dalsi vec je, ze ve foru nelze napsat "hezky" clanek s fotkami a nejakou upravou a to je velka skoda ...
ale problem je, ze to nekdo musi udelat :-P ... nejlepe vzdy autor ;-) ... s timhle uz spekuluji dlouho, ale v tymu neni nikdo, kdo by to chtel prekopirovavat - ALE KDYBY KDYBY se nekdo ochotnej nasel, tak se klidne hlaste :-)

Ahoj Petře,
pokud bych mohl pomoci, jsem k dispozici.

Více asi přes SZ.

Měj se
Jarda
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 8

Příspěvekod pawlik » stř říj 28, 2015 9:06 pm

lynx píše:d) Také se přimlouvám za to, aby se témata řadila podle poslední aktivity – nikoli podle data založení.
Beru zpět, objevil jsem tlačítko Nové příspěvky. :)

Tohle tlačítko jsem objevil taky, je lepší než nic, ale někdy tam jsou i příspěvky, které už jsem četl (když jdu na portál často), a některé tam zas chybí (asi když na portálu déle nejsem - třeba tohle vlákno se mi z Nových příspěvků ztratilo, "chyběl jsem" o něco víc než 24 hodin)
bedrich
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 22

Příspěvekod bedrich » čtv říj 29, 2015 2:14 pm

Když si v Rychlých odkazech= vybereš pomocí např. Nové příspěvky, nebo Nepřečtené příspěvky nějaké téma a otevřeš ho, tak v řádku s počty stránek použít tlačítko "Přejít na nepřečtené příspěvky" .Tudíž není nutné rolovat X stránek nebo převracet pořadí na sestupně, protože se mi objeví pouze závěrečné příspěvky , které jsem ještě neviděl. Pokud si chci osvěžit paměť o čem se už psalo dřív, pak můžu rolovat zpět proti času.
Doufám že jsem to popsal alespoň trochu srozumitelně.
mozeg
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 9

Příspěvekod mozeg » čtv říj 29, 2015 4:15 pm

Ahojte vsimol som si ze nie vsetky nove prispevky sa zobrazuju na home stranke foru v sekcii Posledni novinky, je to v poriadku? Napr. napisal som otazku do for a o planoch na i550 sportboat a post for a o i550 sportboat sa nezobrazil na home stranke v sekcii Posledni novinky. Rovnako to nie je a ni v sekcii Nove prispevky. Je to bug alebo to tak ma byt? dik
marks
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 33

Příspěvekod marks » čtv říj 29, 2015 4:40 pm

Za mně bych se přimlouval pro podobnost řazení předchozímu, posledních deset aktivních témat umožňovalo reagovat na příspěvky i po krátké pauze bez připojení, třeba víkend a podobné. Nevím jak by bylo složité popsat serveru, aby zobrazoval témat s novým příspěvkem nějaký minimální počet.
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pawlik » čtv říj 29, 2015 4:57 pm

bedrich píše:Když si v Rychlých odkazech= vybereš pomocí např. Nové příspěvky, nebo Nepřečtené příspěvky nějaké téma.

Nové příspěvky se nezobrazují vždy správně, někdy některý přebývá, jindy chybí, aspoň tak mi to připadá. U Nepřečtených příspěvků mi připadá zobrazení správné, ale mám problém s tím, že některá témata mě nezajímají, neotevřu je a už navždycky je budu mít mezi Nepřečtenými. To řazení odpovídající původnímu portálu, jak jsem navrhoval (a jestli dobře chápu, nejsem sám), by mi vyhovovalo fakt nejvíc.
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » čtv říj 29, 2015 7:20 pm

Je to chybka nebo zamer, ze nejde v tlacharne editovat sve prispevky?
JaOCZ
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 110
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod JaOCZ » pát říj 30, 2015 9:25 am

Drak70 píše:Proc se musim pro pristup na forum prihlasovat ?

Stejny dotaz. Pokazde musim zadat prihlasovaci udaje. Operacni system w8 a Google chrome. Stejne na iPad iOS 8.

Diky

Honza
Drak70
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 1

Příspěvekod Drak70 » pát říj 30, 2015 10:51 am

No nevim,kdyz se chci podivat na posledni prispevky tak to chce prihlaseni ale ted jsem dal prihlasit automaticky tak to asi nevadi 8)
dhlavka
návštěvník fóra
návštěvník fóra
Reputace: 0

Příspěvekod dhlavka » pát říj 30, 2015 1:49 pm

Drak70 píše:No nevim,kdyz se chci podivat na posledni prispevky tak to chce prihlaseni ale ted jsem dal prihlasit automaticky tak to asi nevadi 8)

To mi taky nefunguje W7/Chrome ani W10/Edge,Chrome
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Reputace: 36

Příspěvekod ferdas » pát říj 30, 2015 3:00 pm

Můj osobní pohled na novou podobu portálu:

- je hezčí, modernější a zdá se i rychlejší
- abych ve zkratce viděl poslední příspěvky, musím se bohužel přihlašovat. Dříve jsem několikrát denně jen nakoukl co je nového, zabralo to vteřiny.
- prohlížeč si přihlašovací údaje nepamatuje (ale ani to po něm nechci - často a důsledně čistím cookies i historii)
- trefit se na poslední příspěvek je trochu umění - ta šipečka vedle nicku snad už ani nemohla být menší :(
- jako přihlášený si otevřu menu (tři čárky..) a hned první položka je trochu nelogicky "mé vlastní příspěvky" - no spíš jsem zvědav na ty nové..

Je to jen pohled uživatele, smekám klobouk před jerryx -em.
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » pát říj 30, 2015 3:21 pm

ad pozadovane prihlaseni do novinek:
  • to nejsou klasicke stare novinky, to jsou v podstate neshlednute novinky vami, cili pro kazdeho jsou jine, proto je nutno byt prihlasen :-(
  • vadi-li nutne prihlaseni, tak bohuzel mate smulu, proste tohle tak funguje - nakonec neni problem si prihlaseni zaskrtnou skryt muj online stav ..., chcete-li byt utajeni ...
  • nefunguje-li opetovne prihlaseni, tak bud jste pri prihlaseni nemeli zatrhntute prihlasit me automaticky ... anebo muze byt jeste problem se starymi cookies (bohuzel se mi taky poprali), staci je smaznout a znovu se prihlasit s tim automatickym zaskrtavatkem
  • nicmene puvodni novinky zase taky budou - jen musite vydrzet ;-)
jajarin
pravidelný návštěvník
pravidelný návštěvník
Reputace: 25

Příspěvekod jajarin » pát říj 30, 2015 5:55 pm

Jak vymyzat můj příspěvek? Nešlo by tam ještě jedno tlačítko "vymazat příspěvek".
Libor
bez hodnocení
Reputace: 191
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Libor » pát říj 30, 2015 6:40 pm

Mám pocit že teď nový systém má defaultně nastaveno:
moznost opravy uzivatelem do 60 minut
a moznost smazani do 10 minut .
err_
bez hodnocení
Reputace: 177

Příspěvekod err_ » pát říj 30, 2015 8:04 pm

To je ale nove omezeni. V predesle verzi jsem bez potizi editoval i starsi prispevek, coz mi mnohdy dalo moznost napsat dodatek primo k uvedenemu prispevku. Treba edit: tahle skutecnost se zmenila, nyni je jiz zaveden poplatek ...
Pripadne jsem dodal foto, az jsem jej nasel.
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » úte lis 03, 2015 9:21 am

Ahoj,
prijde mi, ze neco nefunguje jak by melo - napr. pred chvili jsem napsal prispevek do tohoto vlakna

http://www.jachting.info/viewtopic.php?f=85&t=9435&p=169858#p169858

ale na hlavni strance jak jsou "Poslední novinky" neni vubec videt.

Az kdyz nahore prepnu "Nove prispevky" tak ho vidim.

A trochu se bojim, aby takovychto pripadu nebylo vice. Od upgradu portalu mi totiz prijde, ze novych prispevku je jaksi min nez predtim, coz by mozna mohlo bejt tim, ze treba vic vlaken ma obdobny problem - nejsou videt na hlavni strance ikdyz v nich nove prispevky jsou.

Mohli by jste to prosim proverit?

Diky
Dodo
pawlik
návštěvník fóra
návštěvník fóra

Příspěvekod pawlik » úte lis 03, 2015 9:38 am

dodo píše:Ahoj,
ale na hlavni strance jak jsou "Poslední novinky" neni vubec videt.
Az kdyz nahore prepnu "Nove prispevky" tak ho vidim.

Tohle je asi vlastnost současného portálu. Už jsem si místo odkazu na hlavní stránku dal do oblíbených rovnou "Nepřečtené příspěvky". V "Nových" se, myslím objevují příspěvky jen do určitého stáří.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod ferdas » úte lis 03, 2015 10:29 am

Bude to trochu kostrbaté, než si zvyknem.. mě vyhovovalo se několikrát denně podívat co je nového. Teď se musím přihlásit, pak na rychlé odkazy a nové příspěvky (nebo nepřečtené, nebo kam :D ). To jsem se k nim několikrát vracel. Nyní je jich tam nějak málo.

Prosím - nešlo by nechat jednoduchým způsobem zobrazit posledních 10 aktivních témat?
dodo
aktívní jachtař
aktívní jachtař
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dodo » úte lis 03, 2015 2:25 pm

Aha, diky za info, to jsem fakt netusil. To je opravdu dost kostrbate a neintuitivni. No aspon jsem rad ze nejsem sam, kdo by na hlavni strance, navic v sekci "Poslední novinky" cekal posledni prispevky. ;) ...ja ted uz aspon vim, ze musim do sekce "Nove prispevky".

Nevim proc tak je, ale (kdyz uz to nechcete mit jako ve stare verzi) to by mi uz prislo fakt lepsi, aby na hlavni strance zadny "Poslední novinky" nebyly. Aby tam bylo jen tlacitko "Nove prispevky". A nebo alespon "Poslední novinky" prejmenovat tak aby to lip vystihovalo to, co tam je - protoze posledni novinky tam evidentne nejsou.

....protoze jinak se obavam aby to neskoncilo tak, ze hodne uzivatelu sem jen nakoukne, uvidi ze nic noveho na hlavni strance v sekci "Poslední novinky" neni a tak zase odejdou. Udelaji to parkrat a prestanou sem chodit. :(

Dodo
jerryx
Site Admin

Příspěvekod jerryx » úte lis 03, 2015 2:27 pm

ctete taky obcas nez neco napisete ? :-P
psal jsem, ze novinky ala stare zase budou, tyhle stoji za prd ... ale musite vydrzet, opravdu to jednoduchym zpusobem nejde :-(
Jarda885
zkušený harcovník
zkušený harcovník
Reputace: 102

Příspěvekod Jarda885 » úte lis 03, 2015 4:01 pm

Nepochopil jsem filosofii domovské stránky.
Nahoře jsou neaktuální články, stará videa, prázdné okno pro reklamy. Aktuální věci až pod tím.
Můžete někdo osvětlit důvod?
Jerryxi, prosím, Ty se tímto dotazem nezdržuj.
Dík.
ferdas
aktívní jachtař
aktívní jachtař

Příspěvekod ferdas » úte lis 03, 2015 5:23 pm

Pokud budou nové příspěvky jako kdysi, vše OK :good: rádi počkáme.

Zpět na