Nejsem vševěd a ani zdaleka nevím všechno. Někdy si dokonce myslím, že nevím nic.
Nemyslím si že mlžím. Diskutuji a předkládám své myšlenky. Vše v dobrém a bez zlého úmyslu.
Určitě jsem myslel i na majitele plechovek, ale jenom v duchu. Protože vlákno je o Kapovi a jeho laminátce. Nebudu sem přeci plést něco dalšího.
Vůbec neuvažuji tak, že by se člověk neměl chránit. Já se také snažím chránit tam, kde to považuji za potřebné. Ale rád o věcech přemýšlím a dělám si své vlastní závěry.
Že si beru do huby charterové lodě to mě prosím promiň. Ale beru to tak, že ti výrobci nejvíce musí dodržovat předpisy a jejich klienti, neustále rotující, nejvíce prověří jestli stav v jakých jsou vyráběny je bezpečný. neslyšel jsem že by byl někdo zasažen elektrickým proudem. Odbourávám amatérismus samodomo, který může být i kvalitnější, ale není to standard.
V prvé řadě si myslím, že proudový chránič je vhodný především (bojím se použít slovo "nutný") tam, kde se člověk může dostat do kontaktu zároveň s vodou a elektrickým proudem. Jinde to není až tak důležité, to bychom pak měli fíčka úplně všude.
Dá se s tím souhlasit?Když vezmeme přívod ze břehu od začátku. Nemělo by u vody existovat připojení bez proudové ochrany. To by měl být zákon. Ať na standardním jachtařském sloupku, nebo před zásuvkou ke které je připojena prodlužka. To mě ochrání celou cestu od fíčka přes připojovací kabel až do zásuvek ke koncovému "uživateli".
Dá se s tím souhlasit?Abych měl nějakou jistotu u zásuvek a připojených spotřebičů, dám na rozvodnu další fíčko, které chrání cestu od něj, přes rozvody, zásuvky až k třeba fénu.
Dá se s tím souhlasit?Pokud se dopustím takové trestuhodné chyby, že povedu na loď nechráněnou přípojku, mohu za hlavní zásuvku na lodi, přidat sólo fíčko. To je pravda, ničemu to neublíží.
Dá se s tím souhlasit! Ale je to něco navíc, co by v případě dodržení všeho co dodrženo být má, mělo být zbytečné. A v elektrice si nehrajeme na kdyby a coby. Tam se opravdu musí vše dodržovat, na to všichni uživatelé spoléhají.
Pokud se nedá s něčím souhlasit, prosím napiš/te konkrétně s čím.

EDIT: Průřez vodiče - vůbec nevím vocogo. Můžeš připomnět?